نماینده مردم تبریز در مجلس:
آنهایی که مردم را وادار به استفاده از خودروی غیر استاندارد کردهاند، در خونهایی که در تصادفات ریخته شده شریک هستند
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی میگوید: افرادی که مردم را وادار کردند از ارابههای مرگ با کمترین میزان استاندارد و ایمنی استفاده کنند، در خونهایی که در تصادفات به ناحق ریخته شده، شریک هستند.
احمد علیرضا بیگی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی ضمن ارزیابی عملکرد صنعت خودروسازی گفت: خودروسازهایی که وسایل ضروری خودرو را به عنوان آپشن اضافی به مردم می فروشند و بخاطر لزوم حفظ ایمنی و استانداردهای اجباری که حداقل وظیفه آن هاست اخیرا از مردم رسما پول اضافی میگیرند، در خلاف مسیر رشد تولی و مهار تورم حرکت میکنند اینها همیشه باعث نارضایتی آشکار مردم و ارکان حاکمیتند.
نماینده مردم تبریز گفت: با توجه به برنامهریزی که در کشور صورت گرفته مردم محکوم به استفاده از خودروهای داخلی هستند، سهمی که خودروها به ویژه پراید، در تصادفات رانندگی به خود اختصاص داده، نشان دهنده محکومیت مردم برای استفاده از این خودروها است و چاره دیگری ندارند. لذا معتقد هستم افرادی که مردم ما را وادار کردند از ارابههای مرگ با کمترین میزان استاندارد و ایمنی استفاده کنند، در خونهایی که در تصادفات به نا حق ریخته شده، شریک هستند.
او افزود: برای نمونه در حال حاضر مردم خودروی ۲۰۷ را با کلی منت و در صف ایستادن، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون میخرند، که اگر این قیمت را با نرخ دلار رئیسی که ۵۱ هزار تومان است، مقایسه کنیم، حدود ۲۰ هزار دلار این مدل ماشین قیمت دارد. در صورتی که در کشورهای همسایه مانند امارات، عمان، ترکیه و حتی گرجستان با این ۲۰ هزار دلار میتوان یک مرسدس یا BMW خوب خرید نه یک ماشین از رده خارج. در حال حاضر در فرانسه از پژو ۲۰۷، پژو۴۰۵ و زانتیا استفاده نمیشود زیرا اجازه تولید ندارند.
علیرضا بیگی در ادامه تصریح کرد: بنابراین ماشین را با این منت و قیمت در اختیار مردم قرار میدهند در صورتی که مردم متوجه هستند در کشورهای همسایه قیمت ماشین بسیار متفاوت است و مردم پول BMW و مرسدس پرداخت میکنند اما پژو ۲۰۷ سوار میشوند.
او با اشاره به راهحل برای خروج از این شرایط خودروسازی خاطرنشان کرد: ما نه تنها در حوزه اقتصاد و خودرو بلکه در همه حوزهها باید اجازه بدهیم مردم ایفای نقش کنند و رقابت صورت بگیرد. هم در حوزه سیاست باید مردم را مشاهده کنیم و احزاب با یکدیگر رقابت کنند. در حقیقت باید مانع از انحصار در حوزه اقتصاد شویم و امکاناتی را فراهم کنیم مردم بتوانند با سرمایه خود وارد شوند و از تولید حمایت کنند. برای نمونه برای ثبتنام خودرو چه اندازه سرمایه وارد بانکها میشود، این نشان میدهد که نقدینگی قابل توجهی در اختیار مردم است که اگر این نقدینگی در مرحله تولید قرار بگیرد منجر به شکوفایی میشود.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در پایان یادآور شد: متأسفانه اقتصاد رانتی و دستوری مانع از حضور مردم در این عرصه میشود. در نمونه دیگری، مردم ۴۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری کردند بعد از یک ماه فردی آمد گفت سرمایه شما سوخت و بر باد رفت، اگر این مبلغ در صنعت نفت و پتروشیمی تزریق میشد و مردم سود آن را هم دریافت میکردند، تشویق میشدند و بیشتر سرمایهگذاری میکردند. در مجموع در شرایط فعلی مردم اعتماد خود را از دست دادند و بعید است که به این راحتی امکان حضور مردم در عرصه اقتصاد را فراهم کرد.