آشنایی با دنیای رنگارنگ طراحی گرافیک
اغلب افراد با شنیدن کلمه طراحی گرافیک، یاد تبلیغات رنگارنگ و وبسایتها میافتند. اما گرافیک تنها به این موارد محدود نمیشود، تمام صفحهآراییهای کتابها و مجلات یا لوگوها و پوسترها در دستهبندی دنیای طراحی گرافیکی قرار دارد. اگر به دنیای گرافیک و هنر علاقه دارید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
وکتور چیست؟
وکتور از رایجترین فرمتهای تصویری برداری است که تصویر در قالب مجموعهای از مشخصات هندسی مانند نقاط، خطوط، منحنیها، دایرهها و چندضلعیها ذخیره میشود. تصاویر در فایل وکتور از خطوط و منحنیهایی به نام بردار تشکیل شدهاند. که در این فایل اطلاعات راجع به رنگ و سایز بهصورت ریاضی تعریف خواهند شد. فایلهای وکتور فرمتهایی نظیر AI , EPS , WMF دارند، که معمولاً برای استفاده از این نوع فرمتها باید از نرمافزارهای گرافیکی مانند Adobe Illustrator، Corel، Photoshop و… استفاده کرد.
اینگونه فایلهای دارای ویژگیهای ممتازی هستند، مثل زوم بر روی آنها از کیفیت و وضوح تصویر بههیچعنوان کاسته نمیشود. قابلیت تغییر در این فایلها با این فرمت، یعنی اینکه افراد میتوانند؛ مثلا فایلی با فرمت EPS را در داخل برنامه کورل وارد کرده و آن را چندتکه کنند و تغییراتی ازنظر ظاهر به آنها بدهند و ظاهری جدید را ایجاد نمایند. فایلهای وکتور به تصاویر raster شده نیز تبدیل میشوند که بعضیاوقات bitmap نیز نامیده میشوند. از فایلهای شامل وکتور بهخوبی میتوان در صنعت چاپ بهره گرفت، زیرا با توجه به اینکه این فایلها از منحنیهای ریاضی تشکیل شدهاند، در هر اندازهای، با وضوح بسیار بالا چاپ میشوند.
فایل وکتور در کجا کاربرد دارد؟
وکتور در طراحی بنرهای تبلیغاتی، کارت ویزیت، بروشور، منوهای رستوران، کاتالوگ و... بهکاربرده شده و یکی از لوازمی است که طراحان از آن بهره زیادی میبرند. وکتور فایلی لایه باز است، یعنی اینکه میتوان به طراحی هر مدل ایدهای با آن پیادهسازی کرد. در صورت باز کردن این فایلها در نرمافزار ادوبی ایلوستریتور و کورل، فایلها بهصورت لایه باز اجرا شده و هیچ تغییری در کیفیت فایلها ایجاد نمیشود.
نکته قابلتوجه این است که طراحان و تصویرسازان، هردو با وکتور کار میکنند، اما طراحان در خصوص ترکیببندی کلی کار، در زمان خلق یک وبسایت، تبلیغ و موارد دیگر، فکر مینمایند تا دربردارنده متن، گرافیک و سایر المانهای ساختاری باشد. اما طراحان از وکتورهای ایجادشده توسط تصویرسازان کمک میگیرند یا اینکه وکتوری را خود برای طراحی، خلق میکنند.
تصویرسازان، بیشتر به بخش هنری کار توجه داشته و وکتورهای مجزایی تولید میکنند. که هرکدام از آنها را طراحان بتوانند بهتنهایی به یک اثر هنری اضافه کنند. فایلهای وکتور با انواع فرمتهای ai, eps, pdf, svg موجود است.
انواع فرمت فایل وکتور
در ادامه توضیح کوتاهی درباره هر یک از این فرمتها خواهیم داشت.
Ai : یک پسوند اختصاصی برای شرکت ادوبی(Adobe) و کاربرد آن در طراحی لوگوها است.
Eps : یکی از فرمتهایی که در نرمافزارهایی مانند کورل و ایلوستریتور اجرا شده و هم قابلاجرا در برنامه فتوشاپ را دارد. این فرمت دارای کدهای پستاسکریپ بوده که بهوسیله آن کیفیت تصویر در نرمافزار فتوشاپ حفظ میشود.
Pdf : این فرمت استاندارد برای فایلها و اسناد قابلحمل توسط ادوبی طراحی شده است.
Svg : یکی از شناختهشدهترین فرمتهای ذخیره وکتور است و میتوان از آن در طراحی وب استفاده کرد؛ چون با بزرگنمایی عکس، کیفیت آن آفت نمیکند.
عکس استوک چیست؟
عکس استوک منبع خوبی برای عکسهای باکیفیت و ارزانقیمت است. آنها در حوزه بازاریابی، کارهای تبلیغاتی، پروژههای خلاقانه، انتشارات، وبسایتها و وبلاگها و موارد دیگر بسیار مناسب هستند. تصاویر استوک ابعاد بزرگ (بالاتر از 1500×1500) و تراکم پیکسل بالا دارند و با فرمتهای مختلفی، مثل PNG و RAW و… ذخیره میشوند. اما بیشتر در فرمتJPEG موجود هستند.
کاربرد عکس استوک
کسبوکار: در کارهای مختلف همانند سمینارهای مختلف، بنرهای نمایشگاهی، وبسایتها و شبکههای اجتماعی استفاده دارند.
بازاریابی و تبلیغات: برای تبلیغ محصولات مختلف، بستهبندی، فیلم و ویدئوهای تبلیغاتی، بروشور و کاتالوگها بسیار پرکاربرد است.
هدایا: تهیه هدیههای مختلف مثل کارت تبریکهای مختلف، کارتپستال و… مورداستفاده قرار میگیرد.
سرگرمی: از تصاویر استوک در طراحی جلد کتاب، تصویر درون کتاب، روزنامهها، مجلات و… استفاده میشود.
کاربرد طرحهای لایه باز چیست؟
امروزه استفاده از طرح لایه باز در میان طراحان گرافیک، پررونق شده؛ چون در دنیای امروزی، تبلیغات جای مهمی را در تمامی مشاغل پیدا کرده است و از طرفی کسبوکارها در پی یافتن مشتری و سود بیشتر هستند، پس چه زیبا که بتوانند از کارهای گرافیکی نظیر بنر و کارت ویزیت و امثال آنها در جهت هدف عالی خود استفاده کنند.
طرح لایه باز که عموماً بهصورت وکتور یا psd هستند؛ در بسیاری از موارد راهگشای ایدههای گرافیکی و جذابی میشوند. ازجمله کاربرد طرح آماده گرافیکی میتوان به ویرایش و تغییر تمامی المانهای موجود نظیر متن، تصاویر، افکتها و... اشاره کرد. تمامی این امکانات کمک میکند تا بتوان بهراحتی ویرایش و کارهای جدید ساخته شود.
طرح لایه باز همان طرحهای گرافیکی هستند، که قابلیت ویرایش و تغییرات مدنظر هر فرد را دارا باشد. در این فایل امکان حذف، جابهجایی و اضافه کردن المانهای خاص وجود دارد. امروزه استفاده از این طرحها بسیار رواج داشته و افراد ترجیح داده که از این طرحهای نوین با کاربرد وسیعشان بهره ببرند، تا خروجی کار فوقالعادهای داشته باشند و برای تهیه کارت ویزیت، بنر و تراکت بسیار موردتوجه قرار گرفته است.
طرح لایه باز دنیای پیچیده و درعینحال جذابی دارد، که باعث راحت کار کردن افرادی شده که با دنیای گرافیک سروکار دارند و بسیاری از سایتها و شرکتها طرحهای بسیار زیبایی را در معرض دید افراد قرار میدهند؛ تا بتوانند بهراحتی طرح موردنظر خود را شناسایی کنند.
مزایای طرح لایه باز
- افزایش سرعت در کار
- کاربرد برای کارهای حرفهای
- امکان طراحی آسان و متنوع
- اعمال تغییرات دلخواه کارفرما
- افزایش مشتری و فروش برای کارفرمایان
- آگاه شدن کارفرما از طرح و رنگ نهایی بهسادگی
سخن آخر
گروه پارس گرافیک، با بهرهگیری از روشهای نوین و کاربردی در این حوزه توانسته خدمات ارزندهای را ارائه دهد و مشتریان خود را راضی نگه دارد. همچنین مفتخر است که در این امر از هیچ کوششی فروگذار نکرده و توانسته نامی نیک را در این عرصه برای خود به ارمغان آورد. شما عزیزان میتوانید با مراجعه به سایت مربوطه از تمام کارهای بینظیرشان دیدن فرمایید و یا با شمارههای زیر تماس برقرار نمایید تا کارشناسان مجرب این گروه در این امر به شما مشاوره دهند.
شماره تماس: 05832241325/ 09154437224