جراحی لاغری آخرین راهکار برای کاهش وزن
امروزه چاقی یکی از مسائلی است که بسیاری از افراد با آن دستوپنجه نرم میکنند. چاقی علاوه بر اینکه بر روی ظاهر فرد تأثیر میگذارد میتواند منجر به ابتلا به بیماریهای قلبی، دیابت نوع دوم، فشارخون بالا و غیره در فرد شود. افرادی که چاقی مفرط دارند بیش از سایرین به بیماریهای مرتبط با چاقی مبتلا خواهند شد. افرادی که چاقی مفرط و افزایش وزن در برخی از قسمتهای بدن خود دارند میتوانند با استفاده از جدیدترین روشهای جراحی لاغری تا حدودی اضافهوزن خود را برطرف کنند.
جراحی لاغری
علاوه بر سلامت فرد، زیبایی اندام نیز بسیار اهمیت دارد. روشهای طبیعی بسیاری برای لاغری و کاهش وزن وجود دارد، به همین علت برای داشتن یک اندام متناسب میتوانید از رژیمهای لاغری و سالم، ورزشهای هوازی استفاده نمایید. این روشها میتوانند بهراحتی شما را به وزن دلخواهتان برسانند. یکی از دلایلی که باعث اضافهوزن در افراد میشود بدغذایی است. میتوانید میزان کالری خود را که در طول روز مصرف میکنید را بشمارید و از یک حدی بیشتر آن را مصرف نکنید. باید توجه داشته باشید که رژیم غذایی غلط بدن را در شرایط سخت قرار خواهد داد و تمامی کالریهای دریافتی را جذب خواهد کرد. اما گاهی روشهای ذکر شده در برخی افراد تأثیری ندارد و به سراغ روشهای جراحی میروند.
لاغری روشی است که در آن وزن کاهش خواهد یافت و فرد با تغییر در نحوه گوارش غذا و کاهش کالری دریافتی میتواند باعث کاهش وزن در فرد شود. توسط جراحی لاغری بیمار کاهش وزن سریع و بدون بازگشت را تجربه خواهد کرد. بعد از جراحی بسیاری از بیماریهایی که با چاقی مرتبط هستند مانند چاقی، دیابت، فشارخون بالا و بیماریهای قلبی کاهش پیدا خواهند کرد. انواع مختلفی از جراحیهای لاغری وجود دارد که میتواند سایز فرد را بهسرعت کاهش دهد و فرد به وزن دلخواه خود برسد.
جراحی اسلیو معده
جراحی اسلیو معده یکی از جراحیهای لاغری است و افرادی که اضافهوزن شدید دارند و توسط رژیم غذایی و ورزشکردن قادر به کاهش وزن نبودند میتوانند از این روش جراحی استفاده کنند. در این جراحی مقدار زیادی از حجم معده که حدوداً 70 درصد است برداشته شده و ظرفیت آن را بهشدت کاهش خواهد داد. بیمار بعد از اسلیو معده مقدار غذایی که میخورد کاهش مییابد و با مقدار کم سیر میشود. در نتیجه وزن وی بسیار سریع کاهش خواهد یافت.
چه افرادی کاندیدای مناسبی برای این جراحی هستند؟
- حداقل برای مدت 6 ماه با رژیم غذایی سالم، تمرینات ورزشی و کمک دارو یا کمک پزشک فرد نتوانسته وزن زیادی را کم کند.
- شاخص توده بدنی فرد بیش از 40 باشد و به عبارتی چاقی مفرط داشته باشد.
- شاخص توده بدنی بین 35 و 39.9 است و وی بیماریهایی مانند فشارخون بالا، دیابت و غیره که با چاقی مرتبط هستند را دارد.
- فرد از نظر ذهنی آمادگی تغییر عادات غذایی و سبک زندگی خود را داشته باشد.
- به مصرف مواد مخدر و الکل اعتیاد نداشته باشد.
- از نظر روحی و روانی در وضعیت نرمال و مطلوبی باشد و به عبارتی بیماری روانشناختی نداشته باشد.
- از سلامتی عمومی خوبی برخوردار باشد.
مراحل اسلیو معده، این عمل جراحی لاغری چگونه انجام میشود؟
فرد تحت بیهوشی عمومی قرار دارد، جراح چند برش کوچک بر روی بخشهای مختلف شکم ایجاد میکند و برای اینکه جراح دید بهتری داشته باشد ابزار جراحی لاپاروسکوپی استفاده میکند. مرحله بعدی، قطع تمامی اتصالات اعم از عروق خونی، عروق عصبی، بافت چربی، رباطها و غیره از بخشی از معده است که برداشته میشود. منگنه کردن یا دوختن خط بخیه با استاپلر انجام میشود. بخش عظیمی از معده بریده شده و از شکم خارج خواهد شد. در طی فرایند خون از معده و توسط کوتر و ابزارهای حرارتی بند آورده میشود. در آخر تجهیزات جراحی لاپاروسکوپی از شکم خارج شده و محل برشها با بخیه قابل جذب یا غیرقابلجذب دوخته خواهد شد. بعد از پانسمان کردن محل برش و اتمام جراحی بیمار به اتاق ریکاوری و سپس به بخش منتقل خواهد شد. بعد از چند روز و تثبیت وضعیت بیمار، بیمار مرخص میشود.
جراحی بایپس معده
در طول جراحی بایپس معده ( Roux-en-Y gastric bypas) جراح مسیر عبور مواد غذایی از معده به روده تغییر یافته و کوتاه خواهد کرد. به این روش میانبر گفته میشود زیرا جراح کاری میکند که حجم معده کاهش یابد و غذا بدون اینکه فضایی از معده را اشغال کند مستقیما وارد روده شود.
چه کسانی کاندیدای مناسبی برای عمل بایپس معده هستند؟
انجام این عمل برای به هرکسی توصیه نمیشود و تنها برای افرادی انجام داده میشود که شرایط زیر را داشته باشد:
- افرادی که شاخص توده بدنی آنها بزرگتر یا مساوی با ۴۰ است.
- افرادی که شاخص توده بدنی بزرگتر یا مساوی با ۳۵ دارند اما حداقل دو بیماری مرتبط با چاقی دارند. این بیماریها میتواند شامل موارد مواردی همچون دیابت نوع ۲ ، فشارخون بالا یا بیماری قلبی باشد.
- افرادی که با رژیم و ورزش نمیتوانند به وزن سالم خود برسند.
نحوه جراحی بایپس معده
جراحی بایپس معده برای کاهش میزان غذا و کالری دریافتی بدون اینکه به جذب مواد مغذی و موردنیاز بدن آسیب وارد کند انجام میشود. برای انجام این جراحی ابتدا برشی دورتادور معده زده خواهد شد و آن را به دو بخش کاملاً مجزا تقسیم خواهد کرد. سپس توسط استاپلر دوخته خواهد شد تا نشت ندهد. بعدازاین جراحی بیمار دو معده دارد و در طی این فرایند بخش زیادی از معده از مسیر گوارش خارج خواهیم کرد و اجازه خواهیم داد که غذا فقط از بخش کوچکی از معده عبور نماید. سپس روده باریک بریده خواهد شد و سر آزاد آن به انتهای معده کوچک که به شکل کیسه درآمده است اتصال خواهد یافت تا غذا از آنجا وارد روده شود.
جراحی بایپس معده در دو مرحله انجام میگیرد. این مراحل به شرح زیر است:
کوچک کردن معده: در این مرحله جراح با استفاده از استاپلر معده را به دو بخش تقسیم میکند. یک بخش کوچک بالایی و یک بخش بزرگ پایینی. بخش بالایی را معده کیسه نام دارد که بخشی است که از این به بعد غذای خورده شده به آن میرود. این کیسه بسیار کوچک است و مقدار کمی غذا در خود میتواند جای دهد، به همین علت غذای کمتری مصرف میکند تا وزن وی کاهش یابد.
بایپس کردن: در این مرحله به کمک منگنههای یا همان استاپلرهای جراحی کیسه کوچکی در بالای معده درست میکنند و جراح بخش کوچکی از روده کوچک را توسط سوراخی که در کیسه درست کرده به کیسه وصل میکند در نتیجه غذایی که خورده میشود از طریق کیسه وارد سوراخ جدید شده و از آن جا یک راست به روده کوچک میرود. پس غذا زمان کمتری را برای جذب داشته و به همین علت فرد سریعاً احساس سیری میکند و کالری کمتری مصرف خواهد کرد.