خبرگزاری کار ایران

میلگرد یا مش؛ کدام برای فونداسیون ساختمان بهتر است؟

میلگرد یا مش؛ کدام برای فونداسیون ساختمان بهتر است؟
کد خبر : ۱۴۳۴۰۴۴

یکی از مهمترین مراحل اجرای فونداسیون یا همان پی ساختمان، میلگرد گذاری و آرماتوربندی است. در این مرحله مکان مدنظر جهت بتن ریزی، با استفاده از مصالح مورد نیاز تقویت می‌شود. برای این کار دو گزینه پیش روی افراد قرار دارد: 1. استفاده از میلگرد ساختمانی، 2.استفاده از توری مش. احتمالا این سوال برایتان مطرح شود که "بالاخره میلگرد یا مش، کدامیک برای شالوده ساختمان گزینه مناسب‌تری است؟"

بهتر است بدانید بتن تنها در برابر نیروی فشاری مقاومت دارد، اما در برابر نیروی کششی به راحتی ترک می‌خورد. هدف از آرماتوربندی، چه با اجرای مش در فونداسیون چه با اجرای میلگرد در فونداسیون، جبران این کاستی در بتن است. اما همانطور که گفته شد، یک علامت سوال بزرگ وجود دارد: کاشت میلگرد در فونداسیون بهتر است یا مش بندی در ساختمان؟ در این مقاله به دنبال یافتن پاسخ این سوال هستیم.

انواع فونداسیون ساختمان(میلگرد یا مش)

همانطور که گفته شد، جهت مسلح کردن بتن، هم از میلگرد و هم از مش ساختمانی استفاده می‌شود. با این حال انواع مختلفی از میلگرد و مش فلزی از لحاظ جنس در بازار موجود است. از همین رو می‌توان گفت اجرای فونداسیون به صورت جزئی‌تر به چند دسته مختلف تقسیم می‌شود.

در واقع برای کاشت میلگرد یا مش بندی فونداسیون می‌توان از محصولات مختلف زیر استفاده کرد، که به شرح زیر می‌باشند:

  • میلگرد اروپایی
  • میلگرد گالوانیزه
  • میلگرد با پوشش اپوکسی
  • میلگرد فولاد کربنی
  • مش گالوانیزه
  • مش استیل یا اتنلس استیل
  • مش آهن سیاه

البته انواع فونداسیون از لحاظ جنس میلگرد یا مفتول بسیار بیشتر است. به عنوان مثال میلگرد استفاده شده در شالوده سازه می‌تواند ساده یا آجدار باشد. با این حال در دسته بندی بالا اقسام کلی محصولات آرماتوربندی را مشاهده می‌کنید. همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید عبارت "میلگرد فولاد توفیقی" را در گوگل سرچ نمایید.

منظور از مش بندی فونداسیون ساختمان چیست؟

برای اینکه بدانیم میلگرد یا مش، کدام برای اجرای فونداسیون بهتر است، ابتدا باید تعریف مناسبی از هر روش داشته باشیم. با مش گذاری ساختمان شروع می‌کنیم. در این روش جهت افزایش استحکام پی ساختمان میلگردها را به صورت افقی و عمودی با زاویه 90 درجه به همدیگر متصل می‌کنند. که این کار در کارخانه انجام می‌شود، از این جهت به این نوع مش، توری مشبک فلزی آماده نیز گفته می‌شود.

میلگرد یا مش؛ کدام برای فونداسیون ساختمان بهتر است؟

منظور از کاشت میلگرد در فوندانسیون ساختمان چیست؟

اکنون که متوجه شدید مش بندی فونداسیون چیست، بد نیست با کاشت میلگرد هم آشنا شویم. اگر به پروژه‌های عمرانی نیمه ساخت نگاه کنید، قطعا متوجه میلگردهایی خواهید شد که از فونداسیون خارج شده‌اند. به این روش که معمولا با سوراخ کردن فونداسیون و جاگذاری میلگرد در آن انجام می‌شود، کاشت میلگرد می‌گویند. هدف از این کار افزایش استحکام بتن و در نتیجه سازه است.

استفاده از میلگرد در پی ساختمان

همین ابتدای کار باید بدانید کاشت میلگرد در فونداسیون نیاز به تخصص و تبحر دارد. در این روش ابتدا میلگرد مصرفی در فونداسیون انتخاب شده و به محل انجام پروژه منتقل می‌شود. سپس برای بارگذاری این میلگردها در بتن باید در بتن سوراخ ایجاد شود. معمولا از دریل برای سوراخکاری بتن کمک گرفته می‌شود. در انتها برای باقی ماندن میلگرد در فونداسیون مواد سیمانی یا چسب اپوکسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به این ترتیب میلگرد با قدرت زیاد در پی ساختمان باقی خواهد ماند.

استفاده از مش (شبکه پیش جوش) در پی ساختمان

جهت بارگذاری و اجرای شبکه میلگرد مش در پی ساختمان، در بسیاری از مواقع کارفرما ترجیح می‌دهد از توری جوشی آماده استفاده کند. در این صورت می‌بایست شبکه مش آماده مدنظر را خریداری نمود. پس از انتقال آن به محل مدنظر، کارگران ساختمان وظیفه دارند تا این توری فلزی مشبک را در جای خود قرار دهنده و به هم متصل کنند. در انتها بتن روی مش ساخته شده ریخته می‌شود. برای خرید توری مشبک آماده می‌توانید به سایت فولاد توفیقی مراجعه نمایید.

جدول مقایسه کاشت میلگرد یا مش گذاری در پی (شالوده) ساختمان

اجازه دهید به اصل مطلب بازگردیم. در پاسخ به دوراهی میلگرد یا مش، جدول زیر می‌تواند کمک زیادی به شما بکند. بنابراین پیشنهاد می‌کنم قبل از هر کاری ابتدا جدول زیر را مشاهده بفرمایید.

جدول مقایسه کاشت میلگرد و مش بندی ساختمان در اجرای فونداسیون:

 

مزیت و معایب کاربرد میلگرد در فوندانسیون ساختمان

از جمله مزایا و معایب اجرای میلگرد در فونداسیون می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. میلگرد استحکام نسبتا خوبی را به پی ساختمان منتقل می‌کند.
  2. حمل و نقل میلگرد نسبت به شبکه مش آسانتر است.
  1. اجرای میلگرد زمان بیشتری نیاز دارد، چرا که کارگران باید برای کاشت آن دست به کار شوند.
  2. اجرای فونداسیون با میلگرد هزینه بیشتری نسبت به مش دارد، چرا که در آن از میلگردهای ضخیم‌تر استفاده می‌شود.
  3. میلگرد در معرض رطوبت به سرعت زنگ می‌زند.

مزیت و معایب کاربرد انواع مش در فوندانسیون ساختمان

از جمله مزایا و معایب مش بندی ساختمان با استفاده از توری فلزی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. مش سبب افزایش مقاومت کششی سازه می‌شود.
  2. مش از ترک خوردن و شکستگی بتن جلوگیری می‌نماید.
  3. مش به سادگی اجرا و به سرعت نصب می‌شود، چرا که از قبل آماده است.
  1. چنانچه به درستی نصب نشده باشد، استحکام سازه را خدشه دار می‌کند.
  2. بدون شک حمل و نقل شبکه مش نسبت به میلگرد سخت تر است.

انتخاب مش یا میلگرد برای پی ساختمان؛ متناسب با نیاز!

همانطور که مشاهده کردید، استفاده از مش و میلگرد، هر دو در صنعت ساختمان سازی رایج است. هر یک از این محصولات جهت اجرای فونداسیون مزایا و معایب خاص خود را دارند. بنابراین در جواب میلگرد یا مش، نمی‌توان با قطعیت نظر دارد، چرا که انتخاب یکی از مصالح جهت افزایش استحکام بتن باید بر اساس پروژه باشد. از همین رو من فروشنده‌های زیادی را مورد بررسی قرار دادم. خوشبختانه باید بگویم فروشنده‌های خوب و منصف در این زمینه زیاد است که شما می‌توانید از آنها برای خرید محصول مناسب‌تر مشاوره دریافت کنید.

البته در این زمینه با توجه به اینکه سایت معتبر فولاد توفیقی خودش تولید کننده انواع میلگرد و مش فلزی است، همچنین با توجه به مشاوره اختصاصی که کارشناسان آن ارائه می‌دهند، به نظر من این سایت قابل اعتماد است. برای دریافت مشاوره از صنایع فولاد توفیقی وارد سایت این فروشگاه شوید. همچنین برای خرید میلگرد از این فروشگاه می‌توانید به آدرس https://fouladtofighi.com/rebar/ مراجعه نمایید.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز