خبرگزاری کار ایران

کاربرد ارت الکترونیکی در کارخانه ها

کاربرد ارت الکترونیکی در کارخانه ها
کد خبر : ۱۲۴۹۷۵۱

کارخانه ها و کارگاه های صنعتی، اصلی ترین مراکز تولید و اشتغال آفرینی هستند، برق مهمترین نیروی مولد جهت ایجاد و ادامه روند تولید در هر مکانی به خصوص کارخانه ها، می باشد. کارخانه ها مملو از نیروی کار انسانی و از طرفی انواع دستگاه های قدرتمند صنعتی و همچنین سیستمها و تجهیزات حساس الکترونیکی و کامپیوتری می باشد.

برق بعنوان مهمترین انرژی، چرخ تولید و اشتغال آفرینی را به حرکت درمی آورد و بدون آن، این چرخه متوقف خواهد شد، شاید در زمان قطع برق، این چالش را احساس کرده باشیم که بدون برق، زندگی تا حد زیادی در حالت سکون است .

انرژی الکتریکی و برق علاوه بر تمام مزیت های غیر قابل چشم پوشی ای که دارد، خطراتی نیز بهمراه خواهد داشت که می تواند باعث آسیب های جانی و مالی بسیاری شود، در نتیجه نیاز است نسبت به حفاظت در زمان های بحرانی، از پیش تمهیداتی را در نظر بگیریم.

خطرات برق

خطرات برق را می توان بطور کلی از دو دیدگاه بررسی نمود:

برقگرفتگی اشخاص

 

کاربرد ارت الکترونیکی در کارخانه ها

برق گرفتگی یکی از شایعترین خطرات برق است که می تواند در کسری از ثانیه جان اشخاص را به خطر بیاندازد. روشهای مختلفی جهت حفاظت در مقابل برقگرفتگی پیشنهاد شده است که مهمترین اتصال بدنه تجهیزات برقی به زمین یا همان ارتینگ می باشد. عدم توجه به حفاظت در مقابل برقگرفتگی می تواند باعث خسارت های جانی شود.

آسیب به تجهیزات

کاربرد ارت الکترونیکی در کارخانه ها

خطاهای برقی به صورت های مختلفی بوجود می آیند و می توانند باعث آسیب به تجهیزات الکتریکی خصوصا سیستم ها و دستگاه های مبتنی بر بردهای الکترونیکی و کامپیوتری شود، کارخانه ها محلی هستند که انواع دستگاه های الکتریکی قدرتمند در کنار سیستمهای و دستگاه های حساس در حال کار هستند و یکی از مهمترین مشکلاتی که در این شرایط بوجود می آید، تداخل سیستمهای الکترونیکی و حساس و سیستمهای الکتریکی قدرتمند می باشد که معمولا قربانی اصلی سیستمهای حساس گرانقمیت هستند.

ارت

مهمترین روش حفاظت از اشخاص در مقابل برقگرفتگی و همچنین حفاظت از دستگاه های برقی و الکترونیکی در مقابل خطاهای الکتریکی و خسارت، اتصال به زمین بدنه تجهیزات یا ارتینگ می باشد،امروزه توجه به مقوله ارتینگ محل کار و زندگی، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

مشکلات ارتینگ

تغییرات زمین

زمین همواره در حال تغییر است، این تغییرات بصورت تغییرات دما، کاهش آبهای زیرزمینی، تغییرات مقاومت اتصال زمین پس از گذشت زمان و ... می تواند برکیفیت سیستم زمین ایجاد شده در محل، تاثیرات منفی گذاشته و حفاظت را با کندی همراه سازد.

تداخل سیستمهای حساس و دیگر دستگاه های برقی

در بسیاری محل ها مانند کارخانه ها، انواع مختلف دستگاه قدرتمند الکتریکی و سیستمهای حساس الکترونیکی و کامپیوتری، در کنار هم در حال کار هستند. دستگاه الکتریکی به دلیل نوع عملکردشان و مصرف برق زیاد و همچنین استاپ و استارت مداوم، باعث ایجاد نویزها و شوک های الکتریکی می شوند. این نویزها از طریق کابلهای انتقال برق و از آن مهمتر بدنه و شیلد(سیم ارت) در تمام مدار الکتریکی پخش می شوند و وارد سیستمهای حساس شده و یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار در آسیب و کاهش بهره وری در سیستمهای حساس الکترونیکی و کامپیوتری می باشد.

ارت الکترونیکی

کاربرد ارت الکترونیکی در کارخانه ها

سیستم ارت الکترونیکی، دستگاهی حفاظتی است که توسط کارشناسان شرکت کنزا صنعت اختراع و به ثبت رسیده است، این سیستم جهت حفاظت از سیستمهای حساس الکترونیکی و کامپیوتری طراحی شده است و با مکانیزم عملکردی خاصی که دارد، تجهیزات حساس را در مقابل انواع خطرات الکتریکی و برقی حفاظت می نماید.

دستگاه ارت الکترونیکی بصورت سری با تجهیزات قرار می گیرد، به این معنی که تغذیه برق تجهیزات تحت حفاظت از طریق آن انجام می شود. ارت الکترونیکی علاوه بر تنظیم ارت و حفاظت از بدنه تجهیزات حساس، با فیلتر خطاهای الکتریکی از آسیب به آنها جلوگیری می نماید.

خصوصیات

ارت الکترونیکی کنزا صنعت، سیستمی اتصال زمین است که بهمان اتصال زمین عمومی متصل شده و ارتینگ و حفاظت از بدنه تجهیزات حساس را انجام میدهد، مهمترین خصوصیت ارت الکترونیکی را می توان به این صورت بیان داشت که میزان مقاومت اتصال زمین عمومی یا تغییرات آن، برای آن مهم نیست و با همان اتصال زمین، حفاظت کاملی را در مقابل انواع خطرات برقگرفتگی اشخاص و همچنین آسیب و سوختگی تجهیزات بعمل می آورد و اجازه تاثیر تغییرات زمین در عملکرد سیستمهای حساس را نمیدهد.

مهترین خصوصیات خفاظتی سیستم ارت الکترونیکی را می توان به شرح ذیل بیان نمود:

  • حفاظت از اتصال برق به بدنه تجهیزات در ولتاژ کمتر از 45 ولت نسبت به زمین
  • حفاظت از برقگرفتگی اشخاص
  • تخلیه ولتاژهای القایی بدنه تجهیزات
  • تخلیه امواج و تداخلات الکترومغناطیسی محیط
  • فیلتر نویزهای بدنه دستگاه های قدرت و جلوگیری از آسیب به سیستمهای حساس
  • فیلتر شوک های الکتریکی دستگاه های قدرت و جلوگیری از آسیب به سیستمهای حساس
  • حفاظت از سیستمهای حساس در مقابل نشتی جریان
  • حفاظت از اتصال برق و جلوگیری از آتش سوزی های با منشا برق
  • حفاظت از تجهیزات در مقابل شوک های الکتریکی در زمان قطع و وصل ناگهانی برق
  • حفاظت از تجهیزات در مقابل اضافه ولتاژهای ناگهانی
  • حفاظت از اشخاص و تجهیزات در زمان قطع نول شبکه برق و شناور شدن نول
  • حفاظت از تجهیزات در زمان اشباع شدن و برقدار شدن اتصال زمین

نتیجه گیری:

سیستم ارت الکترونیکی کنزا صنعت، یک سیستم حفاظت مرکزی در جهت حفاظت از برقگرفتگی اشخاص و حفاظت از آسیب به تجهیزات الکتریکی، خصوصا سیستم های حساس مبتنی بر بردهای الکترونیکی و قطعات کامپیوتری می باشد. ارت الکترونیکی کنزا صنعت در طی سالها جهت حفاظت از بسیاری سیستم ها و تجهیزات، نصب شده است توانسته علاوه بر حفاظت از این تجهیزات در مقابل انواع خطاهای الکتریکی، بهره وری آنها بصورت چشمگیر افزایش دهد.

ارت الکترونیکی روشی نوین در حفاظت الکتریکی خصوصا جهت سیستمهای حساس و گرانقیمت ارایه نموده است.

ارت الکترونیکی چیست؟

 

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز