قیمت لوله پلی اتیلن کشاورزی به صورت آنلاین
لوله پلیاتیلن:
لوله پلیاتیلن یا لوله تحت فشار، لوله تک جداره، لوله فشار قوی، لوله آبیاری قطرهای، از اکسترود کردن مواد اولیه پلیاتیلن با دانسیته بالا یعنی HDPE در سه گرید pe100 ، pe80 و pe63 و بدون افزودنیهای دیگر همچون گرانول و مواد درجه دو ساخته میشود و تحمل فشار تا 25 بار را داراست.
لوله پلیاتیلن در سایزهای 20 میلیمتر تا 1000 میلیمتر تولید میشود. لولههای پلیاتیلنی در سایزهای 1.2 اینچ تا 110 میلیمتر بهصورت کلاف 100 متری، و در سایزهای 125 میلیمتر تا 2400 میلی متر در شاخههای 6 و 12 متری تولید میشود.
لوله پلیاتیلن یکی از پرکاربردترین لولههای جهان است که از جنس پلیاتیلن با دانسیته بالا (HDPE) و گریدهای HDPE100 و HDPE80 تولید میشود. شرکتهای پتروشیمی اراک، مارون، امیرکبیر، جم و ایلام، سابیک عربستان و بروج امارات قابلیت ساخت این لوله را دارند. این لولهها در انتقال آب، گاز، فاضلاب و هر گونه سیال یا گازی که بخواهد با طی کردن راهی مشخص، از یک منبع تولید سیال به سمت مقصد نهایی جریان یابد، مورد استفاده قرار میگیرد.
این لوله شامل انواع مختلفی مانند: لوله پلیاتیلن تک جداره و لوله پلیاتیلن دوجداره است که هر کدام دارای کاربری خاصی هستند.
پلیاتیلن :
پلیاتیلن پلیمرترموپلاستیک با علامت اختصاری C2H4 است که توسط کاتالیزور و روش پلیمراسیون برخی از خواص فیزیکی آن کنترل میشود. بیشترین کاربرد آنها در بخش لولهسازی مورداستفاده صنایع گوناگون اعم از آبرسانی ، گازرسانی ، نفت ، پتروشیمی و … است.
ویژگی نفوذپذیری لولههای پلیاتیلن باعث شده است جایگزین خوبی برای لولههای فولادی باشند. لولههای پلیاتیلن دارای 15 درصد مقاومت نفوذپذیری بیشتر در مقابل موادآلی و غیرآلی شیمیایی نسبت به نوع فولادی است. خاصیت ترموپلاستیکی پلیاتیلن سبب شده تا با حرارت دادن، آن را ذوب و به شکل مدنظر فرم داد. پلیاتیلن بر مبنای میزان چگالی به 4 نوع LDPE ، LLDPE ، MDPE ، HDPE تقسیم می شود.
پلیاتیلن زنجیرهای شامل دو اتم کربن پوشیده توسط دو اتم هیدروژن است. میزان چگالی پلیاتیلن به روش سنتز و ساختار وابسته است. هرچه ساختار منظمتری داشته باشد دارای چگالی و در نتیجه دانسیته بالاتری است که تحمل بار اتمسفری بیشتری خواهد داشت. امروزه با توجه به شرایط جوی و روبهرو شدن جهان با بحران کم آبی بهدلیل کاهش باران و همچنین روشهای نادرست آبیاری و یا لولهکشیهای نامناسب برای آبرسانی و… استفاده از لولههای پلیاتیلنی بهویژه لولههای پلیاتیلن تحت فشار اهمیت بسیاری یافته است . لولههای فلزی نیز به دلیل زنگزدگی، عدم شکلپذیری، قیمت بالای فلز و … جای خود را به لوله ای پلیاتیلن دادهاند.
انواع پلیاتیلن در صنعت:
انواع پلیاتیلن که در حال حاضر در صنعت تولید میشوند به دستههای زیر تقسیم میشوند:
- پلیاتیلن با چگالی بالا (HDPE)
- پلیاتیلن با چگالی پائین (LDPE)
- پلیاتیلن سبک خطی (LLDPE)
- پلیاتیلن خیلی سبک (VLDPE)
- پلیاتیلن با اتصالات عرضی (XLPE)
- کوپلیمرهای اتیلن – وینیل استر
مواد پلیاتیلن دارای گرید و سایزهای تجاری مختلف هستند که موجب ساخت محصولی کاربردی میشود.
پلیاتیلن با چگالی بالا:
رایجترین نوع پلیاتیلن، پلیاتیلن با چگالی بالا است که در تولید و ساخت انواع لوله و اتصالات پلیاتیلن به کار می رود. از این نوع پلیمر برای ساخت مخزن سپتیک تانک، انواع قطعات پلاستیکی، جعبههای حملونقل، انواع ظروف نگهداری مواد غذایی، کیسههای بستهبندی و ... استفاده میشود.
پلیاتیلن سبک (LDPE):
از این نوع پلیاتیلن برای ساخت و تولید انواع لوله های پلیاتیلن، ورقهای پلیمری، قطعات پلاستیکی، ظروف و فیلمهای بستهبندی مواد، کیسههای پلاستیکی و از این قبیل موارد استفاده میشود.
پلیاتیلن با چگالی متوسط:
در ساخت و تولید انواع لوله و اتصالات مخصوص آبیاری (آبرسانی تحت فشار)، پوششهای محافظ سطوح فلزی، انواع فیلمهای بستهبندی و … استفاده میشود.
پلیاتیلن خطی با چگالی پایین (LLDPE):
در ساخت روکشهای برق و مخابرات، فیلمها و پوششهای قطعات پلاستیکی استفاده میشود.
پلیاتیلن با وزن مولکولی بسیار بالا:
در ساخت محافظ و پوششهای ضد گلوله، لباسهای مخصوص و ورزشی محکم و قطعات خاص ماشینهای صنعتی کاربرد دارد.
موارد استفاده از لوله پلیاتیلن:
- شبکههای آبرسانی شهری و روستائی
- شبکههای فاضلاب شهری و روستائی
- شبکههای گازرسانی
- شبکههای زهکشی
- سیستمهای انتقال مایعات و فاضلاب صنعتی
- شبکههای آبیاری تحت فشار (آبیاری قطرهای و بارانی)
- سیستمهای آبیاری متحرک
- پوشش کابلهای مخابراتی و فیبر نوری
- پوشش کابلهای برق
- پوشش لولههای فلزی
- بهعنوان کانالهای تهویه
- سیستمهای لایروبی
قیمت لوله پلیاتیلن:
یکی از موارد تاثیرگذار در قیمت لوله پلیاتیلن قیمت مواد اولیه است. قیمت مواد اولیهی لوله پلیاتیلن در بورس همواره در حال تغییر و نوسان است و ثبات نسبی در قیمت وجود ندارد. همچنین فاکتورهای متعدد دیگری اعم از نرخ ارز، هزینه حملونقل، هزینه برق و هزینههای پرسنلی و بسیاری موارد دیگر ممکن است در قیمت و تهیه لیست قیمت تاثیرگذار باشد. از اینرو تولیدکنندگان و فروشندگان قیمتهای خود را بهصورت روزانه و با مدت اعتبار یک روز به مشتریان ارائه میدهند. قیمت لولههای پلیاتیلن 2 و 4 اینچ با توجه به کاربرد زیاد و رقابتی بودن دارای نوسان کمتری در بازار است. همچنین عواملی مانند قطر و فشار لوله در تعیین قیمت موثر است. قیمت و وزن لوله رابطه مستقیم با فشار کاری لوله دارد. هرچه میزان فشار بالاتر باشد وزن و قیمت لوله بالاتر میرود. لوله پلیاتیلن از 5/2 بار تا 20 بار تولید و در بازار عرضه میشود و قیمت آنها با هم متفاوت است.
مزایای لوله پلیاتیلن:
- دارای طول عمر طولانی (تقریباً ۵۰ سال)
- مقاومت بالا در محیطهای اسیدی و قلیائی و مواد شیمیایی
- مقاومت بالا در برابر سایش و خوردگی
- مقاومت بسیار عالی در مقابل زلزله و رانشهای احتمالی زمین
- افت فشار کمتر سیال در درون لولههای پلیاتیلنی به علت ضریب اصطکاک پایینتر آنها
- بهداشتی بودن و قابل استفاده برای انتقال و توزیع آب آشامیدنی
- انعطافپذیری بالا
- وزن پایین و خاصیت شناور بودن در آب دریا
- پایداری کیفی و استحکام مکانیکی بالاتر
- دارای خواص شیمیایی، فیزیکی و مکانیکی بهتر در مقایسه با دیگر محصولات علیرغم چگالی و وزن پایینتر
- حملونقل، بارگیری، باراندازی و بستهبندی به مراتب راحتتر به دلیل وزن کمتر
- امکان تولید و بستهبندی در طولهای بیشتر
- فراوانی و در دسترس بودن انواع اتصالات سازگار با لولههای پلیاتیلنی
- نصب و اجرای آسانتر و عدم نیاز به تمهیدات جهت تعمیرات و نگهداری آنها
- قابلیت جوش آسان و ارزان لولهها
- استحکام مکانیکی بالای محل اتصال حاصل از جوش لولهها
مطالعه مقاله مرتبط با لوله پلیاتیلن