خبرگزاری کار ایران

سرپرست بانک کشاورزی:

روش‌های سنتی در بانکداری دیگر پاسخگو نیست

روش‌های سنتی در بانکداری دیگر پاسخگو نیست
کد خبر : ۱۵۵۴۵۷۱

پل‌های قدیمی در جاده‌های دیجیتال؛ صنعت بانکداری کشور باید نو شود

بانک کشاورزی طی سال گذشته، ۲۱۰ همت تسهیلات پرداخت کرد که حدود ۸۵ درصد آن در بخش کشاورزی بود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، وهب متقی‌نیا، سرپرست بانک کشاورزی، امروز در یک نشست خبری با حضور خبرنگاران و برخی از فعالان عرصه تجارت، از آغاز به کار رسمی پلتفرم پالیز خبر داد. وی همچنین به تشریح دستاوردهای بانک کشاورزی و لزوم گرایش صنعت بانکداری کشور به روش‌های مدرن پرداخت.

سرپرست بانک کشاورزی با اشاره به تحولات نظام بانکی، اظهار کرد: دیگر با روش‌های سنتی امکان تأمین نیازهای بخش‌های مختلف وجود ندارد؛ به همین دلیل صنعت بانکداری دچار تغییراتی اساسی شده و بازیگران جدیدی وارد این عرصه شده‌اند.

وی افزود: امروزه ظرفیت‌هایی که توسط حوزه‌ی فناوری ایجاد شده و تحولات دیجیتالی که در حال وقوع است، صنعت بانکداری را نیز تحت تاثیر قرار داده و بخش خصوصی، استارتاپ‌ها و هوش مصنوعی به طور جدی در این عرصه فعال شده‌اند.

او ادامه داد: شاید نتوان شرایط فعالیت احتمالی شغل‌های ۱۰ سال آینده را پیش‌بینی کرد؛ اما اگر نظام بانکی در کشور ما که از قضا بانک محور است، همان مدل‌های سنتی را ادامه دهد، مشکلات بیشتری خواهیم داشت.

متقی‌نیا تصریح کرد: در برنامه هفتم توسعه، رشد ۸ درصدی در نظر گرفته شده که ۷۰ درصد آن بر عهده نظام بانکی، ۲۵ درصد بر عهده بازار سرمایه و ۵ درصد از طریق سرمایه‌گذاری خارجی تامین می‌شود. بنابراین نظام بانکی باید به مدل‌های جدیدی روی آورد که دنیا به سمت آن در حال حرکت است. البته نباید فراموش کرد که دولت و مجلس نیز باید برای این تحولات کمک کنند.

سرپرست بانک کشاورزی افزود: این بانک طی سال گذشته، ۲۱۰ همت تسهیلات پرداخت کرد که حدود ۸۵ درصد آن در بخش کشاورزی بود. اما باید بپرسیم که تا چه میزان نیازهای این بخش رفع شده است؟ حدود ۶۲ درصد از تسهیلات نظام بانکی در حوزه‌ی کشاورزی توسط بانک کشاورزی پرداخت شده و بقیه بانک‌ها فقط ۳۸ درصد را تامین کرده‌اند. البته جلب رضایت کامل مشتریان را منوط به خروج از مدل های سنتی و توسعه روش های نوین پرداخت و تأمین مالی در بانک کشاورزی می دانیم.

متقی نیا تصریح کرد: یقینا در آینده ای نزدیک شاهد تحول در نحوه خدمات دهی و افزایش قابل توجه مشتریان و مخاطبان بانک خواهیم بود.

وی افزود: ما در سال جاری، ۲۵۰ همت تسهیلات پرداخت کردیم و شاید با این مبلغ بتوانیم اثربخشی بیشتری در حدود ۶۰۰-۷۰۰ همت داشته باشیم. این یک ظرفیت بزرگ است که همه باید در هر بخشی که کار می‌کنیم، از آن استفاده کنیم. البته این کار نیاز به فرهنگ‌سازی دارد تا از مدل‌های سنتی به روش‌های نوین مهاجرت کنیم.

متقی‌نیا در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت تقویت و توسعه زنجیره های تأمین، اظهار کرد: در همین راستا در جلسه‌ای که با وزیر جهاد کشاورزی داشتیم، ایشان نیز بر "کشاورزی قراردادی" تاکید داشتند که یکی از همین مدل‌های مورد نیاز است. البته مدل‌های کامل‌تری نیز وجود دارد که ظرفیت مورد نیاز را ایجاد می‌کنند.

سرپرست بانک کشاورزی گفت: ما باید هدف‌گذاری کنیم و توانمان را بر روی زنجیره‌ها متمرکز کنیم. با این کار، بهداشت اعتباری نیز بهبود خواهد یافت و تسهیلات پرداختی دقیقا در محل مدنظر مصرف خواهد شد.

وی افزود: در این زنجیره، همه چیز شفاف و مدیریت شده است و در نهایت، همه بخش‌ها از تولید تا خدمات و نظام بانکی، بهره‌مند خواهند شد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز