خبرگزاری کار ایران

راهنمای استخدام برنامه‌نویس بک‌اند و فرانت‌اند

راهنمای استخدام برنامه‌نویس بک‌اند و فرانت‌اند
کد خبر : ۱۱۸۰۰۳۶

با افزایش روزافزون کاربرد نرم‌افزارهای کامپیوتری و اپلیکیشن‌های موبایل در زندگی‌ ما، نیاز سازمان‌ها به استخدام برنامه نویس به طور چشمگیری در حال افزایش است. در واقع، در بازار کار برنامه‌نویسی، برخلاف بازار کار بسیاری از مشاغل دیگر، تعداد فرصت‌های شغلی بیش از تعداد کارجویان است. این تقاضای بالا برای استخدام برنامه نویس، حقوق برنامه نویس ها را نیز بالا برده است. تسلط بر چندین زبان برنامه‌نویسی و تخصص در یکی از آن‌ها می‌تواند فرصت‌های شغلی بی‌نظیری پیش روی شما بگذارد.

هر وب‌سایت، جنبه‌ای بیرونی دارد که در تعامل با مخاطب یا کاربر است، از طرفی در قسمت دیگر نیز، چرخ دنده‌های درونی سایت هستند که در دید مخاطب قرار ندارند و نحوه کارکرد سایت را تعیین می‌کنند.

هر کدام از این قسمت‌ها، باید با زبان‌های مختلف و کدهای متفاوت نوشته شوند. برای هریک از این قسمت‌ها، برنامه‌نویس متخصصی مورد نیاز است. در ادامه این مطلب راهنمای استخدام برنامه نویس بک‌اند - Back-end و استخدام برنامه نویس فرانت‌اند - Front-end قرار دارد. با مطالعه نکات ذکر شده می‌توانید بهترین توسعه‌دهنده وب را استخدام کنید.

مهارت‌های موردنیاز برای استخدام برنامه‌نویس فرانت‌اند

توسعه‌دهندگان Front-End از زبان‌های نشانه‌گذاری مانند «HTML» و «CSS» استفاده می‌کنند، اما اشتباه است اگر بگوییم این‌ها همه ابزاری هستند که آن‌ها مورد استفاده قرار می‌دهند.

تبحر در استفاده از JavaScript یکی از مهارت‌های اساسی برای توسعه‌دهندگان فرانت‌اند است. این زبان برای ایجاد تعامل پویا با کاربر استفاده می‌شود.

علاوه‌بر آشنایی با فریم‌ورک‌های مختلفی که در بخش زبان‌ها گفتیم و روش کار با هر یک، فن‌آوری‌ها و مهارت‌های بسیار دیگری وجود دارند که یک توسعه‌دهنده فرانت‌اند برای استخدام باید داشته باشد:

  • طراحی تعاملی.
  • آشنایی با آژاکس «AJAX».
  • ابزارهای توسعه‌دهنده مرورگر.
  • تست/ اشکال‌زدایی در یک «IDE» یا محیط برنامه‌نویسی.
  • گرافیک ۲ بعدی و ۳ بعدی.
  • آشنایی با «UI» و «UX».
  • سئو یا بهینه‌سازی موتور جست‌وجو.
  • سازگاری بین مرورگر.
  • گیت‌های کنترل نسخه.
  • کارایی سایت.
  • خط فرمان.
  • و...

از طرفی، توسعه‌دهندگان فرانت‌اند، روی ظاهر سایت کار می‌کنند؛ بنابراین مهم است با ابزارهای گرافیکی مانند PhotoShop و Sketch ،Figma و... آشنا بوده و در کار با آن‌ها مهارت داشته باشند.

راهنمای استخدام برنامه‌نویس بک‌اند و فرانت‌اند

مهارت‌های موردنیاز برای استخدام برنامه‌نویس بک‌اند

توسعه‌دهندگان «Backend» باید نقادانه فکر کنند. این افراد اغلب سیستم‌هایی را برای نحوه تعامل کاربر با وب‌سایت طراحی می‌کنند. کار یک توسعه‌دهنده بک‌اند، پاسخ به این سوالات است:

  • اطلاعات در کجا ذخیره می‌شوند؟
  • آیا به صورت ایمن ذخیره شده‌اند؟
  • اگر بازدید سایت یک شبه ۱۰ برابر شود، آیا سایت می‌تواند بدون خرابی کار کند؟
  • چگونه می‌شود ویژگی جدیدی را بدون ایجاد اشکال در عملکرد فعلی به وب‌سایت اضافه کرد؟
  • و...

به همین منظور یک برنامه‌نویس بک‌اند باید:

  • حداقل در یکی از زبان‌های بک‌اند کاملاً ماهر باشد.
  • دانش کافی در زمینه «front-end» داشته باشد تا بتواند با تیم «front-end» ارتباط برقرار کند.
  • وی باید مهارت مدیریت محیط میزبانی و پایگاه داده را داشته باشد.
  • آشنایی لازم و توانایی کار با گیت‌های کنترل نسخه را داشته باشد.

مهارت‌های مورد نیاز برنامه‌نویس

مهم‌ترین عاملی که سازمان در جذب برنامه نویس به آن توجه می‌کنند، مهارت‌های برنامه‌نویس است. در این جا می‌خواهیم مهارت‌هایی که هر برنامه‌نویسی باید داشته باشد را به شما معرفی کنیم. به یاد داشته باشید که بعضی از این مهارت‌ها، جزء ویژگی‌های شخصیتی شما هستند و نمی‌توان آن‌ها را به سادگی از طریق تمرین کردن، تقویت نمود. البته بعضی از مهارت‌های مورد نیاز برنامه‌نویس، مثل مدیریت زمان، قابل تمرین کردن و یادگیری هستند.

تسلط به بیش از یک زبان برنامه‌نویسی

شرط اول در برنامه‌نویسی، تخصص در یک زبان برنامه‌نویسی است ولی شما به عنوان یک برنامه‌نویس، نباید صرفا یک زبان را بدانید و باید حداقل بر دو یا سه زبان برنامه‌نویسی مسلط باشد تا شانس جذب شما بالا برود. برای یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی می‌توانید با مراجعه به بخش «توانمندتر شو» در جاب ویژن، دوره‌های معتبر برنامه‌نویسی را ببینید و در آن‌ها ثبت نام کنید.

انگیزه

مهم‌ترین عاملی که در پیشرفت برنامه نویس، نقش دارد، انگیزه است. صرف نظر از تجربه‌ی شما، همواره چیزهایی جدیدی در برنامه‌نویسی وجود دارد که شما می‌توانید یاد بگیرید و همیشه روش‌هایی بهتری برای بهینه‌سازی کدها، موجود است. توانایی انگیزه دادن به خود، شما را در مسیر یادگیری و اکتشاف که برای برنامه‌نویسان ضروری است، حفظ می‌کند.

توجه به جزئیات

مهارت دیگری که کارفرمایان در استخدام برنامه نویس به آن اهمیت می‌دهند، توجه برنامه‌نویس به جزئیات است. یک برنامه‌نویس نباید به ابزارهای ویرایشی برای تصحیح خطاهایش متکی باشد زیرا حتی اشتباهات بسیار کوچک در کدنویسی می‌توانند اثرات قابل توجهی روی خروجی داشته باشند. بنابراین، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک برنامه نویس موفق، توجه به جزئیات است.

منظم بودن

برنامه‌نویسی، حتی برای باتجربه‌ترین افراد نیز می‌تواند کار دلهره‌آوری باشد. با این حال، اگر در تمامی جنبه‌های کاری خود، منظم باشید و به طور سازمان‌یافته عمل کنید، می‌توانید کارهای پیچیده را به بخش‌های کوچک‌تری تقسیم کنید که راحت‌تر می‌توان آن‌ها را مدیریت کرد.

مهارت‌های ارتباطی خوب

داشتن مهارت‌های ارتباطی خوب در هنگام مصاحبه‌ی ورودی، اهمیت بسیار زیادی دارد. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که با اینکه بسیاری از سازمان‌ها به دنبال استخدام برنامه نویس دورکاری هستند، دلیل توجه واحد منابع انسانی سازمان‌ها به مهارت‌های ارتباطی چیست؟

ممکن است سازمانی که شما را به عنوان برنامه نویس جذب می‌کند، یک شرکت تخصصی برنامه نویسی نباشد و تنها نیاز به یک کار نرم افزاری و پشتیبانی از آن داشته باشد. بنابراین، ممکن شما تنها برنامه‌نویس یا یکی از چند برنامه‌نویس شرکت باشید. در چنین مواردی شما باید بتوانید کار خود را به زبان ساده برای کارفرمای خود که احتمالا چیزی از برنامه‌نویسی نمی‌داند، توضیح دهید.

به علاوه، برنامه‌نویسان باید به طور پیوسته با هم دیگر در ارتباط باشند تا دانش خود را با هم رد و بدل کنند. از سوی دیگر، هدف از برنامه‌نویسی، ساخت نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌هایی است که قرار است دیگران با آن‌ها کار کنند. به این سه دلیل، هر برنامه‌نویس باید صرف‌نظر از دورکاری برنامه نویسی در بسیاری از مشاغل، باید مهارت‌های ارتباطی خوبی داشته باشد.

خلاقیت

یکی از مهارت‌هایی که شانس استخدام برنامه نویس را بسیار بالا می‌برد، خلاقیت است. شما باید قادر باشید راه‌هایی جدید و بهینه‌تر برای مسائل مختلف، طراحی کنید. همه‌ی ما نوشتن بلد هستیم اما آیا همه‌ی ما می‌توانیم شکسپیر یا همینگوی باشیم؟ دانستن زبان برنامه‌نویسی به این معنی نیست که شما برنامه نویس هستید؛ برنامه‌نویس کسی است که می‌تواند با خلاقیت خود، کدهای بهینه و کارآمد بنویسد.

مدیریت زمان

شما به عنوان یک برنامه‌نویس، خواه حضوری و تمام وقت، خواه فریلنسر، باید بتوانید کار را در کمترین زمان ممکن به کارفرما تحویل دهید. معمولا به کارفرماها توصیه می‌شود که سر برنامه‌نویس را خیلی شلوغ نکنند تا او بتواند در آرامش خاطر، بهترین و بهینه‌ترین کدها را بنویسد ولی شما نیز به عنوان برنامه‌نویس باید بتوانید با مدیریت صحیح زمان، پروژه‌ها را در زمانی که انتظار می‌رود، تکمیل کنید.

حل مسئله

یکی از اصلی‌ترین مهارت‌هایی که هر برنامه‌نویس باید داشته باشد، توانایی حل مسئله است. برنامه‌نویس نباید از مشکلات و مسائل بترسد، بلکه باید با آن‌ها مواجه شود و سعی کند آن‌ها را بیابد. برنامه‌نویس باید بتواند از منطق، تحلیل و داده‌ها برای یافت راه‌های مسائل، استفاده کند. بنابراین، یک برنامه‌نویس خوب باید مهارت‌های ریاضیاتی خوبی نیز داشته باشد.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز