خبرگزاری کار ایران

بقای شرکت‌های تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی در گرو حمایت ویژه دولت

بقای شرکت‌های تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی در گرو حمایت ویژه دولت
کد خبر : ۱۲۰۳۵۸۸

امروز در کشور نیاز داریم تا شکل‌گیری فعالیت‌های اقتصادی مولد مبتنی بر فناوری‌های نوین تسهیل یابد و این مهم جز با عزم جدی مسئولان مربوطه در دولت و حاکمیت حاصل نخواهد شد.

به گزارش ایلنا، حل مشکلات و موانع تولید در کشور مستلزم نگاه کارشناسی و استفاده از ظرفیت‌های متخصصان داخلی و بخش خصوص است، در این بین تولید «تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی» از اهمیت خاصی برخوردار است چرا که ارتباط مستقیمی با سلامت جامعه داشته و وابستگی آن می‌تواند برای کشور و مردم مشکل ساز شود. بنابراین لزوم تقویت صنعت تولید تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی در کشور از مسائل بسیار مهم و کلیدی به شمار می‌رود.

 با وجود اینکه صنعت تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی در ایران نسبتا نوپا است اما پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای را در برخی از شرکت‌های تکنولوژیک و دانش محور در حوزه تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی شاهد هستیم اگرچه هنوز راه زیادی را تا خودکفایی کامل در پیش داریم؛ راهی که باید از مسیر پرپیچ و خم رفع موانع تولید و حمایت دولت بگذرد.

 امروز در کشور نیاز اساسی به کالاها و تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی به شدت احساس می‌شود و گواه آن آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز می‌باشد که از تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی به عنوان چند کالای نخست مکشوفه قاچاق نام برده است. گسترش پدیده قاچاق و تأثیر مخرب آن در امر تولید و تجارت قانونی و سرمایه‌گذاری و اشتغال، خطر جدی و بزرگی است که باید با جدیت تمام با آن مبارزه کرد و بر همه دستگاه‌هایی که به نحوی می‌توانند در این امر دخیل باشند واجب است که سهم خود را در این مبارزه ایفا کنند. اما باید علت آن ریشه‌یابی شود، اگر کشور نیاز به تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی دارد چرا از ظرفیت‌های داخلی و متخصصان و افراد تحصیل کرده استفاده نمی‌شود؟ کجای کار ایراد دارد؟ آیا متخصص در کشور کم داریم؟ آیا ظرفیت و نیروی کار برای تولید نداریم؟ یا شاید مجریان این حوزه آن‌طور که بایسته است آن را جدی نمی‌گیرند و قوانین و مقررات دست و پا گیر جلوی پای بخش‌های خصوصی موجود در این حوزه سنگ اندازی می‌کنند.

برخی از متخصصان صنعت تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی نیز معتقدند در حوزه تولید، قوانین خوبی وضع شده است اما مشکل اصلی در نحوه اجرا و نظارت بر اجرای آن است. امروز بسیاری از تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی این آمادگی را دارند تا در یک شرایط آزاد و برابر با بهترین تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در دنیا رقابت کنند اما موانع بسیاری پیش پای آنهاست که نیازمند عزم جدی برای رفع آنها درکشور احساس می‌شود.

امروز در کشور نیاز داریم تا شکل‌گیری فعالیت‌های اقتصادی مولد مبتنی بر فناوری‌های نوین تسهیل یابد و این مهم جز با عزم جدی مسئولان مربوطه در دولت و حاکمیت حاصل نخواهد شد. وقت آن رسیده که شرکت‌های تکنولوژیک و دانش محور در حوزه تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی را شناسایی کرده و موانع تولید را از پیش پای آنها برداریم تا جانی دوباره به تولیدکنندگان این حوزه دهیم.  

 فعالان صنعت تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی از جمله مشکلات و موانع پیش روی خود را حجم مطالبات متراکم، دستوری بودن قیمت‌ها، نبود نقدینگی، تحریم‌های ظالمانه، نرخ بالای ارز، افزایش نرخ تورم و افزایش هزینه‌های تولید، سیاست‌گذاری غلط، تضاد منافع و حذف سوداگری نام می‌برند که به نظر می‌رسد دولت محترم باید برای بقا و گسترش این شرکت‌های تکنولوژیک و دانش محور سعی در رفع تمام این موانع داشته و با یک هدف گذاری صحیح با هم فکری و یاری متخصصان این حوزه راه‌های برون رفت از این وضعیت را هموار کند تا بیش از پیش شاهد رشد وشکوفایی این حوزه در کشور باشیم.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز