خبرگزاری کار ایران

نخستین انسولین نسل جدید در ایران تولید و رونمایی شد

نخستین انسولین نسل جدید در ایران تولید و رونمایی شد
کد خبر : ۱۴۲۶۴۴۰

امروز نخستین انسولین نسل جدید در حالی رونمایی شد که بسیاری از کارشناسان حاضر در این نشست بر این باورند که این داروها در ادامه زندگی راحت‌تر بیماران دیابتی تاثیر‌گذار است.

 به گزارش ایلنا، مراسم رونمایی از نسل جدید انسولین صبح روز یکشنبه در کارخانه یک شرکت دارویی در استان البرز با حضور رئیس سازمان غذا و دارو، مسئولانی از وزارت بهداشت و بیمه‌ها برگزار شد. 

حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص وضعیت دیابت در ایران و حمایت‌هایی که این سازمان برای تامین داروی آنها انجام می‌دهد، گفت: بیش از ۸ درصد مردم دنیا به دیابت مبتلا هستند که از این تعداد بیش از ۹۰ درصد آنها داروهای خوراکی  مصرف می‌کنند و ۱۰ درصد نیز وابسته به انسولین هستند . 

او با اشاره به پویش اخیر وزارت بهداشت در مورد قند خون و فشار خون افزود: می‌توان گفت دیابت پرهزینه‌ترین بیماری دنیا است و هزینه‌های زیادی بر شانه‌های حوزه سلامت می‌گذارد که قسمتی از این هزینه‌ها به موضوع پیشگیری مرتبط است. 

رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه بیش از ۹۰ درصد داروها خوراکی هستند اضافه کرد: ‌متفورمین بیشترین تولید را در کشور داشته است و تنها ۱۰ درصد افراد دیابتی در کشور انسولین‌ قلمی مصرف می‌کنند و این میزان در سال‌های اخیر مصرف آن افزایش داشته است. 

او با تاکید بر اینکه هر سال ۳۰ میلیون قلم انسولین در کشور تولید می‌شود، اضافه کرد: امسال قرار بر این شد که  این عدد افزایش پیدا کند. 

وی با بیان اینکه دنیا به سمت تولید انسولین‌های طولانی‌اثر حرکت می‌کند، گفت: تولید قرص انسولین در برخی کشورها در مرحله تحقیقاتی و ارزیابی‌های بالینی است. 

محمدی افزود: امسال در صندوق صعب‌العلاج اعتبار ویژه‌ای برای تحت پوشش قرار دادن هزینه داروهای بیماران دیابتی ازجمله داروهای خوراکی دیده شده‌است. 

علیرضا استقامتی، فوق تخصص غدد و متابولیسم، نیز با اشاره به اینکه آمار دیابت در کشور رو به افزایش است خاطر نشان کرد: ‌بیش از ۵۰۰ میلیون نفر در دنیا دچار دیابت هستند که می‌توان گفت این آمار به ۸۰۰ میلیون هم می‌رسد و به‌اسانی نمی‌توان این سیل خروشان را متوقف کرد. 

او با تاکید بر اینکه در ایران بیش از ۱۱ درصد افراد به دیابت مبتلا هستند، اضافه کرد:‌ از این تعداد ۲۴ درصد در معرض پیش‌دیابت قرار دارند که آنها نیز ممکن است به عوارض دیابت مبتلا شوند. زیرا طبیعت این بیماری، مزمن و درمان آن، پیچیده است. 

استقامتی با تاکید بر اینکه در کشور ما با اصلاح روش تغدیه و رژیم غذایی، کمتر از ۱۵ درصد از قند خون قابل کنترل می‌شود، خاطر نشان کرد:‌ دیابت با خود مشکلات دیگری مانند چاقی، افزایش وزن و فشارخون را به دنبال دارد و این موضوع می‌طلبد که درمان مناسب در زمان مناسب انجام شود. ما نباید اجازه دهیم که دیابت به عوارض برسد. زیرا در آن صورت نمی‌توانیم کمکی به اقتصاد سلامت کنیم. دیابت در واقع فشار زیادی بر جامعه وارد می‌کند و می‌تواند هزینه‌های زیادی به دنبال داشته باشد. در آمریکا ۴۰۰ میلیارد دلار، هزینه درمان دیابت می‌شود که ۳۰۰ میلیون دلار آن هزینه مستقیم و ۱۰۰ میلیارد دلار آن، غیر مستقیم است و در واقع باید گفت به ازای هر ۴ دلاری که برای خدمات سلامت انجام می‌شود یک دلار برای دیابت هزینه می‌شود و این فرایند همچنان ادامه دارد، زیرا کنترل دیابت بسیار سخت‌تر از بیماری های دیگر است؛ به این دلیل که دیابت، همه ابعاد زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. 

استقامتی در مورد انسولین نسل جدید گفت: در این انسولین نسل جدید، دو نوع انسولین تعبیه شده است؛ هم سریع‌الاثر و هم طولانی‌اثر  که این ویژگی می‌تواند شرایط را برای بیمارانی که ناچارند چندبار در روز انسولین تزریق کنند، بهتر کند. 

او بر این باور است که دنیا راه درمان‌های جدید را در پیش گرفته و انسولین‌های هفتگی و ماهانه در حال تولید هستند و توضیح داد: آموزش، حلقه مفقوده در سیستم سلامت است و نمی‌توانیم امید داشته باشیم که درمان، بدون عبور از شاهراه آموزش به مقصد برسد

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز