لیست سیسمونی نوزاد که از قبل تولد باید داشته باشید
در این محتوا به بررسی لیست سیسمونی ضروری که در سال اول تولد نوزاد نیاز خواهید داشت میپردازیم.
ماه اول تولد نوزاد، زیبا اما چالش برانگیز هست و در عین کش آمدن لحظات گریه و غرغرهای او، خیلی سریع میگذرد. روزهای شما تبدیل به ترکیبی از شیردادن، تعویض پوشک، آرام کردن گریهها و لحظات ارزشمند ارتباط با فرزندتان خواهد بود و اگر فرزند اول شما باشد، زمانی را صرف وقف دادن خود با شرایط جدید میکنید. به همین دلیل، داشتن تمام لوازم ریز و درشت ضروری سیسمونی در خانه کمک میکد دغدغه خرید وسایل را نداشته باشید و به آرامش و راحتی بیشتر خانواده شما کمک میکند. در این محتوا، لوازم مورد نیاز نوزاد که از قبل تولد باید داشته باشید را بررسی میکنیم و بر اساس تجربه مادران دیگر، یک چک لیست کوتاه ارائه میدهیم و امیدواریم کمک حال شما باشد.
لیست وسایل سیسمونی که باید قبل تولد نوزاد خریداری کنید
جنبهی کلیدی خرید لوازم ضروری قبل تولد نوزاد، ایجاد محیطی امن و راحت است. یکی از برندهای خارجی سیسمونی که با شعار «با عشق برای کودک» در بلغارستان فعالیت خود را شروع کرده و توانسته خیلی سریع توجه و اعتماد پدر مادرها را جلب کند، کیکابو (Kikkaboo) است. تمامی لوازم تولید شده توسط این برند، با طراحی ایدهآل برای راحتی هرچه بیشتر والدین و کودک بوده و اگر به دنبال خرید از برندی معتبر هستید، پیشنهاد میکنیم به سایت کیکابو سر بزنید!
ضروریات کمد لباس نوزاد
هیچ چیزی بانمکتر از لباسهای کوچک نوزادی نیست، اما باید لباسهایی انتخاب کنید که کاربردی باشند و نوزادتان را راحت و گرم نگه دارند. در مورد لباس نوزاد، موارد زیر ضروری هستند:
-
بادی نوزادی (دنبال مدلهایی باشید که دور گردن نیز دکمه فشاری دارند.)
-
تی شرت (آنهایی که دکمه فشاری دور گردن دارند را اولویت قرار دهید)
-
شلوار نوزادی
-
شورت های عینکی
-
لباس های سرهمی راحتی
-
رامپر نوزادی (چند مدل مخصوص مهمانی نیز در نظر بگیرید)
-
ژاکت یا سویشرت (مدلهایی که از جلو دکمه دارند را انتخاب کنید)
-
جوراب نوزادی و جوراب شلواری
-
کلاه نوزادی و کلاه بیمارستانی
-
دستکش نوزادی
-
لباس گرم برای زمستان (بسته به فصلی که فرزندتان متولد میشود)
-
تاپ بندی (اگر فرزندتان متولد تابستان است)
-
پتو نوزادی سبک برای داخل کالسکه
لوازم ضروری اتاق نوزاد
اتاق نوزاد نه تنها باید دارای دکوراسیونی کودکانه باشد، بلکه به وسایل و ملحفههایی نیاز دارد که مراقبت از نوزاد را آسانتر و ایمنتر کنند. در اینجا ضروریترین وسایل برای هر اتاق نوزاد آورده شدهاست:
-
تخت نوزاد (تخت کنار مادر هم گزینه خوبی محسوب میشود)
-
تشک تخت نوزاد (توجه کنید که سفت و محکم باشد)
اطمینان حاصل کنید که تشک به خوبی در تخت جا میگیرد. فاصله بین تشک و تخت نباید بیشتر از دو انگشت باشد.
-
ملحفه دور کشدار برای تخت نوزاد
-
تشک تعویض پوشک (یا میز تعویض)
-
سطل آشغال برای پوشک
-
چراغ خواب
-
نی نی لای لای یا گهواره برقی (این وسیله ضروری نیست اما شما را از آغوش گرفتن دائمی نوزاد معاف میکند)
لولزم ضروری پوشک کردن نوزاد
تعویض پوشک در ابتدا ممکن است دلهرهآور به نظر برسد، اما مطمئن باشید که به سرعت آن را یاد خواهید گرفت. داشتن وسایل ضروری به شما کمک میکنند سریعتر این مهارت را کسب کنید. فهرست زیر شامل لوازم مورد نیاز برای پوشک کردن نوزاد است:
-
پوشک نوزادی
-
کهنه و محافظ کهنه نوزادی
-
۲ تا ۳ بسته بزرگ دستمال مرطوب بدون عطر نوزاد
-
۲ عدد تیوب بزرگ کرم سوختگی پوشک
لیست لوازم ضروری حمام نوزاد
بعد از اینکه یاد گرفتید نوزاد لغزنده خود را کنترل کنید، زمان حمام میتواند بسیار لذتبخش باشد! بهتر است با تجهیزات مناسب آماده باشید. موارد زیر از ضروریات حمام نوزاد هستند:
-
وان حمام مخصوص نوزاد
-
شامپو و صابون مخصوص نوزاد
-
۲ تا ۴ حوله نوزاد کلاهدار
- کلاه حمام
-
لیفهای نرم
-
لوسیون نوزاد (اختیاری اما کاربردی)
لیست لوازم غذاخوری نوزاد
برای تغذیه نوزاد تازه متولد شده آماده باشید، زیرا باید در تمام ساعات شبانهروز او را غذا دهید. چه قصد شیردهی داشته باشید و چه شیشه خشک، به وسایل زیادی برای زمان تغذیه نیاز خواهید داشت. در اینجا لیستی از وسایل ضروری آورده شده است:
-
شیشه شیر و سرشیشه یدک
-
برس شیشهشور
-
شیر خشک
-
شیردوش برقی یا دستی
-
کیسههای ذخیره شیر
-
پد سینه
-
کرم نوک سینه
-
صندلی غذاخوری (صندلی غذاخوری کودک از 6 ماهگی به بعد قابل استفاده است)
-
پیشبند نوزادی و سیلیکونی
ضروریات بهداشت و سلامت نوزاد
فراموش نکنید که نوزادان به مراقبت و نظافت بسیاری نیاز دارند و اگر نوزادتان بیمار شد، داشتن وسایل ضروری مناسب در خانه بسیار مهم است. در اینجا فهرستی از مواردی که باید تهیه کنید آورده شدهاست:
-
ست مانیکور
-
دماسنج نوزاد
-
وازلین و گاز استریل (برای مراقبت از ختنه)
-
جعبه کمکهای اولیه
-
شانه و برس مخصوص نوزاد
لوازم تفریح و گردش با نوزاد
چه در حال حرکت باشید و چه در خانه استراحت کنید، به برخی از تجهیزات اصلی نوزاد نیاز دارید. به هر حال، در مقطعی باید دستانتان را آزاد کنید! خرید کالسکه کودک زمانی که میخواهید برای قدم زدن با نوزاد خود بیرون بروید یا برای مسافرت برنامهریزی کردید، به کمک شما میآیند. کالسکههای کیکابو در مدلهای مختلفی مانند کالسکه سفری یا سرویس کالسکه موجود است که به دلیل کیفیت بالا، در مدت زمان طولانی تری قابل استفادهاند. موارد دیگر شامل:
-
صندلی ماشین کودک
-
کالسکه
-
آغوشی نوزاد (اختیاری ولی کاربردی)
-
کریر یا کریکات
یکی از لوازمی که نقش اساسی در امنیت فرزندتان ایفا میکند، صندلی ماشین است. هنگام خرید صندلی ماشین کودک، حتما به استاندارد ایمنی آن دقت کنید و مطمئن شوید که تست تصادف را به درستی پشت سر گذاشتهاند. صندلی ماشین کیکابو دارای استاندارد R44 است که عموما از بدو تولد تا 12 سالگی قابل استفاده هستند.
اسباب بازی های نوزادی
وقتی صحبت از وسایل بازی نوزاد میشود، بسیاری از این موارد به سلیقه و ترجیح شما بستگی دارد. در نهایت، تعداد اسباببازیهایی که تهیه میکنید کاملاً به خودتان مربوط است. میتوانید اسباببازیهای موزیکال، حیوانات عروسکی، جغجغه وسایل مخصوص زمان خواباندن نوزاد روی شکم و موارد دیگر را انتخاب کنید. به خاطر داشته باشید که احتمالاً از عزیزانتان کتابها و اسباببازیهای زیادی هدیه میگیرید و به فضایی که برای ذخیره این وسایل دارید نیز فکر کنید. اگر تصمیم گرفتید چند وسیله بازی برای نوزاد تهیه کنید، به دنبال کتابها و اسباببازیهایی با طرحهای با کنتراست بالا باشید که به رشد بینایی نوزاد کمک کنند. در اینجا لیستی از موارد پیشنهادی آورده شده است:
-
پلی جیم یا تشک بازی (Play mat یا Gym)
-
دندانگیر نوزاد
-
کتاب مقوایی
-
۶ تا ۸ اسباببازی
-
۳ تا ۴ اسباببازی مخصوص کالسکه
- آویز تخت خواب
-
ارگانایزر و جعبه ذخیره اسباببازیها
قبل تولد نوزاد، از لحاظ احساسی نیز آماده شوید
تولد نوزاد در خانواده تغییری هیجانانگیز و فوقالعاده است اما همچنان یک تغییر محسوب میشود. با شریک زندگی خود آماده شوید؛ درباره انتظارات، ترسها، نگرانیها و شادیهای خود صحبت کنید. درباره اینکه چگونه از یکدیگر حمایت خواهید کرد، بحث کنید و رابطه خود را تقویت کنید. زمانی را برای لذت بردن از همراهی یکدیگر اختصاص دهید. اگر این اولین فرزند شما نیست، فرزندان دیگر خود را برای ورود خواهر یا برادر جدیدشان آماده کنید. با آنها درباره اینکه داشتن یک نوزاد جدید در خانواده چگونه خواهد بود صحبت کنید، در آمادهسازی اتاق نوزاد مشارکت دهید و توضیح دهید که در روزی که مادر برای زایمان به بیمارستان میرود، چه کسی از آنها مراقبت خواهد کرد. به خود فرصت کافی بدهید و از خود مراقبت کنید. نوزاد شما بیشتر از همهچیز، به مادری که خود مراقبتی را بلد است نیاز دارد.