آشنایی با ویزای تحصیلی در آمریکا و کانادا
ویزای تحصیلی از انواع ویزاها و راه های ورود به یک کشور میباشد. درواقع برای اینکه بتوانید وارد یک کشور دیگر شوید، باید ویزای آنجا را داشته باشید. از انواع ویزاها میتوان به ویزای تحصیلی، ویزای توریستی، ویزای تجاری، ویزای مهاجرتی و ... اشاره نمود. ویزای تحصیلی به متقاضیان واجد الشرایطی داده میشود که قصد ادامه تحصیل در کشور مقصد را دارند. این افراد ابتدا باید پذیرش تحصیلی کشور مقصد را اخذ کنند تا بتوانند نسبت به ویزا شدن اقدام نمایند.
ویزای تحصیلی از جمله پر متقاضیترین ویزاها محسوب میشود. متقاضیان این ویزا عموما دانشجویان و یا افرادی که تصمیم به ادامه تحصیل دارند، هستند. کشورهای مختلفی در سطح دنیا پذیرای دانشجویان بین المللی میباشد؛ اما از پر متقاضیترین این کشورها میتوان به آمریکا و کانادا اشاره نمود.
ویزای تحصیلی آمریکا
میتوان گفت زندگی و تحصیل در آمریکا، رویای هر دانشجوی متقاضی ویزای تحصیلی است. حتی با وجود تنش های سیاسی فراوان میان آمریکا و ایران، دانشجویان ایرانی زیادی متقاضی دریافت ویزای تحصیلی آمریکا هستند. با این حال باتوجه به شرایطی که این دو کشور دارند، باید تمام مراحل دریافت پذیرش و اخذ ویزا را با دقت کامل به انجام رساند.
آمریکا دارای سه نوع ویزای تحصیلی میباشد که عبارتند از F1، M1 و J1 میباشد. فاکتورهایی که تعیین کننده ویزای داوطلب میباشد شامل هدف از تحصیل، دوره تحصیلی منتخب و رشته تحصیلی است. برای دریافت هر کدام از ویزاهای مذکور باید فرم DS-160 تکمیل شود
ویزای F1
این ویزا معروفترین و پر متقاضیترین ویزای تحصیلی آمریکا میباشد. داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه یا کالج، دبیرستان، مقاطع راهنمایی و دبستان، مدارس مذهبی، دانشکده های هنر و تحصیل در یک موسسه آکادمیک مانند موسسات زبان را دارند، باید اقدام به دریافت این ویزا کنند.
ویزای F1 برای دوره های تحصیلی بلند مدت (بیش از 6 ماه) است. برای دوره های تحصیلی کوتاه مدت موقت، با توجه به آموزشگاه پذیرش دهنده و نوع دوره تحصیلی شامل ویزای B1 است. درصورتی که متقاضیان این ویزا، همسر و فرزند زیر 21 سال داشته باشند، میتوانند با درخواست ویزای F2آنها را همراه خود به آمریکا آورند.
ویزای M1
متقاضیانی که تصمیم دارند در موسسات غیر آکادمیک، برخی از رشته های خاص فنی حرفهایِ کالج و دانشگاه های آمریکا تحصیل کنند، باید این ویزا را دریافت نمایند. همچنین درصورتی که این افراد دارای همسر و فرزند زیر 21 سال باشند، میتوانند با درخواست ویزای M2آنها را با خود به آمریکا آورند.
ویزای J1
افرادی که تصمیم به تحقیق و یا تدریس در دانشگاه های آمریکا را دارند، باید این ویزا را دریافت نمایند. مدت اعتبار ویزای J1 متغییر است و این موضوع وابسته به طول مدت دوره در آمریکا میباشد. اما به طور کلی بر اساس قانون این کشور، فرد متقاضی باید پس از 2 سال آمریکا را ترک کرده و دوباره اقدام به دریافت این ویزا نماید. همچنین متقاضیان این ویزا میتوانند با درخواست ویزای J2، همسر و فرزند زیر 21 ساله خود را به آمریکا آورند.
ثبت نام لاتاری
از دیگر راه های مهاجرتی بسیار آسان و سریع به آمریکا، لاتاری است. لاتاری برنامه ای میباشد که به منظور حفظ تنوع نژاد در ایالت متحده آمریکا هرساله برگزار میشود. به برنده شدگان در لاتاری پس از بررسی های لازمه، گرین کارت آمریکا تعلق میگیرد.
هم از نظر زمانی، شرایط و هزینهای، برنده شدن در لاتاری بهترین راه مهاجرت در تمام دنیا است. به طور کلی مدت زمان اتمام پروسه از ابتدای ثبت نام لاتاری تا گرفتن گرین کارت، کمتر از 2 سال زمان می برد. همچنین هزینهای که هر متقاضی برای این فرایند صرف میکند، حدود 600 دلار است.
برای ثبت نام لاتاری آمریکا تنها باید سه شرط اصلی را داشته باشید. اما اگر همین شرایط را نیز رعایت نکنید، باعث به خطر افتادن صحت ثبت نام و ایجاد مشکلاتی برای شما خواهد شد. این شروط عبارتند از مجاز بودن کشور محل متولد و حداقل مدرک تحصیلی دیپلم.
بدین معنا که کشوری که شما در آن به دنیا آمدهای باید حق شرکت در لاتاری را داشته باشد. برخی از کشورها به دلیل اینکه حجم مهاجران زیادی را به آمریکا داشتهاند، مجاز به شرکت در قرعه کشی لاتاری نیستند. البته اگر شما در یک کشور غیرمجاز به دنیا آمدهاید اما اما پدر یا مادر شما متولد کشورهای مجاز به ثبت نام باشند، میتوانید از سهمیه والدین خود برای ثبت نام استفاده کنید.
همچنین باید مدرک دیپلم نیز داشته باشید. مدرک پیش دانشگاهی در ایران معادل دیپلم در نظام آموزشی آمریکا است. البته تحصیلات فنی حرفهای قابل قبول نیست مگر آنکه به واسطه حضور در دانشگاه و تحصیلات آکادمیک، حداقل شرایط را احراز نمایید.
در صورتی که مدرک دیپلم نداشتید، تنها با داشتن 2 سال سابقه کار در پنج سال اخیر آن هم در زمینه مشاغل خاصی که در سایت اداره کار ایالت متحده آمریکا ذکر شده، میتوانید اقدام به ثبت نام لاتاری نمایید.
گروه تخصصی اپلای فور همواره در کمک و پیگیری پروسه های مهاجرتی شما تلاش می کند
ویزای تحصیلی کانادا
از دیگر کشورهای پر متقاضی برای دریافت ویزای تحصیلی، کانادا میباشد. این کشور به دلایل گوناگون از مهاجر پذیرترین کشورها در دنیا محسوب میشود و هر ساله پذیرای دانشجویان بین المللی بسیاری است. با توجه به گزارشات منتشر شده، در حال حاضر این کشور رتبه چهارم در بین کشورهای پیشرو در عرصه پذیرش دانشجویان بین المللی دارد.
کانادا هم از نظر شرایط تحصیلی و هم از نظر امکانات رفاهی، از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و دانشگاه های آن دارای رتبه های جهانی بسیار عالی میباشند. از جمله مزایا تحصیل در کانادا این میباشد که دانشجویان در حین تحصیل نیز میتوانند به صورت پاره وقت (به مدت 20 ساعت در طول هفته) کار کنند.
میزان حقوقی که برای هر ساعت در نظر گرفته میشود با توجه به مقطع تحصیلی متفاوت است. اما بطور کلی به ترتیب دانشجویان دکتری، کارشناسی ارشد و سپس کارشناسی بیشترین حقوق را دریافت میکنند. از این طریق هم میتوانید هزینه تحصیل و هم هزینه زندگی در کانادا را بپردازید.
برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا ابتدا باید از دانشگاه های این کشور پذیرش دریافت نمایید. برای تحصیل در هر کدام از مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، شرایط برای متقاضی متفاوت خواهد بود.
مقطع کارشناسی
داوطلبان پس از گذراندن 12 سال دوره تحصیلی در مدارس، میتوانند نسبت به دریافت ویزای تحصیلی کانادا در مقطع کارشناسی اقدام کنند. دوره تحصیل در کارشناسی کانادا 3 الی 4 سال به طور تمام وقت است. از جمله مدارک لازمه برای پذیرش کارشناسی کانادا شامل مدرک دیپلم، سابقه تحصیلی مرتبط با رشته مورد نظر، رزومه تحصیلی و کاری، مدرک زبان و … است.
حداقل نمره قبولی موردنظر دانشگاه های کانادا در مقطع لیسانس، نمره 6 آزمون آیلتس و یا نمره های مشابه در آزمون تافل است. درصورتی که متقاضی فاقد مدرک زبان معتبر بوده و یا اینکه نمره قابل زبان قبولی نداشته باشد، باید حداقل یک دوره 6 ماهه در مراکز آموزش زبان انگلیسی کانادا بگذراند. بعد از آن به وی اجازه ادامه تحصیل در کانادا در دوره کارشناسی صادر خواهد شد.
مقطع کارشناسی ارشد
افرادی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه های کانادا را دارند باید دورهی کارشناسی را گذرانده و دارای مدرک لیسانس باشند. بازه تحصیلی در این مقطع 1 الی 3 سال است. از جمله مدارک مورد نیاز برای دریافت پذیرش کارشناسی ارشد در دانشگاه های کانادا شامل مدرک تحصیلی قبلی، فرم درخواست تکمیل شده، رزومه، بیانیه هدف از تحصیل، اثبات تمکن مالی، دو توصیه نامه و مدرک زبان معتبر است.
زبان انگلیسی و فرانسوی هر دو از زبان های اصلی کشور کانادا محسوب میشوند. دانشجویان میتوانند با یکی از این زبان ها به تحصیل بپردازند. اگر زبان موردنظران انگلیسی است، حداقل نمره زبان قبولی در مقطع فوق لیسانس کانادا، 6.5 آیلتس ، 80 تافل و 110 آزمون دولینگو است. البته برخی از دانشگاه های این کشور علاوه بر مدرک زبان معتبر، مدارک زبانی نظیر GRE و GMATنیز باید جزو مدارک باشد.
مقطع دکتری
پس از دریافت مدرک فوق لیسانس، امکان اخذ ویزای تحصیلی کانادا در مقطع دکتری را خواهید داشت. برخلاف دو مقطع قبلی، دانشگاهی که از آن پذیرش دریافت میکنید مهم است. دانشجویانی که مدارک دکترای خود را از دانشگاه های معتبر بین المللی کانادا دریافت میکنند از جایگاه علمی بالاتری نسبت به سایر فارغ التحصیلان مقطع دکترا دارند.
حدود 3 الی 6 سال دورهی تحصیل در این مقطع است که بیشتر زمان آن صرف تحقیق و پژوهش گذرانده میشود و و دانشجو وقت کمتری را صرف شرکت در کلاس های درس میگذراند. دریافت پذیرش در مقطع دکتری کانادا بسیار رقابتی بوده و اساتید براساس رزومه دانشجویان را انتخاب میکنند.
از جمله مواردی که میتواند در انتخاب دانشجویان مؤثر باشد، شامل ریز نمرات مقطع تحصیلی قبلی، مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی، پروپوزال تحقیقاتی، دو توصیه نامه، مدرک GRE و GMAT است.