خبرگزاری کار ایران

همراه داشتن دارو در پرواز مجاز است؟

همراه داشتن دارو در پرواز مجاز است؟
کد خبر : ۱۳۹۲۵۵۲

 

  • آیا بردن قرص ژلوفن در هواپیما ممنوع است؟

  • من قرص معده استفاده می‌کنم، می‌توانم آن را با خود به ترکیه ببرم؟

  • من فقط 4 یا 5 عدد قرص متادون را می‌خواهم با خودم به گرجستان ببرم. آیا حمل متادون مجاز است؟

  • اگر قرص بی 2 را در فرودگاه در چمدانم پیدا کنند، جریمه می‌شوم یا بازداشت؟

اینها فقط بخشی از سؤالات هرروزه مسافران پروازهای داخلی و خارجی هستند. افرادی که به دلایل مختلف، سفر هوایی را ترجیح می‌دهند؛ اما از سوی دیگر، باید داروهای مورداستفاده خود را همراه داشته باشند. این در حالی است که حمل برخی از اقلام دارویی در بسیاری از پروازها ممنوع است.

این موضوع، برای بیماران، به‌ویژه اشخاصی که به دلیل بیماری‌های خاص همچون سرطان، پارکینسون و... مجبور به استفاده روزانه دارو هستند، اهمیت بیشتری دارد؛ بنابراین، چنانچه داروی خاصی را مصرف می‌کنید، پیش از تهیه بلیط هواپیما نسبت به قانونی‌بودن حمل آن مطمئن شوید. البته، این قاعده مختص سفرهای هوایی مانند پرواز استانبول تهران نبوده و شامل ایرلاین‌های داخلی نیز می‌شود.

در همین راستا، علی‌بابا قصد دارد شما را با قوانین حمل دارو در هواپیما و توصیه‌های سازمان امنیت حمل‌ونقل هوایی (TSA) دراین‌رابطه، آشنا کند. چنانچه، در روزهای آتی قصد سفر هوایی را دارید؛ اما بابت قرص‌ها و شربت‌های مصرفی خود یا عزیزانتان نگرانید، تا انتها همراه ما باشید.

محدودیت حمل دارو در پرواز

همه ما کم‌وبیش با محدودیت حمل دارو در هواپیما آشنا هستیم؛ اما نمی‌توانیم چنین قانونی را به‌راحتی بپذیریم. این مسئله در کشوری مثل ایران که به‌خاطر تحریم‌های فراوان نمی‌تواند بخش زیادی از داروهای مصرفی شهروندان را تأمین کند، واقعاً نگران‌کننده است. چرا که بخش عمده‌ای از مسافران ایرانی، هنگام بازگشت به کشور تلاش می‌کنند داروهای مصرفی بیماران را با خود به داخل کشور بیاورند. علاوه‌برآن، تعداد قابل‌توجهی از ایرانیان به دلیل بی‌اطلاعی از قوانین سفت‌وسخت بین‌المللی و فقط به‌خاطر همراه‌داشتن چند بسته قرص، در حال حاضر در زندان به سر می‌برند.

همراه داشتن دارو در پرواز مجاز است؟

هرچند در صورت داشتن مجوز حمل دارو می‌توانید قرص و شربت‌های خود را همراه داشته باشید؛ اما بعضی از شرکت‌های هوایی قوانین سخت‌گیرانه‌ای نسبت به حمل دارو دارند. چاره کار چیست؟ در ادامه خواهیم گفت که پیش از سفر هوایی و برای جابه‌جایی داروهای خود چه نکاتی را مدنظر قرار دهید.

توصیه‌های اداره امنیت حمل‌ونقل هوایی برای حمل دارو در پرواز

اولین و مهم‌ترین توصیه پیش از شروع سفر این است که حتماً قوانین کشور مقصد و همین‌طور مقررات ایرلاین خود را به‌منظور حمل دارو، به‌خوبی بررسی کنید. چرا که ممکن است دارویی مانند کدئین را مجاز فرض کنید درحالی‌که حمل آن در فرودگاه‌های اغلب کشورها جرم محسوب می‌شود!

اداره امنیت حمل‌ونقل هوایی (TSA) که وظیفه حفاظت از سیستم‌های حمل‌ونقل را برعهده دارد، درمورد جابه‌جایی داروهای گوناگون با هواپیما چند توصیه مهم به شرح زیر دارد:

  1. چنانچه داروی شما مایع باشد، حتماً باید افسر پرواز را از این موضوع مطلع کنید.

  2. در فرودگاه‌ها، سخت‌گیری‌های بیشتری نسبت به داروهای مایع اعمال می‌شود. زیرا شربت‌ها و سایر اقلام دارویی مایع، نیاز به بررسی بیشتری دارند. حتی ممکن است برای اطمینان از نوع دارو، بسته‌بندی آن بازو بسته شود.

  3. حتماً از پزشک خود بخواهید در یک نسخه، بیماری و داروهای مورد نیازتان را شرح دهد. این نسخه را باید همراه با تمام داروها به پلیس فرودگاه نشان دهید.

  4. داروهایی که به تجویز پزشک مصرف می‌کنید را یا داخل چمدان بگذارید تا در قسمت مربوط بررسی شوند یا به‌صورت دستی همراه خود داشته باشید. اگر به دارویی در حین پرواز نیاز دارید همان دارو را در کیف دستی خود قرار داده و نسخه پزشک را همراه داشته باشید.

همراه داشتن دارو در پرواز مجاز است؟

  1. بررسی دارو توسط دستگاه ایکس ری انجام می‌شود. ایکس ری وسیله‌ای است که با استفاده از اشعه ایکس، داروها را کنترل می‌کند. درصورتی‌که احتمال ورود آسیب به داروها را می‌دهید درخواست چک‌نشدن دارو به‌وسیله ایکس را به افسر فرودگاه اعلام کنید. در این صورت، تمامی اقلام دارویی توسط پلیس فرودگاه کنترل می‌شوند.

  2. اگر دچار بیماری‌های خاص یا شرایط پزشکی خاصی هستید، حتماً دستبند هشدار همراه داشته باشید. این دستبندها در طول پرواز کمک فراوانی به حفظ سلامتی‌تان می‌کنند.

و آخرین توصیه این است که لیست داروهای غیرمجاز هر کشور را از سفارتخانه آن کشور، مسافران و حتی شهروندان ساکن در آنجا جویا شوید. مثلاً امارات، یکی از کشورهایی است لیست داروهای غیرمجازش بسیار طولانی است. تا جایی که ورود و خروج هرگونه داروی دارای نیکوتین و کدئین را هم ممنوع اعلام کرده است.

آیا همراه داشتن داروی متادون در پرواز مجاز است؟

یکی از رایج‌ترین سؤالات مسافران ایرانی، دررابطه‌با متادون و همراه داشتن آن در هواپیما است. به‌طورکلی اگر برای مصرف این دارو، تجویز و نسخه پزشک را در اختیار دارید؛ درمورد پروازهای داخلی نگران نباشید. اگر، متادون جزء داروهای تجویزی از سوی پزشک باشد، فرودگاه‌های شهرهای مختلف کشور نسبت به آن سخت‌گیر نخواهند بود.

اما چنانچه با این دارو بخواهید به کشورهای اروپایی، امریکایی و... سفر کنید، اوضاع تا حد زیادی متفاوت خواهد بود. بهتر است پیش از سفر، اطلاعات دقیق را از سفارت آن کشور در ایران به دست آورید. فراموش نکنید که برای بازگشت از شهرهای خارجی به ایران مثل برگشت از استانبول به تهران، باز هم باید قوانین کشور مبدأ را رعایت کنید.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز