چگونه مهندس مکانیک خوبی شویم؟
مهندسی مکانیک جزء رشتههای فنی و مهندسی است که در صنایع مختلف کاربرد دارد. یک مهندس مکانیک در دوران تحصیل خود آموزشهای لازم در رابطه با ساخت و تعمیر موتور انواع ماشین آلات و سایر دستگاههای صنعتی را خواهد دید. در واقع ساخت و تعمیرات اساسی انواع دستگاهها و موتورهای مکانیکی بر عهده مهندسان مکانیک است. در این گونه دستگاهها انرژی الکتریکی، هستهای، خورشیدی و شیمیایی به مکانیکی تبدیل میشود. بنابراین مهندس مکانیک در طول دوره تحصیلی خود با همهی انرژیها، انواع مولدها، سیستمهای مکانیکی و فرآیندهای گرمایی آشنایی کامل پیدا میکند. در این مقاله قصد داریم در مورد راهکارهای ارائه شده برای این که بتوان یک مهندس مکانیک خوب شد، صحبت کنیم.
مهندسی مکانیک چیست؟
قبل از آن که با راهکارهای موفقیت یک مهندس مکانیک آشنا شوید، لازم دانستیم در مورد رشتهی مهندسی مکانیک بیشتر توضیح دهیم.
مکانیک یکی از رشتههای فنی در زمینهی ساخت و تعمیر ماشینآلات، انواع سیستمهای مکانیکی و فرآیندهای تولید موتورهای مختلف است. در رشتهی مهندسی مکانیک از قالبهای سوزن تهگرد گرفته تا مدلسازی ماهوارههای فضایی، طراحی میشوند. در واقع میتوان گفت یک مهندس مکانیک با استفاده از خلاقیت، تکنولوژی و مهارتهای گوناگون مسیر پیشرفت و ترقی را طی خواهد گرد.
وظایف یک مهندس مکانیک چیست؟
آشنایی با وظایف یک مهندس مکانیک کمک میکند تا بتوان راحتتر در جهت موفقیت یک مهندس مکانیک گام برداشت. به همین منظور در این بخش به برخی از مهمترین وظایف مهندس مکانیک پرداخته شده است. این وظایف عبارتند از:
طراحی
طراحی انواع قطعات و سیستمهای به کار رفته در موتور دستگاهها و ماشینآلات صنعتی، جزء وظایف مهندس مکانیک محسوب میشود. به عنوان مثال میتوان به طراحی تجهیزات گردنده مانند پمپها، توربو ماشینها، راکتورها، مخزنهای تحت فشار، دیگ های بخار و مبادلهکنهای گرمایی اشاره کرد. طراحی انواع موتور اتومبیل، موتورسیکلت، هواپیما و روباتها نیز بر عهده مهندسان مکانیک است.
تحلیل و بررسی
بررسی دستگاههای فرسوده و شکسته، تحلیل سیستمهای انتقال حرارت، بهبود عملکرد ارتعاشات مکانیکی، آکوستیک و پیزوالکتریک از وظایف اصلی مهندس مکانیک است.
ساخت و تولید
به طور کلی یک پروژه بعد از طراحی بررسی همه جوانب، وارد فرآیند ساخت میشود. مهندسان مکانیک نیز در این مرحله با دقت و دانش فراوان اقدام به تولید محصول خواهند کرد. برخی از فرآیندهای تولید شامل شکل دهی ورقی یا حجمی، عملیات حرارتی و ریختهگری، ساخت قالبها و قیود، ماشین کاری سنتی و غیر سنتی است.
کنترل کیفیت
یک پروژه تولیدی در پایان کار، باید از لحاظ کنترل کیفیت نیز مورد آزمایش قرار بگیرد. با این آزمایش، محصول تولیدی قابلیت دریافت مهر استاندارد و ایزو را پیدا خواهد کرد. بنابراین یک مهندس مکانیک همواره باید محصولات تولیدی را از لحاظ کیفیت، کنترل نماید.
طراحی و تولید با استفاده از فناوری و تکنولوژی
یک مهندس مکانیک خوب، باید در طراحیها و تولیدات خود از سیستمهای میکرو الکترونیک مکانیکی، سیستمهای دارورسانی در ابعاد نانو، سیستمهای سوالاتی نانو و همچنین نانو رباتها استفاده کند.
چگونه مهندس مکانیک خوبی شویم؟
با توجه به آن که مهندسی مکانیک، رشتهای کاملا تخصصی است، از اینرو برای این که بخواهید یک مهندس مکانیک خوب شوید، همواره باید در رشتهی تحصیلی خود مطالعه و تحقیق داشته باشید. استفاده از مقالات انگلیسی ارائه شده در این زمینه و گرایشهای مختلف آن، بسیار تاثیرگذار است. برای این منظور می توانید از جدیدترین مقالات مکانیک که در سایت ترجمه فا ارائه می شود استفاده نمایید. دانلود مقاله انگلیسی در این سایت رایگان بوده و آرشیو مقالات روزانه آپدیت می شود. همراستا با مطالعه مقالات انگلیسی، جهت پیشرفت بیشتر در مهندسی مکانیک، لازم است از روشهای ویژهای استفاده کرد. در بخش زیر به مهمترین روشها جهت پیشرفت مهندس مکانیک اشاره شده است.
یادگیری مهارتهای سخت و بزرگ
آموزشهای ارائه شده در رشتهی مهندسی مکانیک علاوه بر مباحث تئوری، شامل کسب مهارتها و تجربههای بسیار است. مهارتهای سخت از طریق یادگیری، تمرین مستمر و فشرده به دست میآید. در واقع این مهارتها به مرور زمان، با پیشرفت در شغل و حرفه خود، به دست خواهند آمد.
یادگیری مهارتهای نرم
مهندسان مکانیک با یادگیری مهارتهای نرم، در شغل خود موفقتر خواهند شد. این مهارتها شامل برقراری ارتباط با سایر همکاران و نحوهی برخورد با آنها است. این مهارتها در دانشگاهها آموزش داده نمیشود بلکه مهندسان مکانیک، خود باید در به دست آوردن آنها تلاش کنند. آشنایی با این مهارتها باعث پیشرفت و موفقیت بیشتر در کار و حرفه مهندسی مکانیک میشود. از مهمترین مهارتهای نرم میتوان به هوش هیجانی، رهبری در کارهای گروهی و تیمی، همکاری و تعاون اشاره کرد.
توانایی حل مسائل و مشکلات
مهندسان مکانیک همواره در حرفه خود با مشکلات و مسائل مختلفی روبهرو هستند. بنابراین آنها باید راههای مقابله با این گونه مسائل را یاد گرفته باشند. قدرت درک مسائل و روشهای حل آنها از جمله مهارتهایی است که یک مهندس مکانیک برای پیشرفت در کار و حرفه خود باید یاد بگیرد.
بالا بردن هوش ریاضی و محاسبات در مهندسی مکانیک
در رشتهی مهندسی مکانیک به دلیل این که مهندسان با اعداد و ارقام زیادی سر و کار دارند باید از نظر محاسبات ریاضی قوی باشند. به طور کلی اصول و پایهی همهی مهندسیها بر مبنای ریاضیات است. با تمرین و تکرار و همچنین شرکت در کلاسهای ریاضی تقویتی ویژه رشتههای مختلف مهندسی، میتوان هوش ریاضی خود را بالا برد.
مسلط بر نرمافزارهای کاربردی در مهندسی مکانیک
یکی دیگر از مهارتهایی که لازمه پیشرفت در مهندسی مکانیک است، فراگیری کار با انواع نرمافزارهای کاربردی در مکانیک است. زیرا بسیاری از کارهای مهندسان مکانیک مانند طراحی، شبیهسازی و ساخت انواع موتورهای مکانیکی با استفاده از این نرمافزارها صورت میگیرد. بنابراین یک مهندس مکانیک باید مسلط به کامپیوتر و نرمافزارهای پرکاربرد در مهندسی باشد.
برخورداری از قدرت تجسم قوی
قوه تجسم در مهندسی بسیار مهم و اساسی است. زیرا برای طراحی و رفع عیوب انواع دستگاهها و فرآیندهای سیستمیک، نیاز به استفاده از قوه تجسم است. یک مهندس مکانیک با نیروی تجسم عالی، در کار و حرفه خود پیشرفت خوبی خواهد کرد.
بالا بردن قدرت تحمل در شرایط سخت کاری
از آنجا که بسیاری از پروژههای بزرگ در محیطها و شرایط سخت کاری باید اجرا شوند بنابراین یک مهندس مکانیک باید تحمل سختیها و مشکلات کار کردن در چنین محیطهایی را داشته باشد.
ویژگیهای یک مهندس مکانیک خوب چیست؟
یک مهندس مکانیک برای این که بتواند در کار خود بهترین باشد، باید دارای خصوصیاتی نیز باشد. برخی از این ویژگیها به شرح زیر است:
- مسلط به چندین زبان خارجه
- آشنا با سیستمها و تجهیزات پیشرفته مکانیکی
- توانایی مدیریت پروژههای بزرگ مکانیکی
- دارای تسلط کامل به نصب و راهاندازی ماشین آلات
- مسلط بر طراحی و تولید ماشینآلات
جمعبندی
رشتهی مهندسی مکانیک، جزء رشتههای فنی است که در ساخت انواع دستگاهها و ماشینآلات صنعتی کاربرد دارد. مهندسی مکانیک در مقاطع بالاتر دارای گرایشهایی مانند خودرو، هوافضا، جامدات، سیالات، ماشینهای ریلی و … است. یک مهندس مکانیک کارهای طراحی، تولید و . .. را بر عهده دارد. برای پیشرفت در رشته مهندسی مکانیک همواره باید مقالات انگلیسی ارائه شده در این زمینه را مطالعه کرد. این مقالات کاملا به صورت رایگان در اختیار همگان قرار دارد. در این مقاله به راهکارهای مهم، جهت تبدیل شدن به یک مهندس مکانیک خوب، اشاره شد. امیدوارم مطالب بیان شده، برایتان مفید و ارزشمند واقع شود.