علت بار ندادن درخت گردو
کاشت نهال گردو نیاز به رعایت نکاتی مهم دارد، رعایت این نکات باعث پربار بودن درخت خواهد شد.
دلایل مهم بار ندادن درخت گردو
ممکن است یکی از مهمترین دغدغه پرورش دهندگان گردو، علت بار ندادن درخت گردو باشد. بررسی و پاسخ به این سوال، کمک میکند تا با فراهم کردن شرایط مناسب برای نهال، از باردهی درخت گردو اطمینان کسب کرد. هنگامی که باغدار با صرف هزینه و وقت فراوان، به پرورش گردو اقدام میکند، انتظار باردهی و دریافت سود مناسب را دارد. اما اگر به هر دلیلی درختان گردو باردهی نداشته باشند، بسیار خسارت بار است.
علت بار ندادن درخت گردو ممکن است مربوط به انتخاب نهال نامناسب، عدم رعایت نکات کاشت و یا عدم آگاهی از مراقبتهای لازم پس از کاشت باشد. بنابراین قبل از کاشت نهال باید اطلاعات دقیق در مورد آن کسب کرد. در ادامه به معرفی چند علت بار ندادن درخت گردو میپردازیم. همچنین با استفاده از این راهکارها میتوانید اقدام به خرید نهال گردو و در نتیجه یک درخت گردو پربار و عالی داشته باشید.
انتخاب نامناسب نهال؛ اولین علت بار ندادن درخت گردو
علت بار ندادن درخت گردو ممکن است مربوط به انتخاب نادرست نهال باشد. عدم سازگاری نهال با شرایط اقلیمی منطقه کاشت، ممکن است موجب شود، نهال امکان باردهی نداشته باشد. برای مثال اگر نهالی که نیاز سرمایی بالایی دارد، در مناطق گرمسیر کاشته شود، به دلیل عدم تامین نیاز سرمایی آن، باردهی نخواهد داشت. همچنین علت بار ندادن درختان گردو در مناطق سردسیر ممکن است، زودگل بودن نهال کاشته شده و آسیب به جوانهها در سرمای بهاره باشد.
بنابراین باید با اطلاعات کافی از شرایط آب و هوایی منطقه و بررسی ویژگیهای انواع مختلف درختان گردو، نهال مناسب را انتخاب کرد. از طرف دیگر باید این نهال کیفیت و سلامت لازم را داشته باشد. برای اطمینان از کیفیت نهال، باید آن را از یک نهالستان معتبر خرید. نهالستانهای که دارای مجوز جهاد کشاورزی میباشند، نهال خود را همراه با برچسب سلامت ارائه میدهند. یکی از مهمترین و بهترین نهالستانهای معتبر که ما به شما پیشنهاد میکنیم، نهالستان اکین نهال است. این نهالستان به دلیل دارا بودن باغ مادر و حذف واسطه، تمامی نهالها را با مناسبترین قیمت ارائه میدهد.
کاشت نامناسب نهال؛ علت بار ندادن درخت گردو
درختان گردو برای داشتن بازدهی بالا، محصولات درشت و با کفیت، نیاز به دریافت نور کافی دارند. بنابراین از مهمترین مسایلی که درکاشت نهال اهمیت دارد، توجه به میزان نور دریافتی روزانه توسط نهال است. نهالها باید در مکان آفتابی و نیمه آفتابی کاشته شوند. کاشت آن در سایه و منطقه بدون نور ممکن است علت بار ندادن درخت گردو شود.
برای اینکه درخت گردو به میزان کافی نور دریافت کند، باید با فاصله مناسب در کنار یکدیگر کاشته شوند. زیرا اغلب درختان گردو شاخ و برگ انبوهی دارند و اگر در نزدیکی هم کاشته شوند، عدم جذب نور کافی، موجب کاهش میزان باردهی میشود. هرس درخت گردو نیز به دریافت نور کافی توسط شاخههای بارده کمک میکند. زیرا در عملیات هرس درختان، شاخههای اضافی که مانع دریافت نور شاخههای بارده و درختان مجاور میشوند، حذف میگردند.
نکته بسیار مهم دیگر در کاشت نهال، توجه به خود بارور یا عدم خود باروری نهال است. در فواصل معین کاشت نهال، باید نر و ماده بودن را رعایت کنید. برای نهالهای غیر خودبارور از گرده افشان مناسب آن رقم استفاده کنید. توجه کنید که به کار بردن کود آمینواسید شوک باعث تسریع و بهبود عمل گرده افشانی میشود.
آبیاری نامناسب؛ علت بار ندادن درخت گردو
گاهی اوقات علت بار ندادن درخت گردو، تنشهای آبی و آبیاری نامناسب و نامنظم درخت گردو است. انواع مختلف نهال گردو نیاز آبی متفاوتی دارد، اما نکتهای که در الگوی آبیاری همه گونهها مشترک است، نیاز به تعداد دفعات آبیاری بیشتر در سالهای اول کاشت است. اما درختان بالغ میتوانند در فواصل طولانیتر آبیاری گردند. میزان آبیاری درختان بر میزان باردهی آنها به شدت تاثیرگذار است. اگر درخت گردو دچار کم آبی و تشنگی شود، میزان باردهی آن کاهش خواهد یافت و در نهایت ممکن است باردهی نداشته باشد.
همان گونه که بی آبی ممکن است علت بار ندادن درخت گردو باشد، آبیاری بیش از انداره و غرقابی شدن خاک نیز ممکن است موجب عدم باردهی درخت گردو شود. زیرا غرقابی کردن درخت، موجب ابتلا آنها به بیماری قارچی میشود. نیاز آبی درخت گردو توسط آبیاری طبیعی (برف و باران) و یا آبیاری مصنوعی تامین خواهد داشت.
تغذیه نامناسب، یک علت بار ندادن درخت گردو
در صورتی که خاک مواد مغذی نداشته باشد یا میزان آن کم باشد، درخت به طور مناسب رشد نمیکند. در صورت تغذیه نامناسب، شاخهها و برگهای درخت کم رنگ میشوند، میوهها کوچکتر از اندازه معمول شده و میزان باردهی کاهش مییابد. تغذیه ناکافی درخت، ممکن است موجب ریزش شکوفههای درخت در اوایل بهار شود. ریزش زودهنگام شکوفهها، موجب بار ندادن درخت گردو خواهد شد.
در این حالت، باید خاک را با کوددهای مناسب، تقویت کرد. در واقع یکی از مهمترین و اصلیترین علت بار ندادن درخت گردو، عدم تغذیه کافی درخت است. تلاش کنید هنگام کاشت نهال، منطقهای را انتخاب کنید که دارای خاک حاصلخیز باشد تا نهال انرژی و توان کافی برای تولید میوه را از خاک دریافت کند و نیاز زیادی به کوددهی نباشد. اما اگر مجبور به کاشت نهال در خاک عاری از معدنی و مغذی بودید، باید خاک را با کودهای مناسب از قبیل اسید هیومیک شوک، مولتی کمپلکس، کود سولوپتاس، کود سه بیست، کود نیترات کلسیم، کود فسفر بالا و کود آهن و … تقویت کنید. کود اسید هیومیک موجب غنی شدن خاک و قوی شدن ریشههای درخت میشود و نیاز به سایر کودهای شیمیایی را کاهش میدهد.
تاثیر آفات و بیماریها بر باردهی درخت گردو
در بسیاری از موارد ممکن است علت بار ندادن درخت گردو، حمله آفات و بیماری باشد. آفات و بیماری ممکن است موجب کاهش کیفیت میوه، کم شدن میزان باردهی یا عدم باردهی درخت گردو شود. بهترین راه برای مقابله با این مسئله، پیشگیری از ابتلا به آفات و بیماری است. اما اگر با وجود مراقبتهای لازم، درختان به آفات یا بیماری مبتلا شدند، بلافاصله با وجود اولین علایم باید با آنها مبارزه کرد تا از انتشار بیشتر جلوگیری کرد.
بنابراین قبل از خرید نهال برای پرورش نهال گردو باید با انواع آفات گردو، علایم و نحوه پیشگیری و مقابله با آنها آشنا باشید. تا در زمان لازم، از سمهای مناسب با دز صحیح استفاه کنید. سوختگی درخت گردو یکی از شایعترین بیماریهای باکتریایی است که بر شاخ و برگ و آجیل تأثیر می گذارد. در بسیاری از موارد این بیماری ممکن است علت بار ندادن درخت گردو باشد.