بهره گیری از توانمندیهای هوش مصنوعی در بانک سینا
علی ابدالی، سرپرست بانک سینا در بازدید از واحدهای ستادی این بانک بر اهتمام حداکثری همکاران بر توسعه بانکداری دیجیتال که از ارکان اصلی طرح راهبردی این بانک است، تأکید کرد و گفت: استفاده از هوش مصنوعی برای تحلیل رفتار و نیازهای مشتریان و مدیریت جریان نقدینگی بهویژه در بانکداری خرد در دستور کار بانک سینا قرار دارد.
به گزارش ایلنا، در همایش (ایران بهره ور) که دراردیبهشت ماه امسال برگزار شد بانک سینا، با شعار حرکت در مسیر ارتقای بهرهوری با توسعه بانکداری دیجیتال و هوشمند در این همایش شرکت کرد.
همکاری مشترک بانک سینا با سازمان ملی بهرهوری
در حاشیه این همایش به منظور ایجاد کلینیک بهرهوری صنعت بانکی تفاهم نامه ای میان سازمان ملی بهرهوری و بانک سینا به امضاء رسید، میرسامان پیشوایی، رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران در حاشیه این تفاهمنامه، گفت:برنامههای مشترک ارتقای بهرهوری از جمله تشکیل کلینیک بهرهوری صنعت بانکی، آموزش و توانمندسازی کارکنان، بهبود فرآیندها و... تعریف شده است.
وی افزود: بانکداری اجتماعی در واقع از مردم و مشارکت مردم برای ارائه خدمات بانکی، حداکثر استفاده را میبرد که میتواند به عدالت اجتماعی بینجامد.
استفاده از توانمندیهای هوش مصنوعی در بانک سینا
علی ابدالی، سرپرست بانک سینا در بازدید از واحدهای ستادی این بانک بر اهتمام حداکثری همکاران بر توسعه بانکداری دیجیتال که از ارکان اصلی طرح راهبردی این بانک است، تأکید کرد و گفت: استفاده از هوش مصنوعی برای تحلیل رفتار و نیازهای مشتریان و مدیریت جریان نقدینگی بهویژه در بانکداری خرد در دستور کار بانک سینا قرار دارد.
وی افزود: مدیریت ریسک، یکی از مهمترین وظایف بانکهاست و ارائه تحلیلهای بهروز و لحظهای از انواع ریسکها و گزارشهای مرتبط، میتواند به سیاستگذاری دقیقتر بانک برای اجرای برنامههای مالی کمک کند.
سرپرست بانک سینا گفت: در برنامه تحول بانک سینا و برنامهریزیهای صورتگرفته برای حرکت در مسیر بانکداری دیجیتال و پلتفرمی، با تغییر رویکردهای کسبوکار در بانکداری و متناسب با تغییر نیازها و ذائقههای مشتریان، لازم است سرمایهگذاریهای جدیتری در بانکها در حوزه فناوری اطلاعات صورت گیرد که این نیاز در بانک سینا نیز وجود دارد.
ابدالی ادامه داد: تحقق این مسئله، به سرمایهگذاری جدی در زیرساختهای فناوری و همچنین استفاده از ظرفیتهای نیروی کار متخصص نیاز دارد که این موضوع از شاخصهای مد نظر بانک سینا در طرح راهبردی کسبوکار است.
وی افزود: جذب منابع و افزایش سهم بازار بانک سینا، در راس برنامههای کاری این بانک قرار دارد.
اهمیت جذب منابع مالی
سرپرست بانک سینا در نشست با اعضای هیات عامل و مدیران مناطق این بانک گفت: اصلیترین رکن برای ادامه حیات هر بانک، ورود منابع مالی است و در شرایط کنونی، اولویت و هدف اصلی بانک سینا، بهبود و تقویت روند جذب منابع است.
چنگیز مروج، قائممقام مدیرعامل بانک سینا نیز طی سخنانی بر لزوم برنامهریزی و جدیت کارکنان در جهت جذب منابع ارزانقیمت و تلاش در راستای بهینهسازی ترکیب منابع، تأکید کرد.
رشد 81 درصدی پرداخت تسهیلات در بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی
بر طبق این گزارش کل تسهیلات پرداختی در شبکه بانکی کشور مجموعاً ۲۲ میلیون و ۲۵۸ هزار و ۶۲۴ میلیارد ریال است که این رقم ۳۹.۴ درصد از کل تسهیلات را شامل میشود. در مقابل سهم بانکهای دولتی ۲۳.۷ درصد و بانکهای خصوصی شده (اصل ۴۴) نیز ۳۶.۹ است.
با پرداخت ۱۸ میلیون ۳۶۰ هزار و ۵۸۱ میلیارد ریال تسهیلات طی ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ به گروه صاحبان کسبوکار در شش بخش اقتصادی مذکور، سهمی معادل ۳۹.۸ درصد از کل تسهیلات شبکه بانکی کشور در این بخش به خود اختصاص دادهاند که بیانگر نقش مهم این بانکها در رونق اقتصاد و کسبوکارها است. این میزان برای بانکهای دولتی ۲۱.۳ درصد و برای بانکهای خصوصی شده ۳۸.۹ درصد است.
همچنین تأمین سرمایه در گردش به بخشهای اقتصادی کشور طی ۱۲ ماهه سال گذشته برای کل شبکه بانکی کشور بالغ بر ۳۵ میلیون و ۲۴۴ هزار و ۵۹۹ میلیارد ریال بوده است که این رقم معادل ۴/۶۲ درصد از کل تسهیلات پرداختی است.
در راستای حمایت از کارآفرینان و تولیدکنندگان از مجموع ۱۶ میلیون و ۷۴۳ هزار و یک میلیارد ریال تسهیلات پرداختی توسط شبکه بانکی کشور در بخش صنعت و معدن که سهمی معادل ۳۶ درصد از کل تسهیلات به بخشهای اقتصادی کشور را دارا است، حدود ۳۲ درصد از آن (مبلغ پنج میلیون و ۷۰۷ هزار و ۶۸۷ میلیارد ریال) توسط بانکها و مؤسسات اعتباری خصوصی اعطا شده است. درحالی که سهم اعطای تسهیلات نظام بانکی به این بخش اقتصادی نسبت به عملکرد دوره مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است.
در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ کل تسهیلات اعطایی در بخش خدمات شامل بهداشت و درمان، حمل و نقل، خدمات صنعتی و… بالغ بر ۱۹ میلیون و ۲۲۴ هزار و ۳۵۱ میلیارد ریال بوده که از این رقم ، مبلغ ۹ میلیون و ۹۲۲ هزار و ۶۵۲ میلیارد ریال معادل ۵۱.۶ درصد، توسط بانکها و مؤسسات اعتباری خصوصی تأمین و پرداخت شده است. بدین ترتیب عملکرد این بخش نسبت به دوره مشابه سال گذشته برای بانکهای خصوصی بیش از ۲۴ درصد رشد داشته است.
بر اساس این گزارش، در گروه مصرفکننده نهایی(خانوار) با اهداف تعمیرات، جعاله تعمیر مسکن، خرید مسکن غیر نوساز، خرید مسکن نوساز، خرید کالا، خرید خودرو، قرضالحسنه ازدواج، ضروری، فرزندآوری، اشتغال، ایثارگران، بهزیستی، کمیته امداد و ودیعه مسکن، سهم بانکها و مؤسسات اعتباری خصوصی معادل ۳۷.۷ درصد از مجموع ۱۰ میلیون و ۳۳۸ هزار و ۳۸۶ میلیارد ریال تسهیلات اعطایی شبکه بانکی کشور میباشد.
این میزان برای بانکهای دولتی معادل ۳۴.۷ درصد از کل تسهیلات و بالغ بر۳ میلیون ۵۹۱ هزار و ۷۲۹ میلیارد ریال بوده است. لازم به ذکر است اعطای این تسهیلات (معادل ۳ میلیون و ۸۹۸ هزار و ۴۳ میلیارد ریال) در بانکهای خصوصی نسبت به دوره مشابه سال قبل ۸۱ درصد رشد داشته است.