خمیر دندانهای فاقد تری کلوزان
اولین خمیر دندان به شیوه مدرن در سال 1850، توسط واشنگتن ونتورث شفیلد، جراح دندانپزشکی و شیمی دان ساکن نیویورک اختراع شد. شروع عرضه خمیردندان به صورت پمپ و تیوب های ایستاده را می توان از 1980 دانست، درست جایی که بی کربنات سدیم نیز به عنوان عامل تقویت لثه و افزایش دهنده اثر پاک کنندگی به ترکیبات خمیردندانها اضافه شد. اما خمیر دندان های امروزی، متشکل از مواد متعددی هستند، موادی نظیر متیل سلولوز، بنتونیت و سیلیکات هایی مثل سیلیکات آلومینیوم و منیزیم در ساختار خمیردندان باعث شکل گیری ساختار فوم مانند خمیردندان برای قرار گرفتن روی مسواک، افزایش حجم خمیر دندان، جلوگیری از جداسازی بخش جامد از آب در ساختار خمیری خمیردندان و در نهایت کمک به اتصال و جداسازی ذرات روی دندان و شستشوی بهتر می شوند.
یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده خمیر دندان تری کلوزان می باشد که وظیفه از بین بردن باکتری ها و میکروب ها را برعهده دارد. در ابتدا تصور می شد، تری کلوزان ماده ای مفید و بی ضرر است، اما به مرور زمان و طی آزمایشات صورت گرفته، مشخص شد که ممکن است مصرف تری کلوزان، تهدیدی برای سلامتی مصرفکنندگان به شمار میرود. در این جا به بررسی برخی از عوارض جانبی تری کلوزان می پردازیم.
مقاومت آنتی بیوتیکی
دانشمندان در مورد گسترش سریع مقاومت آنتی بیوتیکی در سطح جهان، هشدار جدی داده اند. نتایج تحقیقات نشان می دهد، مصرف تری کلوزان، می تواند موجب مقاومت آنتی بیوتیکی شود و باعث شود مصرف دارو بر باکتری های بیماری زا، تأثیری نداشته باشد.
کاهش سطح ایمنی
نتایج تحقیقات نشان می دهد، قرار گرفتن در معرض تریکلوزان و سایر مواد آنتی باکتریال، محیط داخلی بدن را عاری از باکتری و میکروب کرده و در نتیجه سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند. ایجاد محیط داخلی (درون بدن) بیش از حد پاکیزه، توانایی سیستم ایمنی در مقابله با عوامل بیماری زا را کاهش می دهد.
اختلال هورمونی
نتایج پژوهش روی حیوانات آزمایشگاهی ثابت کرده است، تماس با دوز بالای تری کلوزان، با مشکلات هورمونی و کاهش سطح بعضی هورمونهای تیروئید مرتبط است.
همچنین مطالعات جانوری نشان دهنده کاهش قوای تولیدمثل و رشد در حیواناتی است که در معرض تری کلوزان بوده اند.
آلرژی
تری کلوزان، علی رغم خواص ضدمیکروب خود، ماده ای سمی است. هنگامی که تریکلوزان از راه دهان، وارد بدن می شود، سیستم دفع ادرار، به سرعت، مقداری از آن را از بدن دفع می کند. اما هنگامی که تری کلوزان با پوست تماس پیدا می کند، روی سطح آن باقی مانده و موجب ابتلا به مشکلات و عوارض پوستی، مانند درماتیت و اگزما می شود.
بهتر است هنگام خرید محصولات آرایشی، از عدم وجود تری کلوزان در مواد تشکیل دهنده این محصولات، اطمینان حاصل کنید.
خمیر دندان های فاقد تری کلوزان
امروزه خمیر دندان هایی فاقد تری کلوزان تولید شده اند که از نمونه های آن می توان به خمیر دندان اکتیدنت اشاره کرد. خمیر دندان های اکتیدنت با استفاده از به روزترین فناوری های تولید خمیر دندان قصد دارد به زودی خمیر دندان هایی را به بازار عرضه کند و به فروش برساند که برطرف کننده تمامی نیاز های شما باشد.
یکی از مهم ترین ویژگی های کلی خمیر دندان اکتیدنت عدم استفاده از تریکلوزان است. این ماده کاربرد از بین بردن باکتری های مضر در دهان را دارد که در برند اکتیدنت با مشابه طبیعی آن جایگزین شده است.
از دیگر ویژگی های خمیر دندان اکتیدنت می توان به قابلیت استفاده روزانه آن در عین قدرت پاک کنندگی مناسب است، خمیر دندان اکتیدنت طوری فرموله شده است که افراد بدون نگرانی از ایجاد حساس شدن دندان ها می توانند به طور مرتب از تمامی محصولات اکتیدنت استفاده نمایند.