خبرگزاری کار ایران

تعریف ترس از شکست در روانشناسی

تعریف ترس از شکست در روانشناسی
کد خبر : ۱۱۸۷۵۹۹

وقتی می‌خواهید کار جدید را امتحان کنید، معمولاً احساس ترس یا شک و تردید طبیعی است. این کار می تواند تعهد به یک رابطه یا درگیر شدن در موقعیت های غیرعادی باشد که به آنها عادت ندارید. ترس یک احساس طبیعی انسانی است که به شما هشدار می دهد که مراقب کاری که انجام می دهید باشید.

برای برخی افراد، ترس آنها را متمرکز نگه می دارد. با این حال، اگر ترس از شکست دارید و این ترس شما را از رسیدن به بهترین خود باز می دارد، ممکن است به فوبیا تبدیل شده باشد. ترس از شکست به عنوان یک فوبیا شناخته شده است. این حالت به عنوان یک احساس غیر منطقی ترس از یک شی یا موقعیت خاص تعریف می شود. آیا فکر می کنید ترس از شکست دارید؟ آتیچی فوبیا واقعی است

آتیچی فوبیا

ترس از شکست در یک زمینه خاص توسط اکثر افراد به هر طریقی تجربه می شود. اما ترس غیرمنطقی و شدید از شکست یا مواجهه با عدم قطعیت، فوبیایی است که به نام آتیچی فوبیا شناخته می شود. ممکن است همه آن را تجربه نکنند، این فوبیا به صورت شدید و خفیف وجود دارد

ترس از شکست نیز با اضطراب یا اختلال خلقی مرتبط است که بر سلامت روان و کیفیت زندگی فرد تأثیر می گذارد.

ترس غیرمنطقی از شکست می تواند ناشی از یک رویداد آسیب زا باشد که شخص قبلاً تجربه کرده است. این تجربه آسیب زا می تواند باعث شود که فرد نسبت به توانایی های خود شک کند و معتقد باشد که برای آزمایش چیزهای جدید به اندازه کافی خوب نیستند. آتیچی فوبیای شدید فرد را در محدوده آسایش خود محدود نگه می دارد و مانع از حرکت رو به جلو در زندگی می شود.

کمال گرایی

شکست پله ای برای موفقیت است. این به شما کمک می کند از اشتباهات خود درس بگیرید و می تواند عنصر اصلی شما در پیشبرد حرفه خود باشد. اگر در کاری شکست می خورید، به این معنا نیست که باید در آنجا متوقف شوید.

برخاستن از شکست نشانه پیشرفت است. شما در حال یادگیری و برداشتن گام های جدید در رسیدن به رویاهای خود هستید. ترس از شکست ممکن است در دوران کودکی یا در مقطع خاصی از زندگی ایجاد شده باشد که در آن خجالت، قلدری یا ضربه به دلیل شکست در کاری تجربه شده است.

آتیچی فوبیا بسته به اینکه چگونه آن را مدیریت می کنید، می تواند نتیجه مثبت یا منفی در زندگی شما به همراه داشته باشد. برخی از افراد استانداردی نزدیک به کمال ایجاد می کنند و برای برتری تلاش می کنند زیرا از شکست خوردن می ترسند. از این افراد به عنوان کمال گرا یاد می شود.

عوامل خطر :

دلایل زیادی برای چگونگی ایجاد فوبیا وجود دارد. اما مهم نیست که چگونه شروع شده است، همیشه می تواند اثرات منفی بر سلامت روان، باورها، احساسات و رفتار انسان داشته باشد. این ترس‌ها نتایج چگونگی تأثیر استرس بر مغز است. اگر آتیچی فوبیا به درستی مدیریت نشود، می تواند باعث شکست های مکرر شود و به تنظیمات پیش فرض ذهن تبدیل شود. در اینجا عوامل خطری وجود دارد که نشان داده است منجر به ایجاد آتیچی فوبیا می شود.

  1.  کمال گرایی ، شکست خوردن در چیزی است که پیامدهای مهمی دارد که واقعاً بر زندگی یا شغل او تأثیر می گذارد.
  2. آثار منفی از یک تجربه کودکی. به عنوان مثال، زمانی که در امتحانی مردود شدید و معلمتان شما را جلوی کلاس شرمنده کرد یا به خاطر آن مورد آزار و اذیت همسالانتان قرار گرفت. این خاطرات بد در بزرگسالی باقی می مانند و تبدیل به یک فوبیا می شوند.
  3. رویداد آسیب زا که در آن احساس تحقیر اجتماعی کردید.  این اتفاق شما را از ارائه یک سخنرانی در مقابل همکاران یا سخنرانی عمومی منصرف می کند.
  4. وقتی تصور شما از خود بستگی به دید دیگران دارد و نمی خواهید آنها به شما به عنوان یک شکست خورده نگاه کنند. می تواند منجر به ترس شما از شکست شود.

 

علائم ترس از شکست

داشتن ترس می تواند شما را از دستیابی به اهداف زندگیتان باز دارد. ترس از شکست در هر کاری می تواند یک مبارزه واقعی در زندگی باشد، زمانی که آن شخص از ترس اینکه ممکن است حتی بدون امتحان کردن، خجالت زده یا ناامید شود، از موقعیت های خاصی اجتناب می کند.

ترس از شکست چیزی نیست که بتوانید آن را نادیده بگیرید یا به آن پشت کنید. این ترس می تواند بر سلامت روان فرد تأثیر بگذارد و در صورت عدم توجه مناسب می تواند باعث افسردگی و اضطراب شدید شود.

در اینجا برخی از علائم و نشانه های فیزیکی و عاطفی وجود دارد که نشان می دهد شما از شکست می ترسید:

علائم فیزیکی

بی خوابی یا شب های بی خوابی مربوط به تفکر بیش از حد و اضطراب شدید.

استرس باعث درد قفسه سینه می شود

وقتی با موقعیت‌های پیش‌بینی‌نشده مواجه می‌شوند، به راحتی با علائم تعریق زیاد، ناراحتی گوارشی، درد مفاصل و عضلانی، سردردهای تقسیم‌شده و مشکل در تنفس وحشت می‌کنند.

احساس خستگی و تاخیر مداوم به دلیل بی انگیزگی

علائم احساسی

ناامنی و نگرانی بیش از حد در مورد اینکه در صورت شکست یا اشتباه چه اتفاقی می افتد

به تعویق انداختن برای اجتناب از کار یا وظیفه محول شده که باعث اضطراب آنها می شود.

منطقی سازی غیرضروری در مورد اینکه چگونه چیزی اشتباه می شود

احساس اغراق آمیز اضطراب، ترس و وحشت هنگام انجام هر نوع ریسک یا کار جدیدی که از نتیجه آن مطمئن نیستند.

چگونه ترس از شکست بر زندگی روزمره تأثیر می گذارد

ترس از شکست خود محدود کننده است و باعث استرس و اضطراب شدید می شود. که می تواند روابط فعلی شما، هدف برای موفقیت و چگونگی بهره وری شما را مختل کند. در خانه، مدرسه یا محل کار، داشتن آتیچی فوبیا شما را در انزوا قرار می دهد که بعداً منجر به تنهایی و افسردگی می شود.

ناتوانی در مقابله یا یافتن درمانی برای آتیچی فوبیا می تواند منجر به بیماری های روحی و جسمی شدیدتر شود که درمان آن دشوارتر است.

اثرات عاطفی آتیچی فوبیا

بلند کردن خود از جایی که افتادید به شما اعتماد به نفس می دهد که دفعه بعد آن را به درستی یا بهتر انجام دهید. ممکن است در شغل شما یا در مدرسه باشد، تجربه شکست چیز بدی نیست و نباید از آن ترسید.

هنگامی که از شکست می ترسید، امکان کشف توانایی یا مهارت جدیدی را که ممکن است از آن زمان که از امتحان کردن می ترسید، نمی دانستید، اما هرگز نمی دانستید، از خود سلب می کنید. ترس از شکست زندگی را محدود می کند و غلبه بر آن می تواند به شما کنترل آینده و اهداف زندگی را بدهد.

تعریف ترس از شکست در روانشناسی

 

چگونه بر ترس از شکست غلبه کنیم

شما هنوز از شکست می ترسید زیرا ذهن خودآگاه شما با ضمیر ناخودآگاه شما هماهنگ نیست. شما می خواستید بر روی هدف خود تمرکز کنید و به جلو حرکت کنید، اما ترس های موجود در ضمیر ناخودآگاه شما را متوقف می کند. در اینجا چند نکته برای غلبه بر آتیچی فوبیا بیان شده است:

 

ترس های خود را بشناسید و درک کنید که چرا می ترسید: کمی ارزیابی خود را بررسی کنید و بدانید که چگونه ترس خود را از شکست ایجاد می کنید یا چه چیزی باعث ترس شما از شکست می شود. اگر متوجه شدید که ترس شما ناشی از تمایل شدید شما به این است که بخواهید همه چیز عالی باشد، توجه خود را به این معطوف کنید که چگونه می توانید پیشرفت کنید. به یاد داشته باشید، پیشرفت، نه کمال. از روند بهبود در چیزی لذت ببرید و به خود اجازه دهید در اولین یا دومین تلاش خود شکست بخورید. یاد بگیرید که با خودتان مهربان باشید.

 

تعیین کنید که آیا تلاش‌های شما واقعاً در جهت موفقیت کار می‌کنند: اگر رفتارهایی مانند به تعویق انداختن کار دارید، شناسایی این رفتارهای خودخراب‌کننده یا مخرب می‌تواند به شما در تغییر طرز فکرتان کمک کند. علاوه بر این، می توانید یاد بگیرید که چگونه به موقعیت های استرس زا پاسخ دهید.

 

دیدگاه جدیدی داشته باشید و مفهوم شکست خود را بازتعریف کنید: از شکست های گذشته خود یک خط نقره ای پیدا کنید و آنها را به درس تبدیل کنید. نگاه کردن به شکست ها به عنوان یکی دیگر از چالش های زندگی که به شما کمک می کند یاد بگیرید و نه به عنوان مانعی برای آینده خود، راهی موثر برای غلبه بر ترس است.

تعریف ترس از شکست در روانشناسی

با ترس‌های خود روبرو شوید: قرار گرفتن مکرر در معرض رویدادهایی که فوبیا را شروع کرده‌اند، می‌تواند اضطراب را کاهش دهد. به خودت اجازه بده که شکست بخوری احساسات و افکار خود را در مورد شکست بررسی کنید، انتظار بدترین سناریو را داشته باشید و باور داشته باشید که از آن جان سالم به در خواهید برد. بدترین حالتی که ممکن است اتفاق بیفتد ممکن است فاجعه آمیز باشد، اما غلبه بر آن یک دستاورد است و می توان آن را به عنوان رشد باور نکردنی تشخیص داد. حتی ایلان ماسک مجبور شد چندین بار شکست بخورد، قبل از اینکه به موفقیت امروزی برسد.

 

کنترل را به دست بگیرید: رئیس افکار و موقعیتی باشید که در آن قرار دارید. اگر احساس می کنید پروژه هایی که به شما داده می شود بسیار طاقت فرسا هستند و فریاد می زنند شکست می خورند، نگران نباشید. آن را به بخش‌های قابل مدیریت تقسیم کنید و فرآیند تصمیم‌گیری را بدانید که شما را برای موفقیت آماده می‌کند. لطفاً وسواس خود را با شکست تغذیه نکنید. یافتن راهی برای غلبه بر آن شما را از نگرانی رها می کند. همچنین، همیشه خانواده یا عزیزانتان هستند که می توانند در انجام وظایفتان به شما کمک کنند. شما در این تنها نیستید.

 

به دنبال مشاوره روانشناسی از یک متخصص روانشناسی باشید: به دنبال مشاوره روانشناس، درمانگر یا مشترک شدن در رسانه های اجتماعی آنلاین با گروه های حمایتی باشید که بر فوبیا تمرکز می کنند تا اطلاعات بیشتری در مورد ترس از شکست و نحوه مدیریت آن پیدا کنید.

 

ترس از شکست و اثر آن بر کنکور:

کنوکور یک آزمون رقابتی است که نتیجه گرفتن در آن برای همه ما مهم است. مهم‌ترین چیزی که یک عدم موفقیت به ما می‌گوید این است که دقیقاً در کجای رقابت ایستاده‌ایم که به ما ایده روشنی از زمینه‌هایی که باید روی آن‌ها سخت‌تر کار کنیم، می‌دهد.

وقت آن است که استانداردهای خود را ارزیابی کنید. خودتان را دست کم نگیرید؛ در عین حال، مهارت های خود را نیز دست بالا نگیرید. این واقعا مهم است که از توانایی های خود آگاه باشید و روی آنها کار کنید.

زیاد فکر نکنید، و در آخر، خودتان را با همسالان خود - بستگان، دوستان، همسایگان و همه مقایسه نکنید. به من اعتماد کن؛ هیچ فایده ای ندارد که خود را با دیگران مقایسه کنید. و حتما از مشاوره تحصیلی برای غلبه بر این همه آشفتگی کمک بگیرید

 

ترس از شکست در رابطه :

ترس از شکست در رابطه یا ازدواج یا از عاشق شدن است که به آن فیلو فوبیا می گویند، می تواند ترس از وارد شدن به یک رابطه باشد یا ترس از اینکه نتوانید رابطه خود را حفظ کنید. بسیاری از مردم در مقطعی از زندگی خود ترس جزئی از عاشق شدن را تجربه می کنند

ریشه ترس اط رابطه در دوران کودکی است، اگر شخصی در کودکی عمیقاً صدمه دیده یا رها شده باشد، ممکن است از نزدیک شدن به کسی که ممکن است همین کار را انجام دهد، مخالف باشد. واکنش ترس اجتناب از روابط و در نتیجه اجتناب از درد است. هر چه انسان از منبع ترس خود دوری کند، ترس بیشتر می شود. افراد مبتلا به فیلوفوبیا ممکن است نیاز به مشورت با یک مشاور روانشناسی داشته باشند

برای غلبه بر این ترس ها میتوانید از  مشاوره ازدواج کمک بگیرید تا با بررسی شرایط روحی شما و فرد موردنظرتان با ارائه راهکار با غلبه بر این ترس ازدواج موفقی را تجربه کنید.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز