نکات مشاوره کودک از بدو تولد تا 12 ساگی
قبل از اینکه بخواهید بچه دار شوید باید اطلاعات خود را از روانشناسی کودکان و شیوه تربیتی آن ها بالا ببرید. اکثر ما معمولا به این موضوع توجه نمی کنیم و بعد از بچه دار شدن از همان ابتدا دچار مشکلی می شویم. خوب بله شاید تجربه قبلی نداشته باشید ولی اگر قبل از پدر و مادر شدن اطلاعات خود را درباره شناخت و تربیت کودکان بالا می بردید این مشکلات بسیار کمتر می شد. البته هنوز دیر نیست، مشاوره کودک میتواند در این راه همراه خوبی برای شما باشد. ما در این مقاله سعی می کنیم تا مرحله به مرحله شما را با روانشناسی کودک و نیازهایش آشنا کنیم.
قبل از هر چیز در مورد مشاوره مادر و کودک بهتر است درباره نحوه از شیر گرفتن کودک و از پوشک گرفتن کودک اطلاعاتی به دست بیاوریم.
بهترین زمان از نظر مشاوره کودک، برای از شیر گرفتن کودک چه موقعی است؟
نکته مهم در مورد کودکان شیر خوار این است که در 6 ماه اول، نوزادان دوست دارند که در آغوش مادرشان آرام بگیرند و با او ارتباط برقرار کنند. مثلا زمانی که گرسنه یا خسته هستند یا درد دارند، با لمس مادر آرام می گیرند. صدای مادر در این زمان بهترین سرود عاشقانه برای نوزاد است. پس باید در شش ماه اول عمرش جز شیر مادر چیزی به او ندهید. نوزاد شما به شیر مادر به عنوان منبع اصلی تغذیه نیاز دارد.
اما پزشکان و روانشناسان مشاوره مادر و کودک معتقدند بهترین زمان ممکن برای اینکه کودکتان را از شیر بگیرید حدود 14 ماهگی است.
برای این حرفشان نیز دلیل دارند. زیرا ترکیبات شیر مادر ممکن است بعد از یک سال و نیم کمی تغییر کند و مکیدن پستان در این شرایط باعث وابستگی کودک خواهد شد. علاوه بر این شیر مادر پس از یک سال و نیم خاصیتی برای کودک ندارد. در بعضی موارد نمی توان به همین راحتی کودک را از شیر گرفت. به همین دلیل بهتر است مشکل را با مشاور کودکان درمیان بگذارید.
چگونه کودکمان را از پوشک بگیریم؟
یکی از چالش های دیگر والدین برای کودکشان این است که چطور آن ها را از پوشک بگیرند.
- اولین قدم برای این کار این است که کودک را با توالت آشنا کنید او به لحاظ ذهنی باید آماده این کار شود.
- زمانی که حس کردید به لحاظ روحی کودکتان آماده شد، پوشک او را باز کنید و به او یاد دهید که وقتی به دستشویی نیاز داشت به شما بگوید که دستشویی دارم. در این مدت باید کاملا در خانه باشید و او را تحت نظر قرار دهید. معمولا 3 روز اول نیاز است که در خانه و پیش کودکتان بمانید.
- سعی کنید از توالت های مخصوص کودکان استفاده کنید. زیرا این موضوع باعث می شود که کودک بیشتر راغب شود که به دستشویی برود.
- در این مدت هر 20 دقیقه یکبار به او بگویید که دستشویی دارد یا نه. زمانی که حس کرد نیاز به دستشویی دارد به سرعت خودتان دست به کار شوید و به او کمک کنید.
- شب ها از یک تشک مشمایی استفاده کنید و ملحفه ای را روی آن بکشید. قبل از خوابیدن کودک یکبار و دو بار هم در زمانیکه کودک خواب است او را به دستشویی ببرید. رفته رفته کودک عادت می کند که بیدار شود یا بعضی کودکان خودشان والدین را بیدار می کنند. این موضوع بستگی به او و هوش او دارد.
بعضی از کودکان با والدینشان همکاری نمی کنند. یا می ترسند. در این موارد مشاوره تلفنی در این شرایط ممکن است ایده های خوبی برای فرزندتان داشته باشد.
مهم ترین مشکلات روحی و روانی کودک چیست؟
- اختلالات خواب
- مشکل در یادگیری و تمرکز
- اختلالات هراس
- اضطراب
- بحران هویت
- افسردگی و گوشه گیری
- بیش فعالی
- شب ادراری
- ناسازگاری و پرخاشگری
- فرار از خانه
- کمبود توجه
- لجبازی
- نافرمانی
هر کدام از موارد بالا در سنین خاصی بروز می کند. اما در کل اگر احساس کردید که کودکتان یکی از مشکلات بالا را دارد، دست روی دست نگذارید و حتما به یک روانشناس یا مشاوره کودک تلفنی مراجعه کنید. جدی نگرفتن مشکلات روانی کودک، آثار مخربی را در آینده روی او خواهد داشت و ممکن است از اینکه جلوی این مشکلات را نگرفته اید از صمیم قلب پشیمان شوید.
اما کودک در سنین مختلف ممکن است خصوصیات خاصی را داشته باشد که بهتر است آن را به اختصار برای شما توضیح دهیم.
خصوصیات کودکان 1 تا 2 ساله و مشکلات رفتاری آن ها چیست؟
- معمولا می توانند چند کلمه ای صحبت کنند.
- صحبت های والدینش را می شنود و صدای آن ها را تشخیص می دهد.
- نسبت به اسم خود واکنش نشان می دهد.
- می تواند تا حدودی بازی کند و اجسام را به خوبی لمس کنند.
- نسبت به خندیدن و گریه کردن دیگران واکنش نشان می دهند.
- می توانند قسمت های مختلف بدن مثل بینی و دهان و گوش را تشخیص دهند.
- در این سن بچه ها بیشتر دوست دارند بغل کنند و بغل شوند.
- سن 1 تا 2 سالگی کودکان آغاز یادگیری آن هاست.
مشکلات رفتاری کودکان 1 تا 2 ساله چیست و چگونه باید با آن ها رفتار کرد؟
لجبازی و بیقراری
مهم ترین معضل کودکان 1 تا 2 ساله این است که زمانی که نمی تواند به خواسته خود برسد برای جلب توجه بیقراری و گریه می کند. این کودک در بعضی موارد نمی تواند مشکلش را به شما بگوید یا نمی تواند در رابطه با چیزهایی که شما را آزار می دهد با شما صحبت کند. به همین دلیل معمولا کودکان این سنی کمی لجباز و بیقرار می شوند.
عدم برقراری توانایی در ارتباط
کودک در این سن نمی تواند با دیگران به راحتی ارتباط برقرار کند. به دلیل اینکه زبان صحبت کردن ندارد و نمی تواند کلمات را به خوبی ادا کند.
با کودکان 1 تا 2 سال چگونه رفتار کنیم؟(دیدگاه مشاوره تلفنی کودک)
مشاوره کودک آنلاین درباره این کودکان نظرات جالبی دارد.
- اول اینکه نباید زمینه لجبازی برای او فراهم شود. به صرف اینکه او داد و فریاد می کند یا جیغ می کشد، هر چیزی را دم دست او نگذارید. اتفاقا گاهی با قاطعیت جلوی او بایستید و بگویید این نمی شود و به درد تو نمی خورد. کودک یاد می گیرد که نمی تواند با جیغ و داد و فریاد حرف خود را به کرسی بنشاند.
- به عقیده روانشناسی کودک، کودکان 1 تا 2 سال باید روی بازیهایی که دوست دارند تمرکز کنند و شما باید در این زمینه آن ها را کمک کنید.
- کودکان 1 ساله معمولا دوست دارند اشیاء بزرگتر از خود را حرکت دهند. سعی کنید آن ها را تشویق کنید. آن ها به تشویق شما نیاز دارند.
- کودکان در این سن دوست دارند که کاردستی بسازند و به اشکال و اجسام جدیدی برسند. اگر در این زمینه از شما کمک خواستند به جای اینکه آن ها را بازخواست کنید که این برای سن تو نیست، به او در این زمینه کمک کنید که به آنچه می خواهد برسد.
- کودکان در این دوره دوست دارند که نقاشی یاد بگیرند. ممکن است روی در و دیوار هم نقش هایی بکشد. سعی کنید در کنار او باشید و اگر دوست داشت نقاشی بکشد کاغذ بزرگی به او بدهید که هیجانات خود را روی کاغذ تخلیه کند.
- در این سن کودک دوست دارد راه برود. وظیفه شما به عنوان پدر و مادر این است که به او کمک کنید روی پای خود بایستد.
- کودکان 1 تا 2 سال سعی می کنند با کلمات آشنا شوند و آن ها را ادا کنند. سعی کنید دایره لغات او را وسیع تر کنید. برای او تکرار کنید که بهتر بیاموزد و یاد بگیرد.
اگر حس می کنید کودک شما اینگونه نیست یا خصوصیات بالا را ندارد بهتر است مشکل را با مشاوره تلفنی کودک در میان بگذارید.
خصوصیات رفتاری کودکان 3 تا 4 ساله چیست؟
- کودک دوست دارد دنیای اطراف را کشف کند و بسیار کنجکاو است..
- در این سن دوست دارد کارها را بدون کمک انجام دهد.
- کلمه " نه" را در این زمان بیشتر از هر زمان دیگری از آنها می شنوید.
- اگر چیزی را که می خواهند به آن ها ندهید به شدت برخورد می کنند. پایشان را روی زمین می کوبند و به زور می خواهند آن را به دست بیاورند.
- دوست دارند صحبت کنند.
- تا حدودی می توانند خوب و بد را از هم تشخیص دهند.
مشکلات رفتاری کودکان 3 ساله و 4 ساله چیست و چگونه باید با آن ها برخورد کرد؟
کنجکاوی جنسی
کودکان 4 ساله نسبت به اعضای بدن خود واکنش نشان می دهند. مخصوصا درباره آلت جنسی کنجکاو است. معمولا در خفا به اندام های تناسلی شان دست می زنند. یا به اندام های تناسلی دیگران نگاه می کنند و آن ها را وارسی می کنند. روانشناسی کودک معتقدند زمانی این موضوع نگران کننده است که این موضوع در روز چندین بار اتفاق بیافتد یا اینکه باعث شود برای دیگران آزار دهنده باشد.
افسردگی
در این سن به دلیل اینکه کودک همه چیز را می فهمد ممکن است دچار افسردگی و ناامیدی شود. اگر افسردگی و تمایل به تنهایی او طول کشید خطرناک است و باید هر چه زودتر با مشاوره کودکان این موضوع را در میان بگذارید.
شب ادراری
بعضی از کودکان در این سن به دلیل رشد نکردن مغز و سیستم ایمنی بدن، خواب عمیق ، مشکلات ژنتیکی، و ترس و کابوس ممکن است دچار شب اداری شوند.
بیش فعالی
یکی از اختلات شایع در کودکان بیش فعالی است که از سن 3 سال به بعد خود را نشان می دهد. کودک بیش فعال به شدت بیقرار است و قابل کنترل نیست. بیش فعالی ممکن است به دلیل سن بالای مادردر زمان حاملگی، وراثت و عوامل محیطی اتفاق بیافتد.
اختلالات لجبازی و نافرمانی
بعضی از کودکان در بازه 3 تا 5 سال به شدت لجباز می شوند و حتی بر سر غذا خوردن، خوابیدن، یا هر چیز دیگر پدر و مادر خود را اذیت می کنند.
اما مشاوره کودک آنلاین راجب این کودکان نظرات جالبی دارد.
- اول اینکه کودک شما نه آنقدر بزرگ شده که با او مانند بزرگسالان رفتار کنید و نه آنقدر کوچک است که حرف شما را نفهمد. پس باید با این کودک رفتار میانه ای داشت.
- اگر حس کردید که بیش از حد درباره اندام های جنسی خود حساس شده حتما مراقب باشید روابط جنسی یا حرکات جنسی را اکیدا نبیند. خودتان هم باید با همسرتان رفتار کنترل شده ای داشته باشید. به شدت توصیه می شود آزادی های جنسی خانواده را محدود کنید. اما اگر خدای نکرده این مساله اتفاق افتاد، مشاوره با کودکان با مهارت خود حواس کودک را پرت می کند.
- کودکان در این سن رفتار پدر و مادرهایشان را تقلید می کنند. آن ها شما را الگوی خود قرار می دهند. سعی کنید حتی اگر اشتباهی می کنید به او بگویید من اشتباه کردم و سعی می کنم رفتارم را اصلاح کنم. مثل دروغگویی، توهین، رفتارهای بد، خدای ناکرده اعمال شنیع. موردی به مشاوره کودک مراجعه کرد همسرم از من دزدی می کرده و حالا دخترم این کار را می کند. خیلی راحت و ساده و شیک دزدی می کند بدون اینکه بداند این کارش ناهنجار است و هیچ کجای جهان کار یک دزد توجیه ندارد. به همین دلیل به خاطر فرزندانتان هم شده الگوی خوبی برای او باشید.
- اجازه دهید در این سن کودک خودش لباسش را بپوشد. خودش مسواک بزند. سعی کنید در این مورد محدودیتی برای او قائل نشوید و مدام نگویید تو نمی توانی..
- قوانین اجتماعی را به کودک آموزش دهید.
مثلا به او بگویید که قوانین کتابخانه چیست؟ در سینما باید آرام صحبت کند. باید در صف بایستد و حقوق دیگران را زیر سوال نبرد.
- اگر کار خوبی انجام داد به شدت او را تشویق کنید. اجازه دهید انجام کار خوب برای او تبدیل به عادت شود.
- کودکان در این سن به فضای بیرون نیاز دارند. سعی کنید آن ها را بیشتر به فضای سبز یا مکان های فرهنگی ببرید. برای او یک سه چرخه بخرید. اجازه دهید در دنیای خود کمی راحت باشد. برای او موزیک های شاد بگذارید. کودکان دوست دارند با موسیقی بخوانند و برقصند. این اجازه را به آن ها بدهید که از این طریق هیجانات خود را تخلیه کنند.
- در مورد حل مشکلات بیش فعالی باید ریشه این مشکل شناسایی و درمان های دارویی را به کار گرفت. به همین دلیل اگر کودکتان علائم بیش فعالی داشت حتما باید به یک روانکاور و متخصص کودکان مراجعه کنید و پس از آزمایشات لازم درمان را شروع نمایید.
کودکان 5 تا 6 ساله چه خصوصیاتی دارند؟
- کودکان 5 و 6 سال پر از ایده و انرژی های آزاد نشده هستند.
- آن ها عاشق تخیلات و داستان پردازی اند.
- گاهی پر از هیجان و گاهی هم به نظر خسته و ناراحت هستند.
- آن ها دوست دارند با مردم ارتباط بیشتری داشته باشند.
- میتوانند خوب و بد را به راحتی تشخیص دهند.
- احترام برای آن ها مهم است. دوست ندارند با آن ها رفتار بچه گانه شود.
- در این سن دوست دارند شنا یاد بگیرند. بدود. برقصند. ورزش کنند. با دوستانشان جشن بگیرند.
- در این سن کودک کاملا میتواند صحبت کند. میتواند اسم و آدرس و تاریخ تولدش را بگوید و مفهوم جمله ها را کاملا می فهمد.
رفتارهای نا بهنجار کودکان 5 تا 6 سال چیست و چگونه باید آنها را تربیت کرد؟
اضطراب و ترس از جدایی
بعضی از کودکان با رفتن به مهد کودک یا انتقال و جابه جایی یا برخورد با همسن و سالان و معلمان دچار اضطراب می شوند. آن ها دوست دارند کنار پدر و مادرشان باشند چون هنوز نمی توانند مستقل و تنها بمانند.
اختلالات هراس
معمولا کودکان 5 و 6 سال به بالا به دلیل اینکه می توانند همه چیز را حس کنند ممکن است دچار ترس و هراس شوند. آن ها به هر محرک وحشتناکی پاسخ می دهد. مثل ترس از هیولا در شب، ترس از چیزهای تیز، ترس از تحقیر شدن، ترس از دوست پیدا نکردن، ترس از معلم یا حتی ترس از مردن در کودکان این رده سنی بسیار رایج است.
حاضر جوابی و پرخاشگری
حاضرجوابی و زورگویی و پرخاشگری در این سنین زیاد دیده می شود. حتی بعضی از بچه ها برای رسیدن به خواسته هایشان والدین خود را کتک می زنند. یا در بعضی موارد بی ادب هستند و حاضر جوابی می کنند. این موضوع بسیار زشت و زننده است.
نحوه برخورد با کودکان 5 تا 6 سال چگونه است؟(دیدگاه مشاوره مادر و کودک)
- مشاوره کودک اعتقاد دارد که به جای بحث های طولانی مدت با کودک، اگر با او اختلاف دارید به صورت مختصر و مفید و مشخص با او صحبت کنید که من از این رفتارت به این علت ناراحتم و دیگر نباید تکرارش کنی. اگر بعد از دعوا قهر کرد سریع منت کشی نکنید. اجازه دهید در خلوت خود مدتی به کار اشتباهش فکر کند و متوجه شود واقعا شما از دست او ناراحت هستید.
- از کودک انتظارات زیادی نداشته باشید. اگر او تندرویی میکند یا پرخاشگر است او را به چشم یک بزرگسال نبینید. به جای توهین کردن به او سعی کنید او را ادب کنید یا مدتی اجازه ندهید از اتاقش بیرون بیاید. به او یاد دهید اگر اشتباهی کرد جرات معذرت خواهی را داشته باشد.
- موضع خود را مشخص کنید. مثلا به او بگویید اگر دیگران را اذیت کند تنبیه می شود یا چیزی که دوست دارد را به او نمی دهید. مثل یک اسباب بازی خاص یا چیزی که واقعا اگر او را بگیرید ناراحت می شود.. قوانین خانه را برای او کاملا مشخص کنید.
- اگر کودکتان بیقرار، افسرده و درون ریز است سعی کنید با او بیشتر صحبت کنید. اجازه دهید احساسات خود را بیرون بریزد.
- اگر کار خوبی می کند حتما او را تشویق کرده و از او حمایت کنید که این کار را دوباره انجام دهد.
- کودکان 5 و 6 ساله دوست دارند کسی را به عنوادن الگو و راهنما انتخاب کنند. سعی کنید الکوی خوبی برای آن ها باشید.
- در این سن نیازها و خواسته های او را بیش از پیش درک کنید. این درک متقابل باعث می شود که او احساس کند وجود دارد و خواسته ها و نیازهایش برای شما مهم است.
ولی اگر حس می کنید که کودکتان پیچیده و مرموز است یا کارهای عجیب و غریب انجام می دهد و او را واقعا نمی شناختید، مشاوره با کودکان می تواند او را بهتر بشناسد و شما را توجیه کنید که با او چه رفتاری داشته باشید.
کودکان ابتدایی ( 6 تا 9 سال )چه خصوصیاتی دارند و نحوه برخورد با آن ها چگونه است(مشاوره کودکان ابتدایی)؟
دوران ابتدایی کودک ، به دو دوره اول و دوم تفکیک می شود و مهم ترین دوران رشد و تحول اوست. اولین دوره در سال های 6 تا 9 سال است و دوره دوم 10 تا 12 سال است که دوران راهنمایی اوست. رفتارهای کودکان دراین دو دوره با هم متفاوت است.
- کودکان دوره ابتدایی معمولا تشنه یادگیری و آموزش چیزهای جدید هستند.
- بعضی از آن ها اجتماعی و بعضی دیگر انزوا طلب هستند.
- بیش از حد فعالند. گاهی بی قرار هستند و سر جایشان بند نمی شوند. گاهی نمی توانند سرکلاس درست بنشینند و از محدودیت های بدنی مثل پشت میز نشستن خوششان نمی آید.
- کودکان ابتدایی نمی توانند به مدت طولانی یک جا بند باشند و خیلی زود خسته می شوند. به همین دلیل دوست دارند مدتی استراحت کنند.
- در کودکان ابتدایی به دلیل عدم انطباق چشم ها، خواندن کلمات کوچک برای آن ها کمی سخت است. به همین دلیل توصیه می شود که نوشته های کتاب کمی درشت تر باشد.
- کودکان ابتدایی معمولا جسور هستند و حس می کنند همه چیز را می دانند. آن ها طعم شکست را به خوبی نچشیده اند. به همین دلیل نمی توانند تحمل کنند کسی آن ها را شکست دهد و همیشه دوست دارند پیروز میدان باشند.
رفتارهای نا بهنجار کودکان ابتدایی چیست؟
اختلالات یادگیری و عدم تمرکز
کودکانی که دچار مشکل در یادگیری هستند نمی توانند فکر کنند، کلمات را به خاطر بسپارند، درست بخوانند یا بنویسند یا محاسبه کنند. این کودکان اگر درمان شوند رفته رفته تمرکزشان را به دست می آورند به طوری که در پایه های راهنمایی مانند بچه های عادی می توانند درس بخوانند.
افسردگی
معمولا نشانه های افسردگی در این سن بیشتر می شود. کودک در این سن مدام در حال مقایسه کردن است و معمولا به امکاناتی که دارد راضی نیست. یا اینکه مشکلات خانوادگی باعث شده دیگر درگیر دنیای کودکی نشود. این کودکان زودتر از اینکه فکرش را بکنید بزرگ می شوند.
با کودکان ابتدایی 6 تا 9 سال چه رفتاری داشته باشیم؟
- مشاوره کودک برای کودکان ابتدایی 6 تا 9 سال توصیه می کند که در ابتدا فضایی را برای کودکتان برای آموزش در نظر بگیرید. چه بهتر که اتاقی برای آن ها در نظر بگیرید و وسایل بازی و درسی آن ها را مرتب بچینید طوری که کودک انرژی خوبی بگیرند.
- به خاطر درس از تفریحات او نزنید. کودک حداقل یک ساعت در روز باید تفریح کند.
- اگر کودکتان به درس علاقه ندارد سعی کنید او را شرطی کنید. یعنی اگر درست را بخوانی تو را پارک می برم.
- بعضی از بچه ها در مدرسه توسط بعضی دیگر تحقیر میشوند یا آزار می بینند. اگر حس کردید کودکتان حال خوبی نداشت یا عصبانی بود یا دوست نداشته که به مدرسه برود حتما علت را بپرسید و اگر از صحبت کردن امتناع کرد موضوع را مدیر و معلم مدرسه در میان بگذارید ولی کودک را به حال خودش رها نکنید.
- کودکان 6 تا 9 سال به دلیل اینکه تازه وارد محیط جدید مدرسه شده اند ممکن است کمی به لحاظ احساسی دچار گیجی و سردرگمی شوند. به همین دلیل توصیه می شود که آن ها را درک کنید. این حالت طبیعی است.
- در مورد کودکانی که دچار اختلالات یادگیری هستند این نکته حائز اهمیت است که باید وقت بیشتری نسبت به کودکان دیگر برای یادگیری او اختصاص دهید. او باید کاملا آرام باشد و در محیطی آرام تکالیفش را انجام دهد. روش های جدیدی برای بهتر شدن حافظه کودکان وجود دارد که به وسیله آن به راحتی کودکتان را آموزش دهید. مثل آموزش های تصویری یا آموزش با بازی ..زیرا ممکن است آموزش هایی که توسط معلمان داده می شود کافی نباشد.
خصوصیات کودکان 9 تا 12 سال چیست؟(مشاوره کودکان دبستانی)
کودکان 9 تا 12 سال معمولا مهارت بیشتری در صحبت کردن پیدا می کنند.
بازیگوش هستند و معمولا به درس علاقه ای ندارند و در کلاس داوطلب نمی شوند. به همین دلیل کنترل این رنج سنی کمی سخت نمی شود و باید در برخورد با آن ها صبور بود. او در این سن بسیار کنجکاو تر می شود. کودک مدام در حال مقایسه است و به چیزهای مهم تری در زندگی فکر میکند. یعنی درآستانه بلوغ است به همین دلیل دغدغه هایش کاملا عوض می شود. در این سن کودک یا نوجوان تمایل زیادی به استقلال دارد. دوست دارد به لحاظ اجتماعی مستقل باشد. در واقع کودک از محدودیت بیش از حد فراری است.
نابهنجاری های کودکان 9 تا 12 سال چیست؟
ناسازگاری
بعضی از کودکان در این سن معمولا با والدین خود ناسازگار می شوند. زیرا به طور کلی دغدغه های او رفته رفته تغییر میکند و دیگر به دنبال ماشین بازی و عروسک نیست. هر چه اختلاف سنی کودک با والدین بیشتر باشد این ناسازگاری بیشتر است. کودک احساس می کند که اصلا برای این خانه نیست و باید در جای دیگری به دنیا می آمد. زیرا بیشترین مقایسه را در این دوران می کند. ذهنش رشد کرده و دغدغه هایش تغییر کرده است. کنار آمدن با این کودک کار سختی است.
مشاوره کودک در مورد کودکان 6 تا 12 سال چه نظری دارد؟
- نوع برخورد با این کودک کمی دشوار تر است زیرا همه چیز را می داند و نمی توان به هیچ وجه طفره رفت.
- کودک در این سن دوست دارد بیشتر صحبت کند. این امکان را برای او فراهم کنید و اجازه دهید هیجانات خود را تخلیه کند.
- در این سن کودک معمولا به مهارتی علاقه دارد. این فرصت را به او بدهید که در مورد چیزهایی که دوست دارد بیشتر بدانند، یاد بگیرند و خودشان مستقیم آن هنر را تجربه کنند. شما هم در این مورد به او کمک کنید.
- در این سن باید به کودک مسئولیت داد. زیرا کودک دوست دارد به شما کمک کند و احساس کند مفید است. علاوه بر این آنها دوست دارند در فعالیت های اجتماعی مشارکت کنند. آن ها را محدود نکنید و به آن ها این امکان را بدهید و خودتان هم به آن ها کمک کنید.
- سعی کنید تا حد امکان، چیزهایی که حس میکنید برای او مفید است را در اختیارش بگذارید و بیش از حد به او سخت نگیرید. اما اگر او از حدش گذشت و زیاده خواه شد ، به خواسته او تن ندهید. برای اطلاعات بیشتر شما می توانید بهترین سایت روانشناسی کودک آویژه مراجعه کنید.
منبع :
www.Psychology Today
www.psychology.avije.org