نکات مهم و اساسی درباره چگونگی نصب تابلو دکوراتیو در منزل و محیط کار
محل نصب تابلو دیواری باید بر طبق اصول و استانداردهای طراحی فضای داخلی انجام شود. درواقع برای نصب آن روی دیوار، رازهای طلایی وجود دارد که موجب جذابیت چیدمان خواهد شد.
به طور کلی انواع تابلو با هر نوع طرح و رنگ، باید دارای هماهنگی با دکوراسیون داخلی باشند. در غیر این صورت تعادل در فضا ایجاد نخواهد شد و احساس بی نظمی در فضا شکل می گیرد. در هنگام خرید تابلو باید به این نکات بصری دقت شود. برای نصب باید به چند نکته توجه شود:
- انتخاب مکان نصب تابلو با ارتفاع مناسب از کف و سقف
- کج نبودن تابلو و قرارگیری میخ در وسط آن
- هماهنگی طرح، رنگ و سبک تابلو با دیزاین
رعایت این نکات منجر به طراحی یک فضای دلنشین و استاندارد خواهد شد. یکی از عوامل موثر در انتخاب محل نصب تابلو دکوراتیو، انتخاب نقطه ی کانونی روی دیوار است. به این معنی که مخاطب در هنگام ورود به فضا ابتدا به دیوار و نقطه خاصی از آن توجه خواهد کرد. این نقطه می تواند مکان مناسبی برای نصب باشد. البته با توجه به کیفیت بصری فضا می توان از تعادل، تناسب و ... در این بخش بهره برد.
اصول صحیح نصب تابلو روی دیوار چه هستند؟
برای نصب تابلو دیواری نیاز به وسایلی مانند میخ، قلاب و یا گیره داریم. قبل از هر چیز باید به وزن تابلو دقت کنیم. زیرا میخ باید تحمل وزن آن را داشته باشد. خوشبختانه تابلو های چاپی روی بوم نقاشی دارای وزن بسیار سبکی هستند. معمولا نیز این نوع آثار به صورت بدون قاب روی دیوار نصب می شوند. در نتیجه اصلا سنگین نیستند و با استفاده از یک میخ یا گیره متوسط نیز روی دیوار نصب خواهند شد.
یکی از اصول اصلی نصب تابلو دیواری، تراز بودن آن است. به همین دلیل باید با استفاده از ابزار مخصوص مانند مترهای نواری یا وسایل مخصوص، از تراز بودن آن اطمینان حاصل کنیم. برای زدن میخ نیز به چکش نیاز خواهید داشت. اگر تابلو بسیار سنگین و بزرگ باشد گاهی نیاز به استفاده از تسمه و قلاب است. برخی از افراد برای زیبایی بیشتر از قلاب های چوبی استفاده می کنند. فروش تابلو بزرگ بیشتر برای مکان ها با متراژ بالا می باشد. در نتیجه برای هر فضایی متناسب با ابعادش باید سایز مناسبی از تابلو را انتخاب کنیم. نکات دیگری مانند ارتفاع، فاصله از مبلمان، نصب تعداد زیادی تابلو و ... نیز باید در نظر گرفته شوند.
ارتفاع مناسب تابلو دکوراتیو از مبلمان چقدر است؟
ارتفاع اتاق ها در ساختمان های مختلف با یکدیگر متفاوت است. یکی از مکان هایی که انواع تابلو در آن قسمت بیشتر نصب می شود، در بالای مبلمان است. به طور استاندارد باید حدود 30 سانتی متر تابلو از مبلمان فاصله داشته باشد. البته این میزان بستگی به ارتفاع سقف نیز دارد. همچنین باید به این نکته دقت شود که اگر از تابلو دکوراتیو در بالای مبل استفاده می شود، باید دقیقا در مرکز آن قرار بگیرد.
گاهی برخی از افراد نیز تمایل دارند که تابلو دیواری را در بالای شومینه نصب کنند. در این صورت باید عرض تابلو از عرض شومینه بیشتر نشود و محل نصب آن نیز دقیقا در مرکز باشد. در این صورت طرح زیباتر به نظر خواهد رسید. شما می توانید این عنصر را با عرض و ارتفاع دلخواه سفارش دهید. قیمت تابلو در این حالت تحت تاثیر ابعاد آن قرار خواهد گرفت.
نصب تابلو در اتاق خواب
امروزه با ورود تابلو های چاپی به بازار، تنوع طرح بسیار بیشتر از قبل شده است. شما می توانید طرح مورد نظر خود را برای فضای خاص انتخاب کنید. یکی از فضاهایی که می توان برای تزیین آن از تابلو دیواری استفاده کرد، اتاق خواب است. نصب تابلو در اتاق خواب می تواند بر اساس قواعد و استانداردهای موجود انجام شود. انتخاب تابلو برای این فضا باید به گونه ای باشد که آرامش آن مختل نشود. البته این امر نباید موجب شود که ما این فضا را به گونه ای دیزاین کنیم که کسل کننده باشد. زیرا در فضاهای کوچک امروزی از اتاق خواب برای مطالعه و انجام برخی کارهای روزمره نیز استفاده می شود.
در واقع با نصب تابلو دکوراتیو در این فضا می توانیم آن را از یک فضای ساده به اتاقی لوکس و دلنشین تبدیل کنیم. همانطور که گفته شد این فضا باید دارای آرامش باشد. از این رو طرح و رنگ مورد استفاده در تابلو باید مطابق با همین اصول انتخاب شود. توجه به جنسیت، سن و سلیقه افراد می تواند در خرید تابلو رای اتاق خواب به ما کمک کند. مثلا عنصر تزئینی به کار رفته در اتاق کودک با اتاق بزرگسالان متفاوت است.
استفاده از تابلو های چند تکه روی دیوار
تابلو های چند تکه که اصولا 2 تکه، 3 تکه، 4 تکه و یا 5 تکه هستند، امروزه به عنوان عناصر تزئینی پرکاربردی در چیدمان فضا کاربرد دارند. در گذشته از تعداد زیادی تابلو برای دیزاین یک بخش از دیوار استفاده می شد. اما با ورود این نوع تابلو های چند تکه، دیگر کمتر مانند سابق از تعداد زیادی تابلو در کنار یکدیگر استفاده شد. یکی از نکاتی که در مورد این آثار وجود دارد، ارتباط مفهومی بین آنها است. به این معنی که این چند تکه با یکدیگر از نظر مفهوم، طرح، رنگ و یا شکل شباهت هایی دارند. گاهی ادامه طرح یک تابلو در دیگری تکمیل می شود.
ممکن است در برخی از این آثار، طرح و رنگ مشابه نباشد. اما رنگ و حال و هوای اثر یکی باشد. در این صورت نیز هماهنگی و تناسب بین این آثار ایجاد خواهد شد. برخی از افراد تمایل به استفاده از این نوع دیزاین دارند که فضا را دلنشین و زیبا می کند. میزان فروش تابلو با این نوع دیزاین نیز بسیار بیشتر از گذشته است و افراد تمایل به خرید آن دارند. درواقع در دیزاین و طراحی مدرن و امروزی از روش های مختلفی برای چیدمان و انتخاب تابلو استفاده می شود.
تابلو تصاویر چاپی برای نصب در پذیرایی مناسب است؟
امروزه با پیشرفت صنعت چاپ، آثار هنری با نام تابلو دکوراتیو یا تابلو آرت به صورت چاپی به بازار عرضه می شوند. در این نوع آثار از طرح های مدرن، کلاسیک، مینیمال، فانتزی، مفهومی و ... استفاده می شود. به طور معمول نیز برای چاپ این آثار از بوم نقاشی استفاده می شود. بوم می تواند تصویر را واقعی تر به نمایش بگذارد. در واقع گاهی از فاصله دور تصاویر چاپی روی بوم بسیار طبیعی به نظر می رسند. نصب این نوع تابلو های دیواری در فضای پذیرایی نیز امروزه طرفداران بسیار زیادی دارد. در هنگام نصب باید به نکاتی توجه شود:
- ارتفاع تابلو
- فاصله تابلو دیواری از مبلمان
- عدم استفاده بیش از حد از آثار دکوراتیو چاپی
- نصب تابلو در پشت میز ناهار خوری
تابلو چاپی برای نصب در پذیرایی نیز گزینه بسیار مناسبی است. زیرا چاپ و آماده شدن آن نیاز به زمان کوتاهی دارد و امکان تعیین ابعاد و یا طرح و رنگ آن توسط مشتری وجود دارد. پذیرایی فضای بسیار مهمی در معماری و دکوراسیون داخلی خانه های ایرانی است. در نتیجه می توان از انواع تابلو برای نصب روی دیوار آن استفاده کرد. به طور کلی نصب تابلو دیواری دارای فرایند پیچیده ای نیست و برای این کار نیز به آموزش خاصی وجود ندارد. در این راستا تنها باید به نکات بسیار ساده و ابتدایی برای نصب تابلو دقت شود.