در «هشتمین جشنواره رمز موفقیت» مورد بررسی قرار گرفت؛
ظرفیتها و چالشهای کارآفرینی باید شناسایی شود
مزایا و چالشهای کارآفرینی و اشتغالزایی در کشور که یک کسب و کار بر پایه اقتصاد است، در هشتمین جشنواره رمز موفقیت از سوی جمعی از کارآفرینان و صاحبین مشاغل و حِرَف مورد بحث و بررسی قرار گرفته و مانعزداییهای پیش رو برای این مبحث نیز برشمرده شد.
به گزارش ایلنا، «هشتمین جشنواره رمز موفقیت» شب گذشته با حضور چهرههای فعال حوزه اقتصاد و کارآفرینی کشور و در جهت تجلیل از چهرههای موفق و ماندگار اشتغالزایی و کارآفرینی در محل سالن همایشهای سازمان صداوسیما برگزار و بر ایجاد بسترهای این بخش و همچنین رفع مشکلات آن تاکید شد.
بر اساس این گزارش سخنرانان این همایش متفقا اظهار کردند که کارآفرینی که «سهلترین روش ایجاد شغل با کمترین استفاده از منابع» لقب گرفته، در کشور ما با درک صحیح و شناخت چالشهای موجود امکانپذیر خواهد شد.
مرجان هوشیار، عضو اتاق بازرگانی و مدیر عامل شرکت نگین تجارت فردوس، در این همایش گفت: اگر کارآفرینی روال یکنواخت خود را در میان فضای ناامن کسب و کار پیش بگیرد به هیچ عنوان کسب درآمد نخواهد کرد و بنا بر این همه باید همواره در تلاش باشند تا شرایط مشکلزا در برابر کارآفرینی را مرتفع نمایند.
در این سمینار نیز همچون سالهای گذشته در خصوص راههای رسیدن به موفقیت و همچنین دستیابی به کسب و کار موفق و کارآفرینی مدرن صحبت شد. تعدادی از استادان برجسته هر کدام نقطه نظرات و تجریبات خود را که توانستهاند با آن به موفقیت برسند، در اختیار میهمانان قرار دادند.
محمد رضا انصاری، دیگر عضو اتاق بازرگانی و فعال حوزه ساختمان هم با تاکید بر اینکه کارآفرینی همراه با پتانسیل سودآوری یعنی بالا بردن احتمال بازگشت سرمایه و قابلیت دستیابی به آن است، گفت: ایدههایی که منجر به ایجاد اشتغال می شود نباید در چارچوب نظریه محدود بماند و باید به آن عمل شود تا کار برای همه اقشار توانمند کشور فراهم شود.
علی زنجانی، فعال حوزه رمزارزها هم با بیان اینکه رمز ارز یا رمز مجازی، شکل خاصی از پول دیجیتال است که بر پایه علم رمزنگاری ایجاد شده است و استفاده از اصطلاحات آلت کوین، توکن، دستگاه ارز دیجیتال، ولت و صرافی آنلاین را رایج کرده است، گفت: رمزپول بانک مرکزی مانند رمزارزها بیپشتوانه نیست؛ به حاکمیت پولی لطمهای وارد نمیکند؛ متفاوت از مفهوم پولهای رایج (فیات) و رمزارزهاست و طیفی بینابین این دو مفهوم است؛ قابلیت سرمایهگذاری ندارد و تنها مانند اسکناس ابزار مبادله، دارای قوه ابراء و یک ابزار پرداخت است.
فرشته بنیعامریان، فعال حوزه بازرگانی هم در ادامه گفت: من به آینده تجارت کشور امیدوارم و معتقدم با شرایطی که از سوی مسئولان ایجاد شده میتوان آینده روشنی را برای اقتصاد و تجارت ایران ترسیم کرد که البته نیازمند زمان است. همچنین باید بگویم که با توجه به اینکه در بخش صادرات مواد غذایی فعالیت دارم درصدد هستم تا نشان(برند)های مختلفی را در این حوزه گسترش دهم. هرچند در سالهای گذشته صادرات روند کندتری داشت اما از این پس میتوان برنامهریزی بهتری داشت.
صمد سلیمانزاده، دیگر کارآفرین حوزه ساختمان هم بیان کرد: شاید مهمترین ویژگی کارآفرینی ریسک کردن باشد. اگر شما حتی داروی ضد سرطان هم تولید میکنید ولی جرات ریسک کردن نداشته باشید، پیشرفتی نخواهید کرد. همیشه یادتان باشد که ایدههای جدید و برتر، ایدههایی هستند که همیشه در دل به آن شک دارید، اگر غیر از این باشد ایده جدیدی نخواهد بود. پس ریسکپذیری برای رسیدن به هدف والا در کارآفرینی امری ضروری است.
شایان ذکر است چهرههای برجستهای همچون محمد عطاردیان، مهندس محمدرضا انصاری، احمد فتحاللهی، علی حسین اسدی، علی رضایی، صمد سلیمانزاده، مرجان هوشیار، پیمان رحیمینژاد، امید خسروی، مجتبی عبدلزاده، عالیه بیننده، علیرضا مطلبی، هومن زنگنه، شایان سمیاری، مهدی نشاط، سعید مختاری، مریم گرشاسبی، حامد جمالی، علی افضلی، امید صالح، فرشته بنیعامریان و ایمان خدابخش نیز در این همایش حضور یافتند و موضوع کارآفرینی و ایجاد اشتغال در کشور را که مقام معظم رهبری هم بارها مورد تاکید قرار دادهاند را به بحث گذاشتند.
در این همایش همچنین برخی چهرههای شاخص حوزه ورزش و هنر همچون حمید استیلی (پیشکسوت فوتبال)، حسام نواب صفوی (بازیگر) و محمد قدس (تهیه کننده تئاتر) شرکت کردند.
گفتنی است این همایش با هدف گفتگو و تبادل نظر بین اشتغالآفرینان و فعالان حوزههای اقتصادی کشور با جوانان برگزار شد تا انتقال تجربیات و درسآموختههای چهرههای موفق امروز ایران به نوعی توسعه اقتصادی کشور را تسهیل کند.
این گزارش حاکی است در پایان مراسم «هشتمین جشنواره رمز موفقیت» که هرساله به همت یلدا اسفندیاری، بنیانگذار موسسه رمز موفقیت برگزار میشود از چهرههای برتر حوزه کارآفرینی با اهدای تندیس و لوح تقدیر تجلیل به عمل آمد.