هواگیری رادیاتور
در اینجا قصد داریم شیوه صحیح هواگیری رادیاتور را به شما در قالب آموزش تعمیرات پکیج یاد بدهیم.
اگر شوفاژها به طور مداوم هوا میگیرند ممکن است مشکل اساسی وجود داشته باشد و هوا از جایی وارد سیستم گرمایشی شود اما اگر هر سال فقط چند بار نیاز به هواگیری شوفاژ دارید، احتمالاً مشکل خاصی وجود ندارد.
برای مطالعه مقالات بیشتر با موضوع آموزش نصب پکیج یا تعمیر پکیج با ما همراه باشید.
اهمیت هواگیری رادیاتور
هواگیری رادیاتور ها (Radiators Bleeding) از جمله مشکلاتی است که در عین سادگی می تواند عملکرد سیستم گرمایشی ساختمان شما را مختل کند. در صورتی که می بینید رادیاتورتان به اندازه کافی و نرمال گرم نمی شود، یا بخشی از آن گرم شده و یا حتی صدای شرشر آب از داخل آن شنیده می شود، دلیل محبوس شدن هوا در داخل آن است.
اشتباههای متداول در هواگیری شوفاژ
اولین اشتباه متداول در این فرایند روشن بودن پکیج هست. وقتی کار رو شروع میکنیم باید پکیج رو خاموش کنیم و بعد از هواگیری همه رادیاتورها، پکیج رو روشن کنیم.
اشتباه بعدی درست تنظیم نکردن بار یا فشار پکیج، بعد از هواگیری هست. وقتی که رادیاتور رو هواگیری میکنیم شاهد افت بار هستیم. در صورتی که بار دستگاه رو به درستی تنظیم نکنیم هم به پکیج فشار میاد و هم گرمای مطلوبی رو از رادیاتورها به دست نمیاریم. برای تنظیم فشار مورد نیاز پکیج باید با استفاده از شیر فشار (شیر پرکن) پکیج فشار مورد نیاز رو به پکیج تزریق کنید.
اولین قدم برای هواگیری رادیاتور شوفاژ
اگر رادیاتوری شما سرد است ممکن است دلایل متفاوتی داشته باشد، که یکی از این دلایل وجود هوا در رادیاتورهاست. در این جا ما یک لیست به شما ارائه میدهیم، در صورتی که هیچ یک از گزینهها برای شما صدق نمیکرد رادیاتور شما نیاز به هواگیری دارد تا از گرمای آن استفاده نمایید.
در صورتی که تعداد زیادی از شوفاژها سرد باشند ممکن است مشکل از لوله کشی پکیج باشد. مثلا لولهها دچار شکستگی شده باشند یا جرم و رسوب در لولهها وجود داشته باشد.
دومین قدم برای هواگیری شوفاژ
تهیه پیچ مخصوص هواگیری رادیاتورقبل از اقدام به هواگیری رادیاتور یا هواگیری شوفاژ با استفاده از پیچ مخصوص هواگیری رادیاتور، شیر خروجی را باز نمایید. به یاد داشته باشید که شیر مناسب با اندازهی شیر خروجی شوفاژ خود را تهیه کنید. همچنین به جای پیچ مخصوص میتوانید از آچار فرانسه یا پیچ گوشتی نیز استفاده نمایید.
سومین قدم برای هواگیری شوفاژ : بازکردن شیر خروجی شوفاژ
شیرهای ورود و خروج رادیاتور را در حالت باز قرار دهید. پیچ مخصوص هواگیری رادیاتور و یا آچار فرانسه یا در برخی موارد پیچ گوشتی را بر روی قسمت مربعی شکل شیر خروجی بچسبانید. پیچ رادیاتور را بر خلاف جهت عقربههای ساعت بچرخانید تا شیر رادیاتور باز شود. بعد از باز کردن شیر رادیاتور باید صدای خارج شدن هوا از شوفاژ شنیده شود.
زمانی که هوای سرد داخل رادیاتور تخلیه شد، آب موجود در لوله کشی شوفاژ، جای آن را میگیرد. برای جلوگیری از ریختن آب داخل شوفاژ به فضای اطراف میتوانید از یک دستمال یا حوله خشک استفاده نمایید و حتما یک ظرف زیر شیر خروجی رادیاتور قرار دهید. زمانی که هوای داخل شوفاژ به طور کامل خارج شد پیچ مخصوص رادیاتور را در جهت عقربههای ساعت بچرخانید و شیر را محکم ببندید.
نکته: هواگیری را برای سایر شوفاژهای ساختمان نیز انجام دهید.
این مقاله توسط آموزشگاه دانش تاسیسات تهیه و در اختیار شما قرار گرفته است. برای مطالعه مقالات بیشتر به آدرس سایت ما مراجعه نمائید و یا برای ثبت نام در دوره های آموزشی در رشته های آموزش تعمیرات کولر گازی ، سردخانه، چیلر ، یخچال، لوله کشی، مشعل و اخذ مدرک رسمی فنی حرفه ای و قابل ترجمه به شعب آموزشگاه در شهر تهران به نشانی شهر ری، سه راه ورامین، خیابان شهید غیوری، کوچه صالحی، سرای محله شهید غیوری به شماره تلفن 02133372675و شعبه اصفهان به نشانی هشت بهشت غربی، انتهای ملک شمالی، نبش کوچه ریخته گران به شماره تلفن: 03132722459 مراجعه نمائید.