اهمیت مشاوره کسب و کار
در این مقاله ضمن عنوان کردن اهمیت مشاوره کسب و کار، نکات و مسائل مهم مربوط به آن را نیز می خوانیم که میتواند باعث پیشرفت و رشد کسب و کار مدیران شود.
مشاوره را می توان یکی از امور مهم، لازم و ضروری چه در زندگی روزمره و چه در کار عنوان کرد. بسیاری از افراد از اهمیت این موضوع مطلع هستند اما برخی نیز از ضرورت مشاوره برای کسب و کار و یا زندگی خود غافل هستند. همانطور که ما در زندگی خود برای روابط اجتماعی، عاطفی، خانوادگی و حتی شخصی نیاز به یک مشاوره توسط شخصی متخصص داریم در امور مربوط به کسب و کار نیز، نیاز به مشاوره و مشورت با فرد یا اشخاصی متخصص داریم. در این مقاله ضمن عنوان کردن اهمیت مشاوره کسب و کار، نکات و مسائل مهم مربوط به آن را نیز می خوانیم که میتواند باعث پیشرفت و رشد کسب و کار مدیران شود.
مشاوره کسب و کار چیست
یک راه ساده، مناسب و حرفه ای برای حل مشکلات کسب و کار ها که همیشه به کمک مدیران آمده، مشاوره کسب و کار است. در مشاوره کسب و کار، مدیران می توانند از تجربیات، تخصص و دانش افراد حرفه ای و با تجربه که فراز و نشیب های کسب و کار ها را چشیده اند در جهت ایجاد تغییرات خوب و مثبت استفاده کند.
مسیر کار مشاوره کسب و کار
یک مشاوره کسب و کار موفق زمانی محقق می شود که شناخت و درک عمیقی از کسب و کار پیدا شود. بنابراین می توان گفت که این کار در مرحله اول با نگاه به تمام بخش های کسب و کار مانند: مالی، مدیریت، فروش، بازاریابی و... و تحلیل، شروع می شود.
با شناخت کسب و کار، بررسی های مشاور و متخصص به اطلاع صاحب کسب و کار می رسد تا نقاط قوت و ضعف خود که نیاز به بهبود، رشد و پیشرفت دارند را بدانند، اهداف خود را مرور کرده و چشم انداز واضحی را برای کسب و کار خود ترسیم کنند.
صاحبین کسب و کار پس از طی کردن مراحل بالا می توانند اهدافی را برای خود تعیین کنند و متناسب با اهداف خود از مشاور کسب و کار راهکار بگیرند. این راهکار ها می توانند هر کسب و کاری را برای پیشرفت متحول کنند.
اما باید بدانیم که کار مشاورین کسب و کار اینجا تمام نمی شود بلکه مشاور در تمام مسیر تحول همراه مدیران می ماند و با دادن دیگر مشاوره ها به آن ها کمک می کند تا مسیر خود را با موفقیت طی کنند.
مشاوره کسب و کار برای استارتاپ ها
استارتاپ ها با شروع کار، معمولا تمرکز خود را بر روی ایده ها و مسائل فنی می گذارند اما از مدیریت و الفبای کسب و کار غافل شده و مشکلات را نادیده می گیرند. متاسفانه طبق آمار از هر پنج استارت آپ چهار تای آن ها با شکست مواجه می شوند به همین دلیل است که صاحبین استارت آپ ها می دانند که حضور و دریافت مشاوره می تواند به آن ها برای دستیابی به موفقیت کمک کند.
بهترین مشاورین کسب و کار چه کسانی هستند
افراد زیادی ممکن است در زمینه مشاوره کسب و کار فعالیت کنند اما کدام یک از آن ها بهترین برای کسب و کار شما هستند؟ بهترین مشاورین کسب و کار معمولا موارد زیر هستند:
- شرکت های مشاوره ای که خدمات مشاوره کسب و کار را در طیف وسیعی انجام می دهند.
برای مثال وبسایت kasebyaar.com که شما می توانید با استفاده از نرم افزار آنلاین و هوش مصنوعی موجود در این سایت، کسب و کار خود را تحلیل کرده، راهکار و مشاوره بگیرید.
- حسابداران رسمی یا وکلای ماهر در مسائل حقوق تجارت
مزایای دریافت مشاوره برای کسب و کار
برای مشاوره کسب و کار مزایای زیادی را می توان نام برد که حتی برای کسب و کار های موفق نیز می تواند سودآور باشد.
برای این مزایا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. مشکل یابی
مدیران کسب و کار ها ممکن است مواقعی با کاهش فروش، کمبود نقدینگی و یا مشکلاتی مربوط به مدیریت موجه شوند. یک مشاور متخصص می تواند با مشاهده و بررسی، مشکل کسب و کار را پیدا کرده و ریشه یابی کند.
2. ارائه راه حل ها ی مناسب
برخی مواقع مدیران ممکن است نتوانند به اهدافی که برای خود تعیین کرده اند دست پیدا کنند. در این شرایط حتی با قرار داشتن کسب و کار در مسیر درست، ممکن است در برخی از زمینه ها کسب و کار از مهارت لازم برخوردار نباشد. در چنین مواقعی یک مشاور مناسب کسب و کار میتواند با دادن راه حل های موثر از هدر رفتن وقت و هزینه کسب و کار شما جلوگیری کرده و به کمک شما در رسیدن به نتیجه بهتر بیاید
3. صرفه جویی در هزینه و زمان
همانطور که گفته شد مشاور کسب و کار می تواند از هدر رفت زمان و هزینه جلوگیری کند. بدون داشتن مشاور، مدیران می توانند در مسیر خود روش های مختلفی را آزمایش کنند و یا آزمون و خطا ها را انجام دهند اما تمام این ها علاوه بر زمانبر بودن و هدر دادن بخش قابل توجه از اموال کسب و کار، برخی از آن ها می توانند بسیار آسیب رسان نیز باشند یا کسب و کار را چالش های سخت و جدی روبرو کند. در اینجا یک مشاور خوب می تواند با تخصص و دانش خود، یک برنامه و استراتژی مناسبی را برای کسب و کار ایجاد کند تا مدیران بتوانند با خیالی راحت بر روی اهداف خود تمرکز کنند.
4. برنامه ریزی برای آینده
مدیران همواره باید بدانند در چه مرحله ای از کسب و کار خود قرار دارند و چقدر به اهداف خود نزدیک شده اند. برای رسیدن به اهداف مهم است که کسب و کار در مسیری درست قرار داشته باشد تا به هدف خود هر روز بیشتر از روز قبل نزدیک شود. حال برای برنامه ریزی مناسب با به حداقل رساندن ریسک باید از یک مشاور کسب و کار کمک گرفت. مشاور کسب و کار می تواند با تمرکز بر روی مسیر شغلی شما و تحقیق بر روی اهداف تجارت مدیران، یک استراتژی مناسب را تدوین کند
5. موفقیت های بزرگ با فرصت های بیشتر
مشاور کسب و کار با تدوین فرایند های مشخص به مدیران کمک می کند تا با استفاده از آن ها هر تغییر را به یک فرصت تبدیل کنند.
6. چشم سوم کسب و کار
مشاور کسب و کار می تواند با ارزیابی کسب و کار ها دیدگاهی بی طرفانه را برای برنامه ریزی های آینده کسب و کار ارائه دهد.
7. افزایش بهره وری و بهینه سازی کسب و کار
کسب و کار هایی هستند که خیلی سریع به سمت جلو حرکت میکنند اما ممکن است در مسیر خود، در مواردی میتوانستند خیلی بهتر عمل کنند. یک مشاور کسب و کار می تواند با ارزیابی حرکت در مسیر کسب و کار و تعیین مراحل، به بهره وری بهتر کمک کند.
چنانچه شما نیز تمایل دارید کسب و کار خود را تحلیل کرده و نقاط قوت و قابل بهبود آن را بیابید می توانید از نرم افزار تحلیل گر و مشاور کسب و کار آنلاین کاسب یار استفاده نمایید.