چرا صندوق زیتون گزینه مناسبی برای سرمایهگذاران حقوقی است؟
بازدهی صندوق زیتون طی دو سال گذشته از بازدهی شاخص کل بورس و همچنین سود سپرده بانکی بیشتر بوده است. برای آشنایی با این صندوق، این مطلب را بخوانید.
رشد شاخص کل بورس طی دو سال گذشته حدود 40 درصد برآورد شده در حالیکه صندوق مختلط زیتون در همین فاصله رشد حدودا 90 درصدی داشته است. سود سپرده بانکی هم طی دو سال گذشته کمتر از 42 درصد بوده است. این یعنی سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی میتوانند روی این صندوق برای سوددهی، حساب باز کنند.
تورم در اقتصاد کشور باعث شده بسیاری از افراد به دنبال سرمایهگذاری باشند در حالیکه نمیدانند بهترین گزینه برای سرمایهگذاری چیست؟ برخی افراد سپردهگذاری در بانکها یا بازارهای موازی مثل مسکن، ارز، طلا و امثال اینها را به عنوان راهی با ریسک پایین در پیش میگیرند و برخی به دنبال بازار سهام میروند که بیشتر مناسب افراد ریسکپذیر است. در این بین، گزینه صندوقهای سرمایهگذاری از جمله صندوقهای مختلط هم وجود دارد که گاهی سرمایهگذاران از آن غافل میشوند. مروری بر وضعیت بازدهی صندوق مختلط زیتون که از صندوقهای تحت مدیریت شرکت مشاور سرمایهگذاری ترنج است، برای سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی، راهگشا خواهد بود.
*زیتون چند گام جلوتر از شاخص کل
صندوق مختلط زیتون ترکیبی از سهام و اوراق بهادار با درآمد ثابت است که مدیر پرتفوی صندوق براساس شرایط بازار برای آن تصمیمگیری میکند تا همیشه در محدوده حداکثر سوددهی باقی بماند. دو سال از تاسیس این صندوق میگذرد و در این فاصله، زیتون همواره روندی رو به رشد داشته است. بازدهی زیتون از ابتدای فعالیتش تاکنون 90 درصد بوده که سود دو سال گذشته را نشان میدهد. سود یک ساله این صندوق هم معادل 50 درصد برآورد شده است.
مقایسه بازدهی این صندوق با شاخص کل و همچنین سود سپرده بانکی، میتواند تکلیف بسیاری از سرمایهگذاران را روشن کند. اگر سود دو سال گذشته سپرده بانکی را محاسبه کنیم به عددی کمتر از 42 درصد میرسیم. شاخص کل بورس هم طی دو سال گذشته رشد 40 درصدی داشته در حالیکه صندوق زیتون حدود 90 درصد رشد به ثبت رسانده است. به این ترتیب زیتون برای سرمایهگذاری میانمدت، گزینهای معقول به شمار میآید.
*صندوقهای درآمد ثابت یا زیتون؟
از ابتدای شهریور تاکنون، میانگین حجم معاملات صندوق زیتون تحرکات چشمگیری داشته و به میانگین روزانه 3.3 میلیون واحد رسیده است. همین جریان باعث شده خالص ارزش دارایی این صندوق به بیش از 6هزار میلیارد ریال (600 میلیارد ریال) برسد. یکی از نکات قابل توجه در مورد صندوق زیتون این است که در کنار سرمایهگذاران حقیقی، توانسته مورد توجه سرمایهگذاران حقوقی هم قرار بگیرد. در حال حاضر حدود 36 هزار نفر سرمایهگذار حقیقی و همچنین 210 سرمایهگذار حقوقی، واحدهای صندوق زیتون را خریداری کردهاند.
برخی از سرمایهگذاران حقوقی در صنایع مختلف از جمله صنعت بیمه، سرمایه ثابت ورودی قابل توجهی دارند که معمولا آن را صرف صندوقهای درآمد ثابت میکنند. مقایسه بازدهی یکساله زیتون با صندوقهای درآمد ثابت در این زمینه میتواند برای این دسته از سرمایهگذاران جالب توجه باشد. بازدهی صندوقهای درآمد ثابت طی یک سال گذشته 23 درصد برآورد شده در حالیکه صندوق زیتون بیش از 50 درصد بازدهی را به ثبت رسانده است. به همین دلیل، صندوق مختلط زیتون میتواند گزینهای قابل تامل جهت سرمایهگذاری حقوقیها باشد.
*عبور زیتون از جنگ
«نوسان» تنها پدیدهای است که سرمایهگذاران از آن میگریزند و همیشه در بازار سرمایه حضور دارند. برای مثال، اخیرا جنگ اسرائیل و حماس در غزه، بازار سرمایه را تحت تاثیر خود قرار داده و نوساناتی را در بازار ایجاد کرده است. نگاهی به آمار و ارقام نشان میدهد بازار سهام یا همان بورس تهران طی جنگ دچار بحران شد. طی روزهای نخست پس از آغاز این جنگ، شاخص کل ریزش حدودا 50 هزار واحدی را تجربه کرد در حالیکه تیم تحلیلگران در صندوق زیتون توانستند عملکرد مطلوبی از خود به جای بگذارند و ریسک صندوق را به حداقل برسانند.
شرکت مشاور سرمایهگذاری ترنج، صندوق مختلط زیتون را برای سرمایهگذاران حقیقی بهویژه برای سرمایهگذاری میانمدت در روزهای تورمی یا نوسانی در نظر گرفته تا این دسته از سرمایهگذاران بتوانند در چنین شرایطی، از بازدهی حداکثری بهرهمند شوند.
برای دریافت مشاوره درباره صندوق مختلط زیتون و سرمایهگذاری در آن، میتوانید با شماره02179326 تماس بگیرید.
متادیسکریپشن: