خبرگزاری کار ایران

ویژگی‌های فیبرهای عایق

ویژگی‌های فیبرهای عایق
کد خبر : ۱۰۶۴۴۵۶

در این مقاله می‌خواهیم به ویژگی‌های فیبر نخ دار، فیبر استخوانی، فیبر نسوز و... بپردازیم، اگر با ویژگی فیبرهای عایق الکتریکی آشنایی ندارید یا می‌خواهید درباره آن‌ها بیشتر بدانید این مطلب را دنبال کنید.

در این مقاله می خواهیم به ویژگی های فیبر نخ دار، فیبر استخوانی، فیبر نسوز و... بپردازیم، اگر با ویژگی فیبرهای عایق الکتریکی آشنایی ندارید یا می خواهید درباره آن ها بیشتر بدانید این مطلب را دنبال کنید.

فیبر نخ دار

یکی از بهترین فیبر ها که در میان فیبر ها پر کاربرد ترین فیبر محسوب می شود فیبر نخ دار است، مواد سازنده این فیبر از پارچه مقاوم و الیاف کتان ریز بافت آغشته و مستحکم شده به و رزین فنولیک است و همچنین جز فیبر های صنعتی محسوب می شود.

فیبر نخ دار ویژگی های بسیار زیادی دارد و اگر بخواهیم به یکی از این ویژگی ها اشاره کنیم، ویژگی مقاومت این فیبر در برابر حرارت 150 درجه سانتی گراد، الکتریسیته و نیروی سایشی می باشد، از دیگر ویژگی های فیبر نخدار جذب پایین پپاب آن و قابلیت تراشکاری، پانچ و سوراخ کاری است و به این دلیل است که در صنایع زیادی مورد استفاده قرار می گیرد، این فیبر در فشاری حدود 200 نیز از خود مقاومت بالایی نشان می دهد.

ضخامت فیبر نخ دار

فیبر نخ دار با ضخامت های 5/0 تا 100 میلی متر در ابعاد 1در 2 3/1 در 3/1، 2/1 در 4/1 متر تولید و عرضه بازار میگردند، فیبر های نخدار تنوع رنگی نیز دارند که می توان به زرد، قهوه ای مایل به قرمز،قهوه ای تیره و قهوه ای روشن اشاره نمود.

فیبر های نخ دار مورد مصرف بسیاری از محصولات در صنایع مختلف مانند صنایع نساجی، خودرو سازی، الکترونیک، مواد غذایی، ساخت چرخ دنده قطعات با ضربه پذیری بالا و... هستند و نا گفته نماند که جایگاه بسیار بالا و ویژه ای در صنعت دارند.

فیبر استخوانی

فیبر استخوانی هم مانند فیبر نخدار اینجا یکی از مهم ترین و مناسب ترین فیبر ها در نیروگاه ها و صنایع مختلف به شمار می رود، فیبر استخوانی نیز از ورق های کاغذ آغشته به رزین فنولیک ساخته شده است و از این رو برخی مشخصات فنی آن به فیبر نخ دار نزدیک می باشد.

فیبر استخوانی با توجه به ترکیب ویژه ای که در خود دارد، یعنی تشکیل آن که از رزین فنولیک و ماتریس یا همان کاغذ های کرافت می باشد و در دمای 2000 تن پخته می شوند، می تواند به سادگی در برابر فشار و حرارت بسیار بالا دوام بالایی از خود نشان دهد.

همانند فیبر نخدار این محصول نیز از جذب آب بسیار پایینی بر خوردار است و این یکی از ویژگی های خوب فیبر استخوانی به شمار می رود، به غیر از جذب پایین آب این فیبر مقاومت الکتریکی و مکانیکی بسیار عالی دارد، همچنین مقومت بسیار خوبی در برابر حلال های شیمیایی دارد، این قابیلت ها باعث شده است که فیبرهای استخوانی در صنعت های مختلف کاربرد های زیادی داشته باشند، نا گفته نماند که فیبر استخوانی تا 120 درجه سانتی گراد نیز در برابر حرارت از خود مقاومت نشان می دهد.

همان طور که گفته شد فیبر نخ دار و فیبر استخوانی شباهت بسیار زیادی به هم دیگر دارند و تفاوت فیبرهای استخوانی با فیبرهای نخ دار در این است که فیبر های استخوانی قابلیت تراشکاری و پانچ را ندارند و فقط سوراخکاری بر روی آن ها انجام می شود که البته سوراخ کاری نیز با استفاده از ابزارهای دقیق امکان پذیر می باشد و دیگر تفاوت آن ها در این است که فیبر استخوانی در برابر فشارهای الکتریکی و مکانیکی مقاومت بیشتری دارد.

ویژگی‌های فیبرهای عایق

ضمانت فیبر استخوانی

ورق های فیبر استخوانی در ضخامت های 5/0 تا 50 میلی متر در رنگ های مشکی و قهوه ای خیلی تیره تولید و عرضه بازار می گردند.

فیبرهای استخوانی همان طور که گفته شد از مزیت های بسیار بالا و زیادی بر خوردار هستند و همین امر باعث شده تا در بین مردم و صنایع مختلف نفوذ زیادی داشته باشد و مورد استفاده قرار گیرد، صنایع مختلفی که فیبر استخوانی به آن ها نفوذ کرده است را می توان به صنایع برق اشاره کرد.

بخش های مختلف صنایع برق مولد های برق، دینام ها، نیروگاه های برق، ترانسفورماتور ها و... هستند که از آن جایی که فیبر استخوانی  یک دی الکتریک بسیار قدرتمند می باشد، به همین علت می تواند یک عایق مناسب در برابر جریان برق باشد، به غیر از صنایع برق این فیبر در صنایع مختلف دیگری مانند هوا و فضا ،مخابرات، ماشین سازی و… هم کاربرد بسیار زیادی دارد و همین موضوع نشان از گستردگی و تقاضای بالای این محصول در بین صنایع می باشد .

فیبر نسوز

فیبر های نسوز گروهی از الیاف مصنوعی مختلف است که به عنوان یک ماده ی عایق در بخش های مختلف که حرارت بسیار بالایی دارند کاربرد دارد و مورد استفاده قرار می گیرد.

یکی از ویژگی های فیبر نسوز سازگاری کامل آن با محیط زیست و صرفه جویی در انرژی می باشد، این فیبر علاوه بر این که مقاومت بسیار بالایی دارد، عایق حرارتی بسیار خوبی نیز می باشد که در صنایع مختلف و کوره های گرامایشی از آن استفاده می کنند و خواهان بسیار زیادی دارد.

شرایط محیطی گوناگون این فیبر را از بین نمی برد و با تمامی آن ها سازگار است، بدون کوچک ترین تغییر در شرایط و یا خصوصیات شیمیایی و یا فیزیکی این فیبر، محیط، دما، ذوب، شوک حرارتی، خیره سازی گرمایی، هدایت حرارتی کم و... هیچ کدام نمی توانند این فیبر را از بین ببرند.

از مهم ترین مواد های نسوز می توان به اکسیدهای آلومینیوم یا (آلومینا) ، سیلیکون یا (سیلیس) و منیزیم یا (اکسید منیزیم) اشاره نمود، اکسید دیگری که عموماً در مواد نسوز یافت می شود، اکسید کلسیم یا (آهک) است.

ویژگی‌های فیبرهای عایق

چگالی این ماده یا فیبر نسووز بسیار کم می باشد، (64 تا 300 کیلوگرم در متر مربع) که البته نا گفته نماند که از نظر مقاومت مکانیکی در سطح بسیار پایینی قرار دارد، در برابر خوردگی مقاومت بسیار عالی و بالایی دارد و همچنین کاربردهای اصلی آن  در ساختن کوره ها، ریخته گری، کارخانه های ذوب فلزات، موتورها، محافظت در برابر آتش، عایق لوله اگزوز، اتصالات حرارتی، دیگ های بخار و... می باشد، همچنین در صنایع حرارتی، فولاد، هوانوردی، خودرو، صنعت شیشه و کشتی سازی نیز از فیبر نسوز و مشتقات و محصولاتی که از این ماده نسوز ساخته شده اند استفاده می شود.

فیبر های نسوز به 5 دسته مختلف تقسیم می شوند: فیبر نسوز نخ دار، فیبر نسوز استخوانی، فیبر نسوز اپوکسی گلاس، فیبر نسوز فایبر گلاس و پلی امید و میلگرد پلی امید.

اگر به فیبرهای استخوانی و نسوز و نخ دار باکیفیت نیاز پیدا کردید منبع این مقاله به شما کمک می کند.

منبع عایق الکتریکی

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز