ترخیص کالا از گمرک چگونه انجام میشود؟
گمرک، محلی در مرزهای کشور ها می باشد که بر اساس قوانینی که هر کشور دارد می توان از آن جا کالا و خدمات به دیگر کشور ها ارسال و یا از دیگر کشور ها وارد کرد؛ شما در این مقاله با سایت گمرک و هر آنچه راجب به آن باید بدانید آشنا خواهید شد.
سلطان یاقوت
شرکت سلطان یاقوت با تجربه بیست ساله آماده ارائه خدمات ترخیص کالا و تجارت و بازرگانی می باشد. ترخیص کاران زبده این شرکت امور حمل و نقل و ترخیص کالای شما از گمرک را در سریعترین زمان ممکن با حداقل قیمت انجام می دهند. از سری خدمات این شرکت تجاری و بازرگانی: ثبت سفارش، خرید کالا، حمل و نقل، ترانزیت و ترانشیپ کالا، اخذ مجوزات لازم، دریافت پته گمرکی ، دریافت برگ سبز و ….. می باشد. شما عزیزان برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به صورت رایگان با کارشناسان این شرکت تجاری و بازرگانی تماس بگیرید.
در خصوص گمرک و هر آنچه راجب به آن باید بدانید می توان گفت که گمرک یک مرجع و اداره ای در مرزهای کشور ها می باشد که وظیفه کنترل ورود و خروج کالاها به کشور را دارد. هر کشور برای واردات و صادرات کالا به کشور خود قوانین و مقرراتی دارد که این قوانین و مقررات توسط گمرک پیگیری و اعمال می شود. امروزه گمرک در کنار سایر عوامل تجارت بین الملل در عرصه تجاری اعم از بانک ها و موسسات حمل و نقل و …. نقش مهمی را ایفا می کند. رشد روز افزون تجارت خارجی ما با دیگر کشور ها یکی از عوامل مهم در پیشرفت سیاسی و اقتصادی و جذب سرمایه می باشد. گسترش روابط بین المللی موجب دسترسی به فرآیند ها فناوری اطلاعات و ارتباطات شده و موجب عملکرد گمرکات و پیش بینی وظایف نوین آنها شده است.
- سلطان یاقوت
- گمرک چیست و گمرک ایران چگونه به ترخیص کالاها می پردازد؟
- قوانین گمرکی
- گمرک در سالهای اخیر
- تعریف کلی گمرک ایران چیست؟
- وظیفه گمرک به طور کلی چیست
- تشکیلات گمرک ایران به چه صورت است
- گمرک و حکومت
- سایت گمرک
- سامانه تجارت فرامرزی یا همان سامانه جامع امور گمرکی چیست؟
- مزایای استفاده از سامانه جامع امور گمرکی چیست؟
- قابلیت های سامانه جامع امور گمرکی
گمرک چیست و گمرک ایران چگونه به ترخیص کالاها می پردازد؟
گمرک در تمام کشور های جهان مرجعی برای دریافت تعرفه های گمرکی و حقوق ورودی کالا ها می باشد. در ایران نیز به همین صورت است و گمرک وظیفه کنترل ورودی و خروجی افراد، کالاها، حیوانات و …. را از مرزهای کشور دارد. به طور کلی گمرک وظیفه دریافت مالیات، واردات و صادرات کالا ها و همچنین فراهم نمودن امنیت و تسهیل امور در تجارت را عهده دار می باشد. که در ادامه این مطلب به صورت گسترده توضیح خواهیم داد.
قوانین گمرکی
با توجه به اینکه شرایط تجارت جهانی در سالهای اخیر و مسائل اقتصادی در حوزه بین الملل به توسعه و پیشرفت تمامی کشور های جهان کمک می کند، روزانه این مهم و نقش آن یعنی تجارت در اقتصاد کشور ها بیشتر از پیش خود را نشان می دهد. در قرن های اخیر شیوه های تجارت بین الملل از ابتدایی بودن به پیچیده تر و تخصصی تر شدن تغییر یافته است و به همین دلیل شناخت دقیق مسائل مربوط به تجارت و بازرگانی مانند قوانین گمرکی، حمل و نقل کالا، بیمه کالاها و …. در انجام درست و به موقع امور نقش بسزایی خواهد داشت.
تمامی کشور ها برای واردات و صادارت کالا به کشور خود، دارای قوانین و مقررات خاص و تخصصی می باشند، تاجر و بازرگانان وظیفه دارند که در هنگام تجارت و بازرگانی آنها را رعایت کنند تا دچار مشکل نشوند. به عنوان مثال واردات برخی از کالاها به بعضی از کشور ها ممنوع است و اگر تاجر ندانسته اقدام به واردات آن کالای خاص کند با مجازات هایی که برای افرادی که قوانین را نقض می کنند رو به رو خواهد شد.
گمرک در سالهای اخیر
گمرک یکی از اولین مجری های مقررات و تجارت جهانی در کنار سایر بانک ها، موسسات حمل و نقل، شرکت های بیمه و …. به حساب می آید. که عموما نقش مهمی در توسعه تجارت قانونی و اعمال سیاست های تجاری و بازرگانی کشور ها دارد. زیرا رشد فزاینده تجارت خارجی به عنوان یکی از عوامل موثر و کلیدی در زنجیره تجارت بین الملل و سرمایه گذاری های بخش خصوصی و جلب سرمایه های خارجی می شود. گمرک علاوه بر اولویت های کاری خود مسئولیت های سازمانی برای سیاست های تجاری و اقتصادی، امنیتی و بهداشتی خواهد داشت که روش های متفاوتی برای اعمال این سیاست ها به کار می گیرد.
تعریف کلی گمرک ایران چیست؟
گمرک نهادی ضروری و کارآمد برای تامین درآمد و تسهیل تجارت و همچنین حفاظت از مرزها برای حکومت می باشد. گمرک سازمانی بزرگ است که وظیفه کنترل عبور و مرور و جابه جایی کالا و مسافرین را در سطح بین المللی مدیریت می کند. دولت نیز برای اجرای برنامه ها و سیاست های مالی و اقتصادی و اجتماعی خود به سازمانی قدرتمند مانند سازمان امور گمرکی نیازمند است که به صورت کارآمد و موثر امور را پیگیری نماید.
وظیفه گمرک به طور کلی چیست
همانطور که در توضیحات بالا ارائه شد گمرک سازمانی دولتی برای اجرای قوانین و مقررات و همچنین وصول حقوق گمرکی و عوارض ورودی و صدوری کالا ها است. گمرک بر مراحل واردات و صادارت کالاها نظارت می کند تا الزامات قانونی توسط وارد کننده و صادر کننده انجام شود. همچنین محدودیت ها و ممنوعیت ها در واردات و صادرات کالا را مورد بررسی قرار می دهد. گمرک وظیفه دارد مشخصات کالا ها را با اظهار نامه ارائه شده تطبیق دهد تا بتواند تخفیفات و یا معافیت های لازم را اعمال نماید. مهمترین وظیفه گمرک نظارت بر امور واردات و صادارت و دریافت حقوق و عوارض گمرکی تعیین شده می باشد.
تشکیلات گمرک ایران به چه صورت است
گمرک ایران از یک ستاد مرکزی و حوزه های نظارت برآن تشکیل شده است. که این حوزه ها بر گمرکات اجرایی نظارت دارند. رئیس کل گمرک که بالاترین مقام این سازمان می باشد معاون وزیر اقتصاد و دارایی کشور است. به طور کلی ایران از 129 واحد گمرک، در کلیه مرزهای کشور و همچنین شهرهای مختلف از جمله تهران و جزایر خارجی برخوردار است. ستاد مرکزی گمرک در ایران وظیفه راهنمایی و هماهنگ سازی حوزه های نظارت بر گمرکات را عهده دار است و بر اساس مقررات و دستور العمل هایی که ابلاغ می شود اقداماتی که باید انجام شود را به گمرکات اعلام می کند.
گمرک و حکومت
گمرک یکی نهاد ضروری و مهم برای دولت ها می باشد زیرا را که با گمرک تضمین تامین درآمد و تسهیل تجارت و حفاظت از جامعه امکان پذیر است. همانطور که گفته شد گمرک مجری بررسی جا به جایی کالا و مسافر می باشد. دولت ها نیز برای اجرای دقیق سیاست های مالی و اقتصادی خود نیازمند سازمان گمرکی کار آمد و موثر می باشند. در ادامه توضیحاتی در خصوص سایت گمرک و سامانه جامع امور گمرک و هر آنچه راجب به آن باید بدانید را برای شما شرح می دهیم.
سایت گمرک
دنیای پر شتاب امروزی موجب شده است تا به فکر ساماندهی در زمینه شبکه تجارت به خصوص تجارت بین المللی باشیم. رشد روز افزون تجارت فرامرزی یکی دیگر از دلایل راه اندازی سامانه جامع گمرکی می باشد. گمرک هم به عنوان یکی از اعضا مهم در تجارت و بازرگانی باید شیوه الکترونیکی را جایگزین روش قدیمی کند به همین دلیل سامانه ای تحت عنوان سامانه تجارت فرامزی و یا سامانه جامع مور گمرکی به وجود آمده که از طریق این سامانه می توان تمام امور گمرکی کالای خود را بدون مراجعه به گمرک و یا ادارات دیگر پیگیری کرده و انجام دهید.
سامانه تجارت فرامرزی یا همان سامانه جامع امور گمرکی چیست؟
با توجه به پاراگراف قبلی می توان گفت که اجرای سامانه جامع امور گمرکی قدمی بزرگ در کوتاه تر کردن زمان و سرعت بخشیدن ترخیص کالاها از گمرک می باشد. به دنبال افزایش امنیت دامنه اطلاعات این سامانه وسیع تر شده به طوری که آنلاین می تواند فعالیت ها و تشریفات گمرکی کالاها را به انجام رساند. با استفاده از این سامانه شما تجار گرامی قبل از ورود کالا به بندر و یا گمرک فرآیند تشریفات گمرکی آن را انجام می دهید. همچنین با استفاده از این سامانه اسنادی که رد و بدل می شود کاهش یافته و امنیت و اعتماد بیشتری جایگزین می شود. پنجره واحد تجارت فرامرزی در عین سادگی با گردش اطلاعات درست و همچنین استفاده از هوش مصنوعی ابزاری قدرتمند در زمینه تجارت های خارجی و اعمال کنترل های لازم می باشد.
سامانه تجارت فرامرزی یا همان سامانه جامع امور گمرکی چیست؟
مزایای استفاده از سامانه جامع امور گمرکی چیست؟
استفاده از سامانه جامع گمرکی به طور کلی مزایای زیادی دارد اما برای درک بهتر این موضوع چند مورد از مزایای استفاده از این سامانه را برای شما بازگو خواهیم کرد. یکی از مهمترین مزایای استفاده از سامانه جامع گمرکی صرف جویی در هزینه ها می باشد به طوری که با استفاده از این سامانه تشریفات گمرکی کالا از 26 روز به 3 روز کاهش یافته و انجام عملیات صادرات از 7 روز به یک روز کاهش داشته است. دیگر مزایای استفاده از این سامانه افزایش درآمد گمرکی و همچنین انتشار روزانه تجارت برخط و اعلام آمار تجارت خارجی می باشد. مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر، پیگیری و رصد تخلفات نیز از دیگر مزایای استفاده از این سامانه است. همچنین با استفاده از این سامانه امکان سوءاستفاده از کارت های بازرگانی وجود ندارد.
قابلیت های سامانه جامع امور گمرکی
سامانه جامع گمرکی با هدف جلوگیری از مراجعه حضوری برای انجام امور ترخیص کالا و همچنین بررسی و رصد راحتتر گمرک راه اندازی شد. از قابلیت های این سامانه می توان به: اتصال الکترونیکی بارنامه، پروژه درب خروج هوشمند، مانیتورینگ کالاهای ترانزیتی، کیف پول الکترونیکی، دریافت گواهی بازرسی، تبادل اطلاعات میان بنادرو گمرکات، نظارت الکترونیکی در گمرک و … اشاره کرد. شما در این مقاله با گمرک و هر آنچه راجب به آن باید بدانید آشنا شدید. شما عزیزان برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید با مشاوران شرکت سلطان یاقوت تماس بگیرید.