مادر کودک باهوش چگونه رفتار می کند؟
داشتن فرزند باهوش خوشایند است و مورد علاقه والدین است اگر باهوش هم نشد خواستار فرزند باهوش و مودب هستیم. شاید این مسئله را زیاد شنیده باشید زمانی که مادر باردار است می گویند جهت آماده سازی ذهن کودک در دنیای مادی بهتر است برایش موسیقی بگذارید، با او صحبت کنید، کتاب و مقاله مادر کودک باهوش بخوانید.
برای این که کودکانی باهوش داشته باشید ابتدا لازم است تست هوش کودک را برای فرزند خود انجام دهید تا متوجه شوید کودک شما در کدام هوش دارای توانایی بالاتری است.
- آموزش کلمات به کودک
بهترین روش برای آموزش کلمات به کودکان این است که هر هفته یک کلمه جدید را به آنها آموزش دهید، از سن ۱۸ ماهگی شروع کنید و تا دو سالگی ادامه دهید. از تمرینات تعاملی استفاده کنید و با کودک خود بیشتر حرف بزنید.
همچنین، به کودکتان تلویزیون نگاه ندهید و به جای آن از تعامل مستقیم برای آموزش استفاده کنید.
- تصمیم گیری کودک
به عنوان والد، به کودکان خود فرصت انتخاب دادن در موارد مختلف را بدهید. برای مثال، از آنها بپرسید که کدام لباس را بپوشند یا کدام آبمیوه را به مدرسه ببرند. وقتی کودکان نشان میدهند که میتوانند تصمیمهای کوچکی بگیرند، از آنها تشویق به انتخابهای خود کنید. همچنین، در مواقع دعواها و تضادها بین خواهر و برادرها، آنها را تشویق کنید تا به دنبال راههای متفاوت برای حل مشکلات باشند.
این اقدامات میتوانند به تقویت مهارتهای تصمیمگیری و حل مسائل کودکان کمک کنند و خودبینی و استقلال آنها را تقویت کنند.
- درباره موضوعی فکر کردن
شما میتوانید با تشویق کودکان به فکر کردن، مهارتهای شناختی آنها را تقویت کنید. وقتی کودک سوالی میپرسد، به جای دادن پاسخ مستقیم، از او بپرسید که چگونه فکر میکند و چه کاری انجام میدهد.
این اقدام به کودک اعتماد به نفس در حل مسائل و توانایی او را تقویت میکند و به او کمک میکند تا راههای جدیدی برای حل مشکلات کشف کند و در کشف استعدادیابی کودک نیز می تواند بسیار کمک کننده باشد.
- آموزش صبر به کودک
آموزش صبر به کودکان از مسائل مهمی است که والدین باید به آن توجه کنند. مادر کودک باهوش به کودکان اجازه میدهد تا احساسات خود را بیان کنند و از آنها ستایش میکند.
- درک زبان بدن
به کودکان خود کمک کنید تا زبان بدن را درک کنند. این میتواند به تقویت همدلی و درک احساسات دیگران کمک کند.
همچنین، مهم است بدانید که نمیتوانید کودکان را به یادگیری این مهارتها تنبیه کنید. آنها ممکن است گاهی رفتار نادرست داشته باشند، اما با تمرکز بر این تکنیکها، آنها به تدریج میآموزند که چگونه برای برقراری ارتباط و درک احساسات دیگران از زبان بدن استفاده کنند.
- تشویق به کنجکاوی
مادران میتوانند کودکان خود را تشویق کنند تا سوالات بپرسند و علاقهمندیهایشان را کشف کنند. تشویق به کنجکاوی و تفکر منطقی میتواند توسعه مهارتهای شناختی آنها را ترویج کند.
- ایجاد محیط یادگیری
مادران میتوانند محیطهای آموزشی مناسبی در خانه ایجاد کنند، از جمله کتابخانه خانگی، بازیهای آموزشی و وسایل آموزشی متنوع. لازم است والدین درخصوص بهترین سن استعدادیابی کودک یک سری اطلاعاتی را کسب نمایند تا بتوانند بهترین روش را برای فرزندشان در نظر بگیرند.
- اعتراف به تواناییها
مادران باهوش به کودکان خود اعتماد به نفس در مهارتها و استعدادهایشان را تربیت میکنند. آنها به کودکان فرصت میدهند تا خودکار تفکر کنند و راههای جدید برای حل مسائل پیدا کنند.
- تعادل بین تحصیل و تفریح
مهم است که والدین به تعادل مناسبی بین تحصیل و تفریح کودکان دقت کنند تا از یک سو آموزش مؤثر ارائه دهند و از سوی دیگر به آنها اجازه دهند تا با بازی و تفریح تواناییهای اجتماعی و خلاقیت خود را توسعه دهند.
در نهایت، برای پرورش کودک باهوش، والدین باید توجه داشته باشند که هر کودک منحصر به فرد است و نیازهای متفاوتی دارد. به افزایش اعتماد به نفس، توانایی تفکر منطقی، و توسعه استعدادهای خاص کودکان اهمیت دهید و برای رشد شخصیت آنها حمایت کنید.