راه حل کاهش اسیب دیدگی در کارگاه
به نقل از وب سایت فروش تجهیزات ایمنی الو ایمنی : حوادثی که در فرایند اجرای کار صورت می گیرد را حوادث ناشی از کار می نامند، این گونه حوادث ها بیشتر در فضای ساختمانی و کارگاهی صورت می گیرد که تا به امروزه تلفات بسیار زیادی را هم به خود اختصاص داده است، تنها دلیل بروز این حوادث را می توان محیا نکردن تنها پروتکل های امنیتی دانست که باید توسط کارفرمایان زیر نظر گرفته شود و البته که با قرار دادن قوانین امنیتی در چهارچوب می توانند این حداکثر میزان تلفات را به حداقل برسانند.
تکلیف کارفرما پس از وقوع حادثه:
یکی از سوالات بسیار پر تکرار که توسط کارگران و کاربران پرسیده می شود در رابطه با پس از حادثه است و اینکه چه کاری باید کارفرما انجام دهد، بروز حوادث همانطور که در بخش قبلی عنوان شد ممکن است از کم کاری کارفرما باشد که در این باره باید هزینه هایی را بپردازد و یا اینکه اگر کارگران خود را بیمه کرده باشد قطعا این موضوع خیلی مهم بوده و جلوگیری از هزینه های اضافی بر عهده آن است( بیشتر می توان گفت اکثر کارفرما ها کارگران خود را بیمه نمی کنند) اما موضوع بعدی در رابطه با سهل انگاری کارگران است که در این موضوع کارفرما هیچ قصدی ندارد و به نوعی نباید هزینه هایی را بپردازد.
توجه داشته باشید که در صورت بروز خطرات جدی تر سازمان تامین اجتماعی وارد شده و به این موضوع به صورت واقع بینانه ایی عمل خواهد کرد.
راه های کاهش حوادث ناشی از کار:
همیشه سوالی که ذهن کارفرما ها را درگیر کرده است در رابطه با راه های ممکن برای به حداقل رساندند این آمار است، راه های زیادی وجود دارد که در این بخش تمامی آن ها را بررسی خواهیم کرد:
- آموزش صحیح: اولین نکته برای کاهش اسیب دیدگی در کارگاه ها را می توان آموزش صحیح تلقی کرد، بخش عمده ی حوادث کارگاهی مبنی بر آموزش نادرست است به این دلیل که بسیاری از کارگران استفاده از برخی از سیالات و ماشین آلات را به خوبی فرا نگرفته اند ولی با آموزش های مبتدی با آن ها کار می کنند و با یک خطای کوچک می توانند آسیب های جدی را به خود وارد کنند.( همانند قطع عضو و...)
- برگزاری های دوره ها آموزشی: یکی از موثر ترین عامل برای کاهش آسیب دیدگی در کارگاه ها برگزاری های دوره خواهد بود، اگر توجه کرده باشید در حلال اهمر و دیگر سازمان ها ابتدا به افراد خود آموزش هایی را می دهند که تمامی آن ها با برگزاری دوره می انجامد و اگر شما کارفرما هستید به راحتی می توانید با برگزاری چند جلسه مفید در این باره تاثیرات بزرگی را در کار خود ایفا کنید.
- استفاده کردن از تجهیزات ایمنی: در بسیاری از کارگاه استفاده از تجهیزات ایمنی به خوبی صورت گرفته است و در برخی دیگر از کارگاه ها این مورد اصلا به خوبی رعایت نشده است، استفاده کردن از عینک ایمنی و کفش ایمنی در کارگاه ها به اصطلاح حرف اول را خواهد زد و دلیلی برای توضیح بیشتر در این باره وجود نخواهد داشت به این دلیل که در کارگاه ها استفاده از ماشین آلات برای بریدن چوب و ... بسیار وجود دارد که ممکن است برخی از ترکش های آن ها به چشم ما آسیب های جدی را وارد کند که در این باره شما می توانید با استفاده از عینک ایمنی این مشکل را به راحتی حل کنید. کفش ایمنی دیگر موضوع است که استفاده از آن به آنقدری مهم شده که دیگر خود کارگران آن را به صورت خود جوش تهیه می کنند و از اهمیت آن برخوردار هستند، افتادن وسیله های سنگین بر روی پا، لیز خوردن، گرمای بسیار زیاد و... از عواملی هستند که ضرورت استفاده از کفش ایمنی را بیشتر می کنند. (این نکته قابل به ذکر است فروشگاه اینترنتی الو ایمنی یکی از برترین عرضه کنندگاه انواع تجهیزات ایمنی و ترافیکی میباشد در صورت نیاز به انواع تجهیزات همانند نیوجرسی ترافیکی میتوان به سایت مجموعه مراجعه نمایید.)
- قرار دادن تجهیزاتی برای پس از وقوع حادثه: همانطور که اهمیت پروتکل های پزشکی برای کاهش اسیب دیدگی در کارگاه ها برای شما عنوان شد باید تجهیزات مورد نیاز برای لحظه هایی پس از وقوع حادثه برای شما شرح داده شود، قرار دهی جعبه های کمک اولیه یکی از مهمترین موضوعاتی خواهد بود که باید به آن توجه شود و قطعا این موضوع در لحظه های خطرناک بسیار به شما کمک خواهد کرد( در بسیاری از جراحات که خیلی خونریزی می شود استفاده از بانداژ ها برای خونریزی کمتر باعث افزایش جرایانات خون در بدن می شود) دسترسی سریع به تلفن و یا بی سیم یکی دیگر از آپشن های کارگاه ها محصوب می شود که باید به سریع ترین زمان ممکن از آن استفاده کرد که اورژانس و... را به محل اعزام کنند.
دلایل وقوع حادثه در محیط کار:
در بخش قبلی تمامی موارد که باید رعایت شود برای کاهش اسیب دیدگی در کارگاه ها برای شما به خوبی عنوان شد و در این بخش تمامی دلایل که باعث وقوع حادثه می شود را به خوبی آنالیز خواهیم کرد:
- استفاده نکردن از عینک ایمنی و کفش ایمنی: استفاده نکردن از هردوی این محصولات باعث آسیب های جدی خواهد شد که یکی ز آن ها منجر به نابینایی شما می شود، قیمت این تجهیزات اندک است که باید کارفرما ها در کارگاه ها آن ها را در اختیار کارگران خود بگزارد و از حوادث غیر ممکن جلوگیری کنند، چشم پوشی کردن از این موضوع باعث شده 43 درصد از آسیب های کارگاهی از این بابت رخ دهد.
- انجام فعالیت هایی که غیز تخصص کارگران است: فعالیت های به دو صورت وجود دارند، تخصصی و غیر تخصصی و البته که با جدا نکردن این دو مورد آسیب های جدی به افراد در این باره افتاده است، به عنوان مثال نصب داربست یکی از مهم ترین بخش هایی خواهد بود که افرادی که بر آن تخصص دارند باید آن ها را نصب کنند و متاسفانه با نصب افراد غیر متخصص باعث افتادن کارگران از ارتفاع بالا و... شده اند که تمامی آن ها آسیب های جبران ناپذیری را وارد می کنند.
- سقوط ابزار و مصالح از ارتفاع های بسیار بالا: در بسیاری از کارگاه ها سهل انگاری در جا به جایی و البته قرار دادن وسایل مورد نظر در مکان های بد باعث بروز این حادثه می شوند و قطعا این مورد باعث مرگ هم خواهد شد، پیشنهاد ما به شما آن است که در این باره به کارگران خود به صورت واقع بینانه به خوبی توضیح دهید و البته که می توانید با خریداری کردن کلاه های ایمنی این آسیب دیدگی را به حداقل برسانید.
برخی نکاتی که کارگران به منظور کاهش حوادث کار باید رعایت کنند:
قطعا اگر شما هم تمامی موارد بالا و تجهیزات ایمنی را به خوبی رعایت کرده باشید قطعا باید برخی از نکات مهم برای کاهش آسیب دیدگی در کارگاه ها توسط کارگران رعایت شود.
اولین نکته در مورد در مورد تخصص کارگران است که اگر کارگران تخصص کافی در یک کار را نداشته باشند باید آن را به کارفرما بگویند( در بعضی از موارد برای شروع به کار شدن به هر دلیل این مورد زیر پا گذاشته می شود) در صورت داشتن بیماری آن را به کارفرمایان اعلام کنید( قطعا این موضوع هیچ وقت به کارفرما گفته نمی شود به این دلیل که ممکن است کارفرما فردی جدید را جایگزین کنند) همیشه از درگیری و نزاع جلوگیری کنید.( فضای کارگاهی به دلیل فشار بالا و فشار کاری باعث بروز برخی از درگیری ها خواهد شد که در این فضا آسیب بیشتری به خود افراد وارد می شود)