هر آنچه باید دربارهی ورق رنگی و ورق روغنی بدانید
شرکت بازرگانی تولیدی سراج توس، با 25 سال سابقه در صنعت فولاد، تامینکنندهی انواع سفارشات فولاد در سایزها و گریدهای متنوع، با بهترین شرایط و در سریعترین زمان ممکن است.
حضور مستمر سراج توس در نمایشگاههای خارجی و داخلی از قبیل؛ نمایشگاه بینالمللی فرصتهای تجاری افغانستان، شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران متافو، چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی قطعات، لوازم و مجموعههای خودرو، پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران متافو، نمایشگاه فلزات، فولاد، متالورژی، قالبسازی، آهنگری، ریختهگری و صنایع نسوز، در مرداد 97 و نمایشگاه بینالمللی سمپوزیوم فولاد کیش سال ۹۶، تجربیات بینظیری برای این شرکت بههمراه داشته است. در ادامه با سراج توس همراه باشید تا با دنیای فولاد و محصولات فولادی بیشتر آشنا شوید.
ورق رنگی
برای تولید ورق رنگی، ورق گالوانیزه را با روش کورهای (الکتروستاتیک) رنگ میکنند. رنگ الکترواستاتیک، ورق گالوانیزه را در برابر خوردگی و زنگزدگی مقاوم میکند به همین دلیل در محیطهای اسیدی و قلیایی و با رطوبت بالا هم میتوان از این ورقها استفادهکرد. با توجه به ضخامت رنگ الکترواستاتیک، که معمولا حدود 35 میکرون است و همچنین گالوانیزه بودن ورق مادر، این ورق مقاومتش دو چندان میشود. ورقهای رنگی، فرمپذیری خوبی دارند و در مکانهایی که زیبایی ظاهری مطرح است، مورد استفاده قرار میگیرند. ورقهای رنگی معمولا در ضخامتهای نازک بین 18/0 تا 1/5 و با ابعاد استاندارد 1000 و1250 میلیمتر در بازار موجود است.
رنگ الکترواستاتیک
رنگ کورهای پودری الکترواستاتیک از ذرات ریز و خشک رزین تشکیل شده است. این ذرات خشک دارای بار مثبت بوده و پودر رزین که حاوی رنگدانههای مورد نظر تولیدکننده است، بر روی سطح پاشیده میشود. ذرات ریز رزین حاوی شارژ الکترواستاتیکی میباشند، زمانیکه ذرات رزین به قطعهکار پاشیده میشود به سطح فلز میچسبند. این بهخاطر این است که قطعهکار به زمین وصل شده است (یعنی بار منفی دارد) در نتیجه، ذرات را مثل آهنربا به خود جذب میکند و رنگ به تمامی سطح ورق میچسبد. ذرات چسبیده به سطح فلز، در کورههای صنعتی مخصوص پخته میشوند. رزین ذوب شده، در سطح فلز همجوش شده و سطحی یکدست، ضخیم و مقاوم ایجاد میکند. نتیجهی کار سطحی زیبا و براق با مقاومتی بسیار عالی در مقابل مواد شیمیایی، خراش و پوستهشدن و سه برابر مقاومتر از رنگهای پایهی حلال میباشد. از آنجایی که رنگ پودری از طریق بارداری الکترواستاتیکی به قطعهکار میچسبد، ایجاد سطح یکدست و با کیفیت بالا، در هر شرایط جوی، ممکن میشود.
مراحل تولید ورقهای رنگی بهطور خلاصه به شرح زیر است:
1 -آمادهسازی سطح
۲ -اعمال رنگ اولیه یا زیر رنگ
۳ -پخت رنگ اولیه
4 - اعمال رنگ نهایی یا رویه
۵ -پخت رنگ نهایی
6-اعمال فیلم محافظ بر سطح ورق رنگ شده
ورقهای رنگی نسبت به کاربردشان در فرمها و مدلهای خاصی تولید میشوند که این فرمها عبارتند از:
- فرم سینوسی یا کرکره شیروانی
- طرح سفال پالرمو
- فرم ذوزنقه
- فرم سفال ژنوا
- فرم و طرح شادولاین
- فرم تیزه
- برش شده آب رو شیروانی
کاربردهای ورق رنگی
- سقف کاذب
- نماهای دکوراسیون
- سقف و بدنهی کارگاه یا انبار
- ماشینآلات صنعتی
- کابینت
- بدنهی کامپیوتر
- ساندویچ پانل
- لوازم خانگی نظیر؛ یخچال، فریزر، آبگرمکن و اجاقگاز
- دیگهای بخار
- کانتینر
- سردخانههای سیار
- پوشش حصار دور ساختمان
- سولههای صنعتی و ورزشی
- صنعت ساختمان، نماهای داخلی و خارجی
- تجهیزات اداری
- پارتیشن
- کاروانهای متحرک
- شیروانی طرح سفال خانهها
ورق روغنی
ورق سرد به ورقهای نورد گرم گفته میشود که با تکنولوژی نورد سرد تولید میشوند و سپس با هدف کاهش ضخامت ورق، زیرفشار بسیار زیاد قرار میگیرند. به این ورقها اصطلاحا ورق نورد سرد میگویند که به دو صورت آنیلشده و فولهارد در بازار موجود است. در انتهای فرآیند تولید ورق آنیلشده، بهمنظور محافظت از سطح ورق و جلوگیری از زنگزدن مجدد و همچنین بهمنظور تسهیل فرآیندهای تولید بعدی، برروی سطح ورق، مقداری روغن، پاشیده میشود. بههمین دلیل است که این ورق در بازار ایران به ورق روغنی نیز موسوم است. ورق روغنی، معمولاً دارای قابلیت کشش بیشتری نسبت به ورق فولهارد بوده و کاربرد بیشتری دارد. ورق فولهارد نیز در مواردی خاص مصرفشده و بیشتر به عنوان مادهی اولیه ورودی خطوط گالوانیزه مورد استفاده قرار میگیرد و از ضخامت استاندارد ۰.۳ تا ۳ میلیمتر و به دو صورت کلاف (Coil) و یا برش (Sheet) تولید میشوند. در این فرآیند بهعلت استفاده از نورد سرد، کیفیت ظاهری ورقهای نورد شده، بسیار عالی می باشد. بههمین دلیل، از این نوع ورقها بیشتر در مواردی که کیفیت ظاهری محصول اهمیت دارد، استفاده میشود.
انواع ورق روغنی
ورقهای روغنی بسته به نوع آلیاژ و همچنین عملیات حرارتی صورت گرفته برروی آنها، به سه دستهی اصلی تقسیم میشوند:
- ورقهای روغنی معمولی مانند:12 ST
- ورقهای روغنی نیمه کشش مانند: ST13
- ورقهای روغنی فوق کشش مانند:14 ST
فرایند تولید ورق روغنی
ورق روغنی (ورق سرد) از ورق سیاه ( ورق گرم ) که معمولادارای کربن کمی است تولید میشود. پس از انجام نوردگرم، سطح ورق دارای اکسید و ناخالصیهایی است و همچنین ابعاد آن از دقت کافی برخوردار نمیباشد. در این فرآیند ابتدا ورقها اسیدشویی شده و یک لایه اکسید سیاه رنگ، از سطح ورق برداشته میشود، سپس طی چندین مرحله نوردکاری سرد، ورق روغنی تولید میشود. در قفسههای نوردکاری سرد، ورق زیر دمای 200درجه سانتیگراد که دمای قبل از تبلور میباشد، زیر فشار شدید قرار میگیرد و در خروجی قفسهها، ورقهایی با کاهش ضخامت بسیارزیاد (حدود80 الی 85%) خواهیم داشت. در تولید ورق نورد سرد، فرآیند آنیل یا بازپخت وجود دارد که در دنیا به دو روش جعبهای یا پیوسته انجام میشود. در اکثرکارخانههای تولید ورق، بهمنظور کاهش هزینهی تولید، از روش جعبهای استفاده میکنند. درنهایت پس از آنیل یک فرآیند نورد پوستهای وجود دارد که در این فرآیند، ورقها از لحاظ ویژگیهای مکانیکی و کیفیت ظاهر سطح و موج بررسی شده و عیوب آن برطرف میشود.
کاربرد ورق روغنی
ورقهای روغنی در صنعت کاربردهای فراوانی دارند. بهعنوان مثال، برای تولید فیلتر اتومبیل از ورق روغنی فوق کشش، گرید تجاری ST14، استفاده میشود. ورق روغنی فوق کشش، گرید تجاری13 ST، در بدنهی اتومبیلها کاربرد دارد.
برای اجاق گاز که صفحه فلزی لعابگیر دارد، از ورق روغنی2 EK و برای قطعات زیرین اتومبیل از ورق روغنی نوع QSTE ضد سایش استفاده میشود. برای تولید اگزوز از ورق روغنی با ویژگی ضدخورندگی و زنگزدگی استفاده میشود. از دیگر موارد کاربرد ورق روغنی میتوان به موارد زیر اشارهکرد: ساخت بشکه ومخزن فلزی، مبلمان اداری، لوازم خانگی، رادیاتورسازی.
با مراجعه به وبسایت سراج توس و بازدید از جدول مشخصات انواع ورق رنگی و ورق روغنی عرضهشده توسط این شرکت، از قیمت روز این محصولات اطلاع پیدا کرده و با اطمینان از بهترین قیمت و کیفیت، خرید کنید.