خبرگزاری کار ایران

استعدادیابی کودک را از چه سنی شروع کنیم؟

استعدادیابی کودک را از چه سنی شروع کنیم؟
کد خبر : ۱۲۲۹۲۱۲

یکی از موضوعاتی که والدین حتماً باید به آن توجه کنند، اطلاع از سن مناسب جهت استعدادیابی کودک است. این کار باید به کمک کارشناسان با تجربه انجام شود. اگر قصد استعدادیابی فرزندان خود را دارید و هنوز برای آن کاری انجام نداده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً برای دریافت نتایج بهتر از یک مرکز مشاوره معتبر با کارشناسان و روانشناسان مجرب راهنمایی بگیرید.

سن مناسب برای استعدادیابی کودک و نوجوان

بر اساس نظر متخصصان بهترین زمان استعدادیابی فرزندان در سن 3 تا 6 سالگی است. در زمان انجام تست هوش، مشاوره کودک در یک مرکز مشاوره معتبر و انجام انواع آزمون روانی به والدین کمک خواهد کرد تا به‌راحتی توانمندی‌های فرزند خود را شناسایی کنند و با اطلاعات و آگاهی بیشتر زمینه پرورش این استعدادها را فراهم کنند.

دوران کودکی از نظر رشدی یکی از دوره‌های مهم و حساس زندگی است. مغز کودکان با سرعت فراوان درحال ‌رشد است و به همین دلیل کودک سریع‌تر و بهتر از یک فرد عادی اطلاعات و مهارت‌ها را درک می‌کند و می‌آموزد. روند یادگیری با افزایش سن انسان کاهش پیدا می‌کند و گنجایش ذهنی در کودکان جهت پردازش موضوعات متنوع بیشتر از هر زمانی وجود دارد. بنابراین اگر قصد کشف استعداد کودک خود را دارید، بهتر است از همان دوران کودکی برای این موضوع اقدام کنید. در غیر این صورت ممکن است بستر مناسبی جهت شکوفایی استعدادهای فرزندتان ایجاد نشود و ذهن‌شان سوگیری خاصی پیدا نکند.

اقداماتی که باید برای استعدادیابی کودک انجام داد:

به منظور استعدادیابی کودک و نوجوان بهترین کار رجوع به یک متخصص خبره و باتجربه است. از متخصص بخواهید تا از کودک شما تست هوش بگیرد و از این طریق و به کمک آزمون‌های پیشرفته، توانمندی فرزند شما را در جنبه‌های مختلف کشف کند.

 می‌توان برای شروع از تست هوش وکسلر و همچنین تست ارزیابی هوش چندگانه گاردنر استفاده کرد. این دو تست از رایج‌ترین تست‌ها و ابزارهای روان‌شناسی هستند که روان‌شناسان جهت استعدادیابی فرزندان شما از آن‌ها استفاده می‌کنند. مشاورین و متخصصان با مشاهده و بررسی دقیق علاقه‌مندی‌های خاص کودک و قدرت انتخابش برترین استعداد هوشی او را پیدا می‌کنند.

ضرورت استعدادیابی در سنین کودکی

کشف استعداد امری ذاتی است که سبب ایجاد یکسری توانمندی بالقوه در انسان خواهد شد. هرکسی در زمینه مختلفی استعداد دارد؛ اما لزوماً در آن زمینه موفق نخواهد شد. استعدادهای هر شخص برای شکوفایی و دستیابی به موفقیت‌ها به بستر مناسب نیاز دارند. عدم پیدا کردن مسیر درست جهت پرورش ظرفیت‌ها در دوران کودکی و عدم استعدادیابی کودک سبب می‌شود از قابلیت‌های منحصربه‌فرد کودک مطلع نشوید و استعدادهای او را هدر بدهید. پس با استعدادیابی به‌ موقع به فرزندان خود شانس بیشتری در یافتن مسیر درست بدهید.

استعدادیابی کودک را از چه سنی شروع کنیم؟

استعدادیابی در حوزه‌های مختلف

در زمان‌های گذشته اغلب نظریه‌پردازان از هوش و استعداد به‌عنوان یک مفهوم کلی یاد می‌کردند و به‌منظور ارزیابی آن از شاخص کلی ضریب هوشی یا آی‌کیو (IQ) بهره می‌بردند. باگذشت زمان این نظریه‌پردازان به مطرح ‌کردن هوش‌های چندگانه پرداختند و کشف کردند که هوش و استعداد ابعاد مختلفی دارد و باید به طور جداگانه بررسی شود. به همین جهت نظریه‌پرداز گاردنر در تئوری خودش به انواع هوش 8 گانه اشاره دارد.

نداشتن استعداد در یک زمینه به معنی ناتوانی فرد نیست، بلکه باید به دنبال توانمندی او در زمینه‌های دیگر بود. امکان دارد شخص در حوزه دیگری هوش و استعداد و توانمندی بالایی از خود نشان دهد؛ بنابراین نباید هرگز ناامید شد.

تفاوت در نتایج استعدادیابی در سنین مختلف

استعدادها به‌صورت زیستی و بالقوه در وجود هر انسانی نهفته شده‌اند؛ بنابراین استعدادیابی با کمک مشاوره کودک در هر سنی نتایج مشابهی دارد و تنها موضوع مهم در این میان این است که این استعدادها در سنین کودکی می‌توانند بهتر و با سرعت بیشتر پرورش یابند. درک زودتر توانمندی‌ها در انتخاب‌های تحصیلی و شغلی مناسب‌تر و موفقیت در زندگی تأثیر بالایی دارد.

استعدادیابی کودک را از چه سنی شروع کنیم؟

آیا استعدادیابی از کودک ۳ تا ۶ ساله کار درستی است؟

بله؛ استعدادیابی را می‌توان از 3 سالگی شروع کرد این سن تا 6 سالگی کودک در بهترین شرایط یادگیری قرار دارد. فرایند کشف استعداد از فعالیت‌های متنوعی تشکیل شده است. کار مشاورین بر اساس هوش هشت‌گانه پیش می‌رود که شامل: هوش زبانی و کلامی، هوش منطقی و ریاضی، هوش بصری و فضایی، هوش موسیقیایی، هوش بدنی و جنبشی، هوش درون‌فردی، هوش برون فردی و هوش طبیعت‌گرایی است. بهتر است قبل از آنکه کودک را در کلاس خاصی مثل کلاس زبان، ورزش یا موسیقی بگذارید اول به کمک متخصصان استعدادهای نهفته او را کشف کنید تا در مسیر درست زندگی گام بردارد و موفق شود.

سخن پایانی

در این مقاله درباره استعدادیابی کودک صحبت شد، همان‌طور که خواندید بهتر است برای یافتن توانمندی و استعدادهای کودک هرگز درنگ نکنید؛ زیرا سرنوشت و موفقیت او وابسته به این موضوع است. شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر دراین‌رابطه به مراکز مشاوره معتبر و شناخته شده سطح شهر مراجعه کنید و از کارشناسان ماهر هر مجموعه راهنمایی بگیرید. یکی از بهترین مراکز کشف استعداد دلبندتان، مرکز مشاوره بینش نوین است. با مراجعه به ما، دیگر نگران فرزند خود نباشید.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز