6 راز مهم در مورد خیاطی که باید بدانید( آموزش+درآمد+آینده )
خیاطی هنر دوزندگی و پیوند تکه پارچه ها بهم برای خلق یک تن پوش آراسته و زیبا پرسش اینجاست چه رازی در این هنر نهفته است با ما در این مطلب همراه باشید.
خیاطی چیست؟
وقتی با مهارت و خلاقیت خود بتوانید تکه پارچه ها را بهم پیوند بزنید و تن پوشی خوش پوش و آراسته و زیبا خلق کنید شما در اصل خیاط هستید و می توانید دنیا را برای مردمان زیباتر کنید . هنری پارینه و کهن در ایران زمین ، ایران باستان با تمدن های پر افتخار خود همواره برای لباس ارزش خاصی قائل بوده است از گذشته تا به امروز ایرانیان همت گماردن بهترین و آراسته ترین پوشش و زیور آلات را برای زیبایی و منحصر به فرد بودن بر تن کنند .
تاریخچه خیاطی در ایران
همیشه لباس مظهر شکوه و جلال یک سرزمین بوده ،ایرانیان با تمدن خود بیش از ۱۰ هزار سال است که دارای سابقه درخشان در زمینه پوشاک در جهان هستند. اولین ابزار ریسندگی و بافندگی مربوط به 7 هزار سال پیش از میلاد، در بهشهر کشف گردید. بر اساس تحقیقات و کاوشهای دانشمندان، ایرانیان از نخستین مللی بودهاند که کار بافندگی پارچه را شروع کردند و قدمت آن به دوران نوسنگی میرسد.
در آموزش خیاطی چه چیزی را باید فرا بگیریم
وقتی صحبت از آموزش خیاطی به میان می آید بایستی به چند نکته مهم توجه کنید . این شغل سرشار از تکنیک و فوت و فن کوزه گری است علاقمندانی که میخواهند از صفر تا صد آموزش خیاطی را فرا بگیرند باید در نظر داشته باشند آموزشگاه از چه روش و متدی برای ارائه تکنیک ها بهره خواهد برد و چگونه تجربیات خود را براساس بروزترین سرفصل ها ارائه خواهد کرد . در زیر به چند راز مهم در آموزش خیاطی خواهیم پرداخت .
1-روش و متد آموزش خیاطی
روش خیاطی مولر
روش مولر برگرفته شده از روش آلمانی هاست. در واقع چون سایز بدن آلمانی ها و ایرانی ها به هم نزدیک است این متد چند سالی است که وارد ایران شده و در آموزشگاهها و دانشگاه ها تدریس می شود و بکار برده می شود. متد مولر پیچیدگی و ظرافت کمتری دارد و در عین حال بسیار دقیق است. این روش بدلیل رسم الگوهای مختلف در اول کار، دوختی بی نقص و دقیقی را به شما در آخر کار تحویل می دهد که در بسیاری از موارد حتی نیاز به پرو لباس نباشد. می توان گفت این روش یکی از بهترین متدها برای خیاطی می باشد که به همه پیشنهاد می شود.
متد خیاطی مولر
روش خیاطی گرلاوین
روشی است که درآن تمام قسمت های بدن سایز میشود. گرلاوین یکی از قدیمی ترین متدهای خیاطی می باشد. این روش کمی پیچیده است اما با توجه به دقیق بودن الگو در روش گرلاوین، می توانید با یک اندازه گیری صحیح، لباس های خوش فرم و شیک برای همه اندام ها بدوزید و از خیاطی خود لذت ببرید.
روش خیاطی متریک
متدی است که به کمک جدول سایز بندی (36و38و…) می توان الگوی شخص را تهیه کرد. روش متریک نیز بسیار دقیق است اما از آنجایی که ریز محاسبات و دستورالعملهای زیادی دارد کمی دشوار است. در میان تمامی روشها متد سایزبندی آسانترین و متد متریک دقیقترین متدهای خیاطی می باشد.
روش خیاطی ایتالیایی
متدی است که بدون تهیه الگو و مستقیم روی پارچه انجام می شود. روش سایزبندی براساس الگوهای از قبل آماده شده است. یکی از نقاط ضعف این متد در محدود بودن آن است یعنی نسبت به متدهای دیگر جای مانور کمتری دارد اما روش ساده و آسانی می باشد.
پیج اینستاگرام آموزش خیاطی
شروع خیاطی از کجاست و چه مهارت هایی را بایستی بیاموزیم
اگر تازه میخواهید وارد شغل خیاطی شوید در ابتدا میباست از دوره نازک دوزی آغاز کنید افرادی که دوره های آموزش نازک دوز زنانه و یادگیری استاندارد مهارت نازک دوز زنانه را پشت سر می گذارند، اگر که همه تکنیک ها را به خوبی فرا بگیرند، در انتهای دوره به موارد زیر مسلط خواهند شد:
- می توانید به صورت ذهنی، الگو طراحی نموده و آن را بر روی پارچه منتقل کنید.
- انواع پوشاک زنانه و مدل های ابتدایی را فرا می گیرید و به راحتی می توانید اقدام به مدلسازی کنید.
- می توانید با الگوهای صنعتی و پایه که غالبا نیز بدون تغییر هستند، آشنا شوید.
- انواع مدل ها و ژورنال ها را به راحتی تجزیه و تحلیل خواهید نمود.
- می توانید با انواع پارچه ها، نحوه برش و دوخت آنان آشنا شوید.
- می توانید انواع اندام های زنانه و ویژگی های اثرگذار آنها بر روی لباس را شناخته و تجزیه و تحلیل کنید.
بعد از به پایان رساندن این دوره هنرجویان میتوانند در حرفه های مانتو دوز ، شلوار دوز،ضخیم دوز ،کاپشن دوز ، لباس کودک ، لباس شب و عروش ، خیاطی لباس زیر و ... ادامه تحصیل دهند.
2-مدرس مجرب خیاطی
خیاطی به شدت به تجربه ،تبحر و چیرگی مربی وابسته است یکی از ملاک های مهم در آموزش انتقال درست تجربه ها و تکنیک ها به هنرجویان خواهد بود ما در آموزشگاه خیاطی پیشکسوتان با بهره گیری از بهترین مربیان این رشته تلاش کردیم تمام داده های لازم برای بازارکار در این شغل را به هنرجویانمان منتقل کنیم.
3-تجهیزات آموزشی
خیاطی بدون ابزارآلات مورد نیاز نمیتواند خروجی خوبی را به همراه داشته باشد میز کار مناسب ، چرخ خیاطی حرفه ای ،
سر دوز ، شابلن و خط الگو ، قیچی و ... از مهمترین تجهیزات لازم برای یک کار حرفه ای است ما در این مرکز تلاش کردیم بهترین ها را در اختیار شما قرار دهیم .
4-خدمات و پشتیبانی
از ویژگی بهترین آموزشگاه خیاطی در ایران ارائه خدمات و پشتیبانی مناسب و حرفه ای به هنرجویان است ما همواره در کنار شما خواهیم مشاوران ،مربی و تیم ما تلاش خواهد کرد بهترین و ارزندترین خدمات را قبل ،حین و حتی پس از پایان دوره آموزشی به شما ارائه نمایند.
5-مدرک خیاطی بین المللی
جهت ورود به بازار کار ابتدا بایستی ماهر باشید اما لازم است برای اثبات اولیه این موضوع مدرک معتبر خیاطی دریافت کنید تمام هنرآموزان ما بعد از پایان دوره طی دو مرحله به سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور معرفی و در صورت قبولی مدرک بین المللی با کد ایسکو مناسب جهت وام خوداشتغالی ،جواز و مهاجرت دریافت خواهند کرد.
مدرک بین المللی خیاطی
درآمد خیاط چقدر است؟
یکی ویژگی های شغل خیاطی خود اشتغالی است یعنی بدون تکیه به کارفرما میتوان برای خود درآمد کسب کرد در ضمن ویژگی دوم آن ایجاد یک واحد کسب و کار حتی در خانه میباشد که خوب به طبع شما میتوانید به جای خرید و یا اجاره یک ملک کاری در منزل خود مشغول به فعالیت شوید در زیر یک نمونه متداول از میزان سرمایه گذاری و درآمد حاصل از شغل خیاطی را اشاره نموده ایم .
سرمایهگذاری ثابت شامل رهن یک مغازه حداقل ده متری 70 میلیون تومان، دکوراسیون و تجهیزات کار مانند میز کار و صندلی مغازه مبلغ 25 میلیون تومان و همچنین برای سرمایه در گردش که در این شغل مبلغ زیادی نیست و معمولا دوره مصرف نخ نسبتا طولانی است و پارچه هم بعد از گرفتن مبلغ پیش پرداخت از مشتری میتواند خریداری شود
هزینهها عبارتند از اجارهبها مغازه به مبلغ 25000۰۰ تومان ماهانه و حداقل 8 میلیون تومان هم برای خود صاحب مغازه به عنوان هزینه ثابت و همچنین خرید حداقل ۱ میلیون تومان هزینههای جاری مغازه مانند لوازم برای به روز بودن و جور بودن نمونه پارچهها و مدلها در مغازه و هزینه انرژی و...
با در نظر گرفتن این موضوع که درآمد اصلی خیاطی در ارائه کارهای خدماتی است که بسیار متنوع میباشند. بزرگترین سرمایه یک خیاط تجربه و مهارت اوست و با گذشت زمان روز به روز به سبد ارائه خدمات او با بالا رفتن مهارتش اضافه میشود تا جایی که پیشبینی کردن درآمد این شغل را غیر ممکن میکند. دست مزد دوختن لباس با توجه به نوع و پیچیدگی مدل میتواند از 10۰ هزار تومان شروع شود و تا 10 میلیون تومان و یا حتی بیشتر هم برسد.
درآمدد خیاط چقدر است؟
تعمیرات انواع لباسها نیز از دیگر منابع درامدی یک خیاط است که دستمزد آن هم متغیر است و به نوع کار بستگی دارد اما در مجموع باید توجه داشت خیاطی شغلی نیست که خیلی زود به بازدهی برسد و یک خیاط باید زحمت زیادی برای جلب رضایت مشتریان خود بکشد و با گذشت زمان لازم و ارائه کارهای با کیفیت کم کم تعداد مشتریان ثابت خود را زیاد کند اما با این وجود یک خیاط معمولی با ارائه همان خدمات معمولی میتواند به درآمد روزی 5۰۰ تا 8۰۰ هزار تومان برسد که در ماه میشود بین ۶ تا 2۲ میلیون تومان درآمد که با کم کردن هزینه ۴٫۵ میلیون تومان در ماه از آن به سودی معادل 7٫۵ تا 15٫۵ میلیون تومان در ماه میرسیم و دلیل این اختلاف بین حداقل و حداکثر سود میزان خدمات و مهارت خیاط و همچنین قدمت مغازه او در محله و تعداد مشتریان ثابت او میباشد. بنابراین حدود یکسال حداقل زمان بازگشت سرمایه کسب و کار خیاطی میباشد.
آینده شغل خیاطی
تا مادامیکه انسان زیبایی را دوست دارد هنر خیاطی همواره مورد توجه خواهد گرفت چشم انداز آتی این حرفه نشان میدهد طراحی لباس در ابتدا و به طبع خیاطی میتواند برای صاحبان این حرفه ای و متخصص این شغل درآمد خوبی را بدست آورد . ما فهم در کنار شما خواهیم بود و بازار را مرتب بصورت تخصصی نظاره و تحلیل خواهیم کرد.
در پایان اگر علاقمند به آموزش خیاطی هستید جهت مشاوره رایگان و ثبت نام در دوره های آموزشی و تخصصی ما در آموزشگاه پیشکسوتان با تلفن های زیر تماس حاصل فرمایید : 02122706966- 02122706967 – 09124357612