خبرگزاری کار ایران

آشنایی با انواع بست کمربندی و کاربردهای آن

آشنایی با انواع بست کمربندی و کاربردهای آن
کد خبر : ۱۲۱۹۱۰۱

در دنیای تاسیسات و کارهای فنی، گاهی به ابزارها و وسایل کوچکی برخورد می کنیم که بسیار جالب و کارآمد هستند. لوازم جذابی که در انجام دادن صحیح کارها، به افراد کمک می کنند. یکی از این لوازم، بست کمربندی می باشد که برخلاف ظاهر ساده اش  بسیار کاربردی است.

ما در این مقاله قصد داریم شما را با این ابزار ساده و کاربردی آشنا کنیم.

بست کمربندی چیست؟

بست کمربندی پلاستیکی که به آن بست زیپی نیز می گویند، یک نوار با ضخامت گوناگون و دندانه دار است که برای دسته بندی، جمع کردن و سفت نمودن ابزار و لوازم از جمله سیم برق کاربرد دارد.

شکل ظاهری بست زیپی درست مانند کمربند است به این صورت که در  یک سمت آن  سگک قرار دارد و  سمت دیگر را از درون سگک رد کرده و سفت می کنند.

حالت دندانه دار بست کمربندی بعد از سفت شدن اجازه باز کردن آن را نمی دهند. به این معنی که بعد از یک بار استفاده، دیگر کارایی ندارد. همین عامل موجب می شود که برای باز کردن بست زیپی نیازمند  لوازم مناسبی مانند چاقو و قیچی باشیم.

انواع بست پلاستیکی

بست های پلاستیکی همان طور که از نام آن ها پیدا است جنسی از پلاستیک فشرده دارند و به دو دسته تقسیم بندی می شوند.

بست پلاستیکی پلی آمید 66 (نایلون 6/6)

بست  زیپی پلی آمید 66 اگر در برابر اشعه ماوراء بنفش قرار بگیرد خیلی زود پوسیده شده و دچار خوردگی خواهد شد. از بست زیبی پلاستیکی  بیشتر در مکان های بسته و دور از نور آفتاب  استفاده می شود. رنگی که این نوع بست را می سازند اصولا سفید است.

بست کمربندی پلاستیک 4/6 (پلی آمید 64)

از مهمترین مزایای این بست کمربندی پلاستیکی مقاوم بودن در برابر اشعه ماوراء بنفش است. به طوریکه به راحتی می توان آن را برای زمان زیادی در معرض نور مستقیم خورشید قرار داد بدونه این که دچار پوسیدگی و خوردگی شود. به همین علت بهترین گزینه برای استفاده در محیط های روباز است. رنگ این بست ها معمولا مشکی می باشد.

انواع بست کمربندی های رایج در بازار

بست کمربندی معمولی و استاندارد

این بست یکی از کاربردی ترین و رایج ترین بست های موجود در بازار است. بست کمری استاندارد را فقط یک بار می توان استفاده کرد. طول آن  معمولا 14 تا 360 میلی متر بوده و می تواند وزن 88 تا 144 کیلوگرم را تحمل نماید. بست کمری یک بار مصرف را از رنگ های جذاب و متنوعی می سازند.

بست کمربندی رها شدنی

از بست کمری زیپی رها شدنی برخلاف سایر بست ها می توان مجدد استفاده نمود و یکبار مصرف نیست. یعنی اگر نیاز باشد مقدار سیم های دسته بندی شده را کم و زیاد کرد به راحتی به کمک این بست می توان آن را انجام داد.

بست رها شدنی می تواند 20 کیلوگرم وزن را تحمل نماید. این بست را از یک اهرم دستی یا دکمه می سازند که باز و بسته کردن را، برای افراد بسیار راحت تر می کند.

بست پلاستیکی سرنصب

روی این نوع بست کمری یک پیچ نصب شده است که امکان استفاده از آن را برای هر گونه کاری فراهم می کند. این بست را از پلاستیک پلی آمید 6/6  و در 5 سایز مختلف می سازند. بیشترین کاربرد را در کارهای الکتریکی از جمله نصب تلویزیون دارد. بست پلاستیکی سر نصب توانایی تحمل وزن 20 تا 60 کیلوگرم را دارد. ای نوع بست در رنگ های مختلفی تهیه می شود. البته رنگ مشکی آن برای قرار گرفتن در برابر اشعه خورشید مناسب تر است.

بست کمربندی سوار فشار

این نوع از بست کمری بیشتر در تجهیزات صنعتی و برای ثابت نگه داشتن کابل ها استفاده می شود. نحوه کار با این بست زیپی به این صورت است که قسمت سوار بست را درون سوراخ کرده و می کشند. .با این کار بست به راحتی قفل خواهد شد. بست سوار فشار می تواند وزن 22 کیلوگرم را را تحمل نمایید. طول های 6، 7 و 8 این بست در بازار وجود دارند.

همین طور این بست به دو قسمت بال دار و بدون بال تقسیم می شود.

شرایط نگهداری از بست پلاستیکی

اگرچه بست های پلاستیکی را از جنس پلاستیک فشرده می سازند اما باید برای استفاده طولانی مدت، آن ها را در محیط خشک با دمای کم، نگه داری نمود. همین طور بسته بندی آن ها باید بدون هوا باشد و این که تا لحظه استفاده، بست کمریندی را از بسته بندی آن خارج نشود. در صورتی که بست پلاستیکی از بسته بندی آن بیرون آمد، بهتر است حداکثر تا یک ماه از آن استفاده شود.

آشنایی با انواع بست کمربندی و کاربردهای آن

کاربرد بست کمربندی

کاربرد در صنعت هواپیمایی

از کاربردهای که بست زیپی پلاستیکی دارد، جمع بندی و تقسیم بندی کابل های هواپیما است.

بست کمربندی سوار فشار در هواپیما بیشترین کاربرد را دارد.

استفاده در صنعت خودروسازی

از بست کمربندی پلاستیکی در قسمت زیر کاپوت استفاده می کنند. البته در گذشته نیز برای ثابت ماندن قالپاق ماشین روی رینگ از بست کمری کمک می گرفتند. در این جا نیز بست سوار فشار نایلونی 6/6 که در برابر حرارت بالا از مقاومت زیادی برخوردار است بهترین گزینه می باشد.

خرید بست کمربندی

برای خرید بست کمربندی دو راه پیش روی شما است که بر اساس شرایط می توانید یکی از آن ها را انتخاب نمایید.

به این صورت که می توانید به صورت حضوری به فروشگاه های که در این زمینه فعالیت دارند مراجعه کرده و با مشاهده انواع بست از نزدیک و اطمینان از سلامت آن ها بست زیپی مورد نیاز خود را خریداری نمایید.

راه دوم که امروزه طرفداران بیشتری دارد و خرید انوع لوازم از جمله بست کمربندی را آسان کرده است خرید به صورت اینترنتی می باشد.

 به این صورت که با یک جستجوی ساده در اینترنت و تایپ بست کمربندی تصاویر انواع بست با سایزهای مختلف در فروشگاه های گوناگون را مشاهده خواهید کرد و با آگاهی از قیمت ها می توانید بدون خروج از منزل بست زیپی که نیاز دارید، تهیه نمایید. این روش با توجه به شرایط موجود بهترین انتخاب می باشد ضمن اینکه برای شما امکان مشاهده قیمت در انواع فروشگاه ها را فراهم می کند.

قیمت بست کمربندی چقدره؟

قیمت بست پلاستیکی با توجه به نوسانات اقتصادی که در کشور شاهد آن هستیم به صورت ماهیانه و حتی گاهی هفتگی در حال افزایش است. طبق گفته فروشگاه بازاری در حالت کلی قیمت بست زیپی به عوامل مهمی بستگی دارد از جمله:

  • برند بست زیپی
  • سایز بست کمربندی
  • جنس بست زیپی
  • کیفیت بست زیپی
  • و نهایتا فروشگاهی که از آن خرید می کنید.

آشنایی با انواع بست کمربندی و کاربردهای آن

سخن پایانی

از آنجایی که رایج ترین نوع  بست کمربندی یک بار مصرف است و برای دسته بندی سیم و کابل کاربرد دارد. بهتر است حین استفاده از ایجاد فشار زیاد روی سیم ها خودداری کنید. زیرا این عامل موجب صدمه دیدن سیم ها شده و در بعضی موارد مشکلاتی را به وجود می آورد. در نتیجه هنگام بسته بندی از ابزارهای مناسب کمک بگیرید.

امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز