چه مودمی بخریم؟ راهنمای کامل خرید مودم
امروزه با گستردگی دنیای اینترنت و فضاهای مجازی، در هر خانه حداقل یک اشتراک پرسرعت اینترنت نیاز است. اگر قصد خرید اشتراک اینترنت و خرید مودم داشته باشید با این سوال که چه اشتراکی اینترنت و چه مودمی بخریم رو به رو خواهید شد.
کافیست به یک فروشگاه تجهیزات شبکه مراجعه کنید تا با انواع و اقسام مودم اینترنتی رو به رو شوید. برندهای مختلفی از مودم ها را جلوی شما خواهند گذاشت و دوباره هر کدام از این برندها دارای مدل های مختلفی است.
اگر آشنایی کافی با مودم و کارایی آن نداشته باشید و فروشنده توضیحات کاملی را به شما ارائه ندهد به سختی می توانید خرید خود را انجام دهید. قصد داریم در این مطلب مشکل انتخاب یک مناسب مودم برای شما را برای شما رفع کنیم. ما به کامل مودم ها از جمله برند ( مودم تی پی لینک، مودم دی لینک و...)، نوع ( مودم همراه، مودم VDSL، مودم فیبر نوری و..) کاربرد، قیمت و معرفی کامل آن ها پرداخته ایم. این مقاله به راهنمای خرید مودم به طور کامل پرداخته است.
مودم چیست؟
مودم یک ابزار رایانه ای می باشد که برای متصل کردن دو رایانه بهم از طریق خطوط مختلف مخابراتی بکار برده می شود. لازم به ذکر است که هر یک از این رایانه ها می تواند راهی به یک شبکه رایانه ای باشد. واژه Modem برگرفته شده از دو کلمه “Modulator”مودلاتور” و Demodulator”دمودولاتور” است. مودلاتور یک واژه پرکاربرد در سیستم های مخابراتی است که وظیفه انتقال سیگنال اطلاعات از یک نقطه به یک نقطه دیگر را دارد؛ و دمودولاتور در گیرنده، سیگنال پیام ها را از روی سیگنال ارسال کننده اجرا می کند که به این فرآیند دمودولاسیون یا آشکارسازی نیز می گویند.
کاربرد مودم چیست؟
شاید از خود بپرسید مودم چه کاربردی دارد؟ همانطور که در بالا گفته شد کار اصلی مودم اتصال دو کامپیوتر به یکدیگر از راه خطوط مخابراتی است. شاید اگر از یک شخص که در زمینه علوم مخابراتی تخصص دارید درباره کاربردهای مودم سوال کنید، جواب هایی را به شما می دهد که به آسانی قابل درک نیستند؛ اما اگر همین سوال را از یک شخص معمولی بپرسید به احتمال خیلی زیاد پاسخش مربوط استفاده و کاربرد مودم در اینترنت است.
مودمهای DSL شامل ADSL+، 2ADSL و VDSL
همه دستگاههای کامپیوتری مجهز به مودم داخلی نیستند. بنابراین خط تلفن را باید بهطور مستقیم به یک مودم خارجی متصل کنید. با مودمهای DSL میتوانید همزمان که ارتباط اینترنتی دارید، از خط تلفنتان هم استفاده کنید و تماس تلفنی برقرار کنید.
بیشتر مودمهای DSL که این روزها در بازار موجود هستند هر دو کیفیت ADSL و VDSL را دارند. کیفیت VDSL از نظر سرعت و پهنای باند چند برابر کیفیت ADSL است. البته اینترنت ADSL در سالهای اخیر پیشرفت داشته و نوع پیشرفته آن +ADSL2 است. اگر مودم انتخابی شما هر دو کیفیت ADSL و VDSL را پشتیبانی کند، در صورتی که محل کار یا زندگی شما به کابل شبکه متصل باشد، میتوانید از اینترنت پرسرعت VDSL بهرهمند شوید. کیفیت ارتباط اینترنتی در هر سرویس ADSL و VDSL بستگی به فاصله مکانی شما از مرکز ارائهدهنده سرویس اینترنت ISP دارد؛ یعنی فاصله کمتر برابر است با کیفیت بهتر ارتباط اینترنتی.
بیشترین مودمهای موجود در بازار ایران، مودم-روترهای ترکیبی با هر دو کیفیت ADSL و VDSL هستند. این دستگاه هم ارتباط اینترنت را فراهم میکند (کارکرد مودم) و هم به کمک یک یا دو آنتن، ارتباط اینترنت را برای چند کاربر یا دستگاه فراهم میکند (کارکرد روتر). به زبان ساده میگوییم مودم وایفای دارد!
در هنگام خرید دقت کنید مودمی که فقط امکان ADSL را دارد نمیتواند اتصال VDSL را پشتیبانی کند، درحالیکه مودم VDSL از کیفیت پایینتر ارتباط یعنی ADSL هم پشتیبانی میکند.
مودم فیبر نوری (GPON)
با پیشرفت فناوری و گسترش زیرساختهای ارتباطی، شاید بهتر باشد انتخابی متناسب با چشمانداز آینده نهچندان دور داشته باشیم. هرچند توسعه خطوط فیبر نوری در کشور هنوز بهخوبی انجام نگرفته است، میتوان به آینده آن امیدوار بود. مودمهای فیبر نوری میتوانند سریعترین ارتباط اینترنتی را برقرار کنند، اما استفاده از آنها به این بستگی دارد که آیا در منطقه شما فیبر نوری راه افتاده است یا نه. بااینحال مودمهای فیبر نوری در دو نوع متفاوت در بازار موجود هستند.
مودمهای فیبر نوری ONU که در بستر FTTB (مخفف Fiber To The Building) کار میکنند و مناسب مصرف خانگی، مجتمعهای مسکونی و یا اداری هستند که تا ورودی ساختمان مجهز به فیبر نوری باشند. این مودم معمولا خارج از ساختمان یا داخل راهروهای ساختمان نصب میشود. بنابراین باید دارای ساختاری باشد که در مقابل تغییرات دمایی و شرایط جوی مختلف مقاوم باشد.
نکاتی که برای خرید مودم باید به آنها توجه کنید
شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی باید از نوع مودم پشتیبانی کند
بعضی شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنتی، مودم مناسب با تنظیمات خودشان را برای خرید پیشنهاد میدهند. اما در صورتی که تصمیم به خرید مودم دلخواه دارید، لازم است قبل از هر چیز اطمینان حاصل کنید که آیا مودمتان با خدمات و تنظیمات شرکت سازگار است یا نه.
پشتیبانی از سرعت
در هنگام خرید مودم توجه به سرعت اتصال مودم نکته مهمی است. معمولاً در وبسایت کارخانه تولیدکننده، اطلاعات مربوط به سرعت مودم در دسترس است. سرعتی که معمولاً روی مودم نوشته میشود، سرعت بارگیری یا دانلود اطلاعات است و نه سرعت بارگذاری یا آپلود. سرعت مودمها با واحد مگابیت بر ثانیه Mbps بیان میشود و معمولاً سرعت دانلود همیشه بیشتر از سرعت آپلود است.