بنیس، خاصترین روستای ایران
تا به حال اسم بنیس به گوشتان رسیده؟
به گزارش خبرگزاری ایلنا، بنیس شهری است در دل روستا که در آن اتفاقهای بسیاری، از سالها پیش در جریان است. منطقهای خاص که هم هوای خوب و طبیعت جذاب یک روستا را حفظ کرده و هم معیارهای توسعه در آن به روشنی دیده میشود. بنیس نه فقط یک روستا، بلکه فضایی شگفت انگیز برای پر و بال گرفتن کسب و کارها، اندوختن دانش و کشف زوایای جدیدی از زندگی است. جایی که شبیه هیج جای دیگری نیست و در هر گوشهاش، میتوان چیزهای عجیب و شگفت انگیزی را پیدا کرد. در ادامه این مطلب، خبرگزاری ایلنا بیشتر برایتان درباره بنیس و جذابیتهای آن میگوید.
بنیس کجاست؟
بنیس در نزدیکی شبستر و 65 کیلومتری تبریز است. اگر هم اهل طبیعت و کوهنوردی باشید و نام کوه میشو داغ به گوشتان خورده، بنیس در دامنه جنوبی این کوه واقع شده است. کوهی که یکی از ذخیرهگاههای مهم زیست کره است و میتوان گونههای مهم گیاهی و جانوری را در آن پیدا کرد.
علاوه بر اینها در این روستا، قناتهای فراوان و زیبایی نیز وجود دارد. قناتهایی که هر کدام نام خودشان را دارند و از میان کوچه باغهای روستا میگذرند.
باغهای وسیع و زیبا در کنار کوچهها و خیابانهای بسیار تمیز، از بنیس یک مقصد عالی و رویایی ساخته است. جایی منحصر به فرد که میتوان الگوهای بسیاری را، برای اداره شهرها و روستاها از آن برداشت.
چرا بنیس منحصر به فرد است؟
اگر تا اینجا فکر کردهاید که بنیس مثل دیگر روستاهای جهان است، صبر کنید. بنیس جایی است که شبیهش را نمیتوانید جای دیگری پیدا کنید. چرا که این روستا، دانشگاه و مرکز رشد دارد. بنیس هیچ بی سوادی ندارد و اهالی آن برای توسعه علم و دانش، ارزش بسیاری قائل هستند. خیریه بنیس سالهاست فعالیت میکند و تلاش آن این است که هیچ فردی از اهالی بنیس، گرفتار مشکلات نباشد. خیریهای که بنیسیها برای تهیه جهیزیه، دوای بیماریها، حل مشکلات مسکن و... کاملا میتوانند روی کمکهایش حساب کنند. در کنار تمام اینها، در بنیس یک کارخانه منحصر به فرد نیز وجود دارد. کارخانهای که به سبب وجود آن، نه تنها هیچ فرد بیکاری را در بنیس پیدا نمیکنید بلکه برای اهالی مناطق مجاور نیز شغل ایجاد شده است. اما این کارخانه چیست و چه چیزهایی تولید میکند؟
کارخانه بنیس، قلب بنیس
قلب تپنده یک روستا، آنچه که فراتر از زمین، درخت و کوه است، اهالی آن میباشند. مردمی که برای زادگاه آبا و اجدادی خود ارزش بسیاری قائلند و میخواهند از آن حفاظت کنند. افرادی که پیدا کردنشان در روزگار کنونی بسیار سخت شده و بودنشان میتواند تغییرات مهمی را در سرزمینها ایجاد کند. یکی از این افراد خاص و متفاوت نیز، 17 سال پیش و با پشتوانهی بیش از نیم قرن تجربه، کارخانه بنیس را تاسیس کرد.
نام این فرد، حاج بیوک رسولوی است. بزرگ خاندان رسولوی که پدر بزرگش کدخدای بنیس بود و حالا خود این مرد بزرگ به عنوان دهیار بنیس، سالهاست که از روستا و جذابیتهای آن مراقبت میکند.
پدر برندهای کیک و کلوچه ایران
حاج بیوک رسولوی، پسر ارشد مرحوم میرزا آقا رسولوی است. حاج میرزا آقا، بیش از نیم قرن پیش اولین برند کیک خود را به نام کیک دانمارکی رسولوی راه اندازی کرد. چند سال بعد، حاج بیوک رسولوی که در آن زمان نوجوان بود، برای کمک به پدر در کارخانه مشغول به کار شد.
با سالها تلاش شبانه روزی، حاج بیوک رسولوی کاری کرد که کیک دانمارکی رسولوی توانست به سبد اصلی تغذیه مدارس راه پیدا کند. این کیک با میزان کاملا درست و دقیقی از مواد اولیه ساخته میشد تا یک کودک بتواند با مصرف آن، در طول روز انرژی کافی برای فرا گرفتن درسها را داشته باشد.
بعدها، حاج بیوک رسولوی برند دیگری بهنام نیلو را پایهگذاری کرد. این برند تولید کننده برتر در زمینه کیک، کلوچه، ویفر، بیسکوییت و... است و هنوز هم با ارائه محصولات جذاب، در بازار کیک و کلوچه فعالیت میکند.
حاج بیوک رسولوی و زنده کردن روستا
حاج بیوک رسولوی که نامی بزرگ و سازنده برندهای مشهوری چون نیلو و درنا است، تصمیم گرفت تا کارخانهی دیگری را پایهریزی کند. حاج بیوک رسولوی به خاطر دغدغههایی که برای روستای آبا و اجدادیاش یعنی بنیس داشت، کارخانه بنیس که تولید کننده کیک، شکلات، بیسکوییت، ویفر و... است را در روستای بنیس پایه گذاری کرد.
حالا سالهاست که حاج بیوک رسولوی، مانند یک پدر برای بسیاری از جوانان روستای بنیس، روستاها و شهرهای اطراف شغلی پادار و معیشتی حلال ایجاد کرده است.
علاوه بر پرسنل کارخانه که بیش از 700 نفر هستند، بنیس برای بیش از 2000 نفر در سرتاسر ایران، شغل ایجاد کرده است. کارخانه
بنیس یکی از بزرگترین و معتبرترین کارخانههای ایران است که محصولات آن در حوزه تولید کیک، بیسکوییت، کلوچه، شکلات و... میباشد. بنابر نظر حاج بیوک رسولوی، از همان ابتدا محصولات بنیس با بهترین و تازهترین مواد اولیه تولید شده و میشوند. برای مثال، شکلاتهایی که برای داخل و روی کیکها هستند، شکلات واقعیاند و در آنها مواد افزودنی وجود ندارد.
از سوی دیگر، بهترین آرد، کره، شکر و... نیز در تولید محصولات بنیس به کار برده میشوند. بنیس در تلاش است تا با استفاده از سالمترین محصولات، ذائقه مناسبی را شکل داده و بتواند از خود یک برند کامل و عالی بسازد.
ویژگیهای منحصر به فرد
کارخانه بنیس توسط حاج بیوک رسولوی و با هدف ایجاد فضایی برای مهاجرت معکوس شکل گرفته است. از سوی دیگر حاج بیوک رسولوی تصمیم گرفته بود برای جوانان منطقه شغل پایداری ایجاد کند. معیشتی که نقشی مهم در توسعه کشور داشته و بتواند به کسانی که در کارخانه بنیس مشغول به کار هستند، حس ارزشمندی بسیار بدهد. از سوی دیگر، بنیس با توجه به تجربه و پیشینهای که حاج بیوک رسولوی در راه اندازی، توسعه و به ثمر رساندن کارخانههای کیک، بیسکوییت، کلوچه، ویفر، شکلات و... داشتند، کارخانه بنیس را راهاندازی کردند. اکنون کارخانه بنیس یک راه حل عالی و متفاوت برای مشکلی است که میتواند ابعاد فرامنطقهای داشته باشد.
علاوه بر اینها، حاج بیوک رسولوی با راه اندازی گلخانهای وسیع، فضایی برای پرورش گل رز پدید آورده است. در کنار گلخانه، حاج بیوک رسولوی، بناهای عام المنفعهی دیگری همچون حسینیه نیز ساختهاند. علاوه بر اینها، حمام قدیمی بنیس که دههها قبل ساخته شده است نیز توسط ایشان به یک استخر مجهز و عالی تبدیل شده است.
در کنار تمام اینها، بنیس با داشتن خیابانها و کوچههای بسیار تمیز، مراتع و باغهای کهنسال و سرسبز، بناهای زیبا و با قدمت فراوان، یک روستای نمونه گردشگری نیز میباشد.
در بنیس هیچ انسان بی سوادی زندگی نمیکند و تحصیل علم، فن و دانش، در این منطقه بسیار مورد توجه است. بنیس نه فقط یک روستا که محلی برای توسعه، آموختن، کسب معیشت و نمونهای از منطقهای است که اهالیاش دغدغههای فرهنگی، اجتماعی و محیط زیستی داشتند.