خبرگزاری کار ایران

ضرورت حمایت دولت از شرکت‌های توانمند داخلی جهت انتقال فن‌آوری‌های مدرن در تولید تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی

ضرورت حمایت دولت از شرکت‌های توانمند داخلی جهت انتقال فن‌آوری‌های مدرن در تولید تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی
کد خبر : ۱۲۰۴۲۴۶

صنعت تولید و ساخت تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی به دلیل دانش خاص، فناوری و وجود منابع انسانی دانش‌آموخته، در ابتدای مسیر توسعه خود در کشور قرار دارد. این صنعت با حمایت و پشتیبانی دولت و مسئولین ذیربط می‌تواند در آینده‌ای بسیار نزدیک نقش ارزنده‌ای در تمام ابعاد اقتصادی و علمی برای کشورمان در منطقه ترسیم نماید.

صنعت ساخت و تولید تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی از معدود صنایعی است که واحدهای تولیدی، علاوه بر تخصص و مهارت با دانش بالا، نیازمند فن‌آوری‌های جدید نیز هستند. لذا این صنعت یکی از بهترین فرصت‌ها جهت ایجاد اشتغال پایدار فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و ایجاد بازار کار است. نگاه و حمایت دولت به توسعه عمق ساخت داخل و انتقال فن‌آوری در جهت تولید تجهیزات پزشکی می تواند موجب رفع دغدغه های شرکت‌های تولیدکننده این تجهیزات جهت تامین بازارهای داخلی و حتی صادرات منطقه‌ای گردد.

تا به امروز قوانین زیادی جهت حمایت از کالای ایرانی با رویکرد شناسایی عمق ساخت داخل محصولات داخلی تصویب شده است ولی به علت عدم رویکرد تشویق تولیدکننده به انتقال فن‌آوری، متاسفانه امروز شاهد افت کیفیت تولیدات داخلی کشور و از دست دادن بازار کشورهای منطقه هستیم.

بر اساس این آیین‌نامه‌ها هدف عمق ساخت داخل میزان مجموع سهم ارزش عوامل تولید و نهاده‌های به کار رفته در فرآیند ساخت محصولات داخلی در قلمرو جغرافیای کشور است که بسیار ارزشمند است اما فقدان توجه به سطح پیشرفت فن‌آوری صنایع پزشکی و آزمایشگاهی و به‌روز بودن فن‌آوری تولیدی جهت رقابت در بازارهای بین‌المللی مشهود است. 

با توجه به‌ اینکه انتقال فن‌آوری‌های جدید برای تولیدکنندگان بسیار پر هزینه است، جا دارد نهادهایی چون سازمان برنامه و بودجه و چند وزارتخانه و همچنین وزارت بهداشت و درمان با وزارت صمت مشوق‌های کافی برای تولیدکنندگان جهت انتفال فن‌آوری‌های جدید به عمل آورند.

با این حال مهندس عماد عراقی یکی از تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی ضمن ناکافی دانستن قوانین حمایتی با برشمردن چالش‌های فراروی تولیدکنندگان بالخصوص صنایع آزمایشگاهی؛ عدم شناخت رویکرد انتقال فن‌آوری، وجود درآمدهای ارزی، منطقی نبودن تعرفه‌های گمرکی کالاهای وارداتی پزشکی، ناکارآمدی فرآیند صدور مجوزهای تولید و برخی مشکلات دیگر را گوشه‌ای از چالش‌های پیش‌روی تولید کیت‌های آزمایشگاهی ذکر کرد.

به عقیده کارشناسان عدم دخالت دولت در صنعت تجهیزات پزشکی، عمل به قانون سیاست‌های اجرایی اصل ۴۴، منع وزارت بهداشت از امضای تفاهم نامه با سایر نهادهای دولتی قبل از استعلام از تشکل‌های خصوصی و توجه ویژه قوه قضاییه به تخلفات می‌تواند کارگشا باشد. 

از طرفی اعمال سیاست‌های تشویقی مانند حمایت تعرفه‌ای معقول از محصولات تولید داخل، اختصاص امتیاز تشویقی به تولید داخلی (متناسب با عمق ساخت داخل و انتقال فن‌آوری‌های جدید به کشور) در مقابل محصولات وارداتی در مناقصات دولتی، کم کردن اعتبار دانشگاه‌ها از منابع دولتی و اجبار آنان در کسب درآمد از محل پروژه و سفارش کار به بخش خصوصی و صنعت موجب ارتقاء و بالندگی شرکت‌های توانمند تولیدی تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی می‌گردد.

طبق بررسی‌های به عمل آمده حدود هزار تولیدکننده تجهیزات پزشکی در کشور ۳۰ درصد سهم بازار به ارزش دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار را در دست دارند که با حمایت از شرکت‌های توانمند داخلی این رقم به راحتی تا ۲۰ درصد قابل افزایش است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز