خبرگزاری کار ایران

تفاوت پردازنده‌های سرور و کامپیوترهای دسکتاپ

تفاوت پردازنده‌های سرور و کامپیوترهای دسکتاپ
کد خبر : ۱۰۱۳۴۳۴

معرفی intel Xeon :

بر روی کامپیوترهای شخصی از پردازنده های اینتل استفاده میکنند که  به پردازنده های Core i معروف هستند ولی بر روی سرور ها با پردازش بالا از سری پردازنده های زئون اینتل (Xeon) استفاده می شود. در ادامه به تفاوت این دو نوع پردازنده میپردازیم.

پردازنده های Xeon با هدف پردازش در سرور ها و ایستگاه های کاری طراحی و ساخته شدند .این پردازنده ها از جهات بسیاری با پردازنده های دسکتاپ،مانند Core i7 متفاوت هستند.مثلا: پردازنده های  Xeonدارای قابلیت مدیریت توان مصرفی با توجه به میزان بار کاری بروی سرورHP ها هستند  و دلیل اینکه شرکت اینتل با معرفی هر نسل جدید  معماری پردازنده ها ، تغییراتی اساسی را در خانواده ی Xeon ایجاد میکند این است که با ساخت سرور ها و دیتاسنتر های پیشرفته ، نیاز به پردازنده های مرکزی با قابلیت پشتیبانی از دستور العمل های مختلف پردازشی ، بیش از گذشته احساس شده است .

پردازنده های Xeon برای تسهیل فعالیت های بخش تجاری و بیزینسی طراحی شده اند و به همین دلیل دارای قیمت بسیار بالایی نسبت به  سری Core iهستند و به همین دلیل برای کاربری خانگی مناسب نیستند.

پردازنده های intel Xeon ، براساس دستورات ساختاری سیستم های 64 بیتی طراحی شده اند که در حقیقت پردازنده های چند هسته ای با تعداد رشته های پردازشی زیادی هستند ، که بخش WorkStation را هدف قرار داده اند. منظور از Worke Station  ها بازار  سیستم های سرور اچ پی  و دیتاسنتر ها می باشد .

برروی پردازنده های intel Xeon از نرم افزار DCM(Data Center Management) استفاده شده است که این نرم افزار این قابلیت را به CPU می دهد تا به طور پیشرفته ای بر روی اطلاعات و داده های سرور ها و همچنین دیتاسنتر ها نظارت داشته باشند.

Intel Xeon  ها باعث می شوند سیستم عامل های بخش تجاری 64 بیتی نظیر Windows Server 2012 به بهترین سطح عملکردی دست یابند چرا که این CPU ها دارای ویژگی های زیر هستند :

پیکربندی چند هسته ای

سازگاری با سوکت های مختلف

پشتیبانی از حجم زیاد حافظه های اصلی

به دلایل فنی و تکنولوژی های بکار رفته در پردازنده های Xeon  ،این محصولات هنگ و کرش کمتری نسبت به پردازنده های core I دارند و هم چنین نسبت به بازدهی و کارایی که در این نوع پردازنده ها وجود دارد گرمای کمتری نسبت به CPU های Core i تولید میکنند .که این موضوع سبب پایداری بیشتر این CPU  ها برروی سرورHPEمی شود .

از لحاظ معماری، پردازنده های سرور شباهت زیادی با معماری پردازنده های دسکتاپ دارند . مثلا زمانی که معماری Sandy Bridge ارائه شد (نوعی معماری پردازنده های اینتل که در سال 2005 از آن رونمایی و در محصولات بعدی این شرکت از آن استفاده شد.)، پردازنده های زئون و مثلا سری Core i 2xxx دقیقا از همان معماری سندی بریج (Sandy Bridge) استفاده کردند. اما نقطه تفاوت در یک سری تکنولوژی های اضافی هست که در ادامه به چند مورد اصلی آن ها اشاره میکنم :

1_ پردازنده های Xeon از QPI (The Intel Quick Path Interconnect) دوم برای بکارگیری در مادربرد های

دو سوکت پردازنده (Dual Socket) بهره می برند.

2_ پردازنده های Xeon از تکنولوژی Intel Direct IO و  Integrated IOکه باعث افزایش بازدهی پردازنده می شود پشتیبانی می کند اما سری Core i از این قابلیت برخوردار نمی باشند.

3_ پردازنده های Xeon تا چند برابر بیشتر از حافظه Cache نسبت به پردازنده های Core i  و پیشرفته دکستاپ پشتیبانی می کنند.

4_ پردازنده های Xeon از ECC Memory و یا سیستم تصحیح خطا در پردازش حافظه پشتیبانی می کنند. پشتیبانی از ECC RAM  حافظه های اصلی Error Checking and Correction یا به اختصار ECC اکثر خطاهای ایجاد شده در مسیر داده ها را قبل از رخ دادن شناسایی و برطرف می کنند و منجر به خروجی داده های محاسباتی با بیشترین دقت و کمترین اشتباه خواهند شد. این مزیت اکثر کرش ها و خطا های سیستمی را محدود می کنند و عملکرد کلی با ثباتی را زمینه سازی خواهند کرد.

5_ پردازنده های Xeon کنونی تا حدود 3 ترابایت از حافظه رم پشتیبانی می کنند اما پردازنده های دسکتاپ نهایتا تا 64 گیگابایت  پشتیبانی می کنند .

6_ پردازنده های Xeon از تعداد بیشتر کانال نصب حافظه (Memory Slots) نسبت به پردازنده های دسکتاپ پشتیبانی می کنند.

7_ دارای مقدار زیاد کش سطح سوم (L3 cache): مؤلفه های کش در واقع حافظه های اندکی با سرعت بسیار زیاد هستند که پردازنده ها برای تسهیل فرآیند پردازشی برخی از برنامه ها و نرم افزار ها از آن استفاده می کنند، نسبت به سایر محصولات اکثر پردازنده های Xeon بسته به نوع مدل از میزان L3 cache زیادی ، تقریبا 15 الی 55 مگابایت بهره می برند، این مقدار تقریبا چند برابر قدرتمندترین پردازنده های سری Core i می باشد و دلیل اصلی پتانسیل پردازشی بهتر در اکثر سیستم های WorkStation تا حدودی به این مؤلفه ارتباط پیدا میکند.

8_طول عمر بیشتر: تمام پردازنده های سری Xeon برای کار در شرایط پردازشی سخت و مداوم طراحی شده اند و از این نظر برتری قابل توجهی نسبت به همتاهای Core I7 دارند، برای بخش های تجاری که به دنبال محصولاتی با دوام و اطمینان بیشتر هستند قطعا سری Xeon انتخاب بهتری خواهد بود.

امید واریم با خواندن این مقاله به تفاوت میان پردازنده های سرور و دستکاپ پی برده باشید . در صورت نیاز به راهنمایی های بیشتر در زمان خرید CPU مناسب برای سرور خود میتوانید با کارشناسان شرکت شبکه گستران یاقوت سرخ ، مرکز تخصصی فروش سرور و استوریج های شرکت اچ پی ، به شماره تماس 71189-021  و یا به سایت www.Ysorkh.net مراجعه کنید .

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز