اصطلاحاتی که باید در سفر با هواپیما بدانید
اگر تا به حال سفر هوایی را تجربه نکردهاید و اطلاعات زیادی درباره اصطلاحات پرواز ندارید این مقاله کاملا برای شما نوشته شده است! اگر بخواهیم رو راست باشیم با داشتن دانش زبان انگلیسی هم گاهی اوقات ممکن است برای فهمیدن بعضی اصطلاحات دچار مشکل شوید. درست همانند بعضی از اصطلاحاتی که ما در زبان فارسی به کار میبریم و فقط خودمان متوجه میشویم! در این بخش هم قرار است با کلماتی آشنا شویم که مختص پرواز است و برای اولین سفر هوایی به کارتان میآید.
بلیط هواپیما فرست کلس
بلیط هواپیما فرست کلاس بالاترین کلاس پروازی را دارد. قیمت بلیط هواپیمای فرست کلس بسیار بالاتر از کلاسهای دیگر بوده و امکانات بیشتری را هم ارائه میدهد. در بعضی هواپیماها قسمت فرست کلس اتاق بندی شده و با تخت و لوازم صوتی تصویری جدا گانه از مسافران پذیرایی میشود. در بعضی از سفرهای خارجی هم قسمت فرست کلس فقط به صندلیهای نشیمن عریض و راحت، امکانات رفاهی کامل و ال ای دیهای چسبیده به پشت صندلی بسنده کرده است. اگر میخواهید بلیط هواپیما فرست کلسی را تجربه کنید توجه داشته باشید که این نوع کلاس تنها برای سفرهای خارجی میسر است.
بلیط هواپیما بیزینس کلس (business class)
این نوع از کلاس پرواز بیشتر مخصوص افراد سرشناس جامعه بوده و در قسمت جلویی هواپیما قرار گرفته است. این بخش از امکانات بالایی برخوردار بوده و تجربه پروازی در پر قو را برایتان تداعی میکند!
بلیط هواپیما اکونومی (economy class)
بلیط اکونومی هم که از نامش مشخص است. با خرید بلیط هواپیما اکونومی یک پرواز اقتصادی با امکانات رفاهی مطلوب سهم شما خواهد شد. این کلاس پرواز هزینه کمتری به نسبت دو نوع کلاس دیگر برایتان به همراه دارد. در بخشهای بعدی به بررسی کلماتی میپردازیم که باید در سفر با هواپیما از معانی آنها آگاهی داشته باشید.
ایرلاین (airline)
ایرلاین یا همان شرکت هواپیمایی اولین چیزی است که در سفر با هواپیما باید از آن مطلع باشید. به عنوان مثال پیش میآید که در ساعت همزمان دو شرکت هواپیمایی مختلف به مقصد شما، در حال آماده سازیهای قبل از پرواز باشند و شما ندانید که معنی ایرلاین نوشته شده در بلیطتان چه بوده و دچار مشکل شوید. شما در زمانی که بلیط هواپیما تهیه میکنید در حقیقت، پروازتان را از یک شرکت هواپیمایی رزرو کردهاید. پس منظور از ایرلاین، شرکتی است که تمام فعالیتهای حمل و نقل هوایی شما را به عهده خواهد داشت. خوب است بدانید برای خرید بلیط هواپیما از سایت و اپلیکیشن سفرمارکت میتوانید به طور همزمان قیمت بلیط وارد شده توسط چندین شرکت هواپیمایی را مشاهده کرده و بر اساس ایرلاین انتخابیتان، بلیط هواپیما را برای سفر خود رزرو کنید.
لِی اُوِر (layover) و استاپ اور (stopover)
در سفرهای هوایی گاهی پیش میآید که پرواز با توقف رو به رو میشود. در این حال شما باید زمانی را در فرودگاه بین راهی بمانید تا پس از گذشت مدتی دوباره سوار همان هواپیما یا هواپیمای دیگری شوید. لازم است بدانید این توقفها ممکن است از نیم ساعت تا ۲۴ ساعت ادامه پیدا کند! حالا برویم سراغ اصطلاحات رایج در این توقفهای بین فرودگاهی که لازم است با آنها آشنا شوید. توقفهای کمتر از ۴ ساعت لی اوور و به توقفهای طولانیتر استاپ اوور گفته میشود. البته این مورد را هم توجه داشته باشید که همانند تاکسیهای خطی که شما را با جملههایی مانند: «۵ دقیقه دیگر حرکت است» گول میزنند ممکن است که در فرودگاه هم برای آرام کردن شما از واژه لی اورر به جای استاپ اوور استفاده کنند.
اِرایوِل (arrival) و دیپارچر (departure)
در فرودگاهها تابلوی اعلاناتی را میبینید که اطلاعاتی درباره نشست و پرواز هواپیماها در اختیارتان قرار میدهد. همانند این تابلو را احتمالا در بیمارستانها دیدهاید که اعلام ورود و خروج بیمار را از اتاق عمل به مراجعین میدهند. در فرودگاه هم اگر مدتی رو به روی این تابلو که به اصطلاح دیپارچر بورد و ارایول بورد نام دارد بایستید؛ میتوانید از پروازهای ورودی و خروجی مطلع باشید. واژه ارایول به ورود هواپیما به فرودگاه و کلمه دیپاچر به خروج هواپیما از فرودگاه اشاره دارد.
آن تایم (on time) و دیلی (delay)
اصطلاح آن تایم را که میشناسید. اگر پروازتان در همان لحظه که در بلیط هواپیمایتان نوشته شده از فرودگاه خارج شود به آن پرواز آن تایم میگویند. اگر قضیه را برعکس کنیم و هواپیما برای پرواز دچار تاخیر باشد به آن دیلی گفته میشود.
چِک-این (check in)
این اصطلاح آن قدر رایج است که به احتمال زیاد با آن آشنا هستید. واژه چک این به معنای کنترل شما برای ورود به هواپیما است. به این صورت که زمان پرواز رسیده و شما با چمدان و مدارک خود در صف میایستید تا چک این شوید و آمادگیهای لازم برای ورود به هواپیما را انجام دهید.
(gate)گیت
گیت یا همان دروازه، مکانی است که شما بعد از چک این و بررسی مدارکتان باید وارد آن شوید تا به هواپیمای خود برسید. هر مسافر گیت متفاوتی داشته و برای اطلاع از آن باید اطلاعات کارت پرواز را مطالعه کند. میتوانید در قسمت گیت فرودگاه، ساک دستی ۵ کیلو گرمی را برای پروازهای داخلی و ۷ کیلویی را در پروازهای خارجی با خود حمل کنید. به طور معمول در هر فرودگاه، چندین گیت وجود دارد که فقط یک پرواز مشخص در آن انجام میشود. شما می توانید علاوه بر رزرو پرواز خارجی برای رزرو هتل خارجی هم به سایت سفرمارکت مراجعه کنید.
(take off) و تیک آف (landing)لندینگ
احتمالا نام تیک آف زیاد به گوشتان خورده زیرا فیلمهای سینمایی معروفی با این اسم ساخته شده است اما باید بدانید که لندینگ و تیک آف هر دو از اصطلاحات مهم پرواز هستند. لندینگ به زمانی گفته میشود که هواپیما در حال فرود است. در این زمان سعی کنید که هوشیار باشید و در زمان تنشها و لرزشهای زیاد تا حد امکان از سرویس بهداشتی استفاده نکنید. در زمان لندینگ آرامش خود را حفظ کرده و در صندلی خود بنشینید. تیک آف هم که به بلند شدن هواپیما از روی زمین گفته میشود. در این موقعیت نیز سعی کنید که آدامس بجویید و در زمان جوییدن بینی خود را بگیرید. با انجام این ترفند دیگر دچار گوش درد در زمان تیک آف و لندینگ نخواهید شد.
بوردینگ (boarding)
بوردینگ مسافر به هواپیما به معنی سوار شدن آنهاست اما باید بدانید که این اصطلاح بیشتر به مدت زمان این اتفاق اشاره دارد. به طور معمول هر بوردینگ پرواز در پروازهای داخلی حدود ۱۰ دقیقه و برای پروازهای خارجی حدود نیم ساعت زمان لازم است. بوردینگ زمانی آغاز میشود که مسافران چک این شدهاند و از گیت نیز عبور کرده و به مرحله سوار شدن به هواپیما رسیدهاند. به این ترتیب پس از اتمام زمان بوردینگ دیگر هیچ مسافری اجازه ورود به هواپیما را نداشته و اگر از این قانون پیروی نکند با آن برخورد خواهد شد پس سعی کنید برای پرواز حدود ۲ ساعت زودتر در فرودگاه حضور داشته باشید تا برای مراحل قبل از پرواز دیر نکنید.
فلایت (flight) و فلایت نامبر (flight number)
به طور معمول به پروازهایی که مبدا و مقصد مشخصی دارند فلایت گفته میشود. در هر فرودگاه هم فلایتهای مختلفی انجام میشود و برای آگاهی مسافر از پرواز خود یک شماره به نام فلایت نامبر روی کارت پرواز نوشته میشود. این شماره اطلاعات و وضعیت پرواز را به مسافران میرساند.