دلیل استقبال زیاد از گچبری دستی و کلاسیک چیست؟
![دلیل استقبال زیاد از گچبری دستی و کلاسیک چیست؟](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/d1MO1CNLrJWf/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0prEzCejB-dhg7otfNPZWXfo,/020.jpg)
هنر گچبری یکی از هنرهای اصیل ایرانی است که وابسته به معماری میباشد. گچبری سابقهای بسیار دیرینه دارد و در هر دوره زمانی شکل و شیوه مخصوص به خود را داشته است. دلیل استفاده از گچ در این هنر خاصیت شکلپذیری بالای گچ، چسبندگی خوب، رنگ زیبا، کاربرد آسان، فراوان و ارزان بودن گچ است. هنر گچبری امروزه به دو شیوه دستی و کلاسیک و همچنین گچبری آماده دستهبندی میشود. اکثر کسانی که نیاز به گچبری در خانههایشان دارند، مدل دستی و کلاسیک را ترجیح میدهند. به همین دلیل سؤالی که ممکن است برای برخی از افراد پیش بیاید، این است که دلیل استقبال زیاد از گچبری دستی و کلاسیک چیست؟
مدل گچبری دستی نسبت به پیش ساخته مزایای زیادی دارد و سابقه استفاده از آن نیز بیشتر است.
گچبری دستی چیست؟
گچبری راهی برای زیباسازی خانهها است. در این هنر از طرحهای بسیار مختلفی برای زیباسازی محیط استفاده میشود. گچبری میتواند به شیوههای مختلفی انجام شود که یکی از بهترین آنها گچبری دستی است.
در گچبری دستی برای درست کردن طرح و نقشهای زیبا ابتدا گچ را بهصورت مایع درمیآورند. زمانی که گچ بهصورت مایع درمیآید، تا قبل از سفت شدن، حالتی نرم و انعطافپذیر پیدا میکند و میتوان آن را روی دیوار قرار داد و از طریق دست و ابزارهای مخصوص طرح و نقشهای زیبا ایجاد کرد. برای طرح و نقش دادن به گچ ابتدا استاد گچکار کندهکاری یا گچبری عمقی را انجام میدهد و پس از آن با وسایل مخصوص گچکاری ازجمله دمبر، نقاله، پرگار، بوم خوار و کاردک طرح را روی گچ پیدا میکنند. گچبری دستی میتواند برای ستون، سرستون و همچنین برای دیوارها و بسیار از نقاط دیگر خانه انجام شود. در گچبری دستی طرح و مدلی بر اساس سلیقه و طرح خانه شما انتخاب میشود.
مدلهای مختلف گچبری دستی
دلیل اصلی استقبال زیاد از گچبری دستی و کلاسیک که باعث میشود گچبری دستی نسبت به مدلهای پیش ساخته طرفداران بیشتری داشته باشد، طرحهای مختلفی است که میتوان برای گچبری دستی انتخاب کرد. هرکدام از این طرحها برای سبکهای مخصوصی از گچبری به کار گرفته میشوند.
و همینطور بیشتر به این خاطر است که گچهای مورد استفاده در مدل دستی از جنس درجهیک هستند. چراکه تنها با گچهای درجهیک است که میتوان طرح و نقشهای زیبا و باظرافتی را روی گچ پیادهسازی کرد.
1.گچبری سنتی معرق
اولین و متداولترین طرح برای گچبری معرق است. در این روش ابتدا ملات گچ را بهصورت دلخواه ایجاد میکنند. بعد از آن قطعات را میبرند و مانند قطعات یک پازل در کنار هم قرار میدهند. در انتها نیز ملات گچ سفید، پشت طرحها ریخته میشود تا کار به اتمام برسد و حالت یکدستی داشته باشد.
2.گچبری لایهای
دلیل استقبال زیاد از گچبری دستی و کلاسیک را بتوان وجود راه گچبری لایهای دانست. در گچبری لایهای همانطور که از نامش مشخص است از چندین لایه گچ استفاده میشود. هرکدام از این لایهها میتوانند چند رنگ مختلف داشته باشند و یا همگی یک رنگ باشند. بعد از قرار دادن لایههای گچ رنگی یا گچ ساده روی دیوار از ابزار مخصوص استفاده میشود تا طرحهای موردنظر ایجاد و شاخصبندی نیز انجام شود. البته این روش بهراحتی قابل انجام نیست و برای پیادهسازی آن به یک استاد گچکار ماهر نیاز است.
3.گچبری برهشته
گچبری برهشته برای اکثر افراد آشناست. در این شیوه از یک سری خطوط و طرحهایی استفاده میشود که بهصورت برجسته روی دیوار نمایش داده میشوند و میتوانند زیبایی خاصی را به خانه ببخشند. بسیاری از افراد، این شیوه را با نام گچبری سلطنتی نیز میشناسند.
چرا بهتر است گچبری دستی را انتخاب کنیم؟
مهمترین دلیل استقبال زیاد از گچبری دستی و کلاسیک به زیبایی بینظیر آن برمیگردد. گچبری دستی و کلاسیک میتواند در تمامی نقاط خانه ازجمله سقف، آرک اپن، کنارههای لوستر، نور مخفی سقف کناف، ستونها، نمای رومی، گلویی و همچنین نقشهای برجسته به کار گرفته شود. البته نکته بسیار مهمی که در زمینه گچبری دستی وجود دارد، این است که کار باید توسط یک استاد گچکار ماهر انجام شود.
زیرا در گچبری دستی استادکار برای پیادهسازی طرح و نقش زمان نسبتاً کمی دارد و گچها بهسرعت خشک میشوند. افراد حرفهای میتوانند با استفاده از یک الگوی ثابت طراحی در زمانی کوتاه و قبل از خشک شدن گچ، طرحها و نقشهای بینظیری را روی آن اجرا و مشتریان خود را از نتیجه کار متحیر کنند.
گچبری دستی و کلاسیک چه مزایایی نسبت به گچکاری پیش ساخته دارد؟
دلیل استقبال زیاد از گچبری دستی و کلاسیک به مزایای این مدل بازمیگردد. برخی از مهمترین مزایای گچبری دستی شامل موارد زیر میشود:
·مقاومت بالا
یکی از اصلیترین دلایلی که باعث میشود افراد گچبری دستی را برای گچبری دیوار و سقف به گچبری پیش ساخته ترجیح دهند، مقاومت بالای مدل دستی است. گچبری که به شیوه دستی انجام میشود، مقاومت بیشتری نسبت به پیش ساخته دارد. مدلهای پیش ساخته هنگامیکه در معرض رطوبت قرار میگیرند، نسبت به مدلهای دستی زودتر خراب میشوند. برای مثال گچهایی پیش ساختهای که در سرویسهای بهداشتی و حمام استفاده میشوند، بعد از مدتی لایههای سفیدکاری شده آن طبله میکند. این باعث میشود تا گچ ظاهری نامناسب داشته باشد.
- سازگاری با فلزات
دلیل استقبال زیاد از گچبری دستی و کلاسیک میتواند به دلیل سازگاری گچبری دستی با فلزات نیز باشند. گچبریهای از پیش ساخته معمولاً در رطوبت و دمای بالا باعث زنگزدگی فلزات میشوند. همین باعث میشود تا امکان استفاده از فلزات در کنار گچبریهای پیش ساخته به حداقل برسد. این در حالی است که گچبری دستی و کلاسیک مشکلی با این موضوع ندارد. در گچبری دستی و کلاسیک میتوان بهراحتی از فلزات استفاده کرد، بدون اینکه نگرانی از بابت زنگ زدن آنها وجود داشته باشد.
- تنوع بالا
گچبریهای پیش ساخته معمولاً تنوع کمی دارند و شما مجبور خواهید بود که از بین مدلهای از قبل طراحی شده یکی را انتخاب کنید اما در گچبری دستی و کلاسیک هیچگونه محدودیتی نخواهید داشت. زیرا طرح و نقش گچبری دستی بهوسیله استاد گچکار آن پیادهسازی میشود و مشتری میتواند باتوجهبه سلیقه خود، هرگونه تغییری که میخواهد در طرح گچبری ایجاد کند.
آیا گچبری دستی ارزش بیشتر هزینه کردن را دارد؟
صفحات تزئینی گچی میتوانند بهصورت دستی یا بهصورت پیش ساخته تولید شوند. هرکدام از این دو مدل ویژگیها و مزایای منحصربهفرد خود را دارند. اما گچبریهای دستی زیبایی و مقاومت بسیار بیشتری نسبت به مدلهای پیشساخته دارند و همچنین تنوع طرح و نقش در آنها بسیار بیشتر است. به همین دلیل میتوان گفت گچبری دستی ارزش هزینه کردن بیشتر را دارد. بهشرط اینکه کار توسط استادی ماهر انجام شود. رضا پارسائی یکی از برترین استادان حوزه گچبری دستی است که سابقهای ۲۰ ساله در این زمینه دارد و میتواند به زیبایی هرچه بیشتر خانه شما با استفاده از هنر و مهارت بینظیر خود کمک کند. جهت بازدید و مشاوره رایگان با شماره ۰۹۱۲۱۶۷۵۶۰۱ در ارتباط باشید.