معرفی انواع خشک کن های میوه
میوه های خشک شده، یکی از خوش طعم ترین تنقلات سالم محسوب می شوند که فواید بسیاری برای کودکان و بزرگسالان دارد. به همین دلیل امروزه استفاده از انواع خشک کن های میوه برای رسیده به این تنقلات پر طرفدار، بسیار رایج شده است. اگر شما نیز به دنبال تهیه تنقلاتی خوش طعم و سالم هستید، بهتر است که این دستگاه ها را تهیه کرده و خشک کردن میوه ها بپردازید.
شما عزیزان با استفاده از انواع خشک کن های میوه، علاوه بر تولید تنقلاتی سالم، می تواند به سود دهی بسیار بالایی برسید و میوه های خشک شده را در بازار به فروش برسانید و در این راستا از سالم بودن مواد به فروش رسیده خود نیز مطمئن شوید. برای تهیه و خرید انواع خشک کن های میوه، لازم است تا آن ها را بشناسید و با اطلاعاتی کامل این دستگاه ها را خریداری فرمایید. بنابراین در این مطلب سعی کردیم تا به معرفی انواع خشک کن های میوه بپردازیم و ویژگی های هر کدام را خدمت شما عزیزان توضیح دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
معرفی انواع خشک کن های میوه
همان گونه که در بخش مقدمه این مقاله اشاره کرده ایم، خرید انواع میوه خشک کن می تواند مزیت های خاصی را داشته باشد. برای افرادی که به دنبال تهیه این دستگاه ها هستند، باید اشاره کنیم که انواع خشک کن های میوه، بر اساس المان های متفاوت، تقسیم بندی های گوناگونی دارند. اما ما در این مطلب، انواع خشک کن های میوه را بر اساس نوع انرژی محرک آن ها به شما عزیزان معرفی می کنیم. در این راستا معرفی انواع خشک کن های میوه به شرح زیر می باشد:
1) دستگاه میوه خشک کن برقی
یکی از انواع دستگاه های خشک کن میوه، نوع برقی آن است که معمولا در اندازه های کوچک تولید شده و میزان مصرف برق کم تا متوسطی دارند. این دستگاه ها به دلیل سایز و اندازه کوچکشان بیشتر برای مصارف خانگی کاربرد خواهند داشت. از جمله نکات بسیار مهمی که درباره این دستگاه ها باید بدانید، به صورت زیر است:
- میوه خشک کن برقی، در طرح های متفاوت مانند دستگاه های گرد، بیضی یا مربع طراحی و تولید می شوند.
- دستگاه هایی که دارای ابعاد کوچک هستند، مشاهده درون آن ها دشوار می باشد و به همین دلیل برای بررسی خشک شدن میوه ها باید درب آن را باز کنید.
- امروزه برخی از دستگاه های میوه خشک کن صنعتی را به صورت برقی نیز می سازند.
2) دستگاه خشک کن میوه گازی
یکی دیگر از انواع خشک کن ها، میوه خشک کن گازی می باشد و همان گونه که نام این دستگاه مشخص است، برای خشک کردن میوه از انرژی گاز استفاده می کند. از جمله نکات مهمی که باید درباره این دستگاه های خشک کن میوه بدانید، به صورت زیر است:
- دستگاه خشک کن میوه گازی به لحاظ ابعاد دارای اندازه های بسیار بزرگ بوده و حجم قابل ملاحظه ای از محیط کار را اشغال می کند، بنابراین بیشتر برای تولید میوه خشک در احجام زیاد، کاربرد دارد.
- به دلیل ابعاد بزرگی که میوه خشک کن گازی دارد، در واقع از آن ها، به عنوان دستگاه های صنعتی در کارگاه ها استفاده می شود.
- درون دستگاه خشک کن میوه گازی مشعل های حرارتی قرار دارد و گرما توسط این مشعل ها تامین می شود و می تواند میوه ها را خشک کند.
- اندازه مشعل ها متناسب با ابعاد و ظرفیت دستگاه می باشد.
3) دستگاه خشک کن میوه گرمایی
سومین مدل انواع خشک کن های میوه، دستگاه خشک کن گرمایی می باشد. شایان ذکر است که این دستگاه از دو انرژی برقی و گازی برای خشک کردن میوه ها استفاده می کند. شایان ذکر است که در خشک کن میوه گرمایی، پس از قرار دادن سینی های میوه ورقه شده در دستگاه و همچنین بستن درب آن، گرمایش از انرژی الکتریسیته یا گاز در محیط دستگاه آزاد می شود که می تواند باعث خشک کردن میوه ها گردد.
4) دستگاه خشک کن میوه انجمادی
خشک کن میوه انجمادی، همان گونه که از نام آن مشخص است، بر اثر فرآیند انجماد سبب خشک شدن میوه ها می شود. نحوه عملکرد دستگاه خشک کن میوه انجمادی به شرح زیر می باشد:
- پس از آن که سینی میوه ها در دستگاه قرار داده شد، ابتدا دمای دستگاه بین -30 تا -50 درجه فارنهایت کاهش می یابد
- سپس محیط خلاء قوی در اثر فعال شدن پمپ وکیوم دستگاه ایجاد می گردد.
- در مرحله نهایی به تدریج سینی میوه گرم خواهد شد و همچنین در اثر فرآیند تصعید، آب از میوه یخ زده خارج می گردد و میوه خشک تولید می شود.
5) دستگاه خشک کن میوه مادون قرمز
یکی دیگر از انواع خشک کن های میوه به لحاظ انرژی، دستگاه خشک کن میوه مادون قرمز می باشد. در واقع این دستگاه از اشغع مادون قرمز برای خشک کردن میوه ها استفاده می کند و جزء دستگاه های پیشرفته و کاربردی محسوب می شوند. به دلیل کارایی خشک کن میوه مادون قرمز، این دستگاه از طرفداران بسیاری در بین صنعت گران حوزه میوه خشک برخوردار است.
میوه خشک کن چرخشی:
از جمله انواع خشک کن های میوه رایج در بازار ایران، میوه خشک کن های چرخشی می باشند. از جمله موارد مهمی که باید درباره این دستگاه ها بدانید، به شرح زیر می باشد:
- دستگاه ه ای میوه خشک کن چرخشی، به شکل استوانه ای می باشند.
- این دستگاه ها پس از آن که تنظیم دما و سرعت چرخش را انجام دادند، شروع به فعالیت کرده و سینی میوه ها شروع به چرخیدن می کنند.
- در دستگاه میوه خشک کن چرخشی، گرمای ایجاد شده در محیط به صورت یکسان بین این میوه های چیده شده در سینی پخش خواهد شد و می توان نتیجه گرفت که این دستگاه ها قدرت خشک کردن بسیار بالایی دارد.
میوه خشک کن های کابینتی
از جمله پر کاربردترین انواع خشک کن های میوه، دستگاه های میوه خشک کن کابینتی محسوب می شوند. این دستگاه ها برای فضاهای کوچک مناسب هستند زیرا فضای کمی را اشغال می کنند و در عین حال نیز سطح نسبتاً زیادی را برای خشک کردن انواع محصولات فراهم خواهند کرد. این نوع از دستگاه های خشک کن میوه مانند کابینتی بزرگ هستند که از قفسه های مختلفی برخوردار بوده و شما عزیزان می توانید میوه ها را به راحتی در این دستگاه خشک کنید. از جمله نکات بسیار مهمی که باید درباره این نوع دستگاه میوه خشک کن بدانید، به شرح زیر است:
- خشک کن کابینتی در واقع یک اتاق خشک کن با سیستم گرمایشی و سیستم کندانسور می باشد.
- این دستگاه بسیار کار آمد بوده و با وجود فضای کم دارای تعداد بسیاری از سینی می باشد به همین دلیل است که له آن خشک کن سینی دار نیز می گویند.
- این نوع از دستگاه های خشک کن میوه بیشتر برای خشک کردن محصولات مختلفی از قبیل میوه ها و سبزیجات، محصولات گوشتی و پروتئینی، محصولات شیمیایی و .... مناسب می باشد.
- خشک کن کابینتی برای خشک کردن و تولید کردن چیپس های میوه و سبزیجات نیز کاربرد بالایی دارد.
- این دستگاه نسبت به سایر دستگاه های موجود در بازار مقرون به صرفه بوده و البته کار کردن با آن بسیار ساده و آسان است.
- استفاده از دستگاه خشک کن کابینتی به صورت صنعتی، کارگاهی و خانگی مناسب می باشند.
سخن پایانی:
در این مقاله سعی کردیم تا به بررسی معرفی انواع خشک کن های میوه بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت هواکروز به آدرس havacruise.com مراجعه کنید.