حامد میرانی:
انقلاب باعث پیشرفت موسیقی ایران شد
حامد میرانی در برنامه شبنشینی گفت: پژوهش در زمینه موسیقی کار بسیار سختی است مخصوصا زمانی که من شروع کردم به دلیل محدودیتها کار سختتر هم بود.
او ادامه داد: هنر و دین دو عنصری هستند که مرز نمیشناسند یعنی ورای جغرافیای سیاسی و مرزی عمل میکنند، به همین دلیل به دنبال موسیقی بودن هدف میخواهد که بدانیم چه چیز را دنبال میکنیم.
میرانی بیان کرد: یکی از بهترین اتفاقهای زندگی من این بود که در سن 8 سالگی با برنامه فرهنگ مردم در رادیو که استاد انجوی شیرازی آن را ساخته بودند، آشنا شدم.
او افزود: من به برنامه نامه نوشتم، در جواب نامه من پرسیده شده بود که کلاس چندم هستم، من نیز به کمک مادرم به جای اینکه بنویسم دوم دبستان اشتباه نوشتم، دوم ریاضی. این موضوع باعث شد که از طرف برنامه یک روز به خانه ما بیایند، وقتی آمدند و من را دیدند از سنم تعجب کردند، اما خداروشکر از همان جا آشنایی من با رادیو شکل گرفت و ادامه دار شد.
میرانی توضیح داد: من به تشویق استاد انجوی به پژوهش در فرهنگ مردم و موسیقی نواحی و آیینی مختلف پرداختم زیرا متوجه شدم که موسیقی در تمام جهان براساس آیینهای آن هاست، مثلا شعرهای ما اکثرا ارزش شناختی هستند و جزء آیین ما محسوب میشوند.
میرانی اظهار کرد: من نزدیک به 18 جشنواره و همایش را براساس پژوهشهای خودم مدیریت، طراحی و اجرا کردم.
وی بیان کرد: وقتی انقلاب شکل گرفت، تمام موسیقیهای نواحی با انقلاب هماهنگ شدند، حتی موسیقی لاله زاری ما هم با انقلاب ارتباط برقرار کرده بود. انقلاب باعث شده بود که مردم در هر کجای ایران شعرهای مربوط به آن را زمزمه میکردند، انقلاب در واقع باعث پیشرفت موسیقی ایران شد.
میرانی گفت: هنر در دل ایرانیان موج میزند، چون احساسات زیادی دارند، فقط باید ببینیم در کدام منطقه زندگی میکنند و چگونه این حسها طبقه بندی شده است، همانطور که میدانید در انقلاب شعارهای خیابانی با یک ریتم به سرود تبدیل شد.