سرمایه گذاری با ریسک کم و بازدهی بالا
با سرمایهگذاری کمریسک و بازدهی بالا، امنیت مالی خود را تضمین کنید. در این مقاله بهترین روشها و فرصتهای مناسب برای سرمایهگذاری مطمئن را بررسی کنید.
آیا سرمایه گذاری با ریسک کم و بازدهی بالا ممکن است؟ سرمایهگذاریهای مختلفی برای افراد مختلف با تیپ شخصیتی و میزان ریسکپذیری متفاوت طراحی شده است. با اینکه سرمایهگذاری در هر زمینهای همیشه ریسکهای خاص خودش را دارد، بااینحال باتوجهبه نگرانیهای زیادی که دررابطهبا سرمایه بهوجود آمده، خیلیها بهدنبال روشهای کمریسکتر هستند.
در این مقاله مدلهای مختلف سرمایهگذاری کمریسک و پرسود را بررسی میکنیم. با کسب اطلاعات از این مقاله، تصمیمگیری راحتتر خواهد بود.
مفهوم ریسک و بازدهی در سرمایه گذاری
ریسک، به ازدستدادن سرمایه اشاره دارد و بازدهی، به سودی که انتظارش را داشتیم یا پاداشی که در قبال تحمل سطح مشخصی از ریسک بهدست آوردیم. این 2 مورد همیشه در انجام سرمایهگذاریها توسط سرمایهگذاران مورد بررسی قرار میگیرد؛ چون تصمیمگیری برای انتخاب بهترین روش های سرمایه گذاری، همیشه براساس ارتباط بین ریسک و بازده است.
افراد زیادی هستند که ترجیح میدهند سرمایهگذاری آنها ریسک پایینی داشته باشد و البته به سود مشخصی برسند. در واقع آنها همان کسانی هستند که بهدنبال یک راهحل مناسب برای سرمایهگذاری با ریسک کم و بازدهی بالا میگردند. برخی از آنها ندانسته پول خود را روانه بازارهای پرریسکی مانند ارز و بورس میکنند و بدون اینکه اطلاعاتی از نوسانات این بازارها داشته باشند، ضرر زیادی متحمل میشوند. اما شما عجله نکنید. راههای بهتری برای سرمایهگذاری وجود دارد که به شما معرفی خواهیم کرد.
ویژگی های سرمایه گذاری با بازدهی بالا و ریسک کم
انتخاب گزینه مناسب سرمایه گذاری با ریسک کم و بازدهی بالا، یکی از مهمترین دغدغههای افراد است. پس بهتر است افراد طرح و برنامه مالی مشخصی داشته باشند چراکه ترکیب ریسک کم و بازدهی بالا همیشه ممکن نیست. برخی از ویژگیهای کلیدی که میتوانند به یک سرمایهگذاری با این خصوصیات نزدیک باشند، عبارتاند از:
- نقد شوندگی سریع
- حفظ ارزش پول در مقابل تورم
- درآمد پایدار یا تضمینی
نقدشوندگی سریع یعنی سرمایهگذار بتواند هر زمان که خواست، سرمایه خود را بهراحتی و بدون زیان قابل توجه به دارایی نقدی تبدیل کند. در شرایط اقتصادی که تورم بالاست، یکی از مهمترین نگرانیها، حفظ ارزش سرمایه در برابر کاهش قدرت خرید است. آنها بهدنبال روشی میگردند که در مقابل تورم، از ارزش ثروت افراد محافظت کند. راجعبه مورد آخر هم باید بگوییم که دریافت درآمد منظم و پایدار یا تقسیم سود منظم، به سرمایهگذاران کمک میکند تا یک جریان نقدی ثابت و قابل پیشبینی داشته باشند.
چرا سرمایه گذاری با ریسک کم اهمیت دارد؟
سرمایه گذاری با ریسک کم و بازدهی بالا در مقایسه با سرمایهگذاریهای پرریسک نوسانات کمتری دارد و کمتر در معرض نوسانات بازار قرار میگیرد. در واقع این سرمایهگذاری سطح بالاتری از ایمنی و ثبات را ارائه میدهد و در نتیجه، احساس امنیت برای سرمایهگذاران ایجاد میکند.
سرمایهگذاریهای کمریسک کمتر به ضررهای مالی قابل توجه ختم میشوند. اگر بازار افت و خیز شدیدی داشته باشد، سرمایهگذاریهای کمریسک کمتر تحتتاثیر قرار میگیرند. آنها به احتمال بیشتری ثبات خود را حفظ خواهند کرد.
سرمایهگذاریهای کمریسک اغلب توسط دولت یا سازمانهای نظارتی بیمه میشوند. به همین دلیل، نهاد تامینکننده سرمایهگذاری کمریسک، درصورت بروز هرگونه مشکلات بالقوه، سطح حفاظت بیشتری را برای سرمایهگذاران فراهم خواهد کرد.
بررسی گزینه های مناسب سرمایه گذاری کم ریسک
خیلی مهم است که برای سرمایهگذاری با ریسک پایین، روشی را انتخاب کنید که از بازدهی آن اطمینان دارید و احتمال متضررشدن را تا حد زیادی کاهش دهید. در نتیجه مطمئن خواهید شد که پول شما در مکان مناسبی بهکار گرفته شده و در بازههای مختلف، سوددهی مطلوبی برایتان دارد. بهترین روشهای سرمایه گذاری با ریسک کم و بازدهی بالا در سال 1403، روشهایی هستند که در ادامه به شما معرفی کردهایم.
صندوقهای سرمایهگذاری درآمد ثابت
این صندوق که به آن اوراق قرضه هم میگویند، نوعی سرمایهگذاری کمریسک است چون تحتحمایت واحد صادرکننده قرار دارد. این صندوق به سرمایهگذاران نرخ بهره ثابت و تاریخ سررسید ارائه میدهد و اصل و سود پرداختی توسط دولت تضمین میشود. نرخ سود صندوقهای درآمد ثابت بالاتر از نرخ سود سپردههای بانکی است اما این امکان نیز وجود دارد که براساس شرایط اقتصادی، تورم و سیاست در نوسان باشد.
صندوقهای سرمایهگذاری در سهام
اینجا افراد میتوانند پول خود را در اوراق بورس و اوراق مشارکت، سپرده بانکی و سایر اوراق بهادار با درآمد ثابت سرمایهگذاری کنند. درصد زیادی از این سرمایهگذاری در سهام است و 30درصد دیگر آن به سرمایهگذاریهای کمریسک اختصاص دارد. بههمیندلیل ریسک تا حد زیادی کاهش مییابد. صندوقهای سهامی، تقسیم سود دورهای ندارند و مشارکتکنندگان میتوانند بهواسطه افزایش ارزش واحدهای خریداریشده و در نهایت فروش، کسب سود کنند.
صندوقهای سرمایهگذاری مختلط
این صندوق ریسک بیشتری نسبت به صندوق با درآمد ثابت دارد و سود بالاتری هم ارائه میدهد. این صندوق ترکیبی از سرمایهگذاری در سهام و سرمایهگذاری در اوراق با درآمد ثابت و سپرده بانکی است. سود این سرمایهگذاری مانند صندوقهای دیگر تضمینی نیست اما خرید و فروش آسان و نقدشوندگی سریع از خصوصیات بارز صندوقهای مختلط است.
سرمایهگذاری در املاک تجاری و مستغلات
سرمایهگذاری در املاک تجاری و زمین درصورتیکه با مشورتهای یک تحلیلگر حرفهای انجام شود، یک سرمایه گذاری با ریسک کم و بازدهی بالاست. این موضوع به همه ثابت شده که ارزش داراییهای ملکی در گذر زمان افزایش پیدا میکند.
چگونه در سرمایه گذاری ها، بازدهی بالا داشته باشیم؟
بعداز معرفی روشهای سرمایه گذاری با ریسک کم و بازدهی بالا، نوبت به این سوال میرسد که چطور میتوانیم در بازارهای مالی موفق شویم؟ یک سرمایهگذار برای رسیدن به بازدهی مطلوب، باید اصولی را بهکار بگیرد و به یادگیری روشهای تحلیل بازار (تکنیکال و بنیادی) بپردازد.
سرمایه گذاری کم ریسک
در همین راستا تصمیم داریم اصول سرمایهگذاری موفق را برایتان تشریح کنیم.
- مشخص کردن اهداف و انتظارات
- شناختن میزان ریسکپذیری در وجود خود
- یادگیری مباحث تخصصی (آشنایی با پایه و اساس بازار مالی مد نظر، مبانی آن، تحلیل بازار و طراحی یک استراتژی قوی)
- درنظرگرفتن داراییهای مولد ثروت (مثلا بازار طلا، سکه و ارز سود قابل توجهی دارند اما باعث ایجاد ثروت جدید نمیشوند و فقط با افزایش نرخ باعث کسب سود میشوند.)
- مشاوره گرفتن از افراد مجرب برای شناختن بهترین راه سرمایهگذاری
- کنارگذاشتن احساسات و دوری از تصمیمات احساسی و هیجانی
- کسب اطلاعات دقیق درباره شرکت دارنده دارایی، میزان سوددهی شرکت و میزان سودی که در سالهای گذشته به سهامداران قبلی ارائه داده است.
نکات کلیدی برای کاهش ریسک و افزایش بازدهی در سرمایه گذاری ها
مدیریت ریسک، یعنی تحلیل و انجام اقدامات لازم برای کنترل ریسکهای موجود در سرمایهگذاری. به زبان ساده، برنامهریزی برای انجام کارهایی که از خطرات و تهدیدهای احتمالی جلوگیری کند، نوعی مدیریت ریسک است. این کار فرآیندی دارد که مراحل آن را در ادامه توضیح دادهایم.
- شناسایی ریسک: شناختن خطراتی که سر راه هستند.
- ارزیابی ریسک: بررسی احتمال وقوع و شدت ریسک
- اولویتبندی ریسک: دستهبندی ریسکها با توجه به اهمیت و تاثیرگذاری روی اهداف
- تحلیل ریسک: شناسایی ریشههای هر ریسک و تلاش برای رفع و کاهش آنها
- اجرای استراتژی: اقدامات لازم برای مقابله با ریسک با روشهایی مانند کاهش، انتقال، اجتناب یا پذیرش ریسک
- رصد تغییرات: رصد مداوم ریسکها و بهروزرسانی تغییرات
سخن پایانی
سرمایه گذاری با ریسک کم و بازدهی بالا به سرمایهگذاریهایی گفته میشود که ضرر کمتری داشته و در طولانیمدت، سوددهی قابل قبولی خواهند داشت. سرمایهگذار این اطمینان را دارد که پول خود را بهدلایلی مانند نوسانات بازار ارز یا عواملی که قابل کنترل و پیشبینی نیستند، از دست نخواهد داد. او همچنین میتواند با استراتژیهای مدیریت ریسک و انتخاب بهترین روش، میزان بازدهی خود را افزایش دهد.