آموزشهایی که برای داشتن تجربه بهتر اینترنت به آنها نیاز دارید
این روزها که کیفیت استفاده از اینترنت به دلیل محدودیتهای اعمال شده کمی افت کرده است، نیاز دارید تا با اعمال برخی تغییرات و یادگیری برخی آموزشها، کیفیت استفاده خود از اینترنت را بهبود ببخشید.
در این مقاله مختصری درباره موضوعات زیر صحبت خواهیم کرد:
برای مطالعه این مقالات میتوانید روی لینک هریک کلیک کنید. در ادامه به هریک به صورت مختصر پرداخته شده است.
اینترنت ملی چیست؟
با توجه به اتفاقات اخیر در کشور، بحث اینترنت ملی این روزها بسیار رایج است. احتمالا شما هم درباره آن شنیده باشید، اما شناخت کافی در مورد اینکه اینترنت ملی چیست، نداشته باشید. اجرایی شدن این طرح تغییر و تحول زیادی در اینترنت ایران ایجاد میکند. اینترنت ملی درواقع نوعی پلتفرم بسته است که بر مبنای پروتکلهای اینترنتی کار میکند. دولت هر کشور برای نظارت بر اطلاعات و دادههایی که درون شبکه مبادله میشوند، از این پلتفرم به جای اینترنت جهانی استفاده میکنند.معمولا این نوع اینترنت دارای خدمات محدودی است که جایگزین سرویسهای خارجی مانند، سرویس ایمیل، موتور جستجو، شبکههای اجتماعی و موارد مشابه میشود.
میتوان گفت، اینترنت ملی جهت به وجود آمدن پایههایی مناسب و بادوام برای شبکه اینترانت در ایران طراحی شده است. طبق گفته مسئولان، قرار بر این است که اینترانت ملی ایران جلوی خروج درخواستهای دسترسی از مراکز داده درون کشوری را بگیرد.
درواقع این درخواستها را از طریق ارتباط امن و خصوصی، درون یک شبکه داخلی پردازش میکنند. با این حال گمانه زنیهای زیادی در ارتباط با اینترانت وجود دارد که هنوز به شکل دقیق فواید آن را اعلام نکردند.
به گفته مسئولین قرار نیست با این طرح، ارتباط با اینترنت جهانی قطع شود. دسترسی اینترنت ملی به سایتهای داخلی قرار است با سرعت بیشتر و قیمت کمتر انجام شود.
اما در اینترنت ملی، ممکن است صاحبان سایتها به علاوه هاست آنها، درصورت استفاده از سرورهای داخلی شناسایی شوند. بنابراین، این افراد نسبت به ارائه اطلاعات و خدمات خود به کاربرانشان مسئول هستند و باید تابع قوانین داخلی کشور باشند. همچنین شرکتها نیز باید از دیتا سنترهای ایرانی استفاده و اقدام به ثبت آدرس آیپی خود کنند.
برخی از موافقان این طرح معتقدند که در صورت قطع شدن ارتباط با اینترنت جهانی، میتوان از این طرح برای استفاده از پیامرسانها و وبسایتهای داخلی کشور استفاده کرد. اتفاقی که در آبان ماه سال 98 شاهد آن بودیم و به اینترنت جهانی دسترسی نداشتیم. در حالی که سرورهای داخلی کشور همچنان فعال بودند.
این مسئله، نگرانی بسیاری از کاربران به دنبال دارد و باعث مخالفت و واکنشهای شدید از سوی این کاربران شده است. زیرا این افراد معتقدند که استفاده از فضازی مجازی محدودتر و کنترل دولت بر اطلاعات آنها بیشتر خواهد شد.
اینترنت استارلینک چیست؟
یکی از داغترین خبرهایی که این روزها به گوش میرسد، حرکت ماهوارههای استارلینک به سوی آسمان ایران است. سرویس ماهوارهای Starlink که امکان استفاده از اینترنت جهانی را بدون نیاز به مودم و نظارت دولت برای کاربران فراهم میکند، تحت مدیریت مالک شرکت اسپیس ایکس (SpaceX) یعنی ایلان ماسک قرار دارد. اما ابهاماتی که در اینجا پیش میآید این است که اینترنت استارلینک چیست و چه مناطقی تحت پوشش این اینترنت ماهواره ای قرار میگیرند؟
اینترنت استارلینک چیست؟
واژه استارلینک (Starlink) که از شرکت اسپیس ایکس و شبکه فضایی همنام آن گرفته شده است، به مجموعهای از ماهوارههای مبتنی بر شبکه دلالت دارد. این شبکه ماهواره ای شامل 3000 ماهواره کوچک است که در مدار کره زمین حرکت میکنند.
اگرچه پروژه اینترنت استارلینک هنوز هم در حال توسعه بوده و تنها طرح بتای آن در شهرهای شمال غربی ایالات متحده اجرا شده است، اما توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده و توانسته است بذر امید را در دل ایرانیان جوانه بزند.
اینترنت ماهوارهای استارلینک چگونه کار میکند؟
پیش از این موضوع هم طی یک سال گذشته شرکت اسپیس ایکس امکان بهرهمندی از اینترنت ماهوارهای را در شرایط ضروری در دو کشور اوکراین و تونگا فراهم نمود.
بنابراین تجربه لازم را جهت ارسال سریع اینترنت به برخی از مناطق را دارد. پس از اینکه دانستید اینترنت استارلینک چیست، بهتر است بدانید برای استفاده از چنین سرویسی ابتدا باید تجهیزات سختافزاری لازم جهت اتصال به اینترنت ماهواره ای را در اختیار داشته باشید. کمپانی دیشی مکفلتفیس (Dishy McFlatface) وظیفه ساخت و ارائه این تجهیزات را به عهده گرفته دارد.
البته بدون استفاده از امکانات نرمافزاری نیز امکان استفاده از خدمات اینترنت ماهوارهای این پروژه وجود ندارد. باید علاوه بر دیشها و ریسیورهای مخصوص از برنامههای خاصی جهت دریافت و ارسال سیگنال بهره گرفته شود.
تنظیم مودم
تنظیم مودم یکی از اولین قدمهای استفاده از اینترنت است. اگر مودم خود را به درستی تنظیم کنید میتوانید سرعت اینترنت بیشتری را تجربه کنید. میتوانید آموزش کامل تنظیم مودم را از لینک بالا مشاهده کنید.
تقویت سیگنال وای فای
تقویت سیگنال وای فای ( افزایش برد وای فای ) چالشی است که همه با آن روبهرو هستیم و دانستن روشهایی که بتوانیم این چالش را برطرف کنیم برای همه ما میتواند مفید باشد.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و نیاز روز افزون جامعه به اینترنت و استفاده از مودم در اکثر محیط های اداری و تجاری باعث شده است تغییردر سیگنال وای فای خیلی از کارها را تحت تاثیر خود قرار دهد . در واقع می توان گفت برای جامعه ی کنونی که اکثر کارها حتی پرداخت قبوض تلفن و گاز و … به صورت هوشمند انجام می شود داشتن یک سیگنال قوی از ارزش زیادی برخوردار است.
در ادامه برخی راههای تقویت سیگنال وای فای را نام بردهایم؛
- افزایش برد وای فای با انتخاب بهترین مکان برای مودم
- تقویت سیگنال وای فای با بروز رسانی مودم
- تغییر کانال وای فای راهی برای افزایش برد وای فای
- تقویت سیگنال وای فای با تغییر پهنای باند کانال
- بهترین نرم افزار قویت سیگنال وای فای
- افزایش برد وای فای با ورق آلومینیومی
- تقویت آنتن، راهی برای افزایش برد وای فای
ساخت ایمیل و جیمیل مناسب
برای استفاده از اینترنت و پس از تنظیم مودم و تقویت سیگنال وایفای به روشهای گفته شده، نیاز دارید تا ایمیل و یا جیمیل مناسبی برای استفاده از اینترنت داشته باشید. برای یادگیری ساخت ایمیل و جیمیل میتوانید لینکهای بالا را مشاهده کنید.