تفاوت میان کارتهای NIC، HBA و CNA
یکی از موارد مهم در هنگام خرید سرور های اچ پی ، انتخاب کارت شبکه یا درواقع نوع ارتباط سرور با شبکه های موجود در سازمان است. باید توجه داشته باشیم که برای ارتباط سرور به هر نوع از شبکه باید کارت شبکهای مناسب انتخاب کرد. در این مقاله سعی داریم تا شما را با رابطهای مختلفی که میتوانیم بر روی سرور قرار دهیم آشنا کنیم.
NIC، HBA و CNA هر سه آداپتورهای شبکهای هستند که سایر تجهیزات را به ذخیرهسازها و به طور کلی شبکه متصل مینمایند. اما این سه با یکدیگر تفاوتهایی دارند که در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت.
ابتدا برای هر یک به طور مختصر توضیح خواهیم داد.
HBA چیست؟
HBA مخفف host bus adapter و یک صفحه مدار یا آداپتور مدار مجتمع است، که پردازش ورودی/خروجی را امکان پذیر می کند. همچنین اتصال فیزیکی بین سرور یا گذرگاه ورودی و خروجی میزبان، ذخیرهسازی یا سایر دستگاههای شبکه را در یک سیستم ذخیره سازی مانند)SAN شبکه (Storage Area Network یا شبکه DAS (Direct-Attached Storage)فراهم میکند. با استفاده از کارت HBA، ریز پردازنده میزبان وظایف ذخیره دادهها و بازیابی دادهها می تواند تا حد زیادی تسکین یابد.
اگرچه کارت HBA در انواع اتصالات به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته است، اما بیشتر برای اتصالات پروتکل فیبر (FC) ،iSCSI(Internet Small Computer System Interface)و SAS (Serial Attached SCSI) استفاده می شود. طبق پروتکل پشتیبانی شده، انواع مختلفی از کارت HBA مانند کارت FC HBA ، کارت iSCSI HBA و کارت SAS HBA وجود دارد.
در صورتی که لازم باشد تا سرور ( سرور HP) ما با شبکه SAN ارتباط داشته باشد میبایست از کارت های HBA برو روی سرور خود استفاده کنیم. این کارت ها معمولا از یک یا دو پورت برخوردار میباشند. کارتهای HBA قابل استفاده بر روی سرور HP معمولا توسط شرکت QLOGIC و Emulex و Barracuda ساخته میشوند. برای تشخیص سازندههای هر کارت HBA میتوانیم به پارت نامبر مربوط به کارت HBA توجه کنیم. بدین صورت که اگر شرکت سازنده کارتHBA ، شرکت Qlogic باشد در پارت نامبر حرف Q و در صورتی که شرکت سازنده شرکت Emulex باشد در پارت نامبر حرف E و در صورتی که سازنده شرکت Barracuda باشد در پارت نامبرحرف B درج میشود .
کارت رابط شبکه یا NIC چیست؟
کارت رابط شبکه و یا NIC که مخفف Network Interface Card است، به عنوان کارت LAN (شبکه محلی) یا آداپتور شبکه نیز نامیده میشود. این یک صفحه مدار است که دستگاههایی مانند رایانهها و سرورهای شبکه را به هم متصل میکند. همچنین نقش مهمی را در سرور اترنت یا اتصالات کامپیوتری ایفا مینماید. با پیشرفت فناوری شبکه، انواع مختلف کارت شبکه NIC مانند نوع PCIE و نوع USB به بازار عرضه شدند.
در صورت نیاز به ارتباط سرور با شبکههای LAN میبایست از کارت شبکه بر روی سرور خود استفاده کنیم. کارتهای NIC در انواع مختلف و با پورتها و سرعتهای مختلفی در دسترس هستند. با توجه به شبکه موجود و تعداد پورتهای مورد نیاز برای ارتباط سرور خود با شبکه میبایست به انتخاب کارت شبکه بپردازیم. کارت شبکههای قابل استفاده بر روی سرور HPE میتوانند از یک تا ۴ پورت و با سرعتهای ۱گیگ تا ۴۰گیگ را دارا باشند .
کارت شبکه NIC معمولاً به صورت رایج در زیر ساخت شبکه استفاده می شوند. البته لازم به ذکر است این کارتها با نامهای دیگری مانند کنترل کننده رابط شبکه (Network Interface Controller) ، کارت اترنت (Ethernet Card)، کارت شبکهLAN ((LAN Card نیز شناخته می شود. این کارتها کامپیوترها و سرورها را به شبکه داده وصل میکند. معمولاً صفحه پشت کارت اترنت دارای یک یا چند پورت میباشد. از پورتها برای اتصال کابلهایی مانند کابلهایRJ45، کابلهای SFP+ DAC یا AOC و غیره استفاده میشود.
این کارتهای شبکه میتوانند سیگنالها را در لایه فیزیکی منتقل کرده و بستههای داده را در لایه شبکه ارسال نمایند. کارتهای NIC به عنوان واسط در لایه TCP/IP کار میکند. البته لازم به ذکر است مهم نیست که در چه لایهای قرار دارد، در هر حال به عنوان واسطه بین یک کامپیوتر/سرور و یک شبکه داده عمل میکند. برای مثال هنگامی که یک کاربر درخواست یک صفحه وب میکند، کارت NIC از دستگاه کاربر داده میگیرد و آنها را به سرور اینترنت ارسال میکند، سپس دادههای مورد نیاز را از اینترنت دریافت کرده و برای کاربران نمایش می دهد.
آداپتور شبکه همگرا یا CNA چیست؟
CNA مخفف Converged Network Adapters است. در صورتی که بخواهیم از کارت شبکه متصل شده بر روی سرور هم جهت ارتباط به شبکه SAN و هم برای اتصال به شبکه کامپیوتری معمولی استفاده کنیم، میبایست از CNA بر روی سرور خود استفاده کنیم .
آداپتور شبکه همگرا یاCNA، به عنوان یک کنترلر رابط شبکه همگرا (C-NIC) نیز شناخته میشود. همانطور که از نام آن مشخص است، سختافزاری است که میتواند عملکردهای HBA و NIC را با هم متحد کند. از طرف دیگر، کارتهای CNA، با رابطهای PCIe ، اتصال و انتقال داده را بین دستگاههای ذخیرهسازی یا سرورها و SAN های مبتنی بر FC فراهم میکند. همچنین، مستقیماً ترافیک اترنت را از همان دستگاه های شبکه به شبکه های محلی منتقل می کند.
پس به طور ساده اگر بخواهیم به تفاوت میان HBA ، NIC و CNA بپردازیم .
HBAبرای ارتباط با شبکه SAN
NIC برای ارتباط به شبکه معمولی
CNA هم برای ارتباط به شبکه SAN و هم برای ارتباط با شبکه های معمولی
مقایسه میان NIC، HBA و CNA:
HBA ، NIC و CNA قادر به پردازش دادهها و اتصال فیزیکی دستگاهها هستند. اما این کارتها با ویژگیهای منحصر به فرد و کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
کارت HBA: همانطور که در بالا اشاره کردیم، از انواع مختلفی از کارتهای HBA برای پشتیبانی از پروتکلهای مختلف استفاده می شود. برای مثال FC HBA، به طور معمول در یک سرور HBA قرار میگیرد و از طریق کابل فیبر نوری به یک سوئیچ فیبر متصل میشود. عموماً از کارت FC HBA در یک شبکه FC SAN استفاده میشود.
در حالی که کارت iSCSI HBA ، با یک پورت RJ45 یا یک پورت فیبر ارائه میشود، که میتواند به کابل شبکه معمولی و یا کابل نوری متصل شود. با ارسال دستورات SCSI به دستگاههای ذخیرهسازی در سرورهای از راه دور از طریق شبکهTCP/IP، کارت iSCSI HBA اغلب در شبکه IP SAN مبتنی بر iSCSI پذیرفته میشود. در مورد SAS HBA ، با استفاده از مجموعه دستوراتSCSI، برای اتصال SATA (پیوست فن آوری پیشرفته سریال) یا دستگاههای سازگار SAS مستقر شده است.
کارت NIC: براساس پروتکل اینترنت (IP)، کارت رابط شبکه در دو نوع یافت می شود که شامل پورت های نوری یا پورت های الکتریکی می باشد. اگر بخواهیم کارت HBA را با کارت NIC مقایسه کنیم به این صورت است که دومی معمولاً از طریق کابل فیبر نوری به سوئیچ اترنت متصل می شود. امروزه بیشتر کارتهای سنتی NIC در بازار دارای پروتکلهای iSCSI و NAS هستند که میتوانند در شبکه های SAN و NAS اعمال شوند.
کارت CNA: کارت آداپتور شبکه CNA میتواند عملکرد هر دو آداپتور دیگر یعنی HBA و NIC را ترکیب کند و از پروتکل های FC و Ethernet در یک پورت رابط پشتیبانی کند. به طور معمول، اترنت برای شبکههای TCP/IP و برای شبکههای ذخیرهسازی استفاده میشود. با یک کارت CNA ، کانال فیبر مستقیماً از طریق اترنت به یک درگاه اترنت روی یک سوئیچ فعال شده FCoE منتقل میشود. سپس سوئیچ همگرا ترافیک FC را به FC SAN و ترافیک اترنت را به LAN تبدیل میکند.
اگر شبکهای بدون CNA باشد، سرورها باید حداقل دارای دو آداپتور باشند یعنی FC HBA برای اتصال سرور اچ پی به شبکه ذخیره سازی و کارت NIC برای اتصال سرور بهLAN.
بنابراین در مرکز داده SAN، استفاده از کارت های CNA ترجیح داده می شود که میتواند با کارت آداپتور، کابل و پورت سوئیچ کمتر، هزینه ها را کاهش دهد. به خصوص، در یک شبکه با چگالی بالا، CNA ها به کاهش پیچیدگی مدیریت کمک میکنند زیرا فقط یک اتصال و یک کابل برای مدیریت وجود دارد.
نتیجه گیری:
با بیان تفاوت میان HBA ،NIC و CNA که در بالا ذکر شد، به راحتی می توان دریافت که کارت های HBA ،NIC و CNA همه ویژگی های خاص خود را دارند که متناسب با آن می توان دریافت که از چه نوع کارتی می توان استفاده کرد.
البته انتخاب از میان کارت های HBA ،NIC و CNA نه تنها به پروتکل های کارت های پشتیبانی شده بلکه به شبکه بودجه شما نیز بستگی دارد.
امید واریم با مطالعه این مطلب به شناخت کافی در مورد تفاوت کارت های CAN ، HBA و NIC رسیده باشید . در صورت نیاز به در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر و یا مشاوره های قبل از خرید میتوانید با کارشناسان شرکت شبکه گستران یاقوت سرخ ، به شماره تماس 71189-021 در ارتباط بوده و یا به سایت یاقوت سرخ به آدرس : www.Ysorkh.net مراجعه کنید .