بهترین انواع سمعکها برای استفاده کمشنوایان
امروزه انواع مختلفی از سمعکها وجود دارد که ممکن است انتخاب را برای کم شنوایان عزیز سخت کند. در این مقاله قصد داریم با معرفی چندتا از بهترین و پرکاربردترین سمعکها، در انتخاب سمعک مناسب به شما کمک کنیم.
سمعک دیجیتال
سمعکهای دیجیتال با تبدیل امواج صوتی به کدهای عددی و ضمیمه کردن کدها به اطلاعات زیر و بمی صدا، صداهای محیط را با کیفیتی بهتر برای فرد کم شنوا، قابل شنیدن می کنند.
در واقع این سمعک، صداهای محیط اطراف را جمع میکند سپس از یک تراشه کامپیوتری که به تقویت کننده صدا مجهز است، صداهای ورودی را به کدهای دیجیتالی و بعد از تقویت به امواج صوتی تبدیل میکند. این امواج در سمعک با توجه به نیازمندی فرد کمشنوا تجزیه و تحلیل و تنظیم میشود. سپس به وسیله بلندگوها به گوش فرد میرسد.
معایب و مزایای سمعک دیجیتال نسبت به سمعک آنالوگ
سمعکهای دیجیتال از تکنولوژی پیشرفتهای برخوردار هستند درنتیجه نسبت به سمعکهای آنالوگ گران قیمت تر هستند و تعمیرات آن نیز سختتر و گرانتر خواهد بود. همچنین باتریهای این سمعکها نسبت به آنالوگ ضعیفتر هستند.
این سمعکها قابلیت برنامه ریزی پیشرفتهای دارند و به همین سبب از دقت بالایی برخوردار هستند و شنوایی بهتری به شخص میدهد. همچنین با کاهش نویزهای دیجیتال، ضربهای و کاهش صدای باد، صداهای اطراف را بهتر پردازش میکند و وضوح صدای بیشتری دارد. سمعکهای دیجیتال دارای ابعاد کوچکتری هستند و طول عمر بیشتری دارند.
برندهای مختلفی در زمینه تولید سمعکهای دیجیتال فعالیت دارند. تمامی شرکتهای تولید کننده سمعک در تلاش هستند که محصولات متنوعی را برای طیف وسیعی از بیماران با نیازهای مختلف تولید کنند. برخی از سمعکها دارای ویژگیهای پایهای هستند و برخی دیگر به عنوان پرچم دار آن شرکت و محصولی برتر شناخته میشوند. در ادامه سه برند مطرح تولید کننده سمعک دیجیتال را معرفی میکنیم.
- سمعک Styletto شرکت سیگما
- سمعک More شرکت اتیکن
- سمعک Marvel شرکت فوناک
سمعک شارژی
سمعکهای شارژی دارای باتریهای قابل شارژ هستند. از همین رو برخلاف سمعکهای عادی، بعد از تموم شدن باتری نیاز به تعویض آن نیست و سمعک را به راحتی میتوان شارژ کرد. زمان تقریبی شارژ آن سه ساعت است که استفاده کنندگان میتوانند هنگام شب و یا در زمان استراحت آن را شارژ نمایند.
اکثر سمعکهای شارژی ( Rechargeable hearing aids ) برای افراد با طیف مختلف شنوایی اعم از خفیف تا متوسط، عملکردی مناسب و مطلوب را ارائه میدهند. همچنین برخی برندها برای افراد مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق نیز مدل هایی را در بازار عرضه کردهاند.
سمعکهای شارژی مناسب چه کسانی هستند؟
استفاده از سمعک شارژی به نوع بیماری کم شنوایی که فرد از آن رنج میبرد ارتباط ندارد و همه میتوانند از آن استفاده کنند. قابلیت شارژ شدن این سمعک آن را در بین بیماران بسیار محبوب کرده است و هر روز به طرفداران آن نیز اضافه میشود پس تقریبا بسیاری از افرادی که کاندیدای دریافت سمعک هستند می توانند از سمعک های شارژی استفاده کنند.
برندهای مطرح تولید کننده سمعک شارژی
بسیاری از کمپانیهایی که امروزه در تولید انواع سمعک به عنوان بهترینهای این بازار شناخته میشوند سعی کردهاند تا تولیدات جدید خود را به سمت سمعکهای شارژی برده تا استفاده از این سمعکها را برای افراد بهتر کنند. در زیر به معرفی چند مورد از این شرکتها میپردازیم.
- سمعک Opn شرکت اتیکن
- سمعک Linx شرکت ریساند
- سمعک Marvel شرکت فوناک
سمعک هوشمند
سمعکهای هوشمند از سال ۲۰۱۲ به بازار معرفی شدهاند. سمعکی هوشمند میتواند به طور خودکار و بدون دخالت افراد صداهایی که در محیط اطرافش قرار دارند را تشخیص دهد و آنها را متناسب با شنوایی افراد تنظیم کند. به این شکل که با توجه به قرار گرفتن در شرایط و مکانهای مختلف تنظیمات صدا را به طور اتوماتیک تغییر دهد.
این عملکرد در زمانی که فرد از محیطی شلوغ به محیط خلوت وارد میشود و یا بخواهد با تلفن همراه صحبت کند فعال میگردد. سمعکهای هوشمند می توانند صداهایی که در اطراف وجود دارد را از هم تفکیک کرده و آنها را با وضوح بسیار بالایی به گوش فرد برسانند. این سمعکها برای نیازهای شنیداری متفاوت افراد ساخته شدهاند.
مزایای استفاده از سمعک هوشمند
فناوری پیشرفته که در این سمعکها استفاده شده باعث تمایز آن از دیگر سمعکها شده است که به برخی از این مزایا اشاره میکنیم.
- وضوح شنوایی بالا
- تنظیم و سازگاری با محیط
- اتصال به دستگاههای دیگر
- صرفه جویی در باتری
- کنترل صدای طبیعی
برندهای مطرح تولید کننده سمعک هوشمند
- سمعک Opn شرکت اتیکن
- سمعک Livio شرکت استارکی
- سمعک Linx شرکت ریساند
- سمعک Evoke شرکت ویدکس
خرید سمعک مناسب شما از کلینیک دانیال
هر وسیلهای که مربوط به سلامت باشد جزو موارد بسیار حساس و پیچیده است زیرا سیستم بدن هر فرد میتواند با بقیه افراد تفاوت کند بیماریهای شنوایی هم همین قاعده را طی میکنند. تجویز و خرید سمعک برای هر کس فرایند مخصوص به خود را پیش میبرد و برای هر کسی با هر نوع بیماری شنوایی تفاوت دارد.
موارد زیادی در این فرایند دخیل هستند مواردی مانند:
- تجویز سمعکها به موارد بالینی و منحصر به افراد فرق میکند
- تکنولوژی مورد استفاده در سمعکها تفاوت میکند و این مورد نیز در تجویز سمعک موثر است
- استفاده از سمعک هنوز در میان مردم مانند عینک و لنز رایج نشده است و ممکن است دید خوبی را در جامعه نسبت افراد استفاده کننده ازسمعک به همراه نداشته باشد.
متخصصان ما در کلینیک دانیال با بررسی دقیق وضعیت شنوایی بیماران، بهترین پیشنهاد را به آنها ارائه میدهند. ما با استفاده از بروزترین متدهای درمان و با استفاده از پیشرفتهترین سمعکها و همچنین با مناسبترین قیمتها، شنوایی را به شما هدیه میدهیم.