پیاز نرگس مرغوب چه ویژگیهایی دارد؟ + آموزش کاشت و نگهداری
گل نرگس یکی از خوشبوترین گلهایی است که زیبایی و آرامش را مهمان خانههایتان میکند. گل نرگس علاوه بر خاصیت درمانی و عطر دلپذیری که دارد، یکی از مقاومترین و بیآفتترین گلها است. از این رو بسیاری از افرادی که دوست دارند روز خود را با بوی خوش گلها آغاز کنند، پرورش گل نرگس را آسانترین راه برای رسیدن به خواسته خود میدانند. اگر شما هم علاقه دارید گلهای نرگس رنگارنگی را در خانهتان داشته باشید، با ما همراه باشید تا همهچیز را درباره انتخاب، کاشت، نگهداری پیاز نرگس به شما آموزش دهیم.
ویژگیهای پیاز نرگس مرغوب
افرادی که در زمینه کاشت و پرورش گلها سالیان سال تجربه دارند، بهخوبی میدانند که یکی از مهمترین مراحل برای داشتن گلهای نرگس زیبا و خوشعطر، انتخاب پیاز نرگس مرغوب و باکیفیت است.
اگر اولین بار است که میخواهید گل نرگس بکارید، کارشناسان تیم نازبو به شما توصیه میکنند که بهتر است خرید پیاز نرگس شیراز را در فصل پاییز انجام دهید. پیاز گل نرگس قهوهایرنگ است و حالت لایهلایه دارد. هنگام خرید پیاز نرگس، به دنبال آنهایی باشید که درشتتر هستند، چون از پیازهای ریز معمولاً گلهای بزرگ و زیبایی به ثمر نمینشیند.
همچنین دقت کنید که پیاز گل نرگس خشک و کهنه نباشد و جوانی و تازگیاش را حفظ کرده باشد. البته نباید پیازهایی را انتخاب کنید که ساقهشان سبز شده است. پیازهایی را انتخاب کنید که ریشه مرغوبی داشته باشند و اثری از خراش یا ضربدیدگی روی بدنهشان مشهود نباشد. بهتر است پیاز گل نرگسی را انتخاب کنید که دو دماغه داشته باشد تا دو ساقه و گل بزرگ و زیبا از آن بروید. از پیازهایی که یک دماغه دارند تنها یک ساقه و گل میروید.
پیاز نرگس را تا قبل از کاشت میتوانید در یخچال و دور از میوههایی همچون سیب که گاز اتیلن از خود متصاعد میکنند، نگهداری کنید.
بسیار خوب، حالا که با ویژگیهای پیاز گل نرگس مرغوب آشنا شدید، وقت آن است که نحوه کاشت گل نرگس را نیز یاد بگیرید تا بتوانید از رشد پیازهایی که انتخاب کردهاید لذت ببرید.
آموزش کاشت حرفهای پیاز نرگس در خانه
برای کاشت پیاز گل نرگس لازم است گلدانی سفالی، سنگی یا پلاستیکی انتخاب کنید. دقت کنید عمق گلدان بهتر است بیش از ۲۰ سانتیمتر باشد. گلدانی که انتخاب میکنید نباید سبک باشد، چون گلهای نرگس پس از رشد سنگین شده و باعث وارونه شدن گلدان میشوند. عرض گلدان هم باید بهگونهای باشد که پیازها ۵ سانتیمتر با دیوارههای گلدان فاصله داشته باشند تا فضای کافی برای رشد و نمو در اختیار داشته باشند. پس از اینکه گلدان مناسبی انتخاب کردید، در کف گلدان یک سوراخ ایجاد کرده و سپس تا نیمه گلدان را با خاک مناسب پر کنید. خاک مناسب رشد گل نرگس باید دارای کمپوست و با زهکشی مناسب باشد.
حال که گلدان را آماده کردید، نوبت آماده کردن پیاز نرگس برای کاشت است. بهتر است پیازهای گل نرگس را پیش از کاشت به مدت دو ساعت در آب ولرم قرار دهید. یادتان باشد هیچگاه پیازها را کامل در آب فرو نبرید، چون این کار ریسک پوسیدگی پیازها را افزایش میدهد. تنها کافی است انتهای پیازها را در آب قرار دهید تا ریشهشان کمی خیس بخورد و آماده کاشت در خاک گلدان شود.
پس از گذشت دو ساعت، پیازهای نرگس خیسخورده را در خاک گلدان قرار دهید. دقت کنید دوسوم پیازها باید در خاک قرار گیرد تا ریشه بتواند از مواد مغذی خاک تغذیه کرده و شرایط گلدهی پیاز را فراهم کند. اگر میخواهید در یک گلدان چند پیاز نرگس بکارید، دقت کنید که هر یک از پیازها را ۱۰ سانتیمتر از پیاز دیگر فاصله بدهید تا همه پیازها فضای کافی برای رشد و گلدهی داشته باشند.
حال کافی است گلدان را زیر نور مستقیم خورشید قرار داده و آن را آبیاری کنید. معمولاً دو یا سه هفته طول میکشد تا پیازها جوانه بزنند. تا آن زمان دیگر لازم نیست گلدان را آبیاری کنید. هر موقع پیازها جوانه زدند، گلدان را مرتب آبیاری کنید تا ساقهها خشک نشوند. اگر دوست دارید گلهای نرگس زیبایتان همه در یک راستا و منظم رشد کنند، هنگامی که ساقهها کمی جان گرفتند میتوانید از قیم برای نگهداشتن آنها استفاده کنید.
پس از اینکه موفق شدید گلهای نرگس خوشعطرتان را پرورش دهید، لازم است شیوه نگهداری از این گلهای زیبا و بادوام را نیز بیاموزید. با ما همراه باشید.
شیوه درست نگهداری از گل نرگس
گل نرگس گلی بسیار بادوام و سازگار است. نگهداری مناسب از این گل زیبا طول عمر آن را افزایش میدهد و زیبایی آن را نیز دوچندان میکند.
گل نرگس برای رشد و شادابی نیاز به آب کافی دارد. پس هر موقع متوجه شدید خاک آن نیمهخشک شده، بدانید که زمان آبیاری گل فرا رسیده است. البته دقت داشته باشید که نباید بیش از اندازه به گیاه آب بدهید. گل نرگس در دمای ۲۰ تا ۲۷ درجه سانتیگراد بهترین رشد را دارد. اگر متوجه آهسته شدن روند رشد گیاه شدید، میتوانید خاک گیاه را با کود مناسب تقویت کنید.
یادتان باشد گل نرگس گیاهی آفتابدوست است، بنابراین همیشه گلدان را در معرض نور مستقیم یا غیرمستقیم خورشید قرار دهید و آن را بچرخانید تا تمامی قسمتهای گیاه از نور خورشید بهرهمند شوند.
گلهای پژمرده و از بین رفته را نیز از ساقه جدا کنید تا باقی گلها بتوانند به رشد خود ادامه دهند. اگر تمامی راهکارهایی را که گفته شد انجام دادید و همچنان کرم یا آفت در گلدان گلهای نرگس خود مشاهده کردید، برای راهنمایی و مشاوره تخصصی میتوانید با کارشناسان نازبو تماس بگیرید.
علت گل ندادن پیاز نرگس
گل ندادن پیاز گل نرگس دلایل مختلفی میتواند داشته باشد. اگر هنگام خرید پیاز نرگس، نکاتی را که در بخش ویژگیهای پیاز مرغوب بیان کردیم رعایت کنید، به احتمال زیاد میتوانید شاهد مرحله گلدهی گیاه باشید. اما اگر پیاز نامناسب، ضربدیده یا نابالغی را انتخاب کرده باشید، طبیعی است که با گل ندادن پیاز مواجه شوید. یادتان باشد پیازها را هیچگاه در معرض گاز اتیلن قرار ندهید.
یکی دیگر از دلایل گل ندادن پیاز گل نرگس، شرایط محیطی نامناسب این گیاه است. یادتان باشد پیازها برای رشد و گلدهی نیاز به نور خورشید دارند. بنابراین هیچگاه گل نرگس را از نور خورشید محروم نکنید.
دلیل دیگر عدم گلدهی پیاز نرگس را میتوان در تراکم بیش از اندازه پیازها در گلدان جستجو کرد. گل نرگس برای رشد نیاز به فضای کافی دارد تا بتواند از مواد مغذی خاک تغذیه کرده و آزادانه رشد کند. پس اگر میخواهید از زیبایی و شادابی گلهای نرگس خود لذت ببرید، لازم است فضای کافی و خاک مغذی را برای آنها فراهم کنید.