ساختمان اداری تجاری در سعادت آباد
در این مقاله از شرکت دکوراسیون هیرادانا به بررسی ساختمان اداری تجاری سعادت آباد می پردازیم.
شما میتوانید با مراجعه به وبسایت هیرادانا مقالات منتشر شده درخصوص، دکوراسیون اداری، نمای ساختمان، بازسازی ساختمان ، دکوراسیون لوکس را مطالعه کنید .
بلوار سعادت آباد در زمینی به مساحت ۲۵۰ متر مربع که دارای دو بر جنوبی و شمالی میباشد پروژه تجاری اداری سعادت آباد واقع شده است .
ساختمان با زیربنای ۱۳۰۰ متر مربع شامل ۵ واحد اداری در پنج طبقه و نیز یک واحد تجاری ، یک طبقه انبار و یک طبقه پارکینگ می باشد .
این پروژه رتبه سوم در جایزه معمار ،بخش ساختمان های عمومی ۱۳۹۴ را بهخود اختصاص داده است.
- دیالکتیک بیرون و درون
شهر آشفته امروز تهران که قسمتی را در سوداگری این روزها چهره خود را مشوش و مخدوش و قسمتی دیگر را در فرسودگی روزگار دور خویش می بیند ، مانند یک آینه ای شده است برای افرادی که چیزهایی متفاوت را از شهر طلب میکنند که او مدت زمانیست آن را فراموش کرده است .
واژه ای به نام کیفیت ، میتوان کیفیت را از آن دسته مفاهیم تکوینی بدانیم که در مدت زمان طولانی و در بستر ارتباطی که یک بنا با مخاطبان اطرافش برقرار می کند می توان سنجید .
هرگونه بنای معماری شامل ۲ وجه وجودی درون و بیرون می باشد .
وظیفهای که معماری قسمتی از آن را بر عهده دارد این است که شکل دهی و تنظیم رابطهای میان بیرون و درون برقرار نماید.
همیشه بیرون ( طراحی نما یک ساختمان ) نشانگر قسمتی از درون بناست که آن را پوشش می دهد و صورت و درون هر ساختمان نیز بیانگر قسمتی از شهر است .
ساختمان سعادت آباد بیرون و درون بنا را به طوری شکل می دهد که همزمان درون و بیرون بر یکدیگر تاثیر می گذارند.
به عبارت دیگر می توان گفت که این پروژه این رابطه را از سطح گفتمان های روزمره ساختمان و شهر نیز فراتر برده و آن را به دیالکتیکی میان درون و بیرون تغییر می دهد .
در این پروژه دکوراسیون اداری تعریف کیفیت مانند رابطه ای دو طرفه می باشد که میان درون و بیرون برقرار شده است .
شهر آشفته و شلوغ همواره با سختی و استحکام ساختمان ها در برابرش از یک طرف و از طرف دیگر کیفیت طراحی دکوراسیون داخلی برای کاربران ، در زمینه ای از گفتمان بر پایه ی تحرک و آرامش در کنار هم باعث شده که کیفیتی چند جانبه را در بیرون و درون تولید کند .
در جهت جنوبی ساختمان نور آفتاب باعث شده که فضای داخل به فضایی دلپذیر و جالب تبدیل گردد .
آفتاب زیبایی که از سمت پارکی که در مقابل پروژه قرار گرفته است میتابد بسیار دلنشین است .
این پارک قسمتی از ایده شکل گیری نمای جنوبی پروژه را به وجود می آورد .
ویژگی خوبی که این پارک دارد این است که کاربران در هنگام کار از منظره زیبای پارک لذت می برند و از هوای خوب و نور و آرامش پارک بهره می گیرند .
شکل پروژه و طراحی نما ساختمان در قسمت جنوب ساختمان منجر به این میشود که ساختمان از زاویه های متفاوت به شکل های مختلفی دیده شود .
مثلا اگر از بلوار سعادت آباد به ساختمان بنگریم فرمی بسته با چهار پنجره با عرض زیاد به سمت پارک مواجه می شویم که بسیار دلنشین است .
نمای شمالی ساختمان از هیاهوی شهر دور می باشد و آرامش خاصی دارد .
گوی صفحات چوبی در حال گفتگو با کاربران شهر است . اما صفحات چوبی نمای شمالی را می توان گفتمان کاربران با شهر دانست . نیاز کاربران نسبت به این صفحات باعث دگرگونی نما می شود .
نمای شمالی هم با تغییر مدل همانند نمای جنوبی طراحی شده است و این تغییر مدل تمامی سطوح نما را پوشانده و به نما بافت آرام میدهد .
این بافت منجر به همبستگی ساختمان می شود و مثل نمای جنوبی تمامی جزئیاتی که غیر ضروری هستند را از جلوه بصری شهر پنهان می کند .
بافت نما در آن قسمتها که مقابل قسمت هایی که باز می شوند قرار می گیرد متحرک شده و در سه زاویه۰، ۴۵ ، ۹۰ درجه چرخش کرده و با باز و بسته کردن لوورهای متحرک اندازه روشنایی فضا که به طور طبیعی می توان کنترل کرد .