خبرگزاری کار ایران

کدام سنسور برای دزدگیر منزل مهم تر است؟

کدام سنسور برای دزدگیر منزل مهم تر است؟
کد خبر : ۱۲۹۵۳۰۷

 

دزدگیر منزل بهترین و امن ترین روش محافظت از اموال در برابر سرقت است. اما دزدگیر منزل  به تنهایی قادر به فعال کردن آژیرنیست و برای انجام این امر باید از لوازم جانبی که به آن ها سنسور دزدگیر منزل گفته می شود، استفاده کرد. در واقع دزدگیر اماکن با دریافت سیگنال از چشمی ها،  فعال شده و بلندگو شروع به آژیر کشیدن می کند.

سنسور های متنوعی در دزدگیر منزل وجود دارد که هر کدام کارایی و وظیفه خاصی دارند که در شرایط مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.اما برخی از این سنسورها اهمیت بالاتری نسبت به دیگری دارند.لیست کاملی از سنسورهای دزدگیر منزل به همراه قیمت وجود دارد که میتواند مشاهده کنید.

اکثر سنسورهای دزدگیر منزل در دو نوع بیسیم و باسیم در بازار وجود دارند. سنسورهای بیسیم همانطور که مشخص است بیسیم و وایرلس بوده وبرای نصب نیاز به سیم کشی نیست، فقط کافی است سنسور به دستگاه کد شود. اما این سنسورها نیاز به تعویض باتری دارند که در ادامه نوع باتری و زمان مناسب تعویض آن برای هر سنسور در بخش مربوطه توضیح داده شده است.

سنسورهای باسیم برای نصب نیاز به سیم کشی داشته و به دلیل تامین تغذیه سنسور از پنل دزدگیر این سنسورها باتری نداشته و زحمت تعویض باتری را ندارند.

در ادامه مقاله آشنایی با سنسورهای دزدگیر اماکن به بررسی و شرح انواع سنسورهای دزدگیر موجود در بازار می پردازیم.

انواع سنسورهای دزدگیر منزل

سنسور حرکتی مادون قرمز (چشمی حرکتی)

سنسور یا چشمی حرکتی یکی از رایج ترین سنسورهای دزدگیر منزل است. این چشمی که به عملکرد با مادون قرمز معروف است با تشخیص حرارت بدن، هنگامی که حرکتی در مقابل آن صورت گیرد، آن را تشخیص داده و سیگنال فعال سازی دزدگیر را ارسال می کند. تشخیص حرکت در این چشمی توسط سنسور PIR انجام می شود.

 این چشمی در دو نوع باسیم، بیسیم و وزنی در بازار وجود دارد. باتری مورد استفاده این سنسور باتری کتابی 9 ولت آلکالاین است که بهتر است هر 3 ماه یکبار باتری تعویض شود. در صورتیکه چشمی در جایی نصب شده باشد که تردد در مقابل آن بسیار اندک باشد می توان باتری را هر 5 ماه یکبار تعویض نمود.

کدام سنسور برای دزدگیر منزل مهم تر است؟

سنسور حرکتی وزنی

این سنسور از لحاظ عملکرد شبیه به سنسور حرکتی معمولی است با این تفاوت که قابلیت تشخیص وزن را نیز دارد و در وزن های متفاوت در بازار وجود دارند مانند 15 کیلو، 25 کیلو، 40 کیلو و...  . از این سنسورها در اماکنی که حیوانات تردد دارند، استفاده می شود تا چشمی حرکتی قابلیت تشخیص حیواناتی مانند سگ و گربه از انسان را داشته باشد و آلارم کاذب ایجاد نشود. توجه داشته باشید که تمام سنسورهای وزنی باسیم هستند.

کدام سنسور برای دزدگیر منزل مهم تر است؟

مگنت دزدگیر منزل

همانطور که از اسم مگنت مشخص است این سنسور حالت آهنربایی داشته و از دو قسمت تشکیل شده است. در یک سمت آن برد الکتریکی قرار دارد که سیگنال فعال سازی آلارم را برای دزدگیر ارسال می کند. این قسمت بر روی درب نصب می شود و قسمت دوم مگنت دقیقا روبروی قسمت فرستنده و بر روی چارچوب درب نصب می شود. در زمان فعال بودن دزدگیر منزل ، اگر درب باز شود، به محض فاصله گرفتن دو تیغه آهنربایی مگنت از یکدیگر، پالس فعال سازی آژیر برای دزدگیر اماکن ارسال می شود. مگنت در دو نوع باسیم و بیسیم در بازار عرضه شده است. در مگنت بی سیم باتری داخل آن 7A بوده و بهتر است هر 5 ماه یکبار تعویض شود.

کدام سنسور برای دزدگیر منزل مهم تر است؟

سنسور ضربه (شوک سنسور)

سنسور ضربه بی شک یکی از بهترین سنسورهای دزدگیر منزل است. عملکرد این سنسور به این شکل است که با نصب شوک سنسور بر روی درب در نزیکی قفل، در صورت وارد کردن ضربه به قفل برای تخریب آن و باز کردن درب، سیگنال فعال سازی آلارم برای  دزدگیر منزل ارسال می شود. این سنسور از باز شدن و یا تخریب درب با فعال شدن آلارم دزدگیر جلوگیری می کند.

شوک سنسور نیز در دو نوع باسیم و بیسیم وجود دارند. باتری سنسور ضربه نیز همانند باتری مگنت 7A است و بهتر است هر 5 ماه یکبار تعویض شود.

 

سنسور بیم خطی

در هنگام خرید بیم خطی متوجه متفاوت بودن متراژ و تعداد سنسورهای آن (خط) خواهید شد. به عنوان مثال بیم خطی 150 متری 2 خط، در واقع منظور این است که سنسور بیم خطی که از دوقسمت (دو چشمی) تشکیل شده قابلیت قرارگیری با فاصله 150 متر از یکدیگر را دارند و 2 سنسور درون چشمی ها قرار دارد که به یکدیگر دید داشته و با قرار گیری فرد در میان این دو چشمی، ارتباط و دید هر 2 خط سنسور به یکدیگر قطع شده و سیگنال فعال سازی آلارم برای دزدگیر اماکن ارسال خواهد شد.

در هنگام نصب سنسور بیم خطی دزدگیر اماکن، چشمی ها باید در فاصله تعیین شده برای سنسور و دقیقا روبروی یکدیگر نصب شوند تا تمام خطوط سنسورهای به همدیگر دید داشته باشند. بیم خطی اغلب در مکان هایی مانند تراس، حیاط و ... نصب می شوند. این سنسور فقط باسیم هستند.

دتکتور دود

دتکتور دود یا سنسور دود یکی دیگر از سنسورهای کارآمد دزدگیر منزل است. این سنسور با تشخیص دود حاصل از آتش سوزی می تواند شما را در اولین لحظات آتش سوزی از وقوع این اتفاق ناگوار مطلع سازد تا با اقدام به موقع از ایجاد خسارت جبران ناپذیر مطلع سازد.

سنسور دود با به وجود آمدن دود ناشی از آتش سوزی و تشخیص آن بلافاصله سیگنال فعال سازی دزدگیر منزل را برای آلارم زدن و برقراری تماس به دزدگیر ارسال می کند. این سنسور نیز به صورت باسیم و بیسیم در بازار موجود است. باتری دتکتور دود بیسیم 9 ولت کتابی آلکالاین است که بهتر است هر 6 ماه یکبار تعویض شود.

سنسور حرکتی ماکروویو

سنسور حرکتی مایکروویو عملکردی همانند سنسور حرکتی مادون قرمز دارد با این تفاوت که در این سنسور امواج  ماکروویو ساطع می شود که با قرارگیری فرد در این امواج حضور شخص تشخیص داده شده و سیگنال فعال سازی دزدگیر منزل ارسال می شود. سنسور حرکتی ماکروویو 360 درجه است و قابلیت پوشش دادن 20 تا 25 متر را دارد. به عنوان مثال اگر در مغازه 20 متری که دو درب دارد با نصب یک سنسور ماکروویو کل محیط مغازه پوشش داده شده و با ورود سارق از هر کدام از درب ها دزگیر فعال خواهد شد.  

پدال اعلام سرقت

این سنسور بیشتر در اماکنی مانند بانک، طلا فروشی، صرافی و ... نصب و استفاده می شوند تا در صورت ورود سارق متصدی بتواند به راحتی و بدون جلب توجه سارق سیگنال فعال سازی آلارم برای دزدگیر اماکن ارسال شود تا از سرقت جلوگیری شود. پدال اعلام سرقت در دو نوع باسیم و بیسیم وجود دارد اما برای عملکرد بهتر و مطمئن تر توصیه می شود از چدال باسیم استفاده شود.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز