رادیو وایرلس چیست و چه کاربردی دارد؟
اگر در زمینه ی شبکه کار کرده باشید، احتمالا نام رادیو وایرلس را زیاد شنیده اید. یکی از تجهیزاتی که استفاده ی بسیاری در شبکه ها داشته و مزایای زیادی را به همراه دارد. در این مقاله به معرفی کامل رادیو وایرلس می پردازیم اما قبل از آن بهتر است که آشنایی مختصری با شبکه های Wireless پیدا کنیم.
آشنایی با شبکه های وایرلس
با گسترش روز افزون سیستم های کامپیوتری همراه نظیر لپ تاپ، تبلت و گوشی های موبایل هوشمند، نیاز به اتصال به شبکه روی بستر وایرلس نیز افزایش یافته است چرا که اگر بخواهیم تمامی این دیوایس ها را با کابل شبکه وصل کنیم با شرایط غیرقابل تحملی روبرو خواهیم شد. در شبکه های بی سیم، از امواج رادیویی برای ارسال و دریافت دیتا استفاده می شود و معمولاً یک اکسس پوینت بی سیم (Wireless Access Point) به عنوان نقطه اتصال در نظر گرفته شده و دستگاه ها و سیستم های کامپیوتری با استفاده از کارت شبکه وایرلس به آن وصل می شوند در حقیقت این دستگاه سبب می شود که محدودیت مسافت برای برقراری ارتباط تا حد زیادی کمرنگ شود و بتوان بدون صرف هزینه های زیاد اقدام به ایجاد شبکه هایی در مسافت های زیاد کرد.
از مزایای شبکه های وایرلس این است که علاوه بر صرفه جویی در زمان و هزینه کابل کشی، امکان بروز مسائل مرتبط با یک شبکه کابلی را نخواهد داشت مانند بروز مشکلاتی چون قطعی های کابل، مشکلات نویز و موارد مربوط به اتصال نقاط مختلف در لوکیشن های مختلف.
رادیو وایرلس چیست؟
رادیو وایرلس یکی از تجهیرات شبکه است که امکان ارسال و دریافت دیتا به صورت بی سیم را برای شما فراهم میکند. در حقیقت این دستگاه عملکرد بسیار ساده ای را ارائه می دهد و صرفا گیرنده و فرستنده ی امواج است.
تصور کنید که می خواهید دو شعبه از یک بانک را در فاصله ای 500 متری بصورت وایرلس به دیگر متصل کنید، در این شرایط برای هر دو شعبه نیاز دارید تا یک رادیو وایرلس تهیه کنید و جهت هریک را به سوی رادیوی دیگر تنظیم نمایید تا دقیقا مقابل هم قرار بگیرند. در این شرایط کلیه ی ارتباطات از طریق این دو رادیو رد و بدل می شود و به راحتی و بدون نیاز به کابل کشی و دردسرهای بسیار، دو شعبه ی شما شبکه می شوند.
استفاده از رادیو وبیسیم چه مزایای به همراه دارد؟
به طور کلی استفاده از رادیو بیسیم مزایای متعددی را برای کاربران به دنبال دارد. شبکههای بیسیم یکی از تکنولوژیهای روز دنیا هستند که قابلیت اتصال دو نقطه را با مسافت زیاد بههم دارد. تبادل اطلاعات در این تکنولوژی با استفاده از امواج و سیگنالها امکان پذیر میباشد و کاربران را از استفاده سیم و کابل بینیاز میسازد.
علاوه بر این دیگر مزایایی که میتوان به وسیله استفاده از رادیو بیسیم بهدست آورد شامل موارد زیر می باشند:
قابلیت انعطاف: یکی از مزایای مهم استفاده از شبکههای بیسیم و رادیو وایرلس عدم استفاده از سیم و کابل است و این امکان را فراهم می کند که تبادل اطلاعات بدون خرابیهای مربوط به تجهیزات فیزیکی صورت پذیرد.
مقرون به صرفه: استفاده از امواج و سیگنالها تقریبا نیمی از هزینه مربوط به تجهیزات فیزیکی را کاهش می دهد.
قابلیت گسترش و افزونگی: با توجه به بیسیم بودن این تجهیزات می توان به راحتی و تا فواصل طولانیتر این شبکه را گسترش داد.
قابلیت پیاده سازی ساده: رادیو بیسیم به سادگی قابل پیاده سازی و راهاندازی هستند زیرا دادههای دریافتی را به واسطه امواج دریافت خواهند کرد.
انواع رادیو وایرلس
رادیو وایرلس ها بصورت عمومی دسته بندی خاصی ندارند اما تفاوت خاص آنها که باعث تفاوت در دسته بندیشان می شود، محیط مورد استفاده است. بطور مثال میکروتیک بیش از 10 مدل رادیو وایرلس دارد که همگی کار مشترکی را انجام می دهند اما اولین تفاوت قابل مشاهده همه ی آنها در سایز آنها است که نشان می دهد رادیو وایرلس مورد نیاز یک محیط کوچک متفاوت از رادیوی مورد نیاز برای برقراری ارتباط در فواصل بلند است.
رادیوهایی که عموما به شکل دیش طراحی شدند مناسب ارتباطات فواصل دور است و طراحی بزرگ آنها نشان از قدرت بیشتر نسبت به دیگر رادیو وایرلس ها است. از رادیوهای داخلی برای انتقال دیتا در محیط های کوچک مثل محیط یک کارخانه و سایر موارد استفاده می شود.
رادیو وایرلس میکروتیک
برای خرید رادیو انتخاب های زیادی پیش رو دارید چرا که برندهای مختلفی در بازار ایران حضور دارند اما یکی از برترین برندها و شاید بتوان گفت پرفروش ترین آنها میکروتیک است که به رغم سابقه ی نسبتا کوتاهش در بازار شبکه به خصوص در ایران، با ارائه ی محصولات باکیفیت و قیمت مناسب توانسته عملکرد بسیار مثبتی داشته باشد.