خبرگزاری کار ایران

کابینت آشپزخانه، سبک و طرح‌های متداول

کابینت آشپزخانه، سبک و طرح‌های متداول
کد خبر : ۱۰۶۴۴۶۷

کابینت آشپزخانه ، جزء جدایی‌ناپذیر یک آشپزخانه است؛ چه از لحاظ بصری و چه از نظر کارایی و ایجاد نظم، کابینت‌ها نقش مهمی در خانه و آشپزخانه دارند.

کابینت‌ها، معمولا از فضای داخل اتاق نشیمن و پذیرایی قابل رویت هستند و اولین تجهیزات هستند که رنگ آن‌ها در آشپزخانه جلب توجه می‌کند. انتخاب سبک کابینت آشپزخانه معمولا با سبک کلی دکوراسیون منزل و معماری داخلی خانه، هماهنگ است.

برای ایجاد هم‌سانی و هماهنگی بیشتر بین وسایل منزل و کابینت‌ها، یا باید کابینت‌ها را به سبک چیدمان منزل و دکوراسیون خانه انتخاب کنید و یا باید وسایل منزل‌تان را با سبک کابینت‌ها انتخاب کنید. در غیر این صورت، چیزی که به دست می‌آید، اگر چه ممکن است به تنهایی زیبا و چشم‌نواز باشد، اما نتیجه‌ی نهایی ناهماهنگی و ناهمسانی در چیدمان خانه است. بنابراین نمی‌توان و نباید از تاثیر و نقش کابینت‌ها در زیبایی منزل و آشپزخانه غافل شد.

ظاهر کابینت‌ از دو سبک کلی کابینت کلاسیک یا کابینت مدرن پیروی می‌کنند؛ البته سبک‌های دیگری نیز وجود دارند، که موضوع بحث این محتوا نیست. در ادامه، این دو سبک کابینت را به طور خلاصه به شما معرفی خواهیم کرد:

کابینت سبک کلاسیک :

کابینت سبک کلاسیک، دارای طراحی‌ها و حکاکی‌های مختلف بر روی بدنه‌ی کابینت و درهای آن است. در این سبک، انواع مدل‌های سلطنتی ، تاج گل، گل‌دکوراتیو، منبت، سرستون، ستون‌های منبت و خراطی شده و سایر جزئیات دکوراسیون کلاسیک وجود دارد.

کابینت سبک کلاسیک، بیشتر برای خانه‌ها و آشپزخانه‌هایی مناسب است که فضای بزرگ و جاداری داشته باشند، به همین دلیل ازین سبک نباید در آشپزخانه‌های نقلی و کوچک استفاده کرد، زیرا باعث شلوغی بیشتر و ازدحام در فضای آشپزخانه می‌شود.

 اگر کابینت کلاسیک را برای آشپزخانه‌ی خود می‌پسندید، باید دکوراسیون منزل‌تان را نیز در هماهنگی با این سبک انتخاب کنید، چرا که آشپزخانه‌ها از فضای نشیمن دیده می‌شوند. فرش‌های سبک کلاسیک، کاغذ دیواری‌هایی با طراحی‌های سلطنتی، لوسترها و چراغ‌آویزهای کلاسیک، مبلمان استیل و سلطنتی، تابلوهای کلاسیک و باشکوه، از وجوه بارز چیدمان کلاسیک است که در این سبک باید مد نظر قرار دهید.

متریال رایج در ساخت کابینت کلاسیک، کابینت ممبران و کابینت تمام چوب کلاسیک است.

کابینت سبک مدرن :

سبک مدرن که تاریخچه‌ی پیدایش آن به قرن 20 می‌رسد، دارای المان‌های ساده و بی‌آلایش است. در این سبک، تنها جزئیاتی به کار می‌روند که کاربردی و ضروری باشند. کابینت سبک مدرن، معمولا کشیده و بلند بوده و در بیشتر اوقات تا نزدیک به سقف امتداد دارند. هیچ‌گونه کنده‌کاری و حکاکی بر روی بدنه‌ی کابینت مدرن دیده نمی‌شود و این کابینت‌ها در نهایت سادگی طراحی می‌شوند. وجود دستگیره‌های کشیده و بلند که ساده هستند، استفاده از شیرآلات مدرن و براق از دیگر وجوه آشپزخانه‌های مدرن می‌باشند. در سبک کابینت مدرن ، می‌توانید از کابینت‌های یکسره تا سقف نیز استفاده کنید تا فضای نگهداری ظروف و لوازم را افزایش دهید.

کابینت مدرن معمولا در رنگ‌های روشن و براق دیده می‌شود و به همین دلیل، با ایجاد خطای دید فضای آشپزخانه را بزرگتر و دلبازتر نشان می‌دهد. این ویژگی باعث می‌شود بتوان از کابینت مدرن  در آشپزخانه‌های کوچک و کم‌نور نیز استفاده کرد.

متریال رایجی که در ساخت کابینت مدرن کاربرد دارد، کابینت ام‌دی‌اف و کابینت هایگلاس است. خصوصا کابینت هایگلاس به دلیل بازتاب نور بیشتری که دارد، برای آشپزخانه‌های کوچک و مینیمال بسیار مناسب است زیرا با درخشش نور بیشتر، باعث روشن‌ شدن فضای آشپزخانه و ایجاد فضایی دلباز و وسیع‌تر می‌شود.

کابینت آشپزخانه، سبک و طرح‌های متداول

کابینت‌ و هماهنگی اجزای منزل 

اگر به سبک کلاسیک و دکوراسیون فاخر علاقمند هستید، کابینت سبک کلاسیک گزینه‌ی بهتری برای شماست. اما چنانچه به سادگی و مدرنیته علاقه دارید یا فضای کافی برای چیدمان کلاسیک ندارید، بهتر است از کابینت‌های سبک مدرن استفاده کنید.

همانطور که اشاره شد، هماهنگی کابینت با سبک چیدمان منزل، یکی از ضروری‌ترین گزینه‌هایی است که باید به آن توجه کنید. به عنوان مثال، کمد دیواری ، درهای ورودی خانه، نوع گچ‌بری و کناف‌هایی که در سقف به کار می‌روند، همه باید با یکدیگر از نظر سبک و مدل و البته رنگ، تناسب داشته باشند.

به عنوان مثال، مدل جزئیات و کنده‌کاری‌هایی که بر روی بدنه و درهای کابینت کلاسیک به کار می‌رود، معمولا بر روی کمد دیواری و درهای منزل نیز به کار می‌رود، همچنین ستون‌های منزل و سرستون‌ها، همه متناسب و هماهنگ با یکدیگر انتخاب می‌شوند تا زیبایی خانه تکمیل شود.

در سبک مدرن نیز، هماهنگی به همین گونه است یعنی اگر از کابینت‌های سفید و ساده برای آشپزخانه انتخاب می‌کنید، بهتر است رنگ کمد دیواری‌ ، وسایل و سایر جزئیاتی که در منزل وجود دارد، با هماهنگی با آن انتخاب شوند.

قیمت کابینت 

قیمت کابینت آشپزخانه، بسته به سبک انتخابی و متریالی که در ساخت آن کاربرد دارد، متغیر است. به طور کلی، کابینت ام‌دی‌اف در سبک مدرن، اقتصادی‌ترین مدل‌ کابینت آشپزخانه به حساب می‌آید؛ البته نوع ام‌دی‌اف بکار رفته نیز، نقش مهمی در تعیین قیمت نهایی آن دارد. کابینت‌هایی که از چوب طبیعی ساخته شده‌اند و منبت‌ها و کنده‌کاری‌های آن‌ها دست‌ساز است، در گروه گران‌ترین مدل کابینت آشپزخانه جای می‌گیرند.

مساله‌ی دیگری که در تعیین قیمت کابینت نقش دارد، نوع طراحی و سبک کابینت‌ها است. بدیهی است کابینت‌های پر کارتر، مانند کابینت کلاسیک، نسبت به کابینت‌های مدرن، البته اگر فرض را بر این بگذاریم که متریال هر دو یکسان است، گران‌تر می‌باشند، زیرا پروسه‌ی تولید آن‌ها زمان‌بر و دشوارتر است.

کابینت آشپزخانه، سبک و طرح‌های متداول

سخن پایانی :

همانطور که اشاره شد، هماهنگی و هم‌خوانی اجزای خانه و آشپزخانه، یکی از مهم‌ترین اولویت‌هایی است که در زیبایی کلی منزل نقش دارند. حتما تاکنون خانه‌هایی با چیدمان فاخر و لوکس دیده‌اید که اتفاقا وسایل گرانقیمتی نیز در آن به کار رفته، اما به دلیل آن که هماهنگی بین اجزای آن وجود ندارد، زیبایی آن به چشم نمی‌آید. به عنوان مثال از مبلمان سبک کلاسیک استفاده شده اما کابینت‌ها و کاغذ دیواری منزل طرح مدرن دارد. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت صرف گران بودن وسایل و تجهیزات منزل، اگر به شکل ناهماهنگ استفاده شود، نمی‌تواند فضای جالب توجهی را ایجاد کند.

چنانچه قصد دارید کابینت آشپزخانه جدید سفارش دهید و یا کابینت‌های قدیمی آشپزخانه‌تان را تعویض کنید، پیشنهاد می‌دهیم از مشاوران متخصص در زمینه‌ی دکوراسیون منزل و طراحی کابینت آکس چوب بهره بگیرید.

دریافت مشاوره تخصصی، به شما کمک می‌کند که از انجام هزینه‌های اضافی و یا انتخاب دکوراسیون اشتباه اجتناب کنید.

این محتوا توسط وب‌سایت آکس چوب نگاشته شده است و امیدواریم برایتان سودمند و مفید واقع شده باشد. از همراهی شما با این مقاله سپاسگزاریم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز