اهمیت شناخت انواع تابلو برق
![اهمیت شناخت انواع تابلو برق](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/bI9mkd5PMRwo/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0piiPWyMvz3YG7otfNPZWXfo,/65.jpg)
تابلو برق از واژه انگلیسی (Electrical Enclosure) گرفته شده است که مجموعه ای از تجهیزات قطع و وصل، فرمان، سنجش، حفاظت و پایش است. در نتیجه سیم ها به هم متصل میشوند و درون محفظه ای قرار دارند. این سیستم در برگیرنده تمامی سیم ها و کابل های داخل و بیرون از ساختمان مسکونی، نیروگاه ها، کارخانه جات، انواع پروژه های صنعتی و عمرانی و … می باشد. وجود این تابلو های برق برای انتقال و توزیع ایمن انرژی الکتریکی ضروری تلقی شده است. در ادامه با انواع تابلو برق آشنا خواهید شد.
نصب انواع تابلوبرق
نصب تابلو برق تک فاز رایجترین سیمکشی در ساختمانهای مسکونی است. در منبع تک فاز از قطبهای ابزار به کنتور انرژی کیلووات ساعت و سپس مستقیماً به صفحه توزیع اصلی (واحد مصرفکننده) متصل میشوند.
برای سیمکشی و نصب تابلو برق تک فاز برای توزیع منبع برق در چند بخش از یکخانه، مراحل زیر را دنبال کنید:
- سیمهای ورودی فاز و خنثی (L و N) را از تیر برق به منبع انرژی تک فاز وصل کنید.
- سیم فاز ورودی و خنثی ورودی (L و N) را به 2 قطع کننده مدار قطب دار MCCB متصل کنید. این بهعنوان یک کلید اصلی برای تمام بخشهای خانه استفاده میشود.
- MCCB را به ترتیب برای هر بخش به دو قطب MCB’s ، RCD ، Single Pole MCB و سیمهای خروجی و کابل را به مدارهای فرعی و مدارهای فرعی نهایی متصل کنید. مراحل مشابه را برای هر بخش انجام دهید. به خاطر داشته باشید که اتصال مناسب برای سیمهای خنثی و فاز در کل سیستم باید انجام شود. در صورت اشتباه بودن، کدهای رنگ سیمکشی IEC و NEC را از اینترنت پیدا کنید و از آن استفاده کنید.
- اکنون، دستگاههای الکتریکی و لوازمخانگی را به ترمینال اتصال به زمین متصل کنید که منجر به الکترود زمین در سیستم و زمین میشود.
مراحل مشابه را برای هر سه تابلوی توزیع و واحدهای مصرفی برای بخشهای دیگر یعنی زیرزمین، گاراژ و غیره انجام دهید. بهعبارتیدیگر سیمکشی منبع تغذیه تک فاز همانند نصب تابلو برق ۱ فاز است.
کاربرد تابلو برق
تابلو برق نیز مانند هر وسیله ای ارزش کاربردی خود را دارد. از جمله کاربرد های تابلو برق شامل موارد زیر است:
- جلوگیری از انتقال شوک های الکتریکی به کاربران
- محافظت تجهیزات و وسایل داخل تابلو در برابر عامل محیطی مختلف مانند باران و باد و برف و ...
- توزیع مساوی و مناسب توان در مدارهای مصرفکننده
- اصلاح ضریب توان
- جلوگیری از نشتی جریان
انواع تابلو برق
تابلو برق انواعی دارد که در ادامه با انواع تابلو برق آشنا خواهید شد.
تابلو برق روبند دار
فریم تابلو برق ها دارای درب یا روبند است که روبند های لولایی مطابق با استاندارد بوده تا از دسترسی به نقاط برق دار جلوگیری شود. در تولید روبند ها از ورق گالوانیزه و روغنی استفاده شده است. با باز نمودن روبند ها تمام تجهیزات آن برای سرویس و نگه داری به آسانی قابل دسترسی هستند. این تابلو ها با لاستیک های مخصوص آب بندی می شوند.
تابلو برق بیل برقی
نوعی دیگر از انواع تابلو برق، تابلو برق بیل برقی است که در مرغ داری ها و بعضی از کارخانه جات کاربرد دارد. این تابلو برق در دو مدل ساخته میشود، مدل اول به صورت دستی چپ گرد، راست گرد و مدل دوم کنترل دستی و کنترل از راه دور است. در این مدل با ریموت کنترل تا فاصله 50 متری می توان کنترل کرد. این تابلو برق همچنین قابلیت استفاده از میکرو سوئیچ و کلید امرجنسی استاپ برای قطع اضطراری را دارد. در تابلو فوق از کنتاکتورهای هیوندایی کره یا شیل ایران، از کنترل فاز و تایمر شیوا امواج و ریموت کنترل بتا استفاده شده است.
تابلو برق دانخوری
از بدنه فلزی با ورقه یک میل و رنگ الکترواستاتیک ضدزنگ یا بدنه PVC ساخته شده است. تابلو برق دانخوری دارای کنتاکتور ۲۲۰ ولت کره ای و تجهیزات حفاظتی ایرانی درجه یک از شرکت شیوا امواج یا میکرو مکس میباشد. در ورودی برق این تابلوها، از فیوز سه فاز کرهای جهت حفاظت در مقابل اتصال کوتاه استفاده شده است.
تابلو برق سیستم مه پاش
با استفاده از تابلو برق مه پاش می توان تنظیمات را به صورت اتوماتیک در سیستم اعمال کرد. با استفاده از کلید هایی که داخل تابلو قرار دارد، تنظیمات لازم جهت کنترل و عملکرد مه ساز انجام می شود. در ورودی برق این تابلو ها از فیوز کره ای جهت حفاظت در مقابل اتصال کوتاه استفاده شده است. همچنین دارای کنتاکتور ۲۲۰ ولت کره ای و تجهیزات حفاظتی ایرانی درجه یک می باشند.
تابلو برق انتقال تایمر
تابلو برق انتقال تایمر، یکی از انواع تابلو برق است که در اداره ها یا مزارع کشاورزی از این تابلو بیشتر استفاده می شود. از مهم ترین کارایی این تابلو برق تایمردار، قطع و وصل کردن جریان برق می باشد. به راحتی می توان با زدن دکمه تایمر یا غیر فعال که اغلب به رنگ سبز است، جریان برق منطقه یا اداره را می توان به طور کامل قطع کرد. استفاده از این نوع دستگاه، باعث صرفه جویی انرژی بالای 40 درصد می شود که در حین استفاده از این محصول مورد نظر، قطعات داخل این دستگاه خود به خود بر مصرف انرژی تاثیر گذاشته و بهینه سازی می کند.
تابلو برق شالتر
تابلو برق شالتر، تابلوهایی اند که برای نصب در خیابان مناسب هستند. اصلی ترین قطعه این تابلوها، قطعه ای به نام شالتر برق کامپوزیتی است. این قطعه به دلیل ترکیبات خاصی که دارد، می تواند در برابر حرارت و نور آفتاب و شرایط محیطی مختلف مقاومت داشته باشد، ازین جهت برای نصب در فضا باز بسیار مناسب است. از این تابلو برق ها برای کنترل و حفاظت جریان خروجی ترانس های هوایی فشار متوسط به فشار ضعیف مورد استفاده قرار می گیرند.
تابلو برق آسانسور
نحوه کنترل آسانسور ها توسط میکروکنترلر موجود در تابلو برق و با استفاده از کنتاکتورهای فرمان و دیگر المان ها انجام می شود. کیفیت قطعات استفاده شده در تولید تابلو برق در انتخاب تابلوی آسانسور اهمیت فراوانی دارد. منبع تغذیه تابلو برق آسانسور یک کابل ۵ رشته ای با سطح مقطع ۶ میلی مترمربع و از سمت تابلو مشاعات GDB است. به گونه ای که سه رشته سیم فاز آن وارد کلید مینیاتوری و رشته نول آن به شینه نول و هادی حفاظتی آن به شینه زمین تابلو آسانسور متصل می شود. تابلو برق آسانسور دو نوع است:
- تابلو فرمان دو سرعته آسانسور
- تابلو فرمان آسانسور درایو دار
کلام آخر
گروه صنعتی و بازرگانی تلمبه موتور غرب با توانایی ارائه تمام انواع تابلو برق با بهترین کیفیت، مواد اولیه مرغوب، تیم پشتیبانی جهت مشاوره به مشتری، ضمانت اصالت کالا و همچنین ارسال در کوتاه ترین زمان ممکن به سراسر کشور بیشترین رضایت مشتریان را دارد. جهت هرگونه سفارش می توانید با شماره 08132671415 تماس حاصل نمایید.